Şimdi Ara

Hyundai Accent Era 1.5CRDI Turbo Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
10.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dogrudur hocam ama araçi dizel en büyük tek secenek 5w40 olabilir.En azindan erken yağlama tam sentik yağ tercih edilebilir:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SEHZADE63

Dogrudur hocam ama araçi dizel en büyük tek secenek 5w40 olabilir.En azindan erken yağlama tam sentik yağ tercih edilebilir:)
    10W-40 lanet bir yağ hocam durulama yapmak lazım, 5W-40 geçmek için. Arkadaş EGR için filan gideceği motoru komple 10W-40 dan arındırsın 5W-40 geçmek istiyorsa. 45-50 derecelerde çalışacak araç hele bu 1.5 motor 5W-30 yürümüyor maalesef.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Araç kullanicisi daha iyi bilir.Durulamaya gerek yok icerisinde en fazla 300,400ml yağ ya kalir ya kalmaz hocam onun için ayri masraf olur yazk olur.

• 5W-40 yağa geçilmek isteniyorsa ilk olarak engine flush kimyasallarından koyulup 10-15 dk rölantide çalışacak. Ardından eski yağ boşaltılacak, yağ filtresi değişecek, 5W-40 ucuz ama markası bilindik bir yağ konulup 10 dk çalıştırılacak, tekrardan yağ boşaltılıp asıl konulacak 5W-40 yağ konulacak ve yağ filtresi değişecek. Viskozite değişimlerinde uygulanacak prosedür budur, araç egr emme manifoldu vs temizleneceği için karter temizliği ve yağ durulaması da yapılabilir o sırada iyi olur.

• SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    buharlaşma konusuna katılıyorum yağı değiştirdim değiştireli üzerine şimdiye kadar yarım lt total 5w40 yağ ekledim. castrolun dandikliğini motorsiklet kullandığım içğn biliyorum motorda dahi motul kullanıyorum. castrol çok dandik bir yağ bana 1.5getz kullanan bir arkadaşım castrol edge sarı kutu 5w40 önerdi ama o nasıldır bilmiyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    bizim araç da yağ soğutucusundan arıza verdi fakat yan sanayi taktırdım şimdilik bir sorun yok. yağı suyu düzenli kontrol ediyorum eksiltiyor sayılmaz ama klimayı açınca araba çok ısınıyor kesinlikle bunların yağ soğutucuları çok yetersiz.

• Turbo varsa 5-30 . Yoksa 10-40...çok net.
    Ancak eski motorlarda segmanlarda aşınma varsa yağ eksiltme yapabilir.

• şimdi söyle bir konu var adanada yaşıyorum buralar aşırı sıcak yanıyor resmen 5w40 kullansam bu yağ fazla ısınıp inceleceği için yağlama yapamayacak hale gelir mi? bu beni düşündürüyor. motul çok kaliteli bir yağ ve neredeyse hiç buharlaşma yapmıyor mobil1’e gelince mobil ve motul’un sahteleri piyasada çok mevcut. peki ya castrol edge 5w40 nasıldır? aracı alalı 1.5ay oldu 1.5ayda 3500km yol yaptım genelde uzun yolda kullanıyorum fakat şu sıralar uzun yol yapmayacağım. aracı ileriki dönemde satıp satmayacağım belli değil genel olarak araçtan çok memnunum beni en çok etkileyen yönü performansı oldu. sizin şimdiki kullandığınız yağ ve kesinlikle bunu kullanmalısın dediğiniz yağ nedir? (bulunduğum iklimi de göz önünde bulundurarak önereceğiniz yağ ve numarası nedir?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mosasaurus -- 25 Temmuz 2020; 21:56:1 >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    199binde şu an araç 10w40ta az bir eksiltme yapmıştı tamamladım 5w30 kullanırsam fazlasıyla eksiltir gibime geliyor

• mosasaurus kullanıcısına yanıt
    Ne kadar eksiltiyor. Mesela bakımdan beri ne kadar yol yaptın ne kadar eksiltti

• quote:

Orijinalden alıntı: mosasaurus

şimdi söyle bir konu var adanada yaşıyorum buralar aşırı sıcak yanıyor resmen 5w40 kullansam bu yağ fazla ısınıp inceleceği için yağlama yapamayacak hale gelir mi? bu beni düşündürüyor. motul çok kaliteli bir yağ ve neredeyse hiç buharlaşma yapmıyor mobil1’e gelince mobil ve motul’un sahteleri piyasada çok mevcut. peki ya castrol edge 5w40 nasıldır? aracı alalı 1.5ay oldu 1.5ayda 3500km yol yaptım genelde uzun yolda kullanıyorum fakat şu sıralar uzun yol yapmayacağım. aracı ileriki dönemde satıp satmayacağım belli değil genel olarak araçtan çok memnunum beni en çok etkileyen yönü performansı oldu. sizin şimdiki kullandığınız yağ ve kesinlikle bunu kullanmalısın dediğiniz yağ nedir? (bulunduğum iklimi de göz önünde bulundurarak önereceğiniz yağ ve numarası nedir?)
    Assan onceden shell 5w-30 kullandiriyordu sonra tum dizellerde total 10w-30 a cevirtti. Ne gelirse 10w-30 koyuluyor servislerde. Ancak biz euro5 benzinlilerde 10w30, yeni nesil crdilerde euro4,5 ve 6 dizellerde dpf var dpf li yok ise normal mobil 1 5w-30 kullaniyoruz.

bakıma gireli 6bin km olmuş ilk aldığımda motor yağı fulldeydi bugün 400ml yağ ekledim full çizgisine kadar geldi.

• Yağ eksiltmesi hayra alamet değil... Aracı sıkıştırmadığın halde yapıyorsa segmanlardan kaçırıyordur..

şu egr konusunda usta uzun yola yüksek devir kullan dedi 3000-4000 devirleri arasında biraz fazla kullandım. genelde de pek devirsiz kullandığım söylenemez. bu sıcakta normal gibime geldi.

Sağlıklı bir motorun yağ eksiltmesi normal mi sence?

Hele sıcakken daha az eksiltmesi lazım. Sıcak havada segmanlar daha çok genleşir...

Yağ çubuğunu çek motor çalışırken yoğun duman varmı yada yağ geliyormu bak.

Yağ doldurma kapağı değil

• quote:

Orijinalden alıntı: mosasaurus

şimdi söyle bir konu var adanada yaşıyorum buralar aşırı sıcak yanıyor resmen 5w40 kullansam bu yağ fazla ısınıp inceleceği için yağlama yapamayacak hale gelir mi? bu beni düşündürüyor. motul çok kaliteli bir yağ ve neredeyse hiç buharlaşma yapmıyor mobil1’e gelince mobil ve motul’un sahteleri piyasada çok mevcut. peki ya castrol edge 5w40 nasıldır? aracı alalı 1.5ay oldu 1.5ayda 3500km yol yaptım genelde uzun yolda kullanıyorum fakat şu sıralar uzun yol yapmayacağım. aracı ileriki dönemde satıp satmayacağım belli değil genel olarak araçtan çok memnunum beni en çok etkileyen yönü performansı oldu. sizin şimdiki kullandığınız yağ ve kesinlikle bunu kullanmalısın dediğiniz yağ nedir? (bulunduğum iklimi de göz önünde bulundurarak önereceğiniz yağ ve numarası nedir?)
    Shell Helix Hx8 5W-40 kullan, 5W ve 10W yağın farkı kışın belli olur, ilk rakam yağın soğuk viskozitesini ikinci sayı sıcak viskoziteyi belirtir. İkisi de 40 olduğu için fark yapmaz ama soğuk hallerinde 5W-40 daha sessiz ve sarsıntısız olur mesela çok soğuk memleketlerde 0W-X0 kullanmak daha mantıklı gibi. Yağ soğutucusu öyledir, arada soğumasına izin vermek lazım, motor güçlü olunca yağı da iyi kullanmak gerek.

• Ek olarak yağ seviyesini düz zeminde ve motor soğukken kontrol ettiğinize emin olun. Sıcak motorda yağ üstlerde olur tutunur sonra süzülür aşağı. Yağ nerelerden eksiliyor ne zaman eksiltiypr takip edin. Yağ soğutucu ne zaman değişmişti? Karter tapasından da sızdırıyor olabilir ama bizim ustalar hayvan gibi sıktığı için sanmıyorum ordan olsun.

• Vgt turbomu bilmiyorum ama Wesgate ile basınç kontrol valfine baktır bir

Hocamm adanadaki novaya servisiydi sanirim gecen temmuz ayinda kayişlari değiştirdim ordaki usta dizel araçlara 5w30 benzinli araçlara 5w40 koyuyolar.Ayrica bende şanliurfa bölgesindeym 5w30 kullandim ama lpg eksiltirken benzinde eksiltme görmedim,Lpg oldugu için motul x-cess 5w40 geçiş yaptim.şuan problem yok ilerde ne olur bilmem aracim 225bin km de,kafani kariştirma castrol tercihim değil,her servis her firma yağ anlaşmasi yapabilir.Örneğin mardin servisi total ile anlaşmali ama bizler markadan cok verilere bakarak motor korumasi dayaniklik buharlaşma orani düşük olan yağlari tercih ediyoruz tipki motul gibi,Hyundai sogutmasi konusunda birşey diyemem ama şu kesin ki araçimi benzinde kullaninca daha mutlu daha rahatim:) ayrica 10w40 kullanip eksiltme yaşiyorsan yaşadiysan 5w40 da koyma hocam yine ekiltme yaşiyacaksin:)) Motor bakimi şart ozaman piston subap sekman bakilmasi lazim,Yağdan cok motor bakimina gir daha sonra 5w30 ile yoluna dvm edersin beya 5w40 ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SEHZADE63 -- 26 Temmuz 2020; 0:8:17 >

İlk alırken baktım sıfır duman motor ateş gibiyken de baktım yine sıfır duman yağ çubuğunu komple çıkardım gram buhar yok o yönden diyorum castrol çokça buharlaşan bir yağ kendi motorsikletimden biliyorum castrol 2000km de 900ml geri veren motor motula geçince 1 litreyi gramı gramına geri verdi bu yüzden motorda bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. ki üzerindeki yağ 120tl lik bir yağ bayağı ucuz ve kalitesi tartışılır.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.