Şimdi Ara

HYUNDAI ELANTRA ANA KONU (46. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.080
Cevap
68
Favori
819.944
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dizeli yok şuan ama mecburen gelicek,,,blue nunda dizeli ilk çıktıgında yoktu ama 3 ay sonra oda geldi neticede,,,nette araştırınca 2012 diyor dizeli için ama 2012 modeller 10-15 gün sonra çıkıyor zaten,,belki sonbahara doğru gelebilir diye düşünüyorum
  • aracı yakın arkddasıma alıcaktık test sürüşüne cıktık gercekten cok güzel bir arac. test sürüşü otomatik vitesti gaz tepkileri falan cok güzel yalnız biz dizel istiyorduk dizeli dünyada yokmus ve gelmeyecekmiş hatta bakın dizeli gelirse aracı geri veririz dedik tamam dediler :( bu olay cok üzücü blue daki motoru koysalar cok güzel olurdu. onun dışında arabada bir kusur bulamadık suan ellerinde yokmus 1 ay sonraya sipariş alırız dedile. 41.000 e anlastık gibi bakalım bu hafta içi tam belli olacak en cok hosuma giden yanı motoru inanılmaz sessiz calıstıgını hiç anlamıyorsun bile zaten tasarıma diyecek bişey yok.
  • Ya dizeli gelirse? Galeriye inanmayın. Hyundai resmi açıklama yapmadıkça ben inanmam.
  • alın buraya yazıyorum... dizeli gelecek,söylemedi demeyin...benzinlileri satmak için böyle söylüyorlar,,geldiği zamanda buraya yazacağım ben söylemiştim diye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 24 Temmuz 2011; 15:13:05 >
  • sonradan takılmis çelik jantli bir elantra gordum dun baya spor gorunumu vardı.
    Hyundai bu aracı nasi celık jantlı satmaz anlamıyorum bence hyundai'ın prestij kaybetmesının nedeninden bırı de bu, boyle bir arabada çelık jant standart olmalydı.
  • focus da corolla da üstelik corolla nin 42 bin tl lik aracı kapak jant ile satılıyor.onların prestiji düşmüyor da hyundai mı düşecek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dalgıç murat

alın buraya yazıyorum... dizeli gelecek,söylemedi demeyin...benzinlileri satmak için böyle söylüyorlar,,geldiği zamanda buraya yazacağım ben söylemiştim diye

İnşallah siz haklı çıkarsınız. Ben de Elantranın dizelini dört gözle bekleyenlerdenim. Hyundai Assanı bile aradım ama bilgi vermediler. Bayiler gelmeyecek diyorlar.
    Aynı olayı Kia yeni cerato için yaptılar. Başta gelmeyecek dediler. İki yıl oldu hala gelmedi ve gelmeyecek. Burada distrübütör firmaların gücü baskısı da önemli. Kia diğer ülkelerde daha prestijli, pazarı daha kuvvetli. Türkiye pazarını ihmal edebilir.
    Ama Hyundai Türkiye de iyi bir pazara sahip ve fabrikası var. Hyundai Assanın bu anlamda eli güçlü. Türkiye için dizel Elantra ürettirebilir.
    Bu benim fikrim, belki de Elantra dizelin gelmesini çok istediğimden böyle düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

quote:

alın buraya yazıyorum... dizeli gelecek,söylemedi demeyin...benzinlileri satmak için böyle söylüyorlar,,geldiği zamanda buraya yazacağım ben söylemiştim diye

İnşallah siz haklı çıkarsınız. Ben de Elantranın dizelini dört gözle bekleyenlerdenim. Hyundai Assanı bile aradım ama bilgi vermediler. Bayiler gelmeyecek diyorlar.
    Aynı olayı Kia yeni cerato için yaptılar. Başta gelmeyecek dediler. İki yıl oldu hala gelmedi ve gelmeyecek. Burada distrübütör firmaların gücü baskısı da önemli. Kia diğer ülkelerde daha prestijli, pazarı daha kuvvetli. Türkiye pazarını ihmal edebilir.
    Ama Hyundai Türkiye de iyi bir pazara sahip ve fabrikası var. Hyundai Assanın bu anlamda eli güçlü. Türkiye için dizel Elantra ürettirebilir.
    Bu benim fikrim, belki de Elantra dizelin gelmesini çok istediğimden böyle düşünüyorum.

Gelmeyecek diyorlarsa gelmez... Koreliler nuh diyor, peygamber demiyor... Biz i30'a 4 yıldır bir Cruise Control getirtemedik! Ben yeni geliştirdiği GDI Turbo'su gelse onada razıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 25 Temmuz 2011; 0:31:25 >

• dizelini bekleyemedim ben.pişman mıyım hayır değilim.

180 tl ye depoyu fullledim 97 oktan.1 hafta sonra benzin tamamen bitti.haftada bir depoyu fulllüyorum ama bayağı bir yol gidiyorum.

allah için 1.6 132hp benzinli.bastın mı koltuğa yapıştırıyor adamı.dizelde bunu yapamazsınız

vites geçişleri çok hızlı çift kavrama olduğu için uçuyor araba

parayı çok fazla düşünmüyorsanız dizeli boşverin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 25 Temmuz 2011; 16:40:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: yeasen

dizelini bekleyemedim ben.pişman mıyım hayır değilim.

180 tl ye depoyu fullledim 97 oktan.1 hafta sonra benzin tamamen bitti.haftada bir depoyu fulllüyorum ama bayağı bir yol gidiyorum.

allah için 1.6 132hp benzinli.bastın mı koltuğa yapıştırıyor adamı.dizelde bunu yapamazsınız

vites geçişleri çok hızlı çift kavrama olduğu için uçuyor araba

Otomatik vitesin çift kavramalı olduğuna emin misiniz? Benim bildiğim kadarıyla Hyundai henüz çift kavramalı vites getirmedi Türkiye'ye.

• quote:

allah için 1.6 132hp benzinli.bastın mı koltuğa yapıştırıyor adamı.dizelde bunu yapamazsınız vites geçişleri çok hızlı çift kavrama olduğu için uçuyor araba

dostum bundan önceki aracım 220 hp golf tsı oldugu için tecrübelerime dayanarak söylüyorumki yukarda işaretlediğim yerdeki yorumun yanlış,,,koltuğa yapıştırma dizelde daha fazladır,çünkü dizeldeki tork benzinliye nazaran çok daha fazladır ve tork koltuğa yapıştırma anlamına gelir,,senin aracındaki tork 156 nm dir benim şuan kullandıgım era daki tork 240 nm dir...yani benim era senden daha fazla koltuga yapıştırıyor,,fakat bu koltuğa yapıştırma olayının devam edebilmesi için beygir gücüde gereklidir. beygir gücü gaza bastıkça koltuğa yapıştırmanın devamı için gereklidir,,

beygir gücü düşük olan dizel (tork) oldugu için bir an koltuga yapıştırır ama devam ettiremez bayılır kalır,ama beygir gücü var ise dizel bir araç aynı beygir gücündeki benzinli araca (tork) artısından ötürü arka plakasını okutur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dalgıç murat -- 25 Temmuz 2011; 21:30:08 >

• bence kesinlikle çift kavramalı

vites geçişleri inanılmaz hızlı.bir test edin demek istediğimi anlayacaksınız.çift kavramalı olmasa bile inanılmaz hızlı değiştiriyor vitesi.

bence kesinnlikle çift kavramalı
  • YEASEN KARDES ARKA CAMIN TAVANLA BİRLEŞTİGİ YERE PARMAGINI GÖTÜR BAK BAKALIM PARMAGIN GİRİYOMU ARASINA :( BENİM ELANTRAM 2006 MODEL İŞCİLİGİ DAHA İYİ MALASEF YEN ELANTRA BENİ İŞCİLİK KONUSUNDA HAYAL KIRIKLIGI YARATTI :(
  • bazı eksiklikleri olsada şahane bir araç almayı düşünüyoruz
  • quote:

quote:

allah için 1.6 132hp benzinli.bastın mı koltuğa yapıştırıyor adamı.dizelde bunu yapamazsınız vites geçişleri çok hızlı çift kavrama olduğu için uçuyor araba

dostum bundan önceki aracım 220 hp golf tsı oldugu için tecrübelerime dayanarak söylüyorumki yukarda işaretlediğim yerdeki yorumun yanlış,,,koltuğa yapıştırma dizelde daha fazladır,çünkü dizeldeki tork benzinliye nazaran çok daha fazladır ve tork koltuğa yapıştırma anlamına gelir,,senin aracındaki tork 156 nm dir benim şuan kullandıgım era daki tork 240 nm dir...yani benim era senden daha fazla koltuga yapıştırıyor,,fakat bu koltuğa yapıştırma olayının devam edebilmesi için beygir gücüde gereklidir. beygir gücü gaza bastıkça koltuğa yapıştırmanın devamı için gereklidir,,

beygir gücü düşük olan dizel (tork) oldugu için bir an koltuga yapıştırır ama devam ettiremez bayılır kalır,ama beygir gücü var ise dizel bir araç aynı beygir gücündeki benzinli araca (tork) artısından ötürü arka plakasını okutur

Doğru söylüyorsunuz. Size katılıyorum. Yeni dizel motorlar çok güçlü.Hem benzinli hem de dizel araç kullanmış biri olarak yokuşta ve ara hızlanmalarda yeni nesil dizel araçların benzinliden iyi olduğu kanaatindeyim

• quote:

bence kesinlikle çift kavramalı

vites geçişleri inanılmaz hızlı.bir test edin demek istediğimi anlayacaksınız.çift kavramalı olmasa bile inanılmaz hızlı değiştiriyor vitesi.

Benimki tam otomatik 4 vites, ben de vites geçisi sorunsuz ve hızlı. Bu Hyundai'nin şanzımanının bir özelliği zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

bence kesinlikle çift kavramalı

Benimki tam otomatik 4 vites, ben de vites geçisi sorunsuz ve hızlı. Bu Hyundai'nin şanzımanının bir özelliği zaten.

Evet xuye doğru söylüyor.Hyundainin 4 ileri otomatik vitesleri çok sorunsuz ve sarstınsız yumuşak benim elantrada 4 ileri oda çok sarsıntısız yumuşacık..

• bir yerde çift kavrama diye okumuştum ama bulamıyorum nerde olduğunu...

herneyse tek kavramada olsa süper bir şanzıman
  • @Yeasen dostum senin elantrada O/D(Overdrive) varmı yoksa onun yerine 3 yada S gibi bir şey mi var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackElantra

@Yeasen dostum senin elantrada O/D(Overdrive) varmı yoksa onun yerine 3 yada S gibi bir şey mi var?

hocam cahilliğimi mazur görün.Overdrive'ın ne olduğu konusunda bir bilgim yok.

ilk kez otomatik araç kullanıyorum da.

benim viteste

P
    R
    N
    D +(artı)
    -(eksi)
    var

3 veya s yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi This Time -- 26 Temmuz 2011; 12:15:04 >
  • 
Sayfa: önceki 4445464748
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.