Şimdi Ara

Hyundai Getz 1.5 CRDI - Renault Clio 1.2 16V Authentique

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu hafta içinde araba almayı düşünüyorum, kafamda az çok netleştirdim. Ancak öğrenci olduğum, arabayı kısa süre kullanacağım ve benim için bir nevi tam öğrenme arabası olacağı için aşağı yukarı 14 000 lira bir para ayırdım bu işe.

İsteklerimin başında arabanın az yakan (100 km'de şehir içi 7 civarını aşmayacak şekilde) türden olması geliyor. Gerek fiyat aralığı olarak, gerekse rahatlık olarak belirttiğim fiyat aralığında Hyundai Getz'in 2005 model 1.5 CRDI dizel ile Clio'nun 1.2 16V benzinli modeli uygun gözüküyor.

İnternetten okuduğum kadarıyla Getz sorun çıkarmaya daha meyilli bir arabaymış, doğruluğunu bilemiyorum tabii. Bu parada alacağım bir araba için bana mümkün mertebe sorun çıkarmayacak, sıkıntısı çok olmayan bir araba olması oldukça önemli.

Siz olsaydınız hangisini, neden tercih ederdiniz, görüşlerinizi almak istiyorum.

Saygılarımla

• İki arabayıda uzun süre kullanıyorum. 1.5 crdi cok atak bi araç ögrenme arabası için yani clio alın rahat rahat öğrenin
  • @alcnern

Hocam sebebini biraz daha açabilirmisin zahmet olmazsa Clio tercihinin.
  • Kesinlikle Getz. CRDi motoru 88 beygirdir, arabayı rahat taşır. Dizel olduğu için çok da yakmaz. Clio'daki 1.2 16V motor 75 beygirdir, benzinli ve güçsüz olduğu için sıkıştırmadıkça kolay hızlanamaz, iyi yokuş çıkamaz. Haliyle çok da yakar çoğu zaman. Diğer konularda ikisi de birbirine yakındır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan85

@alcnern

Hocam sebebini biraz daha açabilirmisin zahmet olmazsa Clio tercihinin.

hocam ahmetgakgo arkadaşın söyledikleri doğru benn kolay kullanımdan dedim clio die getz i alcaksınız 2006 model üstü alın makyajlı modelde sorunlar giderildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcnern -- 17 Eylül 2012; 17:21:24 >
  • Ben arabayı öyle uçayım, kaçayım diye kullanmayacağım. Dediğim gibi öğrenme arabam olacak, temkinli kullanırım arabayı. Getz'te de olursa 2004 ya da 2005 modeli olacak, daha üstüne param çıkmaz ne yazık ki.

Bütçem söylediğim gibi belli, sorunsuz olması benim için önemli. Bu arabayı alacağım kişinin arabayı kullanmasınada bağlı tabii ama kronik olarak sorunlu olmaması da önemli arabanın. Yani ben şu an arabayı alıp birkaç ay içinde kendi kasko, benzin ya da benzeri temel birkaç masraf hariç 300-400 lira saçma yok şu kablosu, bu bilmem nesi değişmesi masrafı çıkarmasın, bu önemli gerçekten.

Sürüş olarak aralarında rahatlık farkı nasıl bilemiyorum.

Tüm bu şartları alt alta koyunca hangisi daha mantıklıdır sizce?
  • Bildiğim kadarıyla anlatayım.
    2006 öncesi makyajsız kasa Getz'lerde,arka tekerlek poryası kronik sorun"muş". Ses,sürtünme vs mi ne yapıyormuş. Ayrıca 2005 crdi olanları 3 silindir ve 82 beygirdir.
    Ek olarak Getz'ler ithal edildiği için parçası pahalı olur. Acemi olduğunu da söylediğine göre tavsiye etmem. 3-4 sene öncesinde 2004 getz sahibiydi amcam ve tamponu o zamanın parasına göre 600 tl'ye falan değiştirmişti. Bilgin olsun. Yanlışım varsa doğrusunu bilen biri düzeltirse sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizza -- 17 Eylül 2012; 18:05:09 >
  • Teşekkür ederim cevap için.

Abimde vaktiyle Clio kullanmıştı, hem bilen birine sürekli danışabilme şansı hemde genelde Clio öne çıkarılırken Clio olacak gibi duruyor.
  • Clio diyordum ama ibre dönüyor sürekli, Getz daha ağır basıyor şu an.

Ses problemini araştırdım biraz, babamın arabasında bir dönem aynı problem olmuştu. Sesten başka bir sıkıntısı yoktu, şoför kısmında da pek duyulmayan bir sesti o da, yürüre bir etkisi olmuyordu. Getz'te ki problem arabanın yürüründe sıkıntı çıkaran, sürekli yapılması gereken tamirlik bir şey mi?

İkinci el, model senesi derken arada illa ki çok aşırı olmayacak masrafları olacaktır ama benim söylemek istediğim mümkün olduğunca sıkıntısız olması arabanın. Parça tabii yerli üretim olmadığı için daha pahalı olacaktır ama arada uçurumlar mı var? Yani servise kaskoluk bir durum dışında işim düştüğünde ciddi bir meblağ ödeyerek mi çıkarım?

• Aynı şeyleri tekrar soruyor gibi duruyor ama biri daha detaylı yardımcı olursa çok sevineceğim, kolay bir karar değil sonuçta.
  • Dediğin modelden clio sahibiyim.Arkadaşlar doğru söylemiş ancak motoru o kadar kötü değildir.Yani çekmeme vs sıkıntısı olmaz he tabi 1.5 crdi gibi olması mumkun değil zaten ama o kadar da kötü değildir.Benzinli ve motoru küçük olduğu için alt devirlerde o kadar canlı değildir ama 3 bin devirden sonra falan acılır o zaman da biraz yakar :)
    Bayırlarda denildiği kadar sıkıntı çekmezsin.Ben az yaksın diye aldım yüzümü kara çıkarmadı beni çok iyi idare ediyor :) Zaten performans aşırı konfor aşırı donanım isteyen birisi olmadığım için bana göre iyi.Beklentileriniz önemli.O kasa getz de kullandım bana clio kadar güvenli gelmedi özellikle frenleri.Gerçe b sınıfı arabadan müthis yol tutuş müthiş güvenlik bekleyemeyiz :) Kısacası bir kullanan olarak şöyle söyleyebilirim; Performans 1.5 crdi olduğu için getz,Yakıt dizel olduğu için tabi ki getz,Güvenlik clio ve birazıcık azıcık konforcuk diyelim clio :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir.Objektif yaklaştım yine de clio hakkında soracağın sorular olursa sorabilirsin..

Saygılar..

• Şunu da söyleyim makyajlı kasa getz dersen o zaman getz çok daha ağır basar..Umarım hayırlısı olur sizin için..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.