Şimdi Ara

██ HYUNDAI GETZ KULÜBÜ ██ (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32.944
Cevap
124
Favori
2.809.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: BlackFoX

millet birkac gün icinde getz almayı düsünüyodum okm... ama fren aksamından gelen seslerden bahsetmeniz moralimi ve kararımı oldukca etkiledi. dogruyu söylediğiniz için size darılacak diilim! tesekkürler

Arkadasım yeni modellerde arka disk frenden gelen sesler düzeltilmiş.(servis soylemişti) Bendeki 2005 model getzde sorun yok mesela. Haberin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 11 Eylül 2005, 14:00:17 >
  • getz de araba mı ya ??

• saol dostum bugün hyundai bayine gittim aynı şeyi söylediler. 2006 model alıcam kısmet olursa
  • size şöle bi örnek veriim, babamda yeni vectra var, zincirleme kaza yaptı 2 hafta evvel, olay şöle oldu, en önde ışıklarda bir megane var, arkasında babam yani vectra onun arkasında getz onun arkasında da şu an adını hatırlamadıım bi araba ama orta sınıf bi araba, bunlar duruolar, en arkadan gelen bi transporter çok hızlı gelio ve duramıo, girio bu arabalara, dier arabalar duruo yani, sonuç, en öndeki arabada bişiy yok, babamın ön ve arka tampon hafif çizik, arka tampon hafif göçük ama çok az, transporter ın kaza yaptıını anlamak için bin şahit gerekir, önündeki araba da sadece tamponda hafif göçükler var, getz de sadece kullanan adam ve yanındaki kadının bulunduu alan dışında dier hiçbir yer yok, araba dümdüz, zor kurtuluolar, ne ön taraf ne arka taraf kalıo, ki bu araba duruodu, biz de anneme getz alıcaktık ancak bu olaydan sonra vazgeçtik, e artık siz düşünün bu arabanın ne denli boktan bi araba olduunu

• yaw bu getz bildiimiz araba diil mi? çokşaşırdım walla. bi araba fanatiği görmemiştim onu da gördüm (nasıyani.. tabi ki senden bahsetmiyorum )
    quote:

Orjinalden alıntı: nasiyani

Mümkünse lütfen diğer tüm GETZ konulu topicler kapatılsın. Zira seviye çok kötü aşağılara düşmüş durumda. İnsanlar önyargılı oldu ne yazıkki bu konuda. Bu topic'de aynı şekilde seviyesizleşirse başka yaptırımlara gidilmeli. Küfürleşmelere, hakaretlere, bilinçli bir şekilde yapılan tahriklere hiç gerek yok.

Forum ortamı bilgi paylaşımı, tecrübe aktarımı, sorun çözümlemesi üzerine kurulu olmalı ve işlemeli.

Lütfen bu topicde benzer hatalara düşmeyelim, bu tip davranışlardaki insanlarla polemiğe girmeyelim ve gerekli forum sorumlularına bildirelim.

Saygılar.

• ARKADAŞLAR YENİ GETZ SATIŞA SUNULMUŞ
    1.4 97 hp benzinli
    1.5 88 hp ve 110 hp diesel olmak üzere
    Fiyatlarından haberi olan var mı?
  • yorum yok mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kkvan

ARKADAŞLAR YENİ GETZ SATIŞA SUNULMUŞ
    1.4 97 hp benzinli
    1.5 88 hp ve 110 hp diesel olmak üzere
    Fiyatlarından haberi olan var mı?

Evet yaw, bende mynette okudum. Hakkaten bundan sonra araba alacaklar cok sanslı.(110HP super olur.)İlgilenenler için direkt link vereyim
    Link :http://otomobil.mynet.com/092005/21hyundai.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se®k@n -- 22 Eylül 2005, 9:38:23 >
  • küçük sınıfta ekonomi güvenlik ve prestij toyota yaris diyeyim ben size

• FRANKFURT FUARINDA SERGİLENEN YENİ GETZ SANIRIM CUMARTESİ İZMİRDE HYUNDAI ÇAKIRLAR PLAZADA SATIŞA SUNULACAKMIŞ.

BEN OCAK AYI SONUNDA SATIŞA SUNULACAĞINI ZANNEDİYORDUM. BU KADAR ERKEN OLABİLİR Mİ?

ARACIN BENZİNLİSİ 21.000 YLT CİVARI, DİZELİ İSE 23.700 YLT CİVARI OLACAKMIŞ.

SANIRIM DİZELİ ESKİSİNE GÖRE DAHA EKONOMİK MİŞ.

BU ARACIN ESKİSİNE GÖRE ARTILARINI VE EKSİLERİNİ BİLEN BİLGİLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muallim35

FRANKFURT FUARINDA SERGİLENEN YENİ GETZ SANIRIM CUMARTESİ İZMİRDE HYUNDAI ÇAKIRLAR PLAZADA SATIŞA SUNULACAKMIŞ.

BEN OCAK AYI SONUNDA SATIŞA SUNULACAĞINI ZANNEDİYORDUM. BU KADAR ERKEN OLABİLİR Mİ?

ARACIN BENZİNLİSİ 21.000 YLT CİVARI, DİZELİ İSE 23.700 YLT CİVARI OLACAKMIŞ.

SANIRIM DİZELİ ESKİSİNE GÖRE DAHA EKONOMİK MİŞ.

BU ARACIN ESKİSİNE GÖRE ARTILARINI VE EKSİLERİNİ BİLEN BİLGİLERİNİ BİZİMLE PAYLAŞIRSA SEVİNİRİM.

hadi yaa...dizel'i 23.700 ise iyi. alınabilir. 88 hp yeter de artar bile. 110 hp dizel biraz abartı zaten. o güçte motoru 407 'ye koyuyolar.
    aracın artıları:Başta işçiliğinin eskisine göre daha iyi olması deniyor. Bence satış grafiği daha da yükselecek.bir de dış tasarımı bana göre eskisinden oldukça güzel.kesin fiyatları öğrenen olursa yazsın lütfen. almayı düşünüyorum

• arkadaşlar hyundai getz almayı düşünüyorum acaba nasıl bir araba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekcig -- 23 Eylül 2005, 3:47:34 >
  • arkadaşlar ben 2006 getz i gördüm bindim içine fakat hiçbir fark göremedim tek farkı iç ve dış hava ölçülerini gösteren bir satır fazla ekranı var km göstergelerinin orda birde koltukta kolluk var, bu iç tasarımdaki değişiklikler tabi dışı ve motoru hakkında baya değişiklik var, ben sordum 25 milyar 500 milyon dediler benzinlisi için, ayrıca içinde sürücü koltuğunda kolluk var fakat şöyle birde sorun var, 2005 de kolluk yerinde bel kısmına takviye şişme yapan bir ayar kolu var 2006 getz de o yok, eğer belinizin rahatlığı kolunuzdan önemliyse değişebiliorsunuz... 2006 dada. 2005 koltuğu takarsak beliniz şişer ama o zaman kolluk yapılamıyor... aynı şekilde ben 2005 aldım 2006 yı bile bile çünkü hem daha ekonomik benzinlisi hemde bel kısmı çok daha rahat ama şunu bilin beklediğinz kadar bir fark yok. Torpido ya ışık konmuş birde... bunlar önemsiz şeyler ben daha fazla değişiklik bekliyordum açıkçası o yüzden 2005 i almayı karar verdim tip bakımından da özellikle önden bence hiç de güzel yapmamışlar çok daha oval olmuş.. 2005 daha keskin ve güzel bakışlı tabi bu benim görüşüm zevkler ve renkler tartışılmaz :)

• YENI GETZ

Liste Fiyatları

1.4 DOHC HY KLM 21.900,00 TL

1.4 DOHC HY KLM OTM 23.650,00 TL

1.4 DOHC ÇHY KLM 23.200,00 TL

1.4 DOHC ÇHY KLM OTM 24.950,00 TL

1.4 DOHC 4HY KLM ABS SR 25.950,00 TL

1.4 DOHC 4HY KLM ABS SR OTM 27.700,00 TL

1.5 VGT HY KLM 24.400,00 TL

1.5 VGT ÇHY KLM 25.400,00 TL

1.5 VGT 4HY KLM ABS SR 28.150,00 TL

1.5 VGT ( 110 ps ) 4HY KLM ABS SR 29.600,00 TL

1.6 DOHC COOL 3 KAPI 28.300,00 TL

fiyatlar çok ii

vgt = yeni dizel motor
  • nedir bu vgt
    hem hyundai bel ayarlı sürücü koltuğundan neden vazgeçmişki kendi sınıfında çoğu arabada yok
    hele benim gibi bel ağrısı problemleri olanlar için.
    şunuda belirtmeliki bi süre önce zaten 350 ytl civsrında zam yemişti hyundai ler şimdide yeni model farkı ile fiyat avantajını kaybetmeye başladığı kanısındayım ne dersiniz
  • bende servisle birebir arabada göstererek konuştum, 2005 de 2006 da yanyanaydı.. servis maslak oto servisi satışıda ordan yapıyolar yani.. onun dediği kolluk istiosanız 2005 e, 2006 lık koltuğu takılmak zorunda. 2006 da bellik istiosanız 2005 koltuğu takılmak zorunda, 2 si aynı anda orjinal olmuyor yani belki başka bi yerde döşemecide buna başka bir çözüm bulabilirler belki ama orjinal olmaz, şahsen tipinifde beğenmedim çok oval olmuş yumuşak bakışlı ve keskinliğini kaybetmiş.. ayrıca fiyatlar bence saçma çünkü 2005 ile 2 farkı var torpido ışığı ve iç dış hava göstergesi, ben bindim ve fark göremedim ama zevk meselesi...

bu vgt ide ilk defa duyuyorum açıkçası .. tam olarak bilgisi olan varmı bu konu hakkında?
  • Diesels swept Europe over the last 10 years with the help of two technologies: the variable geometry turbocharger (VGT)—which Honeywell pioneered—and high-pressure fuel injection. These technologies enabled diesel performance to match or exceed gasoline performance—except that diesel does it with a 20 to 40 percent increase in fuel economy.

On current production variable geometry turbos, we control the flow of air by manipulating the vanes on the turbine side of the turbo to reduce lag and improve drivability. Now we are developing variable vanes for the turbine and the compressor wheel.
    Holset Variable Geometry Turbocharger (VGT) technology has been applied to the Project Sidewinder Cummins for maximum diesel performance potential for both racing and street applications.
    Project Sidewinder uses Holset® turbocharger technology. A modified HY55 variable geometry turbocharger (VGT) was used for maximum power during Bonneville speed record runs. The variable geometry of the Holset turbo allows rapid changes in boost pressure. In simple terms, the variable geometry technology helps the turbocharger to maximize and totally control the boost pressure over the widest range of engine operating speed as possible. By using an axially sliding ring nozzle that varies the velocity of the exhaust gasses entering the turbine housing, the constant alteration in the geometry of the turbo allows for the creation of a wide range of boost while controlling turbocharger shaft speed. This virtually eliminates turbo lag and improves power, fuel economy and noise levels.
    A Holset HY40 turbocharger that does not have VGT is also being evaluated for possible street use on the Sidewinder, although the VGT HY55 may provide all the flexibility that is needed for both competition and street use.

• fiyat avantajı hala devam ediyor. 110 bg full bir dizeli 29 küsüre rüyanda görürsün ancak. getz hala çok cazip bir seçenek....
    quote:

Orjinalden alıntı: eflatun

nedir bu vgt
    hem hyundai bel ayarlı sürücü koltuğundan neden vazgeçmişki kendi sınıfında çoğu arabada yok
    hele benim gibi bel ağrısı problemleri olanlar için.
    şunuda belirtmeliki bi süre önce zaten 350 ytl civsrında zam yemişti hyundai ler şimdide yeni model farkı ile fiyat avantajını kaybetmeye başladığı kanısındayım ne dersiniz
  • Arkadaslar bildigimiz gibi eski dizel motor 3 silindirli bir motordu. Hundai Matrixdeki dizel motor 4 silindirliymiş. Yeni Getz dizeldeki motorda 4 silindirlimi acaba?
    Hundai matrixdeki motor ozellikleri asagıdaki haber linkinde yazıyordu.
    Link :
    Haber7
    Hyundai Matrixler bir haftada bitti
    http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=114022

• Evet 4 silindirli. Değişken geometrili turbo beslemeli çift egzantrikli tamamen yeni bir motor.Hyundai web sitesini yenilemiş nihayet. Yeni Getz hakkındaki tüm özellikler yazıyor. Anlamadığım 88 ve 110 beygirlik 2 dizel motor var yakıt tüketimleri virgüle varana kadar aynı...üstelik ağırlıkları da birebir aynı
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.