Şimdi Ara

Hyundai getz rölanti sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşimin 2006 hyundai getz 1.5 crdi 12v aracında rölanti devri 700 civarında.Bu devirde araç çok sarsıntı yapıyor.Gaza çok az dokunup devrini yükseltiğim zaman sarsıntı kesiliyor ve araç daha sessiz çalışıyor.

Sabahları motor soğukken ise daha yüksek devirde çalışıyor ve titreme yok

Bu rölanti devrini artırmak mümkün mü?

Birde 2200 devir aşağısına kadar gaza basıldığı zaman ön taraftan cızırtı geliyor.Bu devri aştığı zaman ise cızırtı kayboluyor.

Aracın sorunu ne olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdmr1 -- 4 Kasım 2011; 19:05:28 >

• Bu konuda kimsenin bir yorumu yok mu ?
  • 700 Devir bana kalırsa rölantinin baya altında, rölanti dizel ve benzinlide 900 civarı olmalı diye düşünüyorum.
  • evet o yüzden araç rölantide vuruntulu çalışıyor.Ne olmuş olabilir ki rölanti devrini nasıl yükseltebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrdmr1 -- 4 Kasım 2011; 22:47:37 >
  • 3 silindirli olanlardan mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

3 silindirli olanlardan mı?

evet
  • 3 silindirli olanlar yapısı gereği titreşimli çalışıyor. Rolantisi bildiğim kadarı beyin yönetiyor, yani herhangi bir ayar yok. Yetkili servisler iyidir Hyundai da , hangi ildesiniz? Bir servise baktırın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    fiat marea hareret sorunu??
    16 yıl önce açıldı
    Ford fiesta tekleme sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benim aracım da 2005 model 1.5 CRDI getz benimkinde de aynı durum var rölantide
    titreme yapıyor neden olduğunu bilmiyorum ama canımı çok sıkıyor
    acaba dizel olduğundan mıdır? benzinlilerde de böyle bir titreme var mı acaba ?
  • olayın dizel olmasıyla alakası yok.Çünkü başka dizel araçlarda kullandım bu sorun yoktu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrdmr1

olayın dizel olmasıyla alakası yok.Çünkü başka dizel araçlarda kullandım bu sorun yoktu.

Araçtan olabilir bir servise götürmeniz iyi olabilir.
  • benim aracım hyundai getz 1.4 doch benzinli herhangi bir titreme yok aynı iş yerinden arkadaşta 1.5 dizeli var onuda kullandım ondada titreme yoktu sadece dizel olduğu için biraz sesli çalışıyodu benim gördüğüm tek fark bu bence sen yetkili servise aracını bi göster zaten rölenti ayarın düşük.beyinde ayar yaptıklarında sorunun çözülecektir...diye düşünüyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.