Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.061
Cevap
63
Favori
409.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın. Aracınızın özelliklerini yazarsanız listemize ekleyeceğim.

quote:

Orijinalden alıntı: serhatipek

arkadaşlar ben mavi bir i-10 kullanıyorum
    ben de sizin gibi herkesin ne düşündüğünü merak ediyordum bu otomobil hakkında ama
    en iyisi kullanarak anlamak
    kimse yoğurdum ekşi demez ama
    bu araba gerçekten çok hoş bir araba
    almayı düşünen varsa hiç tereddüt etmesin
    1.1 motor zayıf diyenlere de ttafik ışıklarıda cevabını veriyorum...
    tavsiye ederim...
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

[1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [2] - 35CES40---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [3] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [4] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [5] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [7] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [9] - melek38---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [10] - ferrai---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [11] - fdjdigy5---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [12] - dremre---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [13] - acesuperson---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [14] - kel_epir---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [15] - serhatipek---1.1 Benzinli XXX XXX

• Garantinin devamı için süresini geçirmeden yetkili servise periyodik bakımın yapılmsı gerektiğini biliyorum zaten. Açıkçası Hyundai benim için yabancı bir marka (idi) sonra da böyle bir şey okuyunca korktum. Yalnız yol yardımı için yolda kendi hatamdan dolayı kalmamış olmam gerekiyormuş(Örn:Benzinin bitmesi vb.) öyle söylemişlerdi. Peki ilk bakım ücreti ne kadar? Eskiden de Hyundai kullanmış olduğunuzu yazmışınız tam olarak i10'ununki olmasa bile tahmini olarak ne kadardır?
  • Tahminim 100-120 TL dir. Yalnız kasım ve mayıs ayı sonlarında periyodik bakım günleri oluyor ve bu günlerdeki indirimleri kaçırmayın. Yani bakımlarınızı bu günlere denk getirirseniz bir miktar indirimden de yararlanırsınız. Ayrıca gittiğiniz servis, ve bu servisle olan ikili ilişkilerde küçük bir miktar bakım maliyetlerinizi azaltabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: kemanci06

Garantinin devamı için süresini geçirmeden yetkili servise periyodik bakımın yapılmsı gerektiğini biliyorum zaten. Açıkçası Hyundai benim için yabancı bir marka (idi) sonra da böyle bir şey okuyunca korktum. Yalnız yol yardımı için yolda kendi hatamdan dolayı kalmamış olmam gerekiyormuş(Örn:Benzinin bitmesi vb.) öyle söylemişlerdi. Peki ilk bakım ücreti ne kadar? Eskiden de Hyundai kullanmış olduğunuzu yazmışınız tam olarak i10'ununki olmasa bile tahmini olarak ne kadardır?

• Merhabalar ,

Peugeot 107 ve Hyundai i 10 arasında gidip geliyordum ve kararımı verdim .. En sonunda i10 'uma kavuştumm
    Genel izlenimlerime gelince gerçekten çok şirin bir görünüşü var ,ön panel de çok işlevsel ve şık ..Lastikler küçük olması sebebiyle ilk zamanlarda gözüme garip geliyordu ama sürüşü engellemiyor.Küçük boyutlarından ötürü park sorunu yaşamıyorsunuz en güzeli de bu sanırım
  • aracınız hayırlı olsun güzel günlerde kullanınız. Aracınızın özelliklerinizi belirtirseniz listeye ekleyeceğim. Bu arada i10 un peugeot 107 de dahil sınıfının diğer araçlarıyla yapılan kıyaslamayı burada aktarmıştım. Avrupa menşeili bir dergideki bu karşılaştırma her ne kadar bir uzakdoğuluyu istemeselerde birinci yapmışlardı.
    quote:

Orijinalden alıntı: escor

Merhabalar ,

Peugeot 107 ve Hyundai i 10 arasında gidip geliyordum ve kararımı verdim .. En sonunda i10 'uma kavuştumm
    Genel izlenimlerime gelince gerçekten çok şirin bir görünüşü var ,ön panel de çok işlevsel ve şık ..Lastikler küçük olması sebebiyle ilk zamanlarda gözüme garip geliyordu ama sürüşü engellemiyor.Küçük boyutlarından ötürü park sorunu yaşamıyorsunuz en güzeli de bu sanırım

• Daha önce eklediğim yazı aşağıda: Görüleceği gibi hemen hemen i10 'un karşılaştırılmadığı araç kalmamış.

quote:

Orijinalden alıntı: xuye

AUTOCAR dergisinde şu araçlar karşılaştırılmış:

[1] Citroen C1 1.0
      [2] Suziki Alto 1.0
      [3] VolksWagen Fox 1.2
      [4] Chevrolet Aveo 1.2
      [5] Kia Picanto 1.1
      [6] Proton Savvy 1.2
      [7] Hyundai i10 1.1

AUTOCAR dergisi İngiltere menşeyli bir dergi ve bilindiği gibi avrupa dergileri uzakdoğu araçlarına karşı önyargılıdır. Öyle ki uzakdoğu arabalarını çoğu kez yerden yere vururlar. Avrupalılar çok kibirlidirler bu konuda. En iyiyi biz yaparız havaları vardır. Hatta NCAP testlerinde de kendi arabalarına kolayca 5 yıldız verirken uzakdoğu araçlarına kök söktürürler. Tabi bunda pazar paylarını uzakdoğu araçlarına kaptırma korkusunun da payı büyüktür.
    Ancak dergi ne yaptıysada en sonunda Hyundai i10'un üstünlüğünü kabul etmek zorunda kalmış bu testte. Gerçekten de iç dizayndan yakıt tüketimine kadar en iyi olmuş i10
    Derginin bir başka sayfasındaki karşılaştırmada da farklı araçlarla karşılaştırılmış i10. Burada da rakipleri Ford Ka 1.2 Titanium, Fiat Panda 1.2, Opel Agila 1.0i ve Peugeot 107 1.0 Trendy olmuş. Bu karşılaşmada da i10 en yüksek yıldızı almış. Peugeot 107 burada 0.4 litre daha az tüketmiş görünmekte ama i10'un 1000 kg. ağırlığına karşın peugeot 107 nin 800 kg ağırlığı dikkate alınmalı burada. (peugeot 107 4.6 litre; i10 5.0 litre)
    Uzun lafın kısası AUTOCAR dergisinin ilk belirttiğim karşılaştırmasındaki yer alan son paragrafını aktaracağım size. Artık yorum sizin...
    "Test grubumuzun en iyi otomobili açık şekilde Hyundai i10. Hyundai i10'u iki yaşında bir Fiesta'ya tercih ederseniz kendinize haksızlık etmiş sayılmazsınız. Yıllardır bu sınıftaki hiçbir model için böyle şeyler söylememiştik. Hyundai i10, geçtiğimiz 10 yıl içindeki herhangibir Porsche ve BMW kadar etkileyici bir başarı olarak kabul edilebilir. Ayrıca günümüz koşullarında i10'un mükemmelliği çok daha mantıklı bir hal aldı. Kısacası i10, Avrupalı minik otomobil pazarı için ciddi bir "uyanın" çağrısı niteliği taşıyor."

Not: i10 A sınıfı, Fiesta ise B sınıfı bir otomobildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 22 Temmuz 2009; 15:59:49 >

[16] - escor---1.1 Benzinli XXX XXX

• Ben de i10'nu almadan önce 107 ve ikiz kardeşi c1 e bakmıştım. Ciddi kalite farkı aralarında üstelik i10 daha ucuz. 107'nin kapı içi kaplamasının büyük bir kısmı arabanın sacı, motor kapağının altı boyanmamış, ön konsolda plastik çapakları var, arka camlar kelebek tam açılmıyor, ve beni arabadan en çok uzaklaştıran şey vites topuzu, çok demodeydi. Sanırım motor yönünden daha başarılı, çünkü hem 107 hem de c1 aynı zamanda Toyota Aygo diye satılıyor ve hepsinde kullanılan motor aynı zamanda Yaris'te de kullanılan Toyota motoru ve yakıt tüketim değerleri konusnda kitapçıkları doğruysa gerçekten başarılı(ş.içi 5.5 lt). Ama sırf motoru görünüşte(pratikte nasıl bilmiyorum) daha iyi diye daha fazla paraya daha az şey almak istemedim ve i10'umu aldım ve iyi de ettiğimi düşünüyorum, hele bir de bakımları 120 tl civarıysa harika bir tercih yaptığım konusunda kesin bir karara varacağım. Bu arada i10'nun lastik tabanı 165 107'nin ise 155.
    quote:

Orijinalden alıntı: escor

Merhabalar ,

• Dün benzinciye gittim ve açıkçası iç açıcı olmayan bir tabloyla karşılaştım. Manuel olmasına rağmen 100 km de 8 lt,km de 26 kuruş yakmışım. Araba 2500 km de, tamamı şehir içinde sıkışık olarak nitelendirilebilecek trafikte, %70 inde klima açıktı ve ben pek gaza basarken düşünen birisi değilim, ona göre hesap edin. Bu arada pompa attıktan sonra 10 liralık daha koydurdum ama adam resmen azarladı beni, ona ne oluyosa.
  • Söylediğin koşullarda eğer gerçekten 8 litre ise normal sayılabilir. Ama pompa atışı ise ölçümün bu oran değişir/yanıltır. Araç ağır ve motor küçük olduğu için aracın yavaş yavaş devirlenerek hızlanmasına fırsat vermek gerek. Bu arabalarda gaza çok basıp aracın hemen hızlanmasını istemek başlı başına acayip bir tüketime neden olabilir. Öte yandan pompa attıktan sonra elle doldurdukları için görevliler bunu pek sevmiyorlar. Sürekli başında beklemek zorunda kalıyorlar çünkü. Ama dediğin gibi ona ne ben ne kadar istiyorsam o kadar doldurturum. i10 pompa attıktan sonra en az 20 hatta 25 liralık alır ben denedim çünkü. Tüm hyundailerde bu böyle.

quote:

Orijinalden alıntı: kemanci06

Dün benzinciye gittim ve açıkçası iç açıcı olmayan bir tabloyla karşılaştım. Manuel olmasına rağmen 100 km de 8 lt,km de 26 kuruş yakmışım. Araba 2500 km de, tamamı şehir içinde sıkışık olarak nitelendirilebilecek trafikte, %70 inde klima açıktı ve ben pek gaza basarken düşünen birisi değilim, ona göre hesap edin. Bu arada pompa attıktan sonra 10 liralık daha koydurdum ama adam resmen azarladı beni, ona ne oluyosa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 24 Temmuz 2009; 22:36:13 >

• Hep aynı istasyondan alıyorum ama aynı istasyonun pompaları bile farklı zamanlarda atıyor. Bir keresinde 26 litrede attı ben de bir an sevindim, içeri gidip ödedim arabayı bir çalıştırdım tam dolu çizgisiyle üç çeyrek çizgisinin arasında duruyor ibre daha da uğraşmadım üstüne doldurmak için. Ama bu sefer benzin ışığı yandıktan 15 km sonra benzinciye gittim, gelecek sefer de aynı şekilde gideceğim, bakalım bu sefer nasıl olacak? Bir de ben de şimdi 97 aldım belki o da etki eder. Aslında gaza çok basmıyorum, yani sonuna kadar bastığım çok nadir ama ne zaman ışıklardan kalksam diğer arabalardan bayağı bir önde oluyorum. Ya diğer arabalar sahiden çok yavaş kalkıyor ya da bizim arabalar sandığımızdan çok daha güçlü.
  • Bugün jant değişiminin garantiyi bozmayacağında emin olmak için Hyundai'ye gittim ve açıkçası pişman oldum. Toplam 4 kişiyle muhatap oldum. İkisi herhalde bozmaz, birisi orjinal parça kullanırsanız bozulmaz dedi. Son olarak yedek parça bölümüne gönderdiler orada sorduğum kişiyle olan diyalog aynen şöyle:
    -Merhaba, benim i10'um var jantlarını aynı ebatlardaki alüminyum jantlarla değiştirmek istiyorum, böyle bir durumda garanti bozulur mu?
    -Nasıl yani?
    -Yani mesela jantları değiştirdikten sonra süspansiyonda bir sorun olsa ki zaten bir etkisi olmaz, bana gelip siz jantları değiştirmişiniz o yüzden garantili değil demezsiniz değil mi?
    -!!!!Bozulmuş olur o zaman garanti, burada değiştirmiş bile olsak garanti bozuluyor.!!!!!
    -????????
    Bu nasıl bir mantıktır anlamdım, yetkili serviste yapılan değişiklik aracın garantisini bozuyor. Sonra arkadaki birine sordu o bir şey olmaz deyip geçiştirdi. Açıkçası bu ilgisizlik ve bilgisizlikten rahatsız oldum. Başka bir servise telefon etmeyi veya direkt Hyundai'ye mail atmayı düşünüyorum.
    Gitmişken 1.1 Plus otomatik vardı ona baktım. Selectten görebildiğim kadarıyla farklılıkları:
    -Devir saati+beyaz zeminli kilometre sayacı
    -Arka park sensörü
    -Bagaj havuzu
    -Ön koltuk arkalarında cep
    -Klima ve vites kolu etrafındaki bizde siyah olan plastiğin gri olması
    -Koltuk döşemesi biraz daha farklı ama daha kaliteli değil
    Bunun dışında ayna ısıtma, alüminyum jant, sunroof vs. yok. Bence aradaki farka(yaklaşık 2000 tl) kesinlikle değmez.

• Beni de listeye eklerseniz sevinirim. Hyundai i10 Team Açık Gri sahibiyim. Alalı 1,5 ay oldu. Aracımı severek kullanıyorum.Geçen hafta ilk şehirdışı deneyimimi yaşadım.Otobanda 120,130 ve hatta 150 ile gittim.Klima yolun %60 ında açıktı.275 km'de 60 Tl yaktım.Eğer yavaş gitseydim daha az yakacaktım tabi.
  • Bir buçuk aydır Team otm kullanıyorum (listeye ekleyin beni de ). Bugün bagaj açık ışığımın yanık kaldığını farkettim, kenara çekip kontrol ettim. Bagaj kapalı olmasına rağmen ışığı sönmüyor. Kaç kez bagajı açtım kapattım bir şey değişmedi. Kontağı kapatıyorum anahtarı çıkarıyorum ama yanmaya devam ediyor :) Siviçinde mi bir sorun var acaba bilen var midur?
  • Araçlarını yeni alan tüm arkadaşlara hayırlı olsun diyorum. Araçlarınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

@cagatay117 dostum aracını hemen servise götürmelisin. Müşir arızası varsa bu 1 hafta içinde akünü de bitirebilir. Çünkü bagaj lambanda sen farketmesende açık kalabilir. Sonra yol yardımıyla işşini halletmek zorunda da kalmazsın. Servise git hemen aracının sorunu basittir ve hemen garantiden halledilir.

@kemanci06 dostum orjinal boyuttaki jantların kesinlikle garantine zarar vermez. Zarar verir diyen servisi eğer mümkünse ve illinde başka servis varsa hemen değiştirmelisin. Gerçekten bilgisizler. Sormana bile gerek yok bence çünkü sonuçda boyutlar orjinal. Ama eğer hala şüphen varsa bekle tatil dönüşümde ben kendi servisime de sorar sana yanıt veririm. Öte yandan dediğin gibi plus daki özellikler 2000 tl etmez. Şaşırdım doğrusu hala neden aynalara ısıtma koymazlar?? Hepinize iyi sürüşler

[16] - escor---1.1 Benzinli XXX XXX
    [17] - closer10---1.1 Benzinli TEAM XXX
    [18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik

Listede eksik bilgileri olan arkadaşlar XXX ile belirtilen eksikliklerini bildirmenizi rica ediyorum.

• Teşekkür ediyorum xuye, servise gideceğim yarın.
  • Forum içerisinde ilk gelen partide kısıtlı sayıda getirilen 1.1 dizle kullanan veya kullananı tanıyan var mıdır?
  • Aracım tam olarak Hyundai i10 Team BT Manuel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi closer10 -- 4 Ağustos 2009; 11:14:43 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.