Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.062
Cevap
63
Favori
409.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Trip A ve Trip B diye iki tane seyahat sayacı var.Onların küsüratlı olduğunu farketmiştim.Ama ODO yazan sayaçta bunu göremeyince şaşırdım.Keşke bunda da olsaydı.xuye ilginize teşekkürler...
  • Dostum söylediklerine katılıyorum fakat burada gidilen yolun durumu da çok önemli. Şöyleki eğer otoban tarzı ve düz bir yolda 100 km yaparsan bence fabrika verilerine ulaşabilirsin. Ancak yokuşlu virajlı bir yolda hangi araç olursa olsun bence bu zaten hayal. Örneğin ben Eskişehir-Fethiye ve Fethiye-Eskişehir yaptım. Şimdi ben bu yolda nasıl fabrika verilerini yakalayabilirim ki... Bol virajlı ve yokuşlu bir yol. Heleki Eskişehire dönüşte hemen Fethiye çıkışında 0 dan 1400 metreye yaklaşık 45-50 dakikalık bir tırmanış var. Mümkün değil. Ancak bence bu ölçümlerde fabrika verisi kıstasımız çok yoğun trafik ışığı ve trafiği olmayan (en azından akıcı olan) bir şehir içinde yapacağımız şehiriçi yakıt hesaplamasıdır. Ancak size tavsiyem aracınızı 15000 bakımını yaptırırken genel olarak da bilgisayardan verilerini kontrol etsinler ve değerlerde bir sorun varmı baksınlar. Gittiğiniz yolda 1400 motor başka bir araç eminim 6,5 civarı yakardı. Daha önceki Getzimde şehir dışında söylediğim nedenlerle bende tüketim değerlerinin üzerinde idim fakat yine belirttiğim koşullardaki şehiriçi tüketimim yarım litre kadar fabrika verisinin altındaydı.

quote:

Orijinalden alıntı: ferrai

xuye fabrika verilerinin altının yakalanacağını söylemişsin ancak ben o konuda biraz şüpheliyim aracım 13000 km civarına geldi ben ş.arası en iyi 5.3 lt/100 km yapabildim. Fabrika verisine göre 4.4 lt/100 km olması gerek ki bence gerçekten hayal. Belki 15000 bakımından sonra çok az daha düşer ama 5 lt'nin altına ineceğini sanmıyorum ki 5 lt olsa bile çok iyi bence.

• Uzun bir aradan sonra tatilimi yapmış olarak geri döndüm. Yolculuğumun ufak bir kısmını da i10'la Ankara-Bolu-Ankara güzergahında yaptım. Bu vesileyle i10'um ilk defa şehirlerarası yola, otoyola ve 165 km hıza çıktı.
    İlk olarak yakıt tüketimi: Daha önceki 8 litre ortalamamdan sonra daha sakin ve erken vites değiştirerek kullandım. ayrıca klimayı da mümkün olduğnca az kullandım. Bolu'ya gitmeden önce depoyu doldurdum 325 kilometre yol yapmışım ve 20.85 litre karşılığında 68 liralık benzin almışım. Ancak bir önceki dolduruşumda pompanın atmasından sonra yaklaşık 11 liralık daha benzin almıştım, bu sefer yaklaşık 2 liralık daha benzin aldım. Yani 3 litre civarında bir fark var. Ayrıca önceki tüketimim 95 oktan benzinle gerçekleşmişti bu sefer Opet 97 oktan aldım. Son olarak bu sefer bir kez İncek'e bir kez de havaalanına gittim yani şehirlerarası yol sayılabilir. Kullanım sahiden çok etkiliyor. Dönüşte Ankara'ya yaklaşık 120 km kala benzin ibresinin son çeyreğe yaklaşmasından dolayı cesaret edemeyip bir daha depoyu doldurdum. Bu sefer de 334 kilometre için 24 litre benzin almışım. Buradan anladığım 100 kilometre üzerine çıkıldığı zaman yakıt tüketimi daha büyük hacimli motorlara göre çok daha fazla artıyor. iki benzin alışım arasında maksimum 130 km yaklaşık ortalama 110 km hızla seyrettim aslına bakarsanız da Ankara-Bolu otoyolu yakıt ekonomisi için hiç de uygun bir yol değil.
    Uzun yol konforuna gelirsem. Normalde uzun yola çıktığım araba Skoda Octavia RS, 200 bg lik turbo benzinli bir araba, yani karşılaştırmak biraz garip gözükebilir. Ayrıca daha önce aynı yolda Renault Megane Scenic 1.6 8v ve Skoda Favorit de kullandım bu arabalarlada da karşılaştıracağım. Yolculuk toplamda 2.5 saat sürdü, KGS den baktığımda gişeler arası 1 saat 17 dakika sürmüş. Arabada üç kişi ve dolu bir bagaj vardı. Motor olarak aslında beni oldukça şaşırttı giderken 5 kere vites düşürüp 4'e taktım ben vitesle daha fazla haşır neşir olacağımı ve hatta arabanın kısmen dolu olmasından dolayı 3'e bile takma gereği hissedeceğimi düşünmüştüm. Scenic aynı yolda 3'e gerek kalmaksızın gidebiliyordu ama Favorit 3 istiyordu. Octavia'dan sonra klima açıp kapamayı biraz yadırgadım açıkçası ama bence kayda değer bir fark yaratıyor. Hızım en az 85 oldu daha aşağı düşmedi, bu da beni şaşırtan bir başka husus. Konfor olarak beklediğimden gene gayet iyi idi. Ben fazladan bir yorgunluk hissedeceğimi düşünmüştüm ama öyle olmadı fakat muhtemelen İstanbul'a gitmiş olsaydım aynı şeyi söyleyemeyecektim. Zaten şehiriçi için dizayn edilmiş bir araçtan uzunyol konforu beklemek haksızlık olur. Araç özellikle 120 den sonra fazlasıyla hava sesi alıyor. İzolasyon eksiklikleri karşısında müzik sisteminin mp3 çalması çok işe yaradı açıkçası.
    Beni üzdüğü tek nokta yakıt tüketimi oldu ben küsuratlı dahi olsa 5 li rakamlara inmeyi umarken 7 litre ortalama çıktı ki ben Octavia ile 100-110 arası sabit hızda klima açık aynı değeri zaten yakalıyorum. Zaten Bolu'ya i10 la gitmekte iki amacım vardı, arabayı rodajın geçmesinden dolayı 90+ hızlara çıkarmak ve yakıt tüketimini hesaplamak. Dönüşte ise açıkçası şeytana uydum ve yokuş aşağı bir yerde 170 e çıktım. Motorun resmen imdat diye bağırması ve kapılardan gelen ve "artık yeter" diye haykıran rüzgar sesi dışında arabanın 170 le gittiği içeriden pek belli olmuyordu. Tabii ki bu yolun Türkiye standartlarının üstünde bir kaliteye sahip olan bir otoyol olduğunu hatırlatmakta fayda var. Yani araba yüksek hızlarda da güven veriyor. Yazmak istediğim üç dezavantajı daha var. Birincisi araba hafif ve yüksek olduğundan tehlikeli derecede rüzgar tutuyor, bu nedenle açıklık yerelere, viyadüklere yaklaşırken temkinli olmakta fayda var. İkincisi 35 litrelik deposu uzunyol için yetersiz, az yaksa da tek depoyla pek bir mesafe kat edemezsiniz. Sonuncusu ve bence ilkinden daha tehlikeli olanı ise benim arabayı geçen bazı arabaların sürücülerinin anlamsız bir şekilde sıkıştırmaları. Aynı şey şehiriçinde de oluyor fakat hız düşük olduğundan bu derecede tehlike arz etmiyor. 120 ile giden arabanın neden üstüne üstüne sürersin be adam. Bu işi yapanların bir diğer özelliği ise yaptıkları bir marifetmiş gibi sonuçlarını görmek için geçtikten sonra başlarını kaldırıp dikiz aynalarında bakmaları. Arabaya göre muamale etmek bence bir tehlikeli bir sapkınlıktan öte değil. Aksi bir şekilde Octavia ile giderken -renginin kırmızı olmasının da etkisi vardır herhalde- yol istemeden bir çok insan yol veriyor ya da 120 ile orta şeritten giderken geçenler dönüp garip garip bakıyorlar. Araba güçlü ya 180 den aşağı gitmeyeceksin veya araba güçsüz ya otoyol senin neyine devlet yolu bile fazla sana, belediye otobüsün gittiği yerlerden öteye bu arabayı götürmeyeceksin, hatta sen niye bu arabayı aldın ki mis gibi ikinci eller dururken, hatta ey Hyundai sen niye böyle bir araba üretip milleti kazıklıyorsun, toptan üretimden kaldırılmalı sedan olmayan bütün arabalar.
    Diyeceğim odur ki bagaj sıkıntınız yoksa i10 la rahat bir şekilde şehirlerarası yol yapılabiliyor 100 ü geçmediğiniz sürece de yakıt tüketiminiz makul bir seviyede kalacaktır.
    Bu kadar uzun yazıp "artık bitsin" demenize sebep olmamın sebebine gelince. Ben bu arabayı alırken açıkçası bir maceraya atıldım. Arabayla ilgili kağıt üstündeki verileri ve plazada görmüşlüğümden başka bir bilgim yoktu. Aklında i10 la ilgili az da olsa şüphe kalanlara yardım etmek istedim. Muhtemel yazım hatalarından dolayı özür diler, sabrınızdan dolayı teşekkür ederim.(Biraz otobüsçü anonsu oldu ama neyse)

• Bilakis uzun ve detaylı anlatımınız için teşekkürler. Evet araç şehir içi aracı ve belirttiğiniz yorumların tamamına katılıyorum.
  • herkese selam!!
    i10 team otm. mavi kullanıyorum yaklaşık 1 aydır.
    biraz fazla yakıyor gibi ancak iş dönüşü kullandığım yolun bir kısmı çevreyolu ve dik bi rampa çıkmam gerekiyor.bu arada araç henüz 600km de ve 120'ye falan çıktım kısa süre için de olsa.umarım bu araca zarar vermemiştir..yoksa ortalama 70-80km hızlarda seyrediyorum.
  • Arabanız daha rodaj dönemde olduğundan 90-100 km üzerine pek çıkmamak iyi olur. Ama bir iki kereden de bir şey olmaz. Arabanın motoru küçük olduğu için az basınca az çok basınca cüssesine göre oldukça çok yakıyor. Sizin arabanız otomatik vites oluğundan gaza mümkün olduğunca az basarak arabanın bir an önce üst viteslere çıkmasını sağlarsanız epey bir miktar tassarruf edersiniz. Çünkü otomatikte ne kadar çok basarsanız o kadar geç vites değiştiriyor.
  • Aramıza hoşgeldiniz. Aracınızı güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: chesirecat

herkese selam!!
    i10 team otm. mavi kullanıyorum yaklaşık 1 aydır.
    biraz fazla yakıyor gibi ancak iş dönüşü kullandığım yolun bir kısmı çevreyolu ve dik bi rampa çıkmam gerekiyor.bu arada araç henüz 600km de ve 120'ye falan çıktım kısa süre için de olsa.umarım bu araca zarar vermemiştir..yoksa ortalama 70-80km hızlarda seyrediyorum.
  • teşekkürler
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

[1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik * Eskişehir
    [2] - 35CES40---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [3] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [4] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [5] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [7] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [9] - melek38---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [10] - ferrai---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [11] - fdjdigy5---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [12] - dremre---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [13] - acesuperson---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [14] - kel_epir---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [15] - serhatipek---1.1 Benzinli XXX XXX
    [16] - escor---1.1 Benzinli XXX XXX
    [17] - closer10---1.1 Benzinli TEAM BT Manuel
    [18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [19] - estubar---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [20] - chesirecat---1.1 Benzinli TEAM Otomatik

- Listede eksik bilgileri olan arkadaşlar XXX ile belirtilen eksikliklerini bildirmenizi rica ediyorum.
    - Arkadaşlar bir de hangi şehirde olduğumuzu yazarsak sanıyorum paylaşımımız daha da artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 27 Ağustos 2009; 12:09:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

*** i10 Kullanıcıları Listesi ***

[8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel

- Listede eksik bilgileri olan arkadaşlar XXX ile belirtilen eksikliklerini bildirmenizi rica ediyorum.
    - Arkadaşlar bir de hangi şehirde olduğumuzu yazarsak sanıyorum paylaşımımız daha da artar.

Ankara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemanci06 -- 27 Ağustos 2009; 18:41:49 >

[6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel * Van
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel * Ankara
    [18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 31 Ağustos 2009; 0:49:21 >

• van
  • Merhabalar herkese tekrardan :)

Ben de aldım sonunda aracımı. Listeye eklenmesi için de bilgileri veriyorum :)

İ10 Plus OTM Benzinli - Nevşehir
  • Aramıza hoşgeldiniz. Aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Aramızdaki ilk Plus sizsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 2 Eylül 2009; 12:37:24 >

[18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik * İstanbul
    [21] - Nambi---1.1 Benzinli PLUS Otomatik * Nevşehir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 13 Eylül 2009; 20:24:22 >

• Arkadaşlar aracı yazın hep klima ile kullanıyorduk. Hatta 7.9 luk ölçümümüzde böyleydi. Şimdi klima kullanımını bıraktık ve tüketimimiz epey düştü gibi. Aynı şey benim i30 da da oldu. Tüketimim 2 litre düştü onda. i10 da da 7 civarı bekliyorum tüketimi. En kısa zamanda bizim otomatik i10'un yeni tüketim sonuçlarını yazacağım burada.
  • * İstanbul.
  • selam arkadaşlar,
    mayıs ayından bu yana i10 team otomatik kullanıyorum ancak forumla bugün tanıştım.
    genel olarak memnunum ancak sürüş esnasında hafif çukurlarda dahi çok sarsıldığını-hopladığını düşünüyordum şimdi forumda yazıları okuduğumda lastik basınçlarının servisten ayarsız teslim edilmiş olabileceğini öğrendim ilk işim kontrol etmek olacak. Ancak sizinde aracın amortisör kalitesi hakkındaki yorumlarınızı bilmek istiyorum.
    Ancak asıl canımı sıkan aracın boya kalitesi, çok çabuk çiziliyor neredeyse rüzgar esse çizilecek araç siyah olduğundan çok göze batıyor ayrıca lekeler iz bırakıyor yıkansa da geçmiyor özellikle kuş pislikleri hem leke bırakıyor hemde dikkatli silinmezse hemen çiziyor, silindiği yerde boyayı matlaştırıyor , ilk defa siyah araç kullanıyorum belkide ben kılımdır sizin araçlarınızda gözlemleriniz nedir paylaşırsanız sevinirim benim aracıma özgü bir problem mi merak ediyorum.
    bir diğer aklıma takılan şey daha önce otomatik bir suzuki kullanıyordum ve sitenin yokuş olan çıkışında kaydırma yapmıyordu ancak i10 kaydırma yapıyor bir arkadaşım araç yeni çalıştığından normal dedi sizce de normalmidir. Normal seyir halindeyken yokuşlarda da çok az kaydırma yapıyor. Tabiki bütün bunları servise de sorabilirdim ancak vakit bulup gidemediğim gibi benim için asıl önemli olan kullanıcı yorumları servisler işlerine geldiği gibi cevaplayabiliyorlar.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Öncelikle hoşgeldiniz diyorum ve aracınızı kazasız belasız güzel günlerde kullanmanızı diliyorum.

Aracınızın lastik basınçlarını 33-35 aralığına (ben 35 yapıyorum ki bu maksimum lastik basıncıdır) ayarlarsanız daha sarsıntısız yol alabilirsiniz. i10'nun amortisör sistemi sınıfının sıtandartlarındadır ve virajlarda yoldan çıkmanızı engellemek için yani yol tutuş için biraz sert tipli bir amortisördür. Ancak yinede konforsuz diyemem. Öte yandan böylesi küçük ve yüksek bir aracada çok yumuşak bir amortisör kullanamazlardı. Yalnız örneğin hemzemin geçit gibi tırtırlı yüzeylerden geçerken direksiyon ve tekerleklerden biraz fazlaca ses duyabilirsiniz. Bu bazen bizi de rahatsız ediyor ancak bir sorun değil.

Boya konusundaki eleştirilerinize katılıyorum. Ancak acaba diğer markalarda durum nedir benim bir tecrübem yok. Sadece 2 yıl broadway kullandım sonrasında 5 yıl getz ve şimdide i10 ve i30 umuz var eşimle birlikte. Diğer markaların boya durumlarıyla ilgili bilgisi ve deneyimi olanlar varsa ve buraya yazarlarsa sevinirim. Yani bu boya hassasiyeti hyundai'ye mi ait yoksa tüm araçlarda olabilen bir şey midir? Daha önceki getz aracımız gümüş gri idi belki rengi belli etmiyordu bilemicem ama başta kuş pisliği ve çizik olmak üzere boya ile ilgili bir sıkıntımız yoktu. Ancak koyu gri i10'umuzun ve ateş kırmızısı i30'umuzun boyası da önceki 2005 getzime göre daha hassas geldi banada.

Çok dik sayılabilecek bir yokuşda ve araç doluyken yokuş kalkışını denedim ve kaçırma olmadı. Fakat bir süre sonra sizinde dediğiniz gibi çok da dik olmayan bir yokuşda ve daha az doluyken hafif bir kaçırma yaşadım. Daha sonraki gözlemlerimden edindiğim izlenime göre ara iyice ısındıktan sonra rölantisi düşüyor yakıt tasarrufu için ve doğal olarak da 1030 kilo ağırlığındaki 1.1 motor araç yokuşda hafif kaydırıyor. Çok sorun değil çünkü kalkış için yeterli zaman veriyor ayağınızı frenden çekince. Zaten yokuşda hiçbir zaman frensiz uzun süre durmayın çünkü otomatik şanzıma çok yük bindirirsiniz. Size önerim öncelikle aracınız tam ısınmamışken örneğin sabah ilk çalıştırmanızı takipeden birkaç dakika sonra yokuşda tekrar kalkış deneyin. Tahminim aracınız bu yüksek rölanti devrinde kaçırmayacaktır. Öte yandan 2. önerimde bu durum sizi rahatsız ediyorsa servisinize gidip durumu anlatın sanırım bir ayar yapabilirler.

[18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik * İstanbul
    [21] - Nambi---1.1 Benzinli PLUS Otomatik * Nevşehir
    [22] - karaion---1.1 Benzinli TEAM Otomatik

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.