Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.061
Cevap
63
Favori
409.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lastik hava basıncı broşürde 33 diyor,ben aracı aldığım gün servise sordum 32 demişti.Acaba doğrusu nedir bilen var mı? Dün yine şehirdışı 305 km yaptım 60 tl benzinle depomu fulledim.Yani 100 km de yaklaşık 6 lt ye tekabül ediyor.Broşürde 4,4 lt diyor ama yine tutturamadım:( Üstelik 100'ü geçmedim.
  • arkadaslar selamlar,

i10 kulübüne yeni üye oldum. i10 select otomatik kırmızı renkte arabamı ilk ötv indiriminin son günü ani bir kararla sabah 8.30 cıktım ve 9.10 da tuna plazadaki son arabayı aldım : ) hic dusunmeden aldıgım bu sevimli zıppırdan cok memnunum. yakıt tuketimi konusuna gelince fabrika verilerinin hepsi motor tezgah uzerindeyken denendiginde ortaya cıkan sonuclar oldugunu teknik servis ilk gunu bana acıklamıstı. yani istesekte o degerleri biz hayatta tutturamayız gibime geliyor..

su anda 35 lt lik depo 100 ytlye doluyor arabam 1000 km de ve 100 tl ile 420 km goturuyor. ilk baslarda 350 km idi sanırım bu birkac bin km den sonra 500 km menziline ulasır ki cogu arabanın tam dolu menzilini de genelde 500 - 550 km yapabilecek sekilde ayarlıyorlar.

gecenlerde park ederken onumdeki kaldırım babasına hafif gecirdim. normalde baska araclarla bu isi yaptıgımızda bir hasar vermez hafif sıyrık olur ezikte olmaz. bunda ise resmen gocuk oldu. yani tıklama dedigimiz bir vurustu ama tampon o kadar mukavemetsizmis ki ceviz buyuklugunde gocuk olustu. bu da bizim ufaklıgın nazarı olsun diye tamponu yaptırmıyorum.

otomatik vites kullananlara otomatik vites kullanımını soracagım; bilen var mı ? otomatik vites citroen xsara, renault clio, peugot 206, toyota coralla vs kullandım ama bu arabanınki biraz tuhaf turbo tuşu olmayan bir otomatik vites biraz degisik oluyor. bu arada yakıt tuketimini dusurmek icin overdrive ozelligini 100 km ve altında etkisiz kılmak gerektigini servis soyledi ne kadar dogru olup olmadıgını denedim biraz etkisi var. sehir ici kullanımda fark yaratıyor.

d2 ve l pozisyonlarının nasıl kullanılacagını nasıl anlattılar bilmiyorum ama arada celiski var gibi geliyor. d2 dik yokuslarda arac yukluyse kullanılacak ve hızınız max 15 kmyi gecmeden D den D2 ye gecilecek ve tekrar D ye gecilecekse hız max 15 km olmalıymıs. L durumu ise daha agır sartlarda gerekiyormus.

Ben aracı ilk aldıgımda arabada turbo dugmesi aradıgımdan devamlı hızım 60 da 80 de iken D den D2 ye alarak sollama, tem de rampa cıkıyordum sonra servise sordum bu vitesler nasıl degisecek diye yanlıs yaptıgımı ve dogrusunu yukardaki giibi anlattılar. gelelim el kitabına, orada da farklı seyler yazıyor.

otomatik vites kullananlar, sizin deneyimleriniz neler ? yazın bakalım : )

• arkadaşlar tekrar merhaba.
    yaptığım ölçüm sonucuna göre şehir içinde 7,3 lt yakıyor.
    araç 1600 km de.ilerde 6,5 civarına düşeceği kanaatindeyim.daha altını istemek hayal olur zaten.
    @ estubar
    aramıza hoşgeldin dostum.iyi günlerde kullan.
  • *** i10 Kullanıcıları Listesi ***

[1] - xuye---1.1 Benzinli SELECT Otomatik * Eskişehir
    [2] - 35CES40---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [3] - ~Pepita~---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [4] - eraykoyulhisarli---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [5] - dusun_oyna---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [6] - aesca---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [7] - theconqueror06---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [8] - kemanci06---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [9] - melek38---1.1 Benzinli TEAM Manuel
    [10] - ferrai---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [11] - fdjdigy5---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [12] - dremre---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [13] - acesuperson---1.1 Benzinli SELECT Otomatik
    [14] - kel_epir---1.1 Benzinli SELECT Manuel
    [15] - serhatipek---1.1 Benzinli XXX XXX
    [16] - escor---1.1 Benzinli XXX XXX
    [17] - closer10---1.1 Benzinli TEAM BT Manuel
    [18] - cagatay117---1.1 Benzinli TEAM Otomatik
    [19] - estubar---1.1 Benzinli SELECT Otomatik

- Listede eksik bilgileri olan arkadaşlar XXX ile belirtilen eksikliklerini bildirmenizi rica ediyorum.
    - Arkadaşlar bir de hangi şehirde olduğumuzu yazarsak sanıyorum paylaşımımız daha da artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 8 Ağustos 2009; 23:02:30 >

• @estubar; dostum öncelikle aramıza hoşgeldin. Gerek otomobillerin fabrika verisi yakıt tüketimlerinin ve gerekse otomatik vitesin kullanımı ile ilgili bilgilere ilk sayfalarımızdan ulaşabilirsiniz. Ancak bir iki konuya değineceğim yinede.
    *Sanıyorum ilk sayfada aktardığım fabrika verisi testi çok da uçuk bir test değildir ve tutturulabilir. Bizim eşimle önceki araçlarımız olan otomatik ve manuel getzlerimizde fabrika verilerinin bile altına inmiştik. Ancak bunun için araçların ortalama 10.000 km yol yapması gerekiyor. Sıfır araç sendromu denen bir olay var bu da sıfır araçların dişli sekman vb. parçalarının çok sıkı olmasıdır. Yol kateden araçlarda zamanla parçalarının daha rahat çalışma sonucunda yakıt tüketimi de azalıyor.
    *Tüketim değerleriniz bizim ilk aylarımızla benzer durumda. En son 3 ay kadar önce taşma noktasında doldurarak yaptığımız testte 7.8 civarı bir sonuç elde etmiştik.
    *Overdrive spor kullanım içindir ve bu tuşu aktif ettiğinizde OD OFF gibi bir simge çıkar ekranınızda ve vitesleriniz daha üst devirlerde geçer ki bu da yakıt tüketiminizi artıracaktır. 1.1 motor bir araçta bence gereksizdir ve kapalı konumda tutulmalıdır herzaman (ekranınızda OFF simgeniz yanmıyor ollmalıdır). Bu araç yüksek performans ve spor sürüş için yapılmadığı kesin Diğer araçlarda dediğiniz özellikte budur. Yani turbo diye bir olay yok sadece vites yükseltmesi daha yüksek devirde gerçekleşiyor bu sistemlerde. Ancak 1.1 70 beygir altı ve 1030 kilo boş ağırlığı olan bir araçta bu sistem işe yaramıyor.
    *Aracınızı her zaman D konumunda kullanınız. Şayet çok dik bir yokuştan iniyorsanız ve motor fireni yaptırmak istiyorsanız L ya da 2 pozisyonunda bir süre kullanabilirsiniz. Bildiğiniz gibi 2 de araç en çok 2. vitesde L konumunda da araç sadece 1. vitesde yol almaktadır. Ben çok ama çok dik rampalarda bile yani manuel araçla 1. vitesle çıktığım yokuşlarda bile D pozisyonunda kullanıyorum. Araç, yokuş ve senin gaza yüklenmene göre zaten vitesini küçültüyor. Aynı şekilde düz yolda da sollamalarda falan hıza ihtiyacın olduğunda gazı biraz köklersen hemen vitesi küçültüp ihtiyaç duyduğun hız, ivmelenme ve deviri yakalayabilirsin. (abartıpda sakın sonuna kadar basmayın ama eğer böyle yaparsanız araç 2 vites birden küçültüp iyice zorlanacaktır. Bunu aracın avazı çıktığı kadar böğürmesinden anlayabilirsiniz. Bu durumda gazdan ayağınızı hemen çekip tekrar uygun şekilde gaza yüklenin. Arada heyecanlanınca olur böyle şeyler ) Bence vitesle fazla oynamayın. Onun sağlığı açısından da... Takın D ye ve drive your way

@closer10 aracın maksimum ve minimum basınç değerleri ön kapıyı açınca alt taraftaki plakada görebilirsiniz. minimum 33 ve maksimum 35 dir. Yani sadece sen biniyorsan araca 33 ayarlayabilirsin. Ama malum böyle bile olsa zaman zaman eş dost biniyor araca. Bizimki her zaman 35 e ayarlıdır. Yani tam dolu ağırlığında. Genelde eşim tek kullanıyor ama bazen de ben çocuk ve babam da hep beraber doluşuyoruz araca. Yani 32 diye birşey yok. i30 larda 32 dir ama konumuzla alakası yok bunun Ben aracının lastiklerini 35 e ayarlamanı tavsiye ederim. Her zaman söylüyorum aracını yeni alan arkadaşlar hemen doğru ölçüm yapan bir petrol ya da lastikçide lastik havalarını önerilen oranlara indirsinler çünkü sıfır araçların lastik basınçları 45 gibi yüksek basıınçlarda olur ki bu durumda amortisör başta olmak üzere bazı araç parçalarına zarar verir. Ayrıca konforsuz bir şekilde zıplaya zıplaya gidersiniz yolda. Bu konuda servisler ne yazık ki çok umursamazlar. Çok defalar uyarmamıza karşın...

@Praetor ne yazıkki. Bir tanede Eskişehir'de satıldı dizeli ama kim göremedim. Aslında şu aracında dizel otomatiğini getirseler ne iyi olur ama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 9 Ağustos 2009; 0:06:37 >

• Merhaba arkadaşlar,

Hyundai i10 alıp almamak üzerine karar verme aşamasındayken vermiş olduğunuz bilgiler bana gerçekten çok yardımcı oldu ve hemen i10 Select OTM modelini satın aldım bunun için öncelikle teşekkür ediyorum hepinize.

Fakat benim sorunum çok farklı. 15 Temmuzda aracı satın aldım ve yıllık izne ayrıldım. Ben geri döndüğümde aracı teslim alacaktım. Araç adıma ayrılmıştı ben krediyi çekene kadar. 4 saatte krediyi çektim bana verilen şase ve motor numarasına göre. 16 gün sonra izinden döndüm ve arabam için tektrar bayiiyi aradım. Bana söyledikleri neydi biliyor musunuz? "Malesef bir yanlışlık sonucu aracınız satılmış ve şu an itibariyle Türkiye'de i10 SELECT OTM modeli mevcut değil. Bu durumda yeni araçların Hindistandan gelmesini beklemek zorundayız..." Hayatımda bu kadar saçma bir durum duymadım gerçekten. Durumu İstanbul merkeze dahi bildirmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Onlar da ilgilenmediler anlayacağnız. Geminin ne zaman geleceğini de hiçkimse bilmiyor hiçbir acenta merkaz dahil olmak üzere bu konuda bilgi veremiyor. Anlayacağınız bir aracım var ama bir aracım yok :S Bu durum nasıl düzelir, araçları getiren gemi ne zaman Türkiye'ye ulaşır hiçbir bilgi yok. Bu durumda ne yapmak gerekiyor acaba? Benimle bilgilerinizi apylaşırsanız çok memnun olurum. Sizce şu an ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize...

• Hangi ilde olduğunuzu ve bayinin adını bize söyler misiniz?

quote:

Orijinalden alıntı: Nambi

Merhaba arkadaşlar,

Hyundai i10 alıp almamak üzerine karar verme aşamasındayken vermiş olduğunuz bilgiler bana gerçekten çok yardımcı oldu ve hemen i10 Select OTM modelini satın aldım bunun için öncelikle teşekkür ediyorum hepinize.

Fakat benim sorunum çok farklı. 15 Temmuzda aracı satın aldım ve yıllık izne ayrıldım. Ben geri döndüğümde aracı teslim alacaktım. Araç adıma ayrılmıştı ben krediyi çekene kadar. 4 saatte krediyi çektim bana verilen şase ve motor numarasına göre. 16 gün sonra izinden döndüm ve arabam için tektrar bayiiyi aradım. Bana söyledikleri neydi biliyor musunuz? "Malesef bir yanlışlık sonucu aracınız satılmış ve şu an itibariyle Türkiye'de i10 SELECT OTM modeli mevcut değil. Bu durumda yeni araçların Hindistandan gelmesini beklemek zorundayız..." Hayatımda bu kadar saçma bir durum duymadım gerçekten. Durumu İstanbul merkeze dahi bildirmeme rağmen hiçbir sonuç alamadım. Onlar da ilgilenmediler anlayacağnız. Geminin ne zaman geleceğini de hiçkimse bilmiyor hiçbir acenta merkaz dahil olmak üzere bu konuda bilgi veremiyor. Anlayacağınız bir aracım var ama bir aracım yok :S Bu durum nasıl düzelir, araçları getiren gemi ne zaman Türkiye'ye ulaşır hiçbir bilgi yok. Bu durumda ne yapmak gerekiyor acaba? Benimle bilgilerinizi apylaşırsanız çok memnun olurum. Sizce şu an ne yapmam gerekiyor?

Şimdiden teşekkür ediyorum hepinize...

• Beni yanlış anlamayın lütfen fakat adamlarla gereğinden fazla tartıştık ve daha ççok tartışmak istemiyorum. O yüzden bu bilgiyi paylaşmsam daha iyi olur. Malum ben bulunduğum şehirde yalnız yaşıyorum ve hiçbir güvencem yok burada. Fakat bu bilgi neden gerekli?
  • Çekinmenize gerek yok sadece size böylesi bir saygısızlığı yapan bayiyi bilmek istedim. Bu arada eğer eskişehire yakınsanız buradaki bayiden istediğiniz arabayı ayarlamaya çalışırız. Bazen bayilerin kotası doluyor ve istedikleri aracı alıp satamıyorlar. Bu vergi indirimi döneminde çok sık karşılaşılan bir durum bu. Diğer istediğin aracın Türkiye de olup olmadığı ve geminin ne zaman geleceği gibi konuları da kendi bayime sorup sizi bilgilendiririm.
    quote:

Beni yanlış anlamayın lütfen fakat adamlarla gereğinden fazla tartıştık ve daha ççok tartışmak istemiyorum. O yüzden bu bilgiyi paylaşmsam daha iyi olur. Malum ben bulunduğum şehirde yalnız yaşıyorum ve hiçbir güvencem yok burada. Fakat bu bilgi neden gerekli?
  • XUYE

Gerçekten çok memnun olurum. Bu konuda malesef hiçbir bayiden bilgi alamıyorum. Eskişehire yakın olmak çok önemli değil galiba. Eğer Eskişehir'de araç varsa bunu buradaki bayii getirtmek zorunda. Bana zaten böyle bir sözleri de var. Türkiye'nin herhangi bir yerinde olsa mutlaka getirtecekelrini söylediler bana. Eskişehirde olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz acaba? Ve eğer geminin varış tarihini öğrenebilirseniz gerçekten işnanılmaz memnun edersiniz beni. Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için.
  • Yarın servise uğrayacağım ve müdürle bir görüşeceğim konu ile ilgili. Yarın öğle gibi cevabı yazarım.

quote:

XUYE

Gerçekten çok memnun olurum. Bu konuda malesef hiçbir bayiden bilgi alamıyorum. Eskişehire yakın olmak çok önemli değil galiba. Eğer Eskişehir'de araç varsa bunu buradaki bayii getirtmek zorunda. Bana zaten böyle bir sözleri de var. Türkiye'nin herhangi bir yerinde olsa mutlaka getirtecekelrini söylediler bana. Eskişehirde olup olmadığını nasıl öğrenebiliriz acaba? Ve eğer geminin varış tarihini öğrenebilirseniz gerçekten işnanılmaz memnun edersiniz beni. Çok teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için.
  • Çok teşekür ediyorum ilginize. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Çok sağolun gerçekten.
  • Dostum bugün öğleyin bayi müdürüne konunu danıştım. Şuan dediğin üzere select otomatik yokmuş Türkiye'de. Ama plus otomatik varmış fakat 2000 TL kadar bir fazlalığı var ama bana sorarsan değmez o özelliklere 2000 TL vermek. Öte yandan bir kötü haberde; i10 için bu ay gemi beklenmiyormuş. Önümüzdeki ay dedi. Ben eşime i10 ötv indirimi öncesi şubatta aldım, hemen istediğimiz renk ve donanımı bulmuştuk. i30 umu ise ötv indiriminden sonra 2 ay bekledim. Şuan Türkiye'de üretilen era ve matrix de bile istenilen renk ve donanımı yetiştiremiyorlarmış. Fazla yardımcı olamadığım için üzgünüm. Müdür, gemi tarihi ile ilgili gelişme olursa hemen iletirim dedi. Eğer farklı bir bilgi ulaşırsa bana bende hemen sana bildiririm.

quote:

Çok teşekür ediyorum ilginize. Sabırsızlıkla bekliyorum.

Çok sağolun gerçekten.

• Bildirdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ayrıca göstermiş olduğunuz emeğe de diyecek sözüm yok. Allah razı olsun sizden. Bu bilgiler ışığında bana düşen galiba ya bayiiyi dava etmek ya da paramı geri almak kalıyor.
  • Bence de her türlü yasal hakkınızı arayın. Krediyi çekmişsiniz bunun faizi var falan sizi zarara uğratıyor. Ayrıca 0216 571 63 63 ve 0216 571 63 01 numaralı telefonlardan durumunuzu HYUNDAI merkezine anlatıp bayinin size yaptığı haksızlığı iletiniz ve mağduriyetinizin giderilmesini isteyiniz. Şasi numarasının verildiğini ve bu şekilde krediyi çektiğinizi, size ayrılan aracın başkasına satıldığını özellikle belirtiniz. Ne yazık ki Ülkemizde her alanda tam bir profesyonellikten söz edilemiyor.

quote:

Bildirdiğiniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ayrıca göstermiş olduğunuz emeğe de diyecek sözüm yok. Allah razı olsun sizden. Bu bilgiler ışığında bana düşen galiba ya bayiiyi dava etmek ya da paramı geri almak kalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 11 Ağustos 2009; 17:37:07 >
  • cevap icin tesekkurler xuye : ) bu arada herhangi bir arkadasımız i10 na lpg taktırdı mı ? bu arabalara garanti kapsamıonda takılıyormus, eger belirli bir kmyi asmadıysanız sanırım..
  • Bence lpg ye gerek yok. Hyundai BRC ile anlaşmalı sadece orada taktırılırsa garantiden çıkmıyor. Tabi bunuda orada servis yaptırıyor. Maliyeti 1900 TL imiş.

quote:

Orijinalden alıntı: estubar

cevap icin tesekkurler xuye : ) bu arada herhangi bir arkadasımız i10 na lpg taktırdı mı ? bu arabalara garanti kapsamıonda takılıyormus, eger belirli bir kmyi asmadıysanız sanırım..

• xuye verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Benim dikkatimi çeken birşey var acaba sizinki de öylemi;km. sayacım araç sıfırken küsüratları da gösteriyordu.Ama şu anda 1800 lerdeyim ve küsüratlar yok.Yani 1830,5 olsa dahi 1830 gösteriyor.
  • Aracınız ilk alındığı günlerde sanırım ODO yani aracın devamlı sayacı ile sıfırlanabilir sayacını aynı kilometrelerde gittikleri için karıştırdınız. Devamlı kilometrede küsurat görünmez fakat sıfırlanabilirde her zaman küsurat görünür. Direksiyonun arkasında göstergeden çıkan siyah çubuğa dokunarak (biraz fazlaca itmek gerek) göstergenizi değiştirebilir, küsuratlı sıfırlanabilir sayacınıza ulaşabilirsiniz. Çubuğa sıfırlanabilir gösterge ekrandayken uzunca basarsanız bu sayacı sıfırlayabilirsiniz. Bu bazen gittiğiniz yolu ölçmek için kullanılır.

quote:

Orijinalden alıntı: closer10

xuye verdiğin bilgiler için teşekkür ederim. Benim dikkatimi çeken birşey var acaba sizinki de öylemi;km. sayacım araç sıfırken küsüratları da gösteriyordu.Ama şu anda 1800 lerdeyim ve küsüratlar yok.Yani 1830,5 olsa dahi 1830 gösteriyor.

• xuye fabrika verilerinin altının yakalanacağını söylemişsin ancak ben o konuda biraz şüpheliyim aracım 13000 km civarına geldi ben ş.arası en iyi 5.3 lt/100 km yapabildim. Fabrika verisine göre 4.4 lt/100 km olması gerek ki bence gerçekten hayal. Belki 15000 bakımından sonra çok az daha düşer ama 5 lt'nin altına ineceğini sanmıyorum ki 5 lt olsa bile çok iyi bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferrai -- 18 Ağustos 2009; 10:12:48 >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.