Şimdi Ara

██ HYUNDAI i10 KULÜBÜ ██ (32. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.063
Cevap
62
Favori
410.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai'nin sitesinde i10 ve i30 yok.yeni model geleceğinden mi acaba?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle burada yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum,verdiğiniz bilgiler gerçekten çok faydalı!

Bizde İ10 külübüne dahil olanlardanız. Aracı bu ay eşim için aldık. İ10 team otomatik vites 2009 model 33500km idi.Araç Aydında.

Bu forumu dün keşfettim lpg ile ilgili araştırma yaparken ve tüm sayfaları tek tek okudum şimdi üye oldum ve bende aranıza katılmak istedim.

Şuana kadar 700km yapmamıza rağmen araçtan gerçekten çok memnunuz,kendi emsalleri arasında gerçekten sınıfının birincisi olmayı hakediyor!
    over drive özelliği ve EPS özelliği gerçekten küçük gibi gözüksede aracımız ağırlığı ve EPS(viraj savurma desteği) özelliği ile gerçekten yol tutuşu harika!
    Sanırım gerçekten gaza pedalın altında sanki bir yumurta varmışça basmak gerekiyor :)) Çünkü araç su gibi benzin içiyor gibime geliyor sizinkilerde emsalli olan arkadaşlar öylemi yoksa bende mi yada araçta mı bi sorun var anlayamadım çünkü 30 litre benzin koyduğumda 300 km yol yaptım şehir içi ve dışı karma şekilde baktığımda! yani 100 km de 10 litre ve benzinin litre fiyatı 4.38 iken benim aracım 1km'de 42-43 kuruş yakıyor ve ben şuanda sadece ve sadece yakıtından ütürü lpg taktırmak istiyorum fakat bilmiyorum lpg taktırmakla doğru eder miyim etmez miyim sizlerinde fikirlerini almak istiyorum!
    BRC tavsiye ediyorlar ve fiyatı 1700 lira, oto gaz litre fiyatı ortalama 2.38 km de 2 lira fark edecek ve 10bin km sonra ben lpg nin masrafını amorti edeceğini düşünüyorum, sizce ne yapmayalım :((((

• quote:

Orijinalden alıntı: demiir

Merhaba arkadaşlar,
    Öncelikle burada yorumlarıyla katkıda bulunan herkese teşekkür etmek istiyorum,verdiğiniz bilgiler gerçekten çok faydalı!

Bizde İ10 külübüne dahil olanlardanız. Aracı bu ay eşim için aldık. İ10 team otomatik vites 2009 model 33500km idi.Araç Aydında.

Bu forumu dün keşfettim lpg ile ilgili araştırma yaparken ve tüm sayfaları tek tek okudum şimdi üye oldum ve bende aranıza katılmak istedim.

Şuana kadar 700km yapmamıza rağmen araçtan gerçekten çok memnunuz,kendi emsalleri arasında gerçekten sınıfının birincisi olmayı hakediyor!
    over drive özelliği ve EPS özelliği gerçekten küçük gibi gözüksede aracımız ağırlığı ve EPS(viraj savurma desteği) özelliği ile gerçekten yol tutuşu harika!
    Sanırım gerçekten gaza pedalın altında sanki bir yumurta varmışça basmak gerekiyor :)) Çünkü araç su gibi benzin içiyor gibime geliyor sizinkilerde emsalli olan arkadaşlar öylemi yoksa bende mi yada araçta mı bi sorun var anlayamadım çünkü 30 litre benzin koyduğumda 300 km yol yaptım şehir içi ve dışı karma şekilde baktığımda! yani 100 km de 10 litre ve benzinin litre fiyatı 4.38 iken benim aracım 1km'de 42-43 kuruş yakıyor ve ben şuanda sadece ve sadece yakıtından ütürü lpg taktırmak istiyorum fakat bilmiyorum lpg taktırmakla doğru eder miyim etmez miyim sizlerinde fikirlerini almak istiyorum!
    BRC tavsiye ediyorlar ve fiyatı 1700 lira, oto gaz litre fiyatı ortalama 2.38 km de 2 lira fark edecek ve 10bin km sonra ben lpg nin masrafını amorti edeceğini düşünüyorum, sizce ne yapmayalım :((((

Öncelikle aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Listeye ekledim. Araç aslında otomatik vitesli modelinde 7 litre civarında yakıt tüketiyor 100 km'de. Ancak aracın deposu küçük (35 litre) olduğundan sanıyorum ibre daha hızlı iniyor hissi yaratıyor. Tavsiyem deponuzu taşma noktasında doldurunuz ve şehir içi-dışı karışık 100-200 km yol yaptıktan sonra yine taşma seviyersinde deponuzu doldurarak 100 km'de ne kadar tükettiğinizi hesaplayınız. Burada dikkat etmeniz gereken şey bu testi yaşadığımız sibirya soğukları :) geçtikten sonra yapmanızdır. Haliyle motorlar geç ısınıyor bu günlerde ve bir de kısa mesafe kullanıyorsanız tüketiminiz fazla çıkacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xuye -- 27 Ocak 2012; 21:11:51 >

• Teşekkür ederim verdiğin bilgi için xuye Fakat ben en son 295 km yaptım 130 liralık benzin aldım 29-30 litre civarındaydı şimdi depo yarının altına indi dediğinizi uygulayacağım. Bizim bu ilk aracımız ve allah kaza bela vermedikçe 2-3 sene bineceğimizi tahmin ediyorum o yüzden km yapıcaz ve lpg taktırmak mantıklı gibi gözüküyor, sence ne yapmalıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: demiir

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için xuye Fakat ben en son 295 km yaptım 130 liralık benzin aldım 29-30 litre civarındaydı şimdi depo yarının altına indi dediğinizi uygulayacağım. Bizim bu ilk aracımız ve allah kaza bela vermedikçe 2-3 sene bineceğimizi tahmin ediyorum o yüzden km yapıcaz ve lpg taktırmak mantıklı gibi gözüküyor, sence ne yapmalıyım?

Tüp taktırırsan 2014 yılına kadar sürecek olan garantin bitiyor, bunu da göze al. Eğer tüp taktıracaksan da Hyundai'nin de seçimi olan BRC'yi seçmeni tavsiye ederim. Dediğim testi uygun şekilde yaparak bir test yap sonra sonuç seni tatmin etmez ve yılda 15000 km kadar yapıyorum diyorsan taktırabilirsin. Bizim 2. araç ve 3 yılda ancak 17000 km yaptık...
  • merhaba arkadaşlar
    2009 model i10 select otomatik sahibiyim.
    araba çoook yakıyor ve hindistanda bu arabaların lpgli üretildiğini öğrenince 07/02/2012 tarihinde muayene ye girmeden ÇAĞ LPG 'de lpg taktırıyım dedim. 148 tl muayene avantajı için çook araştırdım ve fiyat memnuniyet ve üniversiteden arkadaşın atiker bayisi olması sebebiyle atikerin safe fast modelini 850 tl (nakit) taktırdım. performası olarak hiç değişmedi , yakıtı ise 100 km de 8,5 lt lpg yakıyor.

araç muayenesinde motor numarasının okunaması diye bir sebepden ağır kusur aldım. servis bile motor numarasının yerini bilmiyor. allahtan meslek liseleri motor bölümüne imzalata biliyormuşuz. 50tl aile birliğine yardım yapınca motor numarası saklandığı yerden çıktı ve imzalı kağıt alabildim.
    25 TL sızdırmazlık , 15 TL ek-1 belgesi (1sayfa) , 148 TL muayene , 58 TL ruhsat sayfası ,MOTOR NUMARASI OKUTMA 20 TL TOPLAM : 296 TL
    LPG İÇİN 1000 TL ödemiş oldum .
    lpg ankara için 2,34 x8,5=19,89 TL 10000 km sonra lpg kendini amorti edecek.

• herkese hayırlı akşamlar bizde 2009 senesinin mart ayında anneme işini görsün diye otomatik i10 aldık vergi avantajı motor ufak az yakar yedek parçası ucuz arabayı istanbulda park edememe derdi yok v.s.... ama bizim bu ufaklık benzini resmen içiyor ki ben çok gazlayan biri değilim sakin rahat araba kullanırım (1.3 cdti astram var 2009 servisten sevirse 15000 km karma ortalamam 5.4 şehir içi olsun 6-6.5 lt) geçenlerde i10 nun deposunu fulledim ceyrek deponun az altında benzin vardı 105 liraya doldu (benzin tabancası 101 de durdu 105 yaptı pompacı) aracı annem hep şehir içide kullanıyor kısa mesafe ve araç bir depo benzinle 189 km yol yaptı hadi depo bitsin 210-220 olsun bu ne büyük bir tüketim var mı benim gibi şikayeti olan??
    ve bu yüksek tüketimi düşürebilmek için bir çare yoksa bu gidişle annem arabasız kalacak yeter artık
    araç 3 senelik olmasına rağmen daha 13600 km de lpg taktırmayıda düşünmüyorum şimdiden teşekkürler....

• quote:

Orijinalden alıntı: gokay53

herkese hayırlı akşamlar bizde 2009 senesinin mart ayında anneme işini görsün diye otomatik i10 aldık vergi avantajı motor ufak az yakar yedek parçası ucuz arabayı istanbulda park edememe derdi yok v.s.... ama bizim bu ufaklık benzini resmen içiyor ki ben çok gazlayan biri değilim sakin rahat araba kullanırım (1.3 cdti astram var 2009 servisten sevirse 15000 km karma ortalamam 5.4 şehir içi olsun 6-6.5 lt) geçenlerde i10 nun deposunu fulledim ceyrek deponun az altında benzin vardı 105 liraya doldu (benzin tabancası 101 de durdu 105 yaptı pompacı) aracı annem hep şehir içide kullanıyor kısa mesafe ve araç bir depo benzinle 189 km yol yaptı hadi depo bitsin 210-220 olsun bu ne büyük bir tüketim var mı benim gibi şikayeti olan??
    ve bu yüksek tüketimi düşürebilmek için bir çare yoksa bu gidişle annem arabasız kalacak yeter artık
    araç 3 senelik olmasına rağmen daha 13600 km de lpg taktırmayıda düşünmüyorum şimdiden teşekkürler....

1 depo ile 189 km olacak iş değil. Kesin bir sorun var. Biz şehiriçi bir depoyla en az 400 km gidiyoruz. Servise götürüp test ettirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

herkese hayırlı akşamlar bizde 2009 senesinin mart ayında anneme işini görsün diye otomatik i10 aldık vergi avantajı motor ufak az yakar yedek parçası ucuz arabayı istanbulda park edememe derdi yok v.s.... ama bizim bu ufaklık benzini resmen içiyor ki ben çok gazlayan biri değilim sakin rahat araba kullanırım (1.3 cdti astram var 2009 servisten sevirse 15000 km karma ortalamam 5.4 şehir içi olsun 6-6.5 lt) geçenlerde i10 nun deposunu fulledim ceyrek deponun az altında benzin vardı 105 liraya doldu (benzin tabancası 101 de durdu 105 yaptı pompacı) aracı annem hep şehir içide kullanıyor kısa mesafe ve araç bir depo benzinle 189 km yol yaptı hadi depo bitsin 210-220 olsun bu ne büyük bir tüketim var mı benim gibi şikayeti olan??

1 depo ile 189 km olacak iş değil. Kesin bir sorun var. Biz şehiriçi bir depoyla en az 400 km gidiyoruz. Servise götürüp test ettirin.

bırakın 400 ü ben şuan ki şartlarla 300 km yapmasına razıyım mart ayının 2 haftasında yıllık bakım için aracı aldığım yetkili servise götüreceğim dediğiniz gibi şikayetimi dile getirip baktıracağım bir sıkıntı yok derlerse direkt arabayı satış ilginiz için teşekkürler...

• quote:

Orijinalden alıntı: mackali61_

merhaba arkadaşlar
    araba çoook yakıyor ve hindistanda bu arabaların lpgli üretildiğini öğrenince 07/02/2012 tarihinde muayene ye girmeden ÇAĞ LPG 'de lpg taktırıyım dedim. 148 tl muayene avantajı için çook araştırdım ve fiyat memnuniyet ve üniversiteden arkadaşın atiker bayisi olması sebebiyle atikerin safe fast modelini 850 tl (nakit) taktırdım. performası olarak hiç değişmedi , yakıtı ise 100 km de 8,5 lt lpg yakıyor.

araç muayenesinde motor numarasının okunaması diye bir sebepden ağır kusur aldım. servis bile motor numarasının yerini bilmiyor. allahtan meslek liseleri motor bölümüne imzalata biliyormuşuz. 50tl aile birliğine yardım yapınca motor numarası saklandığı yerden çıktı ve imzalı kağıt alabildim.
    25 TL sızdırmazlık , 15 TL ek-1 belgesi (1sayfa) , 148 TL muayene , 58 TL ruhsat sayfası ,MOTOR NUMARASI OKUTMA 20 TL TOPLAM : 296 TL

slm arkadaşlar
    2009 model i10 select otomatik araba lpg yakıt performansında gelişmeler var. ilk 1000 km gaz ayarına gitmeden 26lt gaz ile 360km yol yaptım.
    ANKARADA KARMA(ŞEHİR İÇİ+DIŞI) YOL YAPTIM
    arabanın şehir içi fabrika verileri benzinde 7,2lt yazıyor.......
    Yakıt tüketimi - (It / 100 km)
    Şehir içi (7.2)
    Şehir Dışı (5.1)
    Ortalama (5.9)

26/360*100=7,22lt
    26*2,34=60,84 TL
    60,84TL/360km = 0,169 TL
    BU DEĞERLERİ BENZİNDE YAKALAYAMAMIŞTIM.

BU ARABAYI SEVMEYE BAŞLADIM.... (LPG DE DAHA İYİ)
    YAKINDA HAVALAR ISININCA ORTALAMA 5,9LT YAKALARSAM ŞAŞIRMAYACAĞIM

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

slm arkadaşlar
    2009 model i10 select otomatik araba lpg yakıt performansında gelişmeler var. ilk 1000 km gaz ayarına gitmeden 26lt gaz ile 360km yol yaptım.
    Şehir içi (7.2)
    Şehir Dışı (5.1)
    Ortalama (5.9)

26/360*100=7,22lt
    26*2,34=60,84 TL
    60,84TL/360km = 0,169 TL

Merhaba,
    Ben de Ankara'dayım.Hanımın arabasına lpg taktırmak istiyorum.BRC 2000 TL civarı tutuyor.Fiyat fazla geldi.
    Araba 2009 model düz vites.2 yıl daha garantisi var gerçi ama garantinin bir işe yaradığını ne duydum ne gördüm,orası ayrı konu.Ayda ortalama 1000 km yol yapıyor.Hepsi şehiriçi.Sanırım derdimi anladınız
    Neyse konuya gireyim:
    Sizin Lpg sistemi yeni sıralı tiplerden mi? Eğer öyle ise ben de arkadaşınıza bir ziyaret yapayım diyorum.Adres verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aesca -- 28 Şubat 2012; 15:48:12 >

• merhaba aesca

atikerin safe fast modeli en son sıralı sistemi
    takılan sistemden önemlisi işin ustası diyorlar.

ÇAĞ LPG Serkan ÇİFTÇİ
    UZAYÇAĞI CAD. KERESTECİLER SAN.SİT. H BLOK NO : 42 OSTİM / ANKARA TEL : (312) 386 0 118

TAKILAN SİSTEMDE silecek suyu deposunun açılmasına zorlaştıran boruya dikkat etmesini söyleyin.
    ek 1 kağıdı içinde yardımcı olmasını isteyin. muayenede dilekçeciye 15tl vermek zorunda kalmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mackali61_ -- 1 Mart 2012; 13:59:52 >
  • @mackali61_
    Teşekkür ederim .
  • slm
    ben hyundai i10 için hangi motor yağının kullanılması gerektiğini öğrenmek istiyorum?
    her servisin ayrı motor yağı numarası önermesi ne kadar sağlıklı?

MOTOR YAĞI NE KADAR SENTETİK olursa YAKIT O oranda düşer mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xuye

quote:

uzun süreden sonra arabamın yakıtını ölçtüm tekrar.. Bir hafta boyunca ben bindim şehir içi, bir de kayınpeder kullandı "3-5 sabah 1.5 km yol için izmirin gördüğü en soğuk havalarda :) )

aynı benzin istasyonunda pompa atana kadar benzin aldım..

Sonuç:

20 lt ile 350 km

yani kilometrede ortalama 5.8-5.9

benzini 4.45 ten aldım yani kilometrede 25-26 kuruş..

bir dizelin bile 20 kuruş civarı yaktığı bir devirde öp te başına koy...(örn: kayınbiraderde punto evo var yol bilgisayarı ortalama 5.5 gösteriyor 5.5*3.85=~21TL, abimde citroen nemo dizel var yaklaşık aynı değerler)

---------
    LPG taktıran arkadaşlar; lpg ile gidilen yolun yanı sıra o yolda ne kadar benzin yaktığını da paylaşırsan daha aydınlatıcı olur.. yani arabaya aylık koyduğunuz benzini de hesab edin (motor çalışma ısınma sırasında benzin de yakar lpg li araçlarda)

--------

80'i geçtiğinde özellikle 100'ü geçtiğinde her araç çok yakar gaz pedalına dikkat edin(düz mantık;pedala ne kadar basarsan o kadar benzin akar)

bizim araçlar kendi sınıfı değil birçok C sınıfı araçtan bile daha yüksek dolayısıyla yüksek hız(hava direnci) bizim araçlardaki yakıt sarfiyatını daha fazla etkilemektedir..

• quote:

quote:

merhaba arkadaşlar

slm arkadaşlar
    Şehir içi (7.2)
    Şehir Dışı (5.1)
    Ortalama (5.9)

26/360*100=7,22lt
    26*2,34=60,84 TL
    60,84TL/360km = 0,169 TL

Hocam iyi hoşta bişeyi gözden kaçırıyorunuz sanırım hesap yaparken..

Yazın lpg sarfiyat düşer mi yükselir mi onu iyi düşünmek lazım şöyle ki; lpg li araçta Motor Isınmadan lpg ye geçmez benzin yakar, ee kışın motor geç ısınır dolayısıyla lpg ye geç geçer, bundan dolayıdır ki kışın lpg görünürde daha az yakar..(lpg li araç kullanmadım tamamen teori)

benzer hesabı okulda bir hocamızda yapıyordu, "hocam siz bu arabaya benzin koymuyorsunuz" dedim.. "ee aylık 100 lira da benzin koyuyorum dedi"

fabrika verisini benzinde yakalarsanız yatın kalkın dua edin lpg de mümkün değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi branta -- 3 Mart 2012; 22:34:26 >

• quote:

merhaba
    arabanın buji kakloları zarar görmüş ise ve buji değişimi gelmişse ,hava filitresi kirlenmiş yani bakımı tam yapılmamışsa bu dediğin değerleri yakıyor bu araba.
    bende ilk aldığımda 2 kere 34 litre benzinle 280 km yi geçememiştim. ama hyundai akbak servisten ayrılma arkadaşların ivedikte açtıkları serviste yapılan ayardan ve bakımdan sonra oran 2 katı birden yükseldi.
    bakımlarını zamanında ve ucuza kaçmadan yaptıralım.
    not:yumurta kasa accent lerin parçaları uyumlu ve daha ucuz. hemde orj. kore malı

• Herkese merhabalar. 2011 1.1 Mode i10 um var. Yakıt konusunda benimde bir takım sıkıntılarım var. Motorun küçük olması yakıt tüketiminde ilk başta gayet hoş gözüksede pratikte pekte değil, şöyleki:

26 lt ile 380 km yapıyorum. Aracım 10000 km geçti ve bu değerler ortalama yakıt değerleridir. Fakat fabrika verilerinde bu değerler çok daha düşük gösterilmekte. Fakat maalesefki günümüz şartlarında ve İstanbul trafiğinde dur-kalk yaptıkça resmen depoda delik varmış gibi benzin tüketmekte. Şehir dışında (İstanbul-Bolu gidiş geliş ilave olarak şehir içi yaklaşık 650 km) 37 lt benzin yaktı. Araç yakıt hariç beklenenin üstünde bir performans göstermekte. Öyleki otobanda 5 kişi ile 150-170 km hızı rahat bir şekilde yapabiliyor ve ani yavaşlamalarda hiç bir şekilde savurma yapmıyor. Rampalarda ise asla zorlanma söz konusu değil. Fakat dediğim gibi görünüşte ufak bir araç olmasına karşın maalesefki özellikle fabrika verilerinde daha fazla yakmakta.

Servise defalarca göstermem rağmen bir sonuç alamadım. Her türlü teste soktular. Depoyu doldurup şehir içi yolda yapıldı fakat yaptıkları yol 20 km civarındaydı. Dur-kal veya rampa çıkılmadı.

Şuanda tam 30 lt lik benzin doldurup km sıfırladım. Bakalım şimdi kaç km yapacağım

Herkese iyi forumlar saygılar...

• s a arkadaşlar

hyunda marka araclara garanti kapsamında kore malı bmd marka otogaz takıyoruz .....

korelıye korelı yakışır ....sorunsuz ve sıkıntısız ........

haberınız olsunnn

dizeller kullananlar a da saygılar bu arada mazota dewam
  • Arkadaşlar son aldığım 29.45 lt ile 500 km yol yaptım buda 100 km de 5,89 litre (ortalama)

Saygılarımla..
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.