Şimdi Ara

Hyundai İ20 1.4 Mpi Ücretsiz Şanzıman Güncellemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Valla tüketim konusu yola ve sürücüye çok bağlı durumlar. 13 lt için ciddi miktarda arabayı zorlamak gerekiyor, otopark.com da bulunan i20 testini gördüyseniz orada da 13 lt tüketime ulaşıyorlar. Ama araba 4000 devirin altını görmüyor ve araba ile yanladıkları kısımda var. Bence gerçekçi tüketim 8-8.5 lt arasıdır. Bununla birlikte motor gücsüz ve torksuz bir motor olduğu için hızlanmalarda gaza çok dokunursanız tüketim de ona göre artacaktır. Araba zaten güçsüz olduğu için agresif kullanımda çok da gitmiyor zaten bence en uygunu ekonomik kullanmak. Eğer şehir içi trafiğe çok girmiyorsanız ve 3000 devir üstüne çıkmıyorsanız ortalama 7 ltlere yaklaşıyor. 1.2 ton 100 beygir araçtan açıkcası ekonomi beklememek lazım. Ama güncelleme ile devir-tork eğrisini biraz düzeltmişler galiba. Yüksek hızlara çok çıkmadım ama 80-90 km arası gidişler için daha yumuşak vites geçişi olduğu net biçimde hissediliyor. Bununla birlikte lastik michellin energy eaver kullanıyorum. Yakıt tüketimine katkısının oldukça fazla olduğunu düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Adam i20 sahiplerini bilgilendireyim, aradaki farkida kendimce aciklayayim demis masallah linc timi gorev basinda. Konu baslligi yazilim guncellemesi.forumcak iyi okusaniz Iyi olacak.

Hayirli gunler.

şehiriçi 7.3 yazınca insanlar bilinçlenmişmi oldu hatta 6.5 felan yazmış

gider biride gerçek sanıp alırsa vay haline

Adam sehirici kavramini aciklamis, muhim olan guncelleme sonrasi olumlu gelisme olmasi. Konunun amaci bunu ifade etmek.

Hayirli gunler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 4 Haziran 2017; 11:15:18 >

• Dostum senin için bir gün vlog gibi birşey çekeceğim galiba. Senin tüketim değerin ne ben de onu çok merak ediyorum. Kullandığım koşulları, durumları ve nasıl kullandığımı oldukça detaylı bir biçimde anlattım. Benim durumlarımın avantajlı olduğunu ve çokda gazlamadığımı defalarca anlattım. Eğer kalkışlarda gaza çok yüklenmezsen gayet bu değerleri görebilirsin. Araba ağır ve motor torku düşük olduğu için dur-kalk trafikte tüketimin artacağı malum. Ama normal seyirde arabanın 10 lt yakacak hali de yok herhalde...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

quote:

Adam i20 sahiplerini bilgilendireyim, aradaki farkida kendimce aciklayayim demis masallah linc timi gorev basinda. Konu baslligi yazilim guncellemesi.forumcak iyi okusaniz Iyi olacak.

Hayirli gunler.

şehiriçi 7.3 yazınca insanlar bilinçlenmişmi oldu hatta 6.5 felan yazmış

gider biride gerçek sanıp alırsa vay haline

Adam sehirici kavramini aciklamis, muhim olan guncelleme sonrasi olumlu gelisme olmasi. Konunun amaci bunu ifade etmek.

Hayirli gunler.

evet,mesajını sonradan güncellemiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu güncelleme ne zaman gelmiş acaba yeni mi ? 9 10 ay önce bi güncelleme daha gelmişti sanırım otomatiklere ?

• mgboy1616 kullanıcısına yanıt
    Hocam zannedersem yeni gelen bir güncelleme. Ama servisi arayıp sorarsanız daha kesin bir bilgi alabilirsiniz sizi yanıltmak istemem...

• KotlWin K kullanıcısına yanıt
    Ben atıyorum mu dedim. Min 2 şeritli yolda ve 90-100 km hız diyorsun. Bu şehir içi kullanım tanımına çok uygun bir tanım değil. Ben atıyor bu araba bu kadar az yakmaz güncellemeyle böyle bişey olmaz vs dedim mi?

• Arabayı düzgün kullanınca ve yol müsaitse düşük tüketimler mümkün oluyor.
    Avcılar - Sabiha Gökçen'e benzinli manuel Sportage ile sabah çok erken saatlerde trafiğe girmeden 6 litre ortalama ile gitmişliğim var.

Adam kendi ortalama tüketiminden bahsetmiş. Tüketimde düşme var demiş güncelleme sonrası.
    Bu bilgiyi alan alsın ve işine yarıyorsa uygulatsın.
    Hemen şehiriçi 20 km'ciler linç girişimine başlamış.
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Orada atma ziyaa yazan bir mesaj vardı. Ona cevaben yazmıştım açıkcası. Cepten girdiğim için onu ekleyemedim...

• TSI motorun az yaktığını gösteren konular açıldığında bin türlü bahane bulursunuz çamur atmak için,bunun içinde bilgilendirici falan yazmışlar şaka gibi

Konu sahibi de büyük ihtimalle çevre yolunda 60-70le gidip 7 litre yakmış,şehiriçi zannediyor onu
  • niye herkes tüketime odaklanmış anlamadım
    arkadaş serviste ücretsiz yazılım güncellemesi yapılıyor yakıta da olumlu etkisi var diye bilgilendirme yapıyor
    millet yok orası şehiriçi mi yok öyle tüketim mi olur
    tamam araba normalde 25 lt yakıyor şimdi bir güncelleme var 23 e düşmüş gidip derin bir oh çekin
    ve gerçekten konu ile ilgili bilgi sahibi olmaya çalışanları rahat bırakın
  • Ben servısı aradim plaka aldı güncelleme yok dedi

• quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Şehir içi fabrika verisi 8,5 litre olan araçla 7,2 litre nasıl yakıyordunuz açıklarsanız forumcak memnun oluruz. Normal şartlarda herhangi bir üreticinin verdiği rakamların altına inmeyi geçtim, o değerleri yakalamak bile çok çok zordur. En iyi ihtimalle fabrika verisi+1 litre kabul edilir. Siz fabrika verisinin neredeyse 1,5 litre altında yaktığınızı yazmışsınız.

Pek ş.içi sayılmaz trafik yok yollar geniş demiş.Daha nasıl açıklasın?
    İnalları mı Şentürklerimi aradın bide arkadaşın güncelleme yaptırdığı servisi ara bakalım

• quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Şehir içi fabrika verisi 8,5 litre olan araçla 7,2 litre nasıl yakıyordunuz açıklarsanız forumcak memnun oluruz. Normal şartlarda herhangi bir üreticinin verdiği rakamların altına inmeyi geçtim, o değerleri yakalamak bile çok çok zordur. En iyi ihtimalle fabrika verisi+1 litre kabul edilir. Siz fabrika verisinin neredeyse 1,5 litre altında yaktığınızı yazmışsınız.

Pek ş.içi sayılmaz trafik yok yollar geniş demiş.Daha nasıl açıklasın?

Onu zaten benim sorumdan sonra mesajını düzenleyerek yazdı bay akıllı..
  • krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    inallari aradim arkadaşın yaptırdığı servis hangisi ..?

Bide Şentürklere sorun

Onuda arkadaşa sorun. Nerede olduğunu bilmiyorum çünkü

• krkmz1666 kullanıcısına yanıt
    inallarda olmayan şentürklerde hiç olmaz diye düşünüyorum :)

Ankara'da ş.altınsoy plaza'da yaptırdım..

• KotlWin K kullanıcısına yanıt
    Yarın da orayı arayip sorayim

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.