Şimdi Ara

Hyundai İ20 1.4 Mpi Ücretsiz Şanzıman Güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
7.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hyundai 2014 model ve üstü otomatik vites araçlara şanzıman güncellemesi gelmiş. Güncelleme teknik detayını öğrenmeye çalıştım ama serviste bulunan elemanların verdiği bilgiler çok üstün körüydü. Zannedersem devir-tork eğrisinde bir oynama yapmışlar. Tecrübe ettiğime göre vites geçişleri özellikle de yokuş yukarı çıkarken vites küçültmeler daha yumuşaklaşmış. Ayrıca yakıt tüketiminde baya bir azalma var. Normalde şehiriçi agresif olmayan kullanımda 7.2-7.3 lt gibi bir tüketim değerine sahiptim(pek şehir içi sayılmaz yollar çok geniş,trafik yok). Güncelleme sonrası 150 km kullandım ve ortalama tüketim 6.2-6.4 lt arası gösterdi. Bu çok büyük bir değişim, tabi şanzıman güncellemesinin yanı sıra diğer bakım öğeleri de bu değerin tutturulmasına yardımcı olmuştur. Güncelleme yaklaşık 30 dakika sürüyor ve ücretsiz. Güncellemeyi yapan diğer arkadaşların da tecrübelerini merak etmekteyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KotlWin -- 4 Haziran 2017; 10:13:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şehiriçi 7.3 ,i20 otomatik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • i10 otomatik için de var mıymış böyle bir güncelleme?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

şehiriçi 7.3 ,i20 otomatik

Güncelleme sonrası 6

• Vay arkadaş 1.2 208 ile 5.5 lt tüketimim var.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şehir içi fabrika verisi 8,5 litre olan araçla 7,2 litre nasıl yakıyordunuz açıklarsanız forumcak memnun oluruz. Normal şartlarda herhangi bir üreticinin verdiği rakamların altına inmeyi geçtim, o değerleri yakalamak bile çok çok zordur. En iyi ihtimalle fabrika verisi+1 litre kabul edilir. Siz fabrika verisinin neredeyse 1,5 litre altında yaktığınızı yazmışsınız.
  • Ankara yenibatı mahallesinde oturuyorum. İstanbul yolunun yanında, iş yerimde saray mahallesinde gidiş geliş minimum 2 şeritli yol. Trafiğe hemen hemen hiç girmiyorum. Arabayı sürekli ekonomi modda kullanıyorum, lastikler michellin energy saver, ekonomi lastiği. Herkes 10 lt yaktığundan bahsetmiş benim ekranda gördüğüm değerler bunlar. Yaklaşık 16 bin km oldu hep 7.2 lt civarında gezdim. Dur-kalk trafiğe sadece alış-verişe gittiğim zamanda giriyorum. Belki de ondan bu değerler...

• KotlWin K kullanıcısına yanıt
    Sizin tarifiniz şehirler arası yolculuk resmen. Ortalama hızınızda bi 50 km vardır heralde

• Ziyaaaa...

• arda0666 A kullanıcısına yanıt
    Sormak aklıma gelmedi...

• quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

şehiriçi 7.3 ,i20 otomatik

Güncelleme sonrası 6

hangi şehir orası yahuuu

• S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Ya arkadaşlar niye atıyım bana ne faydası var. Gayet 90-100 km arası kullanırım arabayı. Zaten amacım yakıt tüketimini övmek değil, güncellemeddn haber vermekti. bu değerlere öyle çok kasarak, aman yakmasın diye uğraşarak görmedim...

• Böyle giderse bir 3.1litreyi bulur herhalde.

• Mantıken bütün yollar s.icinde olduğu için, arkadaş bol şeritli trafiksiz yolu s.ici saymış :)

Sen.ici kavramı ortalama 24-25 km hızla gidilen, dur kalk yapılan trafik için kullanılır.

• ilhdmr kullanıcısına yanıt
    Herkes İstanbul'da ve ya şehir merkezlerinde yaşamıyor. Ankara gibi şehirlerde genel olarak yollar geniş. Ama benim rotam şehirler arası gibi gerçekten ve genellikle ters istikamette oturduğum için trafiğe hemen hemen rastlamıyorum. Ayrıca Ankara içinden Ankara içine gidiyorum ş.arası diyecek halim yok. İnsanın ömrü uzuyor resmen rahat rahat araba kullanmaktan...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KotlWin -- 4 Haziran 2017; 11:27:7 >
  • Adam i20 sahiplerini bilgilendireyim, aradaki farkida kendimce aciklayayim demis masallah linc timi gorev basinda. Konu baslligi yazilim guncellemesi.forumcak iyi okusaniz Iyi olacak.

Hayirli gunler.

• KotlWin K kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çok rahat oluyordur Ankara'nın yollarını özlüyorum valla.

• İlk mesajda bulunan tüketim değerlerinin yanına açıklama yazdım. Millet tüketim değerine odaklanmaktan geri kalan kısma odaklanamamış. Sanırım i20 kullanıcıların genel sorunu bu tüketim meselesi. Ama başka bir araç olsa tüketim 5.5 larda gezerdi herhalde bilemiyorum. Güncellemeyi yapan arkadaşların tecrübelerini merak ediyorum, özellikle yokuş çıkarkenki vites küçültmelerde vites geçişinin yumuşaklığı meselesi hakkında yorumları

• bu i20 ile ilgili olarak 13lt tüketiyorum diyen de var , hangisi doğru bu tüketimlerin ? Yanlış anlaşılmasın yalan söylüyorsunuz demiyorum da aracı standart düzende kullanan biri için hangisi geçerli diye soralım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tasshelhoff

Adam i20 sahiplerini bilgilendireyim, aradaki farkida kendimce aciklayayim demis masallah linc timi gorev basinda. Konu baslligi yazilim guncellemesi.forumcak iyi okusaniz Iyi olacak.

Hayirli gunler.

şehiriçi 7.3 yazınca insanlar bilinçlenmişmi oldu hatta 6.5 felan yazmış

gider biride gerçek sanıp alırsa vay haline

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.