Şimdi Ara

HYUNDAI i20 --sonunda geldi--- (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
0
Favori
51.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Araçlarını yeni alan arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız günlerde kullanın araçlarınızı...
    Bende 2007 Model 17.000 de 1.5 CRDi Getz var. Onu verip bu aracı almayı düşünüyorum. Ne verirler sizce benim araca ve bu araç modelleri ne kadar ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibrahimalp

Araçlarını yeni alan arkadaşlarım hayırlı uğurlu olsun. Kazasız belasız günlerde kullanın araçlarınızı...
    Bende 2007 Model 17.000 de 1.5 CRDi Getz var. Onu verip bu aracı almayı düşünüyorum. Ne verirler sizce benim araca ve bu araç modelleri ne kadar ?

Bazı hyundai bayileri aracınıza bedel biçip , üstünü nakit alıyor.
    bende 1999 opel astra sedan benzinli vardı.. 90.000 km. de..
    Astra'ya 12.000 fiyat verdiler , üstüne 13.500 TL aldılar.
    sanırım Hyundai getz olduğu için tam bedelini sayarlar.

Getz varsa değiştirmenizi öneririm. Çünkü İ 20 ler , Getz'in yerine piyasaya çıkan araçlar.
    zamanla Getz kalkacak deniyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: cemex

iyi günler ..
    Yaklaşık 1 aydır gerek internette ve gerekse Türkiye'de ki bilumum Hyundai bayileri ile yaptığım uzun telefon konuşmaları sonucu İ 2O dizel almaya karar verdim.

bugün metalik kırmızı i 20 1.4 CRDİ team dizel bir araç aldım..
    malum ötv indiriminin son 2 haftası...
    15.hazirandan sonra ötv indirimi kalktığı gibi , araca çok yoğun talep olması nedeniyle zam yapılacağı bile söyleniyor.

hyundai bayilerinin çoğunda bu araç yok bile.

bazı bayilerde seleckt benzinli full donanımlı olanı var.

renk konusunda tercih yapmanız , söz konusu bile değil.
    gönlümde gece mavisi vardı , olmadı. lakin metalik kırmızı renkte çok yakıştı.

sadece karadeniz bölgesinde bulunan bir hyundai bayiinde test sürüşü olarak yeni gönderilen İ 20 dizel team CRDİ metalik kırmızı renkli bir araç buldum ve hemen aldım.
    bugün plakaları takıldı , anahtar teslimi yapıldı.
    aynı gün 150 km. yaptım. araç gerçekten mükemmel.
    yakıt ekonomisi , yol kavrayışı çok üstün. radyo mp3 direksiyondan komuta edliyor.

elbette bazı eksileri var.

mesela ; arka camlar otomatik değil . harita lambaları yok. ama araç gerçekten mükemmel.
    25.900 olan fiyatını 25.500 e indirdim. full depo euro dizel aldım. bunun içinde 120 TL ödedim.
    yarın resimlerini çekip yayınlarım.

bu aracı almak isteyen arkadaşlar kesinlikle düşünmesin ve hemen alsın. asla pişman olmazlar.
    ALLAH (cc) cümlemize kazasız belasız , sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin. amin.

Hayırlı olsun

• quote:

iyi günler ..
    Yaklaşık 1 aydır gerek internette ve gerekse Türkiye'de ki bilumum Hyundai bayileri ile yaptığım uzun telefon konuşmaları sonucu İ 2O dizel almaya karar verdim.

15.hazirandan sonra ötv indirimi kalktığı gibi , araca çok yoğun talep olması nedeniyle zam yapılacağı bile söyleniyor.

sadece karadeniz bölgesinde bulunan bir hyundai bayiinde test sürüşü olarak yeni gönderilen İ 20 dizel team CRDİ metalik kırmızı renkli bir araç buldum ve hemen aldım.
    yakıt ekonomisi , yol kavrayışı çok üstün. radyo mp3 direksiyondan komuta edliyor.

mesela ; arka camlar otomatik değil . harita lambaları yok. ama araç gerçekten mükemmel.
    25.900 olan fiyatını 25.500 e indirdim. full depo euro dizel aldım. bunun içinde 120 TL ödedim.

bu aracı almak isteyen arkadaşlar kesinlikle düşünmesin ve hemen alsın. asla pişman olmazlar.
    ALLAH (cc) cümlemize kazasız belasız , sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin. amin.

[

öncelikle hayırlı olsun bendede 1.4 team gece mavisi var

am bir sorun var sizdede var mı team paketi alanlara soruyorum

arka yolcu kısmındaki kapı hoparlörlerinden ses gelmiyor
    ama araçda 4 hoparlör var deniyor??

sizdede aynı mı?

yoksa 4 hoparlör diye ön kapıdaki twiterlarımı diyorlar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N3T -- 31 Mayıs 2009; 14:46:29 >

• geçen sordum 1.4 gümüş renk yokmuş, bakalim haziranda gelecek diyorlar... hayirlisi... 1,4 benzinli kullanan yok herhalde burada hiç...
  • Teşekkür ederim arkadaşlar..

Daha iyileri sizin olsun.

• benimki 12. team arka kapılarda hoperlör yok.Twiter varmı kontrol etmedim.Hyundai sitesine i20 halen koymadılar, 1.2 team ın ağırlığını bilen varmı bazı yabancı site ve dökümanlarda 1060 olarak geçiyor benim arabanın ruhsatında ise ağırlığı 1160 olarak geçiyor. Dogrusu ne acaba.
  • yakıt deposunun kapasitesini bilmiyorum.

ayrıca kasko için ; İ20 yeni çıkan bir araç olduğu için henüz kasko listelerinde yok..

İ 20 team 75 dizel için kasko fiyatını bilen arkadaş var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: İ20_38

1.2 team ın ağırlığını bilen varmı bazı yabancı site ve dökümanlarda 1060 olarak geçiyor benim arabanın ruhsatında ise ağırlığı 1160 olarak geçiyor. Dogrusu ne acaba.

1202 Kg.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: İ20_38

1.2 team ın ağırlığını bilen varmı bazı yabancı site ve dökümanlarda 1060 olarak geçiyor benim arabanın ruhsatında ise ağırlığı 1160 olarak geçiyor. Dogrusu ne acaba.

1202 Kg.

i20 nin bayilere geldiğini duyar duymaz bayiye gidip yerinde inceledim ve bilgi aldım. donanım ve teknik özellik tablosundan çıktı aldım. 1.2 TEAM ağırlığı 1045 kg yazıyordu.. ellerinde istediğim tipte araç olmadığı için İzmir'den aldım aracı. İzmir'deki plazanın kestiği faturada da 1045 kg. yazıyordu. ancak ruhsatta 1160 kg. olarak görünüyor. Hyundai-İngiltere sitesinde de 1085 kg. yazıyor..
    Hani ilkokulda sorarlardı; dünyada 60 kg. gelen bi insan ayda kaç kg gelir? diye..
    bundan sonra şöyle bi soru daha icat edilebilir;
    ingiltere'de 1085 kg. , Türkiye'de 1045 kg. , ruhsatta da 1160 kg. olan aracın markası ve modeli nedir?

enteresan bi durum.. araç yeni olduğu için tam olarak hangi bilgi doğru emin olmak zor gibi.. ama önemli olan aracın yol tutuşu ve performansı bence.. bana göre tatmin edici düzeyde. ağırlık olarak bu rakamlardan hangisi doğru olursa olsun çok önemli değil..

cemex arkadaşım, bu arada sen de 1202 kg. demişsin.. bunu da ilk defa senden duydum nerden duyduğunu merak ettim.

• Evet Hyundai bugün itibariyle i20 hakkındaki tüm bilgileri sitesine koydu.
    İlgili site :http://i20.hyundai.com.tr/
  • Bu arada araç teslimatında müşteri temsilcisi ile yaptığımız kısa ısınma turu esnasında aldığım ilk benzinim bitmeye yaklaşmıştı(ikaz lambası yanmamıştı henüz) dün akşam eve dönerken ikinci benzinimi aldım.
    ilk 100 TL lik yakıt sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim:

yapılan yol: 570 km.
    ortalama tüketim: 5,4 lt./100 km.
    toplam yol süresi: 11 saat civarında(şu an dakika dakika aklımda değil)

yaklaşık ş.dışı yapılan yol: 370 km. (bunun yaklaşık 230 km.si tek başıma, geri kalanı 3 kişi)
    yaklaşık ş.içi yapılan yol: 200 km. (3-4 kişi)
    yaklaşık klima açık yapılan yol: 250 km.ye yakın (bunun 200 km.si ş.dışı)

toplam yapılan km.yi toplam yol süresine bölersek: 570 km / 11 saat =52 km/h hız ortalaması çıkıyor.. yaklaşık 50 km/h hız ortalaması ile 5,4 lt/100 km tüketim ortalaması yakalamak -benzinli bir motora göre- baya iyi gibi geldi bana..
    ş.dışı yaptığım yolun ş.içi yaptığım yola göre fazla olması bu sonuca önemli katkı sağlamıştır muhakkak.. ama yine de beklediğimden iyi bir netice aldım diyebilirim..
    son olarak sürüş tarzımı da belirteyim; mümkün olduğunca agresif sürüşten uzak durdum, gazı hiç köklemedim(bikaç kez araç sollarken biraz gaza yüklendim sadece) 4000 devir/dk. nın üstüne çıkmadım, 2000 devir/dk.nın altına inmedim.. çoğunlukla 2500-3000 devir/dk. da kullandım..
    kırmızı ışığı görünce 'iyice yaklaşmadan' ayağımı gazdan çektim. inişlerde yolun durumuna göre uygun vitese geçip gaz pedalına hiç dokunmadım(bilmeyen varsa; bu, hem anlık yakıt tüketimini sıfıra indirir, hem de frenleme ihtiyacı olursa daha güvenli frenlemeye ve kısa mesafede durmanıza katkıda bulunur, üstelik frenleriniz de çok aşınmamış olur)

aklıma geldiğince yazdım, şimdilik benden bu kadar.. sizlerin de tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz..

• tüketim değerleri oldukça iyi bence. peki bu kullandığınız süre zarfında arabada rahatsız edcici birşey var mı? herhangi bir aksaklik ya da sorun...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcroses

tüketim değerleri oldukça iyi bence. peki bu kullandığınız süre zarfında arabada rahatsız edcici birşey var mı? herhangi bir aksaklik ya da sorun...

Pedallar aşırı yumuşak, ayaklarım pedalları hissetmekte biraz zorlanıyor

debriyaj-gaz senkronizasyonunu ayarlamada biraz sıkıntı çektim ilk zamanlar.. kendimi acemi şöför gibi hissettim 2 kere stop ettirdim yavaş yavaş alışmaya başladım ama hala biraz tedirginlik yaşıyorum pedal hissiyatı konusunda.. zamanla pedallar biraz daha sertleşirse daha rahat edeceğim sanırım

bi de 3 gün önce kırmızı ışıkta beklerken sarı yanınca 1.vitese geçiremedim ilk etapta.. debriyajı bırakıp tekrar basınca geçti bildiğim kadarıyla her arabada nadiren de olsa olabilicek bir olaydı.. onun dışında vites geçişleri çok yumuşak ve net; rahat bir kullanımı var..

son olarak bi konuya daha değinmek istiyorum.. klima butonuna bastığımı hatırlamadığım halde buton ışığının yandığını farketmiştim yaklaşık 1 hafta kadar önce.. dün de yine "aaa.. ben klimayı açtım mıydı yaw" dedim.. 2. kez aynı hissiyatı yaşadığım için şüphelendim. belki havlandırma kanal ayarı ve fan hızı ayarı düğmeleri ile -gözümü yoldan ayırmadan- oynarken, farkında olmadan elim klima butonuna değmiş olabilir bu konuda daha dikkatli ve takipçi olacağım..

Bizim manuel klima, otomatik olarak devreye giriyor olabilir mi acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 1 Haziran 2009; 14:21:36 >

• quote:

Bu arada araç teslimatında müşteri temsilcisi ile yaptığımız kısa ısınma turu esnasında aldığım ilk benzinim bitmeye yaklaşmıştı(ikaz lambası yanmamıştı henüz) dün akşam eve dönerken ikinci benzinimi aldım.
    ilk 100 TL lik yakıt sonuçlarımı sizinle paylaşmak istedim:

yapılan yol: 570 km.
    ortalama tüketim: 5,4 lt./100 km.
    toplam yol süresi: 11 saat civarında(şu an dakika dakika aklımda değil)

yaklaşık ş.dışı yapılan yol: 370 km. (bunun yaklaşık 230 km.si tek başıma, geri kalanı 3 kişi)
    yaklaşık ş.içi yapılan yol: 200 km. (3-4 kişi)
    yaklaşık klima açık yapılan yol: 250 km.ye yakın (bunun 200 km.si ş.dışı)
    güzel sonuçlar insanın yüzünü güldürüyor

i20 alıpta park sensoru taktıran arkadaslarıma bir sorum olacak. sensorunuz goruntulumu? kalan mesafeyi gosteriyormu yoksa sadece seslimi? Ben bugun arabanın plaka işlemlerini halledecekken satıs sorumlusu ile konustum kesinlikle mesafe gösteren park sensorunu hiç bir hyundai bayisinin takmayacağını söyledi dışarda taktırırsanız olur dedi sizinkiler nasıl acaba?

alacağım araba 1.2 team modeli kasko bedeli olarak 730 çıkardılar. full olsun dedim ama biraz çok geldi siz ne dersiniz?

• Ayrıca yeni parti araçlar Kore'deki fabrikalarda üretilmiş. Daha öncede dedim ben böyle şeyleri takmam ama takacak olanlara sevindirici bir haber olarak aktarıyım
  • Bugrahan yeni araçlar derken ilk etepta satılanlarmı,yeni gelecek araçlarmı kore malı. ben i20 ler hindistanda yapılıyor diye biliyorum
    Orjinalden alıntı: bugrahan18
  • quote:

Orjinalden alıntı: N3T

quote:

iyi günler ..

[

öncelikle hayırlı olsun bendede 1.4 team gece mavisi var

am bir sorun var sizdede var mı team paketi alanlara soruyorum

arka yolcu kısmındaki kapı hoparlörlerinden ses gelmiyor
    ama araçda 4 hoparlör var deniyor??

sizdede aynı mı?

yoksa 4 hoparlör diye ön kapıdaki twiterlarımı diyorlar??

kardeş tespitin doğru tweeterlar hoparlör olarak sayılıyor.
    bu yüzden arka kapılarda hoparlör yok sen güzel bi hoparlör alırsın artık arka kapılara.
    arcın hayırlı olsun Allah kazasız belasız binmek nasip etsin.

• İsteyen arkadaşlar için aracımın resmini yüklüyorum.

HYUNDAI i20 --sonunda geldi---
  • resimler güzelmiş araba tok ve güvenli duruyor. acaba arka kapılarda haporler icin hazir yer var mı? aldiktan sonra takmak icin.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.