Şimdi Ara

HYUNDAI i20 --sonunda geldi--- (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
0
Favori
51.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cemex

quote:

Orjinalden alıntı: ehhalil

quote:

Orjinalden alıntı: cemex

quote:

Orjinalden alıntı: İ20_38

1.2 team ın ağırlığını bilen varmı bazı yabancı site ve dökümanlarda 1060 olarak geçiyor benim arabanın ruhsatında ise ağırlığı 1160 olarak geçiyor. Dogrusu ne acaba.

1202 Kg.

i20 nin bayilere geldiğini duyar duymaz bayiye gidip yerinde inceledim ve bilgi aldım. donanım ve teknik özellik tablosundan çıktı aldım. 1.2 TEAM ağırlığı 1045 kg yazıyordu.. ellerinde istediğim tipte araç olmadığı için İzmir'den aldım aracı. İzmir'deki plazanın kestiği faturada da 1045 kg. yazıyordu. ancak ruhsatta 1160 kg. olarak görünüyor. Hyundai-İngiltere sitesinde de 1085 kg. yazıyor..
    Hani ilkokulda sorarlardı; dünyada 60 kg. gelen bi insan ayda kaç kg gelir? diye..
    bundan sonra şöyle bi soru daha icat edilebilir;
    ingiltere'de 1085 kg. , Türkiye'de 1045 kg. , ruhsatta da 1160 kg. olan aracın markası ve modeli nedir?

enteresan bi durum.. araç yeni olduğu için tam olarak hangi bilgi doğru emin olmak zor gibi.. ama önemli olan aracın yol tutuşu ve performansı bence.. bana göre tatmin edici düzeyde. ağırlık olarak bu rakamlardan hangisi doğru olursa olsun çok önemli değil..

cemex arkadaşım, bu arada sen de 1202 kg. demişsin.. bunu da ilk defa senden duydum nerden duyduğunu merak ettim.

enhalil arkadaşım ;
    Aldığım araç Hyundai İ 20 team düz vites 75 BG dizel dir.

teknik belgesinde ağırlığı 1202 Kg. yazıyor.
    Bu teknik belge ; Emniyet müdürlüğü trafik şubesi tarafından 27.05.2009 tarihinde 100499 tescil numarası ile onaylanmış..
    Yani ağırlık konusunda resmi rakamlar bunlar...
    Senin başka bildiğin rakamlar varsa , bilemiyorum....Kafadan sallamadım.

Benim bildiğim ve ruhsatımda , teknik belgemde gördüğüm onaylanan ve yazılan rakam 1202 Kg. dır.

İlahi cemex.. hiç güleceğim yoktu.. gözlük lazım mı??
    İ20_38 nickli arkadaş ne sormuş?? ben ne yanıt vermişim?? güzelce okusan anlasan da yanıt versen, boşuna polemik yaratmasan iyi olmaz mı
    İ20_38 nickli arkadaş; "1.2 team ın ağırlığını bilen varmı" diye sormuş, sen ise 1.4 CRDİ ağırlığını yazmışsın ben de 1202 kg.ı nerden duydu acep? diyorum

• quote:

Orjinalden alıntı: timucinnn

Arkadaşlar selamlar,

Bu i20 lerin arka kolonları olmayan modellerinde, kolon kabloları arka kapılara çekilmiş durumda mı ?
    Bununla beraber kolon çapı nedir acaba ?

Yok mu hiç arkaya kolon taktıran birisi.
  • arkadaşlar
    1.4crdi 75 ps araç için
    araç alırken 15.000'ine kadar servis le işin yok dediler
    ama yanlış bilmiyorsam 1000 km de ilk yağ değişimi yapılıyordu diğer 0 araçlarda
    araç alan arkadaşlara da aynı şeymi söylendi acaba yoksa ben mi yanlış bilgilendirildim
    1000km de yağ değişimi yapılacağı söylenen arkadaşlar varsa hangi bayii olduğunusöyleyebilriler mi acaba

1000km yi devirdim de
  • Selamlar,

Az önce mini sınıf araçlara bakarken i20 yi de inceledim ilk kez,

Bence tasarımı i30 dan bile hoş+iç mekandaki yumuşak dokulu boya kaplaması sınıfında başarılı bir kalite algısı sağlamış.

Ekonomik segmentte sıfır km araç olacak olsam tek seçimim Hyundai olur..
  • quote:

Orjinalden alıntı: N3T

arkadaşlar
    1.4crdi 75 ps araç için
    ama yanlış bilmiyorsam 1000 km de ilk yağ değişimi yapılıyordu diğer 0 araçlarda
    araç alan arkadaşlara da aynı şeymi söylendi acaba yoksa ben mi yanlış bilgilendirildim
    1000km de yağ değişimi yapılacağı söylenen arkadaşlar varsa hangi bayii olduğunusöyleyebilriler mi acaba

1000km yi devirdim de

Ben de aracı teslim alırken 1000 km ya da 3000 km.de bakım olmuyor mu? diye sordum.. "gerek yok, bazı markalar yapıyor ama hyundai'de böyle bişey yok.. fabrika çıkışında tüm ayar ve kontrolleri yapıldığı için gerek duymuyoruz" dediler..
    aracın kitapçığına da göz attım, ilk bakım 15.000 km ya da 12 ay sonra yazıyor..

*** benim aracın benzinli olduğunu hatırlatayım.. dizeller için bilmediğim farklı bi durum olabilir belki..

• Aracı aldığımda acenta ilk 1000 km den sonra servise uğramamı söyledi.
    quote:

quote:

arkadaşlar
    1.4crdi 75 ps araç için

1000km yi devirdim de

Ben de aracı teslim alırken 1000 km ya da 3000 km.de bakım olmuyor mu? diye sordum.. "gerek yok, bazı markalar yapıyor ama hyundai'de böyle bişey yok.. fabrika çıkışında tüm ayar ve kontrolleri yapıldığı için gerek duymuyoruz" dediler..
    aracın kitapçığına da göz attım, ilk bakım 15.000 km ya da 12 ay sonra yazıyor..

*** benim aracın benzinli olduğunu hatırlatayım.. dizeller için bilmediğim farklı bi durum olabilir belki..

• Vites kolu ve körüğü ucuz görünürken aynı zamanda vites yollan da belli değil. Bir boşluk içinde hangi vites seçeneğinin nerede olduğunu bulmaya çabalıyorsunu. Yaptığımız testler sırasında da vites yollarının belli olmaması işimizin uzamasına neden oldu. Motordan gelen gücü yola aktarma konusunda sıkıntı yaşatmayan şanzıman ekonomik tüketim değerlerine imza atma konusunda ise çok önemli bir rol oynuyor

kullanan arkadaslar vites geçişleri konusuna katılıyor musunuz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcroses

Vites kolu ve körüğü ucuz görünürken aynı zamanda vites yollan da belli değil. Bir boşluk içinde hangi vites seçeneğinin nerede olduğunu bulmaya çabalıyorsunu. Yaptığımız testler sırasında da vites yollarının belli olmaması işimizin uzamasına neden oldu. Motordan gelen gücü yola aktarma konusunda sıkıntı yaşatmayan şanzıman ekonomik tüketim değerlerine imza atma konusunda ise çok önemli bir rol oynuyor

Vites geçişlerine katılıyorum,ancak alıştıktan sonra sorun olmuyor.Era da kullandım, vites geçişleri Eradan daha yumuşak diyebilirim.Şu an yakıt tüketimim şehir içi 6.8 lt.
  • vites geçişleri yolları çok kısa ve ben hiç zorlanmadım
    hatta aracımı test eden 2-3 arkadaş da vites ve frenlerden acaip memnun kaldılar

arabada 1-2 denemeden sonra viteslere ve geçişlere alışıyorsunuz
  • i20 ciler nerdesiniz forum yavaş ilerliyo biraz canlandırın forumu resimler falan koyunda bakalım
  • quote:

Orjinalden alıntı: mcroses

Vites kolu ve körüğü ucuz görünürken aynı zamanda vites yollan da belli değil. Bir boşluk içinde hangi vites seçeneğinin nerede olduğunu bulmaya çabalıyorsunu. Yaptığımız testler sırasında da vites yollarının belli olmaması işimizin uzamasına neden oldu. Motordan gelen gücü yola aktarma konusunda sıkıntı yaşatmayan şanzıman ekonomik tüketim değerlerine imza atma konusunda ise çok önemli bir rol oynuyor

hürriyetoto.com halt etmiş.. vites geçişleri gayet net ve yumuşak.. bu vites geçişlerine böle laf ediyolarsa gitsinler bi Peugeot'nun vites koluyla haşırneşir olsunlar bakalım ona ne derler acaba?? "bu ne biçim vites geçişi, anlamayadık??" derler herhalde

^^^^ bu arada hürriyetoto.com arşivine bi göz attım.. bulduğum ilk pejo modelinin (308 sw) incelemesini okudum.. şöyle demişler:
    "Peugeot modelleri çok daha iyi bir şanzımanı ve kumanda grubunu hak ediyor diyebiliriz. Yolları belirsiz, tepkileri geç veren şanzıman diğerlerine göre(diğer pejoları kastediyor) daha iyi olsa bile yine istenin seviyede değil."
    daha da beter konuşmalarını beklerdim ama iyimser konuşmuşlar yine de ama 308 sw vitesi diğer pejolara göre iyiymiş yine de.. ondan böle konuşmuşlar herhalde diğer pejolar Allahlık

*** birkaç oto fuarında peugeot standında birkaç farklı modeline oturup vites geçişlerine baktım.. sırf vites geçişlerindeki sıkıntı bile Peugeot'dan soğumama yetti şahin-doğan vitesinden sonra gördüğüm en kötüsü peugeot vitesi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ehhalil -- 6 Haziran 2009; 15:23:48 >

• quote:

Selamlar,

Az önce mini sınıf araçlara bakarken i20 yi de inceledim ilk kez,

Bence tasarımı i30 dan bile hoş+iç mekandaki yumuşak dokulu boya kaplaması sınıfında başarılı bir kalite algısı sağlamış.

Ekonomik segmentte sıfır km araç olacak olsam tek seçimim Hyundai olur..
    6 aydır araba arayan ve evden çok bayilere giden birisi olarak tamamen katılıyorum

quote:

arabam pazartesi gelecek o zaman daha sağlıklı yorumlar yapabilirim ama çok lafa gerek yok gereken söylenmiş
    quote:

hürriyetoto.com halt etmiş.. vites geçişleri gayet net ve yumuşak..
    yalnız forumda peugeot hyundai kavgası çıkmasın

• uzifc

Arkadaşım size Siyah renk fotoları için söz vermiştim ama siyah renk inmemiş.Bu nedenle özür diliyorum sizden

BOYSMAN kardeşimin dediği gibi İ 20 ci arkadaşlar,yavaş ilerliyoruz,Sitede İ30 cu arkadaşların İ30 başlığı altında yaptığı güzel bir liste var herkes nikini ve modellerini yazmış bayağı bir ilerlediler.

Uygun olursa konu başında yeni bir pencerede yada konuyu açan arkadaşın ilk penceresinde listelemeye başlayalım.Ne dersiniz.

Aracım geldi Parasını krediden vazgeçmiştim peşin ödedim Pazartesi teslim edeceklerdi ama bazı işleirm dolayısı ile perşembe alacağım dedim.
    Biz işlemleri bitirince uygun görürseniz bir kaç gün vitrine koyalım dediler.Ellerinde araç yok...Bizde neredeyse akraba olduk ya ok dedim..

Arkadalar araç yok satıyor acaip talep var .özellikle benim uzun süre araştırdığım EuroNcap test sonuçları ile tanıtıma başlaması uçurdu resmen..

Neyse aracıma bindim biraz kirliydi ama nede olsa uzun uzun yoldan geldi sarıldık merabalaştık öpüştük
    Elemandan kontağı aldım içindeki benzinle 90 km yapar diyordu göstergede.Bir fırladım çocuk ciyak ciyak abi dön benzin bitecek diye zaten plakada yokneyse kendime geldim ve döndük.

Vites vb hiç zorluk çekmedim.Harika tıkır tıkır.Daha önce kullandığım bütün araçlara 5 basar motor sesi hiç duymadım,frenler harika pedallar(Gaz,Debriyaj,Fren harika)

Ama çok ilginç bişi yaşadım aracımın yanına gittiğimde bir kaç kişi aracımı çevirmişler inceliyorlrdı..Bu manzara karşısında yanlarına bir gidişim var inanın Kadir İNANIR böle rol kesemez.

Elemanlara aracın benim olduğu söylendiğinde yarabbi hiç sevmem ama elemanların imrenen bakışları karşısında nasıl bir şiştim var ya anlatamam.

Neyse o arkadaşlarda İ20 ci olacaklar bizden sayılırlar.

Arkadaşlar işin şakası bir yana Cuma yada Cumartesi Anne yi Babayı ve Hanımı alıp memlekete doğru İ20 mimle gideceğim,motorda açılsın.4 kişi ve bavul falan.Benim Makine biliyorsunuz 1,2 team benzin.
    Bu yolculuğun her safhasını gidiş dönüş not alacağım ve değerleri sizlerle paylaşacağım.
    Güzergah İstanbul/boludağları/Ankara/Şerefli koçhisar/Aksaray/Niğde yaklaşık 878 km gidiş 878 km dönüş.

Bu yolculuk öncesi İ20 sini kullanan siz değerli kardeşlerimin son tenbihlerini almak isterim.

• quote:

Orjinalden alıntı: bugrahan18

arabam pazartesi gelecek o zaman daha sağlıklı yorumlar yapabilirim ama çok lafa gerek yok gereken söylenmiş
    quote:

hürriyetoto.com halt etmiş.. vites geçişleri gayet net ve yumuşak..

yalnız forumda peugeot hyundai kavgası çıkmasın

Peugeot'cular buraya pek uğramaz sanırım, o yüzden Hyundai-Peugeot kavgası çıkmaz muhtemelen.. zaten Pejo'culara sataşmak için sölemedim.. hürriyetoto.com daki i20'yi test eden ve yorumlayan -ve muhtemelen hiç manuel vitesli araç kullanmamış olduğu için vites geçirmesini bilmeyen- değerli(!) yorumcumuz, i20 nin vites geçişleri hakkında o kadar olumsuz konuşunca, aklıma Pejo'nun muhteşem vites geçişleri geldi de i20 vitesine böle konuşan pejo vitesine ne der acaba diye merak ettim sadece ayrıca konu açılmışken Pejo'yu da eleştirmiş oldum.. belki bi pejo yetkilisinin kulağına gider de adamakıllı vites yaparlar.. Pejo'culara da bi hayrımız dokunur belki

• quote:

Orjinalden alıntı: KADIKOY

Arkadaşlar işin şakası bir yana Cuma yada Cumartesi Anne yi Babayı ve Hanımı alıp memlekete doğru İ20 mimle gideceğim,motorda açılsın.4 kişi ve bavul falan.Benim Makine biliyorsunuz 1,2 team benzin.
    Bu yolculuğun her safhasını gidiş dönüş not alacağım ve değerleri sizlerle paylaşacağım.
    Güzergah İstanbul/boludağları/Ankara/Şerefli koçhisar/Aksaray/Niğde yaklaşık 878 km gidiş 878 km dönüş.

Bu yolculuk öncesi İ20 sini kullanan siz değerli kardeşlerimin son tenbihlerini almak isterim.

aracın şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman araç bayiye gelmiş, gidip içine oturmuşsun.. ama 4-5 gün daha beklemesi zor gelir insana böle durumlarda.. yanılıyor muyum?

tembihime gelince motor açılsın diye çok yüklenme sakın 4000 RPM i aşmadan kullan (en azından ilk 1000 km.de..) aracın kitapçığını okursan görürsün zaten.. ama ben yine de burdan söylemek istedim..
    onun dışında trafik kurallarına uymanı tembih edeyim bi de

nasıl bir sürüş tarzıyla kullandın, klima açık mıydı, nekadar benzinle ne kadar km yapabildin, 100 km.deki ortalama tüketim değeri ne oldu?? vs.. vs.. yol sonuçlarını bizlerle paylaşmanı sabırsızlıkla bekleyeceğim.. zira araçlarımızın motoru aynı kendi değerlerimle karşılaştırma fırsatı bulurum..

• quote:

aracın şimdiden hayırlı olsun diyelim o zaman araç bayiye gelmiş, gidip içine oturmuşsun.. ama 4-5 gün daha beklemesi zor gelir insana böle durumlarda.. yanılıyor muyum?

tembihime gelince motor açılsın diye çok yüklenme sakın 4000 RPM i aşmadan kullan (en azından ilk 1000 km.de..) aracın kitapçığını okursan görürsün zaten.. ama ben yine de burdan söylemek istedim..
    onun dışında trafik kurallarına uymanı tembih edeyim bi de

nasıl bir sürüş tarzıyla kullandın, klima açık mıydı, nekadar benzinle ne kadar km yapabildin, 100 km.deki ortalama tüketim değeri ne oldu?? vs.. vs.. yol sonuçlarını bizlerle paylaşmanı sabırsızlıkla bekleyeceğim.. zira araçlarımızın motoru aynı kendi değerlerimle karşılaştırma fırsatı bulurum..

ehhalil kardeş sorma oturduğum binanın kat otoparkına (Yeni bina) şap atıldı 15 gün araç sokmayacağız.15 günün dolmasına bir kaç gün kaldı

Beklemesi zor tabi zaten yukarıdada yazdım araç inince park yerine almışlar ben elemanla binince aracı kaçırdım baya bi yol yaptık İstanbul trafiğinde. Plaka falanda yok .Çocuk tırstı döndüm bide halen Kasko ve Trafik sigortası araştırıyorum.Hyundai ci kardeşlerde abi vitrine koyalım elimizde araç yok deyin ce okey dedim.
    Zaten Biraz önce görüştüm(5-6 Dakika oldu) Aracın her işi bitik durumda ve vitrine koymuşlar albilecek durumdayım kasko hariç.İstanbul Anadolu ykasında Hunko da üst katta Beyaz cirlop gibi duruyo.Millet asılıyomuş ama satıldığını öğrenen üzülüyomuş.

Aracın kitapçığını alıp eve getirecektim okuyayım diye unutmuşum belki akşama doğru gider alırım.Fazla uzak değil .
    Sürüş tarzı ve devir hatırlatması için çok teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KADIKOY -- 7 Haziran 2009; 18:57:28 >

• quote:

SIRA GELDİ

i20 KULUBUNE NE DİYORSUNUZ ŞİMDİDEN SANIRIM 10 KİŞİ OLDUK..

N3T Arkadaşımızın bu teklifini bir önceki mesajda bende gündeme getirdim.Arkadaşlar neden bekliyoruz .
    İ20 kulübü kuruldumu yoksa benimmi haberim yok
  • ötv indirimi büyük ihtimal uzayacak ben 1,4 almayı düşünüyordum, uzarsa SR ve ESP de ekletebilirim aldığım arabaya, malum maddi durum acele etmeyince belki biraz daha koyarım üstüne bakalım hayırlısı...

KADIKOY arkadasim i20 ile uzun yol tecrubenin detaylarını sabırsızlıkla bekliyoruz... bu topic de araba ile ilgili çok güzel paylaşımlar var... almayı düşünenlere ciddi faydası olur...
  • siyahı merak edenler icin resmini koyuyorum.bence siyah i20 yi boguyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Islander -- 6 Haziran 2009; 17:43:11 >
  • evet.. bence de boğmuş... siyah olmamışşş...

quote:

Orjinalden alıntı: borajik

siyahı merak edenler icin resmini koyuyorum.bence siyah i20 yi boguyor.

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.