Şimdi Ara

HYUNDAI i20 --sonunda geldi--- (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
0
Favori
51.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gercekten guzel araba. alan arkadaslarımız gule gule binsinler. hayırlı uğurlu olsun. Bugun ankara'daki hyundai plazalara sordum ellerinde i20 var ama arabanin rengi bakimdan secenek cok az. bana farkli plazalar ellerinde mavi lacivert ve beyaz renkte araclar oldugunu soylediler. ben füme yada metalik gri olanını tercih ederdim. ötv indirimine yetişmek amacıyla eldeki bu 3 renkten birisini almak mecburiyetinde kalsaydiniz siz hangisini tercih ederdniz?
  • Arkadaşlar iyi günler,biliyorsunuz DH en favori otomobillerini seçiyor.Maalesef İ20 ilk turda elenmiş, üzüldüm.Hyundai temsilen sadece Era kalmış,bu konuda desteklerinizi bekliyoruz.Oylama biraz değişik aracı tıklamıyoruz puan esasına göre olduğu için aracın altındaki puan kutucuklarını tıklıyoruz buna dikkat edersek iyi olur.Link aşağıda saygılarımla...

http://forum.donanimhaber.com/m_31590832/tm.htm
  • Hayırlı olsun Allah kazasız belasız bindirmek nasip etsin.
  • hayırlı olsun aracınız, Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin.
  • İyi dilekleriniz için tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.. herkese kazasız belasız sağlıklı mutlu günler dilerim..

sofokles2000 kardeş.. kullandığım jazz, CVT şanzımanlı Elite modeliydi.. Sanırım sende CVT li Jazz var.. CVT nin rahatlığı tartışılmaz o rahatlığa alıştıysan düz vitese dönmek sana biraz koyabilir i20 düşünüyorsan ve otomatik şanzımandan vazgeçemeyeceksen i20 nin 1.4 motorlusunu tercih etmek zorunda kalıcaksın ve büyük bi ihtimalle i20 1.4 otomatik, CVT li jazz'dan fazla yakacak.. yakıt tüketimi senin için önemliyse ya CVT li jazz'a binmeye devam edebilirsin ya da i20 1.2 düz alıp muhtemelen jazz'a göre biraz daha az tüketim değerlerini yakalayabilirsin diye tahmin ediyorum.. güç olarak da çok fazla bi kaybın olmaz.. 1.4 etiketli olmasına karşın 1.339 cc.lik jazz motoru ( 83 hp, 119 NM/2800 dd ) ile, 1.2 etiketli 1.248 cc.lik i20 motoru ( 78 hp, 119 NM/4000 dd ) arasında aşırı bi fark görünmüyor.. yakıt ekonomisi ve vergi avantajı ile şahsen i20 tercih edilebilir diye düşünüyorum.. ama en başta da dediğim gibi CVT nin rahatlığı da başlı başına tercih nedeni olabilir.. bi de i20 nin bagajı birçok rakibine göre büyük olmasına karşın jazz ın bagajı kadar büyük değil.
    (1.4 etiketli bi motorla, 1.2 etiketli bi motor arasında 100 cc.den bile daha az bi fark oluşu anlamsız geliyor bana, nasıl motor etiketliyorlar anlamak mümkün değil.. yeni fiesta'da 1.242 cc.lik motoru "1.25" diye, yeni yaris'te 1.329 cc.lik motoru "1.33" diye etiketlemeleri ne güzel olmuş.. ilk bakışta -ya da duyuşta- daha sağlıklı bilgi veriyor..)

Jazz'ın kapıları -özellikle bagaj kapağı- bana biraz "çatırtılı" kapanıyor gibi gelmişti. belki sadece benim birkaç kez kullandığım araca mahsus bişey olabilir, yıpranmış ya da tamirat görmüş olabilir. i20 nin kapılarından şimdilik memnunum. Jazz'da hoşuma gitmeyen bir başka durum da fren pedalı idi.. çok yukarda kavrıyor ve dozlama yapmak ciddi bi hassasiyet ve alışkanlık gerektiriyordu. pedala azıcık dokunsam direksiyona yapışıyordum ilk kullanmaya başladığımda.. hafif fren yapmak ile "kazık" fren yapmak arasında sadece 2-3 cm fark var(pedala basmak anlamında)

araç yol tutuş ve oturaklılık anlamında gayet iyi geldi bana (şimdilik 2004 Jazz'dan aşağı kalır tarafı yok gibi) ama i20 ile "Jazz ı kullandığım yola" gittiğim zaman daha iyi bi kıyaslma yapabilirim.. yalıtım konusunda da başarılı. rölantide motorun çalışıp çalışmadığını anlamak için göstergelere bakmak zorundasınız 3000 devirin altında da gayet sessiz..
    Her bakımdan sanki daha üst sınıf bi araç kullanıyormuşum gibi bi hissiyat oluşturdu bende. gerçi HONDA CIVIC ile yaptığım test sürüşü dışında üst sınıf bi araç kullanmadığım için bu konuda iddialı konuşmak istemiyorum...

bugrahan18 kardeş, renk konusu tabi ki senin zevkine kalmış. önemli olan içine sinen bi renk olması.. bizim şehirdeki(Denizli) bayiide hem renk olarak hem motor olarak istediğim gibi bi araç olmadığı için İzmir'den aldım geldim arabayı. beyaz ya da açık gri istiyordum şahsen.. eşim gri olsun diye çok ısrar etti.. beyaz bulamadım zaten, eşimin şansına metalik gri buldum onu aldım. ama satarken rahat satayım diye düşünüyorsan en çok tutulan renkler beyaz ve gri gibi.. yani senin saydıkların içinde "satarken elden daha rahat çıkarabilmek açısından" beyaz tercih edilebilir..

• verdiğin ayrıntılı bilgiler için teşekkürler...
  • @ehhalil,

CVT keyfi dediğiniz gibi bambaşka. O yüzden binmeye devam ediyorum. Yeni Jazz, ishift ile gelince değiştirmekten vazgeçtim CVT aracımı.
    Bagaj kapağındaki ses ise palakalıktan geliyordur. Bazı araçlar gibi plakayı tampona koysalardı bu ses gelmezdi. Çift taraflı bant ile hallediliyor.
    Tekrar hayırlı olsun aracınız.
  • mrb arkadaşlar 1.2 modelini alanlara birsorum olacaktı arabada kaç havayastığı var? 2 mi 6mı?
  • Sadece 2 adet, 6a hava yastığı üst modellerde bulunmakta, elektrikli ve ısırmalı aynalarda mevcut değil bildiğim kadarıyla.
  • 1,2 nin fiyatı makul ama diyerleri pahalı geldi yinede sınıfında degerlendirilecek bir makina gibi geldi yorumlarınızdan
  • bu araba pahalı

1.2 team modeli dışında piyasada zor satılır
  • Arkadaşlar Hyundai İ20 lansman fiyatını biraz daha düşürmeli bence. Bu fiyatlardan yüksek ve alınmaz. Malzeme kalitesi ve yol tutuşu üstünlüğüyle gidip Corsa alabilirsiniz.
    İ20'yi çok merak ettiğim ve babama düşündüğümüz için gidip baktık ama aracın içine binince o fiyatı haketmediğini düşündüm.
    Donanım ve fiyat olarak karşılaştırmalarınızı yaparken kaliteyi gözardı etmeyin.
    Diğer araçlara da gidin bakın, test sürüşünüzü yapın.
    Alan arkadaşlara hayırlı olsun diyor ve kazasız belasız sürüşler diliyorum.
  • ingilteredeki en düşük seviyesinde 6 havayastığı standard gibi gözüküyor, buradakilerde 2 havayastığı var diyorlar alan arkadaşlar araçlarına bir bakabilirlermi acaba belki burdakilerde de 6 havayastığı vardır.
  • Ona bakarsanız yurtdışında satılan Getzlerde Esp opsiyonu bile mevcut :)
    Yurtdışı ile ülkemize biraz farklı davranıyor üreticiler.
    Bende 1.2 team modelinin pahalı olduğunu düşünüyorum, 23720 tl ye mis gibi 1.4 fire Active Grande Punto var ve daha ucuza bayi ile pazarlıkla alınabiliyor. En azından aynalar elektrikli :)
    21500 seviyesinde girseydi iyiydi ama 22900 giriş fiyatı biraz fazla bana göre de
    quote:

Orjinalden alıntı: anakondapower

ingilteredeki en düşük seviyesinde 6 havayastığı standard gibi gözüküyor, buradakilerde 2 havayastığı var diyorlar alan arkadaşlar araçlarına bir bakabilirlermi acaba belki burdakilerde de 6 havayastığı vardır.
  • İngilteredeki i20de de esp opsiyonu mevcut ve yalnızca 250 pound belki 6 havayastıklı gelmiştir diye düşündüm çünkü kimsenin tam bi bilgisi yok hatta bayilerde katalog bile yok
  • Türkiyede satılanlarda da esp mevcut, ama team modelinde değil üst modellerde opsiyon şeklinde ekletilebiliyor.
    Örnek fiyat listesi
    http://www.akbak.com.tr/hyundai/otomobil_detay.aspx?id=129&sm=comp129
  • bana kalırsa bu arabanın fiyatları ötv den sonrada böyle devam etmeli.
  • Zaten bence Ötv den sonra bütün otomobil fiyatlarında yumuşak geçiş olacak , Ötv öncesi 23000, sonrası 27000 tl olan araba bence haziran 15 den sonra 24000 tlden satılmaya başlanacak, sonraki ay 24500, sonra 25000 ve sonrasında yazın bitmesiyle düşüşle aralık ayında 23000 seviyesine gerileyecek, hatta aralıkta Ötv indirimi uygulanmış şuanki halinden daha ucuza araba alabilecek çoğu kimse arabalarını.
  • bence fiyatlar 2010lar çıkınca biraz artar sonra bu seviyelere düşer zaten alan alacağını aldı bundan sonra satışlar düşer kanatindeyim
  • Kasım ve Aralık en iyi zaman araç almak için.
    Firmalar yıllık kotalarını ve hedeflerini tutturmak için iyi fiyat düşüyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 21 Mayıs 2009; 17:04:38 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.