Şimdi Ara

HYUNDAİ i30 DİZEL OTOMATİK TAM BİR YAKIT CANAVARI (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
3
Favori
32.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: amadeus99

20 km ortalama hızla c4 6,2 6,3 yakarken i30 8,5 yakıyordu. güzergah aynı ışıklar 5m migros arası antalya'da.

her güzelin bir kusuru var i30'un da kusuru bu. almadan önce bakmak lazım.

şu anda piyasada alacağınız her dizel otomatik aracın bir kusuru var.

çift kavramaların patlama riski yüksek, tamir fiyatları felaket
    tek kavramalar konforlu değil arada manuel müdahale ister
    tam otomatikler dizel araç gibi yakmıyor.

Size söyle bir örnek vereyim ; bugün şirket aracı kullanan ve komşumuz olan biriyle yakıt tüketimi konusunda konuşmam oldu fluence dizel otomatik edc . şehir içi ortalama yakıt tüketimi 7.2 olduğunu söyledi ve kullanım normal olduğunu eğer kasarak kullanırsa 6.9 civarlarında olduğunu ifade etti .Yine aynı araçtan arkadaşımın kız kardeşinde var oda keza 7.6 litreden bahsediyor. Bu nedenle aslında abartılacak kadar yakıt farkı yok . Ben aracı alırken 1 litre fazla yakmasını göze alarak aldım . Bu durumda da kullanım yerim ve şartlarıma göre bu hedefim tuttu . PSA grubu olan araçların biraz daha az yaktığı söyleniyor ( citroen , peugeot gibi ) .Fakat iş konfora gelince değer mi değmez herkesin şahsi fikri. Ben C4 E-hdi MCP şanzımanın vites geçişlerinde rahatsız oldum ayrıca direksiyon sistemi çok sert geldi bana eski nesil hidrolikler gibi park halinde benim için sıkıntı .

• motorları ve şanzımanları sağlam. 5 yıl garanti var. dizel otomatikte en güvenilir seçim hyundai'da. 1 - 1,5 litre fazla yakması problem değil.

bende otomatik benzinli elantra var. dizeller için atıp tuttuğunuz rakamları ben benzinli araçla yakamıyorum. cruze'da olduğu gibi bir dezenformasyon mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

motorları ve şanzımanları sağlam. 5 yıl garanti var. dizel otomatikte en güvenilir seçim hyundai'da. 1 - 1,5 litre fazla yakması problem değil.

bende otomatik benzinli elantra var. dizeller için atıp tuttuğunuz rakamları ben benzinli araçla yakamıyorum. cruze'da olduğu gibi bir dezenformasyon mevcut.

Aynen size katılıyorum .. Benim önceki aracım 2011 düz vites cruze'du . Aynı trafik şartlarında sıkışık trafikte 9.0-9.5 Litre benzin tüketimi vardı .Şimdiki araç dizle otomatik daha 1500 km de aynı yolda aynı şartlarda 7.5 litre yakıyor( ortalam hız 30 km ) . Cruze içinde sitelerde karalama ile 12 litre yakıyor falan deniliyordu .

Şu bir gerçek ki en az tüketimi olan dizel otomatik 1.6 litre olan araçların hiçbiri ortalama hızı 25-30 km civarlarında sıkışık trafikte ve kış aylarına doğru 6.5 yada 7.0 litreden az yakmaz .

Bazıları internet ortamında , kendilerine göre trafik olduğunu iddia ettikleri ama aslında ortalama hızları yüksek olan durumları bile sıkışık trafik sanıp 5.5 - 6.0 yaktığını iddia ediyorlar . Benim gibi her sabah , haftanın 5 günü günde 40 dk boyunca ortalama hız 28-30 km lerde kullansınlar bakalım o değerlere ulaşacaklar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brksvr -- 15 Kasım 2013; 11:10:42 >

• manuel'lerde bir problem yok arkadaşlar.

benim ceed 19.000km'de ortalamam 4,5-6 arası değişiyor duruma göre..

uzun yolda 90'a sabitlersem 4'ü de görüyorum..
    bende otomatikten tüketim ve beygirleri katletmesinden dolayı vazgeçmiştim..
  • brksvr B kullanıcısına yanıt
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: brksvr

quote:

motorları ve şanzımanları sağlam. 5 yıl garanti var. dizel otomatikte en güvenilir seçim hyundai'da. 1 - 1,5 litre fazla yakması problem değil.

Aynen size katılıyorum .. Benim önceki aracım 2011 düz vites cruze'du . Aynı trafik şartlarında sıkışık trafikte 9.0-9.5 Litre benzin tüketimi vardı .Şimdiki araç dizle otomatik daha 1500 km de aynı yolda aynı şartlarda 7.5 litre yakıyor( ortalam hız 30 km ) . Cruze içinde sitelerde karalama ile 12 litre yakıyor falan deniliyordu .

Şu bir gerçek ki en az tüketimi olan dizel otomatik 1.6 litre olan araçların hiçbiri ortalama hızı 25-30 km civarlarında sıkışık trafikte ve kış aylarına doğru 6.5 yada 7.0 litreden az yakmaz .

Bazıları internet ortamında , kendilerine göre trafik olduğunu iddia ettikleri ama aslında ortalama hızları yüksek olan durumları bile sıkışık trafik sanıp 5.5 - 6.0 yaktığını iddia ediyorlar . Benim gibi her sabah , haftanın 5 günü günde 40 dk boyunca ortalama hız 28-30 km lerde kullansınlar bakalım o değerlere ulaşacaklar mı ?

Dezenformasyon mevcut tabii. Çünkü adamlar alışmış honda toyota vw gibi markalara fazla fazla para bayılmaya, i30, elantra, cruze gibi araçların çok daha ucuza aynı kaliteyi sunmasını hazmedemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bbbhdr -- 15 Kasım 2013; 17:41:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Otomatik olanları çok yakıyor. Bende dizel manuel olanı var 5-6 litre en fazla gördüğüm 100 km de

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Bakın benim araç 1.6 HDI motor ve 6 ileri MCP şanzıman.

Aracın boş ağırlığı 1600kg civarında.

Şuan 1200km İstanbul şehir içi ortalamam 5.4lt.

Ortalama hız: 32km/h

Araç da Citröen Grand Picasso (7 kişilik).

Resimleri isterseniz onları da paylaşırım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: amadeus99

20 km ortalama hızla c4 6,2 6,3 yakarken i30 8,5 yakıyordu. güzergah aynı ışıklar 5m migros arası antalya'da.

her güzelin bir kusuru var i30'un da kusuru bu. almadan önce bakmak lazım.

şu anda piyasada alacağınız her dizel otomatik aracın bir kusuru var.

çift kavramaların patlama riski yüksek, tamir fiyatları felaket
    tek kavramalar konforlu değil arada manuel müdahale ister
    tam otomatikler dizel araç gibi yakmıyor.

Size söyle bir örnek vereyim ; bugün şirket aracı kullanan ve komşumuz olan biriyle yakıt tüketimi konusunda konuşmam oldu fluence dizel otomatik edc . şehir içi ortalama yakıt tüketimi 7.2 olduğunu söyledi ve kullanım normal olduğunu eğer kasarak kullanırsa 6.9 civarlarında olduğunu ifade etti .Yine aynı araçtan arkadaşımın kız kardeşinde var oda keza 7.6 litreden bahsediyor. Bu nedenle aslında abartılacak kadar yakıt farkı yok . Ben aracı alırken 1 litre fazla yakmasını göze alarak aldım . Bu durumda da kullanım yerim ve şartlarıma göre bu hedefim tuttu . PSA grubu olan araçların biraz daha az yaktığı söyleniyor ( citroen , peugeot gibi ) .Fakat iş konfora gelince değer mi değmez herkesin şahsi fikri. Ben C4 E-hdi MCP şanzımanın vites geçişlerinde rahatsız oldum ayrıca direksiyon sistemi çok sert geldi bana eski nesil hidrolikler gibi park halinde benim için sıkıntı .

c4 hakkındaki direksiyon ve şanzıman hakkındaki tespitinize katılıyorum. VE almamakla iyi etmişsiniz. varsın i30 unuz 1-2 lt fazla yaksın...

• quote:

Orijinalden alıntı: Shellci

manuel'lerde bir problem yok arkadaşlar.

benim ceed 19.000km'de ortalamam 4,5-6 arası değişiyor duruma göre..

uzun yolda 90'a sabitlersem 4'ü de görüyorum..
    bende otomatikten tüketim ve beygirleri katletmesinden dolayı vazgeçmiştim..

düz viteste sol ayağı katlediyor ama...

• aracınız az yaksın diye 40 takla atıyorsunuz gidip çok yakan araba alıyorsunuz sonra yok şöyle iyi böyle müthiş varsın 2lt fazla yaksın deyip toz kondurmuyorsunuz

madem 9 lt yakıyor bu araç ne demeye 6-7 bin tl fazla verip dizel alıyorsunuz.nokta
  • ne olursa olsun şehir içi çok fazla
  • yakıt konusunda c4 ün eline su dökemez varsa aksini idda eden fotoları koysun
  • Hyunda satış temsilcisi küçük bir hesap yapmıştı bana dizelşn çok yakmasıyla ilgili;

Çift kavramalı ve robotize şanzımanların belli bir kilometreden sonra çok büyük ihtimal arıza vereceğini, tamir masrafının yapılan km ye bölümü sonucunda km başına 10 kuruş gibi bir maliyet olduğunu oysa bu değerin hyundai tam otomatiğinin 2 lt fazla yakmasını bile tolore ettiğini söylemişti...

• Önceki kasa dizel otm i30 arkadaşımda var,araç rahat yüzü görmez.ya kısa mesafede,ya sıkışık trafikte yada seri kullanımdadır 7,8 tüketimi vardı.

• Dizel otomatik fiyatları uçuyo bide fazla yakıyosa
  • quote:

Orijinalden alıntı: leigh_hunt

Hyunda satış temsilcisi küçük bir hesap yapmıştı bana dizelşn çok yakmasıyla ilgili;

Çift kavramalı ve robotize şanzımanların belli bir kilometreden sonra çok büyük ihtimal arıza vereceğini, tamir masrafının yapılan km ye bölümü sonucunda km başına 10 kuruş gibi bir maliyet olduğunu oysa bu değerin hyundai tam otomatiğinin 2 lt fazla yakmasını bile tolore ettiğini söylemişti...

süper bir mantık
  • 1.33 corollam var istanbuldayim son depo ile 650 km yaptım ortalama hızım 26 ortalama tüketim 7.7:)

• Ar-ge bütçesiyle paralel olarak kore markalari teknolojiyi ağırdan takip edebilirler.

Optimize edilememiş şanzıman ve motor birleşince fazladan 2 litre yakması doğal.

• Konu 3 sayfa olmuş araç sahibi arkadaş bir ortalama hız yazma zahmetine girememiş.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.