Şimdi Ara

Hyundai ix35 mi ? Kia Sportage mı ? Volkswagen Tiguan mı ? Nissan Qashqai mi ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
0
Favori
29.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: youdiditwellslowly

Yazımı iyi okuyup cevap yazmanızı beklerdim. Tabiki ne kadar para o kadar köfte. Ayrıca VW tiguanı kullandım (benim değildi) ve peformansını ben beğenmedim başkası beğenebilir. Bu forumda araç fanatikliği yapmanın alemi yok. Maalesef yabancıların yaptığı araçlara binerek adamların reklamını yapıyoruz. Ben kullanmakta olduğum/kullandığım 4x4ler (hyundai benim 4. 4x4 aracım) hakıında yorum yapabilirim. Tartışma seviyemizi koruyalım lütfen.

Tartışma seviyesini korumak istiyorsanız, kıyaslama yaparken kulaktan dolma bilgilerle kullandığınız aracı ön plana çıkararak, karşı tarafı olmadık yere kötülememeniz ve insanları yanıltmamanız gerekiyor. Size çok net bir soru sordum, Tiguan'ın hangi modelini(çünkü sizin kıyaslama yaptığınız 4x4 dizel idi) ve ne kadar süre ile kullandınız? Cevabınız size ait olmayan bir aracı kullandığınız? Bakın ne kadar güzel demişsiniz "Ben kullandığım araçlar hakkında yorum yapabilirim" diye.. Ancak 4x4 160 PS lik bir Tiguan kullanmadığınız halde performansını küçümsüyorsunuz. Ayrıca şunu idrak edememişsiniz, ben yabancı araçların fanatikliğini yapmıyorum, ancak bu araç da piyangodan falan çıkmadı, cebimden tıkır tıkır parasını sayarak satın aldım. Yabancı marka diye de yok yere tu-kaka edilmesine göz yummam. Sonuçta tüm araçların da bir piyasası değeri ve saygınlığı var. paranızı verirsiniz Hyundai yada KIA araca binersiniz, ben markanın güvenirliğini, sağlamlığını, kalitesini, çoluğumun çocuğumun güvenliğini ön plana çıkartırım, VW tercih ederim. Bakın "tercih" diyorum, anlatabiliyor muyum ?

• Peki, yolunuz açık olsuın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreenHeart

Nissan Qashqai akar

kaplumbağa bile daha güzel
  • Tiguanla gerçekten 7.5 Lt yaktıysanız bana göre mükemmel bir değer.Acaba ortalama hızınız kaç km idi ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4x4, turbo motorlu benzinli bir araç istiyorsanız elbette ya kuga (kuga tercih listesinde yok ama bence olmalı) ya tiguan, donanım ve fiyatlarına göre ikisinden biri olabilir (ama 4x4 tiguan kugadan pahalı olabilir). sonuçta yakıt değerleri çok yakın iki araç.

yok 4x2 bana yeter yüksek olsun bol donanımlı olsun, motor gücü önemli değil rallimi yapacaz, atmosferik motor yeter derseniz ix35 ve spo arasında kalıp sportage derdim, görünüm ix35den iyi.

4x2 olsun donanım çok önemli değil yol tutuş, güvenlik ve performans ön planda olsun derseniz o zamanda yine önce kuga sonra tiguan derim.

dizel olsun ne benzinlisi derseniz mantıklı ve ekonomik tek seçenek QQ.

Nasıl ama ne şiş yandı ne kebap
  • Ben Hyundai İX35 kullandım sonra sattım, fiyatına göre güzel bir araç. İç mekan kalitesi hoşunuza gitmeyebilir ancak donanım ve tasarım olarak muazzam.
    Kia Sportage ile kardeş arabalar ancak Sportage daha fazla sattı Türkiye'de (Eski kasası da Tucson'dan fazla satmıştı) göz zevkinize göre değişir iki araba da aynı.

QQ tam bir ekonomi aracı, QQ hele 1.5 dci motorda çok iyi. Ancak ne kadar iyi bir suv bilemem kullanmak nasip olmadı.

Boşline Tiguan'lara 60-70 lira arası vereceğinize Kuga alın daha iyi. Nasip olursa iki sene içinde kuga alacağım
  • müdürüm daha yeni QQ aldı, araca bindim ama kullanmadım. izlenimim bence o kadar paraya değecek bir araç değil, sadece görüntüsü güzel.

ayrıca kardeşinde tiguan var o da yeni aldı. geçen gün müdürüm kardeşinin araçla geldi. dediği aynen şu "QQ DAN İNİP TİGUANA BİNİNCE BARİZ KALİTE FARKINI HİSSEDİYORSUN"

tiguanın 1.5 dizel motoru olsa QQ bu kadar çok satmazdı diye düşünüyorum, QQ nun vergi avantajı var.
  • VOLKSWAGEN gibi bir marka şıklarda varken diğerlerine bakmam bile
  • Kuga tercih ederdim ama ASX kafamı çok karıştırırdı...Bir de şu var;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hektor20tr -- 3 Mayıs 2013; 22:21:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aserel

Tiguanla gerçekten 7.5 Lt yaktıysanız bana göre mükemmel bir değer.Acaba ortalama hızınız kaç km idi ?

1 aylık aracimla ben de 8 litre yakiyorum. eşim kullanirsa 10 oluyor

• Benzinli alacaksam sanırım kuga veya tiguan'den biri olurdu.

Dizel alacaksak zaten seçim belli.

Kısacası bu ülke şartlarında siz kuga dersiniz ama cenazenize QQ gelir.
  • her türlü kıa alırdım 2012 kıa spo kullanıcısı olarak araçtan 35bin km de tık yok ve aracı hafta sonları avda ki doğu karadenizde kullanıyorum yayla yayla gezıyorum..
    almasanda denemeden sakın karar verme hocam...
  • Tiguan yakıt tüketimini paylaşan arkadaşlar ortalama hızlarını da yazarlarsa daha sağlıklı bir değerlendirme yapılabilir.Tiguanın Spoya göre artısı daha yüksek marka değeri ve turbo motoru.Sponun artıları mükemmel tasarımı ve yüksek donanım seviyesi.Yeni Kuga testlerde yüksek yakıt tüketimine sahip.

• keşek anket yapılabılse idi

donanom haberın ne düşündüğü bu dortlu için çok merak edıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b_sevki -- 4 Mayıs 2013; 17:45:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerkazanci

quote:

Orijinalden alıntı: Winston29

siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. Aynı firmanın ürettiği 2 farklı araç üstelik tiguanın 1.6 dizel seçeneği bile yok. Vw gittikçe kaliteyi düşürüyor. Siz uçuk fiyatlar vermeye devam edin...

Kuyruk acın anlaşıldı.. Tiguan almaya kalkıştın ama paran yetmedi, içinde kaldı !

yaklaşım tarzını beğendim ama senin fikirlerinden bi cacık olmaz.. kullandığım araç Passat. tiguanı ne yapayım ben.fiyatı tavan yapmış önündeki ambleme para verdiğiniz bi araba.. kendini avutma konusunda başarılısın dostum böyle devam et vw bu işi bilmiyor, madem saçacak paran var audi,mercedes önerim sana birinde halka birinde yıldız var egonu tatmin edecektir emin ol.. VW seneler ilerledikçe donanımdan çalıyor. 2001-2005 b5.5 kasa diye tabir edilen passatların ülkemizdeki en boş modeli olan trenlinelerde çelik jant sis farı otomatik klima bulunmakta ama bugün 80-90 bin passata ver klima manuel sis farı yok utanmasalar arka camlarıda manuel yapacaklar.. size kolay gelsin..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

quote:

siz ne düşünüyorsunuz merak ediyorum. Aynı firmanın ürettiği 2 farklı araç üstelik tiguanın 1.6 dizel seçeneği bile yok. Vw gittikçe kaliteyi düşürüyor. Siz uçuk fiyatlar vermeye devam edin...

Kuyruk acın anlaşıldı.. Tiguan almaya kalkıştın ama paran yetmedi, içinde kaldı !

çok yanlış bir düşünce yapınız var bunu değiştirin.yıllardır vw kullandım geçen ay aracımı sattım tiguanı test sürüşünde kullandım ve detaylı inceledim.Araç orta sınıf kendi segmenti olan araçlardan iyi ancak fiyat olarak bir hakettiği fiyatın üzerinde satılıyor ve üstelik çoğu benzinli.Çoğu alan kişi çok yaıkıyor diyip bir yıl içinde satmaya başlıyor.Bu aracın alınacaksa dizeli alınmalı ama o da ülkemiz vergi koşulları yüzünden dezavantajlı.

Arkadaş nedir bu "Çok yakıyor" mantığı??? Çok yakıyor dediğiniz nedir, kaç litredir? Hangi arabaya, hangi sürücüye, hangi şartlara göre çok yakıyordur?? Az yakanı nedir bunun? Şunu bir verilerle konuşsak da, anlasak bu "Çok yakıyor abi yaaaaaaaa" olayını?? Benim Tiguan'ım 1.4 benzinli manuel, hem kendi hesaplamalarıma, hem de bilgisayar verisine göre 7.8 lt/100 km yakıt tüketimi var. Ki 1.5 tonluk bir arabadan bahsediyoruz. Ben bu veriyi dikkatli kullanarak, fazla kaçara göçere, makaslara girmeden sakin kullanımla 6.5 lt'ye düşürebiliyorum ki forumlara girin bakın fotoları var. Bu mu çok yakıyor ? Aynı model aracı kullanan ve tüketimi 11-12 lt olan arkadaşlar da var. Şimdi soruyorum size mantık çerçevesinde, bu kullanıcıyla mı alakalı, araçla mı alakalı ?? Eşime aldığımızdan dolayı Yeni Clio Symbol forumlarını da takip ediyorum, İTÜ'nün yaptığı noter onaylı testte 2.9 lt/100 km yaktığı ispatlanmış. Ama aynı aracı 8.5-9 lt olarak kullanan da var forumda. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum, aracın özellikleri/verileri tabi ki de önemli ancak iş, kullanıcı da bitiyor...

VW teknik verileri tamamen doğru. 4x4 araçla 6.5 litre bi benzin tüketimi sağlıyorsanız sizi ayakta alkışmak isterdim ancak biraz sıkıntı var gibi. benim araç fabrika verilerine göre 100km şehir içi 10.2Lt benzin tüketimi var bu İstanbul trafiğinde 11 hatta 12 litreleri bulduğu oldu. ancak benim bulunduğum yerde trafik olmadığından aracın şehir içinde minimun yakıt tüketimi 7.5lt ki bu araç 1.6-102PS. şimdi sizin aracınız 1.4Tsı anladığım kadarıyla ki bunlar 140ps diye biliyorum(emin değilim).. beygir çok olunca araba daha iyi çeker daha yakar demeyin az yakmaz bunu söylemek isterim. ne kadar at o kadar yem.. tamam eyvallah 1.4 tsi 140ps yeni teknoloji motor eş değerlerine göre az yakabilir ancak fabrika verileri 10-11lt olan bir araçla 6.5 lt yakmak biraz sıkıntılı bi durum gittiğiniz yol komple rampa aşağı olursa 3-4 litrede yakarsınız ancak onun çıkışıda olacaktır ki 4x4 aracın şehir içinde 10-11lt yakması abartılacak bir durum değil gayet normal.. sizin dediğiniz gibi yakıt tüketimi kulanıcıyada,koşullarada, aerodinamiğede, lastiklerede, periyodik bakımlarada bağlı bir durum

• "paran yetmedi muhaha" diyene cevap vererek tenezzül etmişsiniz.
  • quote:

quote:

quote:

yaklaşım tarzını beğendim ama senin fikirlerinden bi cacık olmaz.. kullandığım araç Passat. tiguanı ne yapayım ben.fiyatı tavan yapmış önündeki ambleme para verdiğiniz bi araba.. kendini avutma konusunda başarılısın dostum böyle devam et vw bu işi bilmiyor, madem saçacak paran var audi,mercedes önerim sana birinde halka birinde yıldız var egonu tatmin edecektir emin ol.. VW seneler ilerledikçe donanımdan çalıyor. 2001-2005 b5.5 kasa diye tabir edilen passatların ülkemizdeki en boş modeli olan trenlinelerde çelik jant sis farı otomatik klima bulunmakta ama bugün 80-90 bin passata ver klima manuel sis farı yok utanmasalar arka camlarıda manuel yapacaklar.. size kolay gelsin..

Çok affedersin de, madem VW o kadar lanet bir marka, neden hala Passat kullanıyorsun??
    2012 model aracımı 55 bine almıştım, senin dediğin 80-90 binler hikaye. Bir tane özellik söyle aracımda olmayan? Çok merak ediyorsan araştır donanım/fiyat/performans olarak en alınabilir araç hangisiymiş diye? VW kullandıysan bilirsin zaten aracın güvenilirliğini, sağlamlığını, kalitesini. Anahtarsız çalıştırmaymış, kendi kendini parketmeymiş, bunlar benim için fasa-fiso. Saçacak o kadar param da olsa Audi-Mercedes almam merak etme, gider Tuareg alırım.

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onboardx

quote:

quote:

çok yanlış bir düşünce yapınız var bunu değiştirin.yıllardır vw kullandım geçen ay aracımı sattım tiguanı test sürüşünde kullandım ve detaylı inceledim.Araç orta sınıf kendi segmenti olan araçlardan iyi ancak fiyat olarak bir hakettiği fiyatın üzerinde satılıyor ve üstelik çoğu benzinli.Çoğu alan kişi çok yaıkıyor diyip bir yıl içinde satmaya başlıyor.Bu aracın alınacaksa dizeli alınmalı ama o da ülkemiz vergi koşulları yüzünden dezavantajlı.

Arkadaş nedir bu "Çok yakıyor" mantığı??? Çok yakıyor dediğiniz nedir, kaç litredir? Hangi arabaya, hangi sürücüye, hangi şartlara göre çok yakıyordur?? Az yakanı nedir bunun? Şunu bir verilerle konuşsak da, anlasak bu "Çok yakıyor abi yaaaaaaaa" olayını?? Benim Tiguan'ım 1.4 benzinli manuel, hem kendi hesaplamalarıma, hem de bilgisayar verisine göre 7.8 lt/100 km yakıt tüketimi var. Ki 1.5 tonluk bir arabadan bahsediyoruz. Ben bu veriyi dikkatli kullanarak, fazla kaçara göçere, makaslara girmeden sakin kullanımla 6.5 lt'ye düşürebiliyorum ki forumlara girin bakın fotoları var. Bu mu çok yakıyor ? Aynı model aracı kullanan ve tüketimi 11-12 lt olan arkadaşlar da var. Şimdi soruyorum size mantık çerçevesinde, bu kullanıcıyla mı alakalı, araçla mı alakalı ?? Eşime aldığımızdan dolayı Yeni Clio Symbol forumlarını da takip ediyorum, İTÜ'nün yaptığı noter onaylı testte 2.9 lt/100 km yaktığı ispatlanmış. Ama aynı aracı 8.5-9 lt olarak kullanan da var forumda. Demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum, aracın özellikleri/verileri tabi ki de önemli ancak iş, kullanıcı da bitiyor...

VW teknik verileri tamamen doğru. 4x4 araçla 6.5 litre bi benzin tüketimi sağlıyorsanız sizi ayakta alkışmak isterdim ancak biraz sıkıntı var gibi. benim araç fabrika verilerine göre 100km şehir içi 10.2Lt benzin tüketimi var bu İstanbul trafiğinde 11 hatta 12 litreleri bulduğu oldu. ancak benim bulunduğum yerde trafik olmadığından aracın şehir içinde minimun yakıt tüketimi 7.5lt ki bu araç 1.6-102PS. şimdi sizin aracınız 1.4Tsı anladığım kadarıyla ki bunlar 140ps diye biliyorum(emin değilim).. beygir çok olunca araba daha iyi çeker daha yakar demeyin az yakmaz bunu söylemek isterim. ne kadar at o kadar yem.. tamam eyvallah 1.4 tsi 140ps yeni teknoloji motor eş değerlerine göre az yakabilir ancak fabrika verileri 10-11lt olan bir araçla 6.5 lt yakmak biraz sıkıntılı bi durum gittiğiniz yol komple rampa aşağı olursa 3-4 litrede yakarsınız ancak onun çıkışıda olacaktır ki 4x4 aracın şehir içinde 10-11lt yakması abartılacak bir durum değil gayet normal.. sizin dediğiniz gibi yakıt tüketimi kulanıcıyada,koşullarada, aerodinamiğede, lastiklerede, periyodik bakımlarada bağlı bir durum

"Tiguan Kulubü" var canım, gir orada çekilmiş fotoğraflar da var kullanım verileriyle ilgili. 4x2 TSI aracım, 4x4 yanlış olmasın.

• böyle devam et sen.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.