Şimdi Ara

Hyundai - Kia 5 yıl garanti kapsamı (kandırmaca mı ?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
3
Favori
11.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, sürekli 5 yıl garanti diye reklam yapılıyor...

2 yıldan sonraki 3 sene içinKia'nın sitesinde şöyle bir ifade var;

KIA Özel Garanti Onarım Güvencesi kapsamı dışında kalan parçalar aşağıda belirtilmiştir

Akü, egzoz sistemi (partikül filtresi, katalizatör), lastikler, enjektörler, turbo, amortisörler, fren disk-balata, rot-rotil ve rot başları, tekerlek rulmanları, ısıtma bujileri, kayışlar ve rulmanları, debriyaj baskı balata ve rulmanları, fitiller, silecek süpürge ve kolları, nikelajlı parçalar, akslar, diferansiyel ve rulmanları, keçeler, klima kompresörü, Radyo – Teyp DVD vs. Müzik sistemleri

Dizelin turbosu gitse bunu garantiye almayacaklar mı şimdi 2. ve 5. yıllar arasında, yada teyp çalışmasa ? Ben ne anladım öyle garantiden o zaman...

Hyundai'de ise böyle bir ifadeyi direk göremedim ama dikkatli okulam lazım;

KIA linki

• Hyundai de böyle bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum,defalarca amortisörleri garantiden değiştim,garantiden ön düzen bile yaptırdım.
  • Demek ki 2.yıldan sonraki kapsam dışında kalan parçalar 2 yıl sorun ve arıza çıkarmazsa eğer..Değişim vaktine kadar'da sorun çıkarmıyor anlaşılan.
    Kısacası 2 yıl gitmişse daha sonrasında gidebildiği kadar gider. Anlamında.
  • Hakkaten anlamadım yazdığınızı 2 yıldan sonra turboyu garanti kapsamına almayıp 5 yıl garanti veriyoruz demeleri bence kandırmacadır...
  • hyundai de varda kia da onarım garantisi var tamir edilebiliyorsa ediyorlar sanırım.ben o şekilde anladım.teyp bozuldu diye teybi değiştirmiyorlar yani.kia üvey evlat zaten .
  • quote:

Orijinalden alıntı: undefined2

Hakkaten anlamadım yazdığınızı 2 yıldan sonra turboyu garanti kapsamına almayıp 5 yıl garanti veriyoruz demeleri bence kandırmacadır...

Adamlar belli ki bu parçaları (Kapsam dışında kalan) yıllar içerisinde durumlarını gözlemlemişler..
    Testlerini yapmışlar.. Görmüşler ki.. bu parçalar ilk iki yıl içerisinde sorun yada arıza çıkarırsa eğer görünen o ki üretimden kaynaklanan bir sorun var.
    Bakmışlar ki ilk 2 yılını sorunsuz geçiren parçalar daha sonrasında kullanıcı hatası olmaksızın eskiyene kadar rahatlıkla işlevini görebiliyor. Bu nedenle 2 yıldan fazla garanti vermeyi gereksiz buluyorlar.
    Kapsam dışında kalmayan parçalar için ise bu süre 5 yıl olarak belirlenmiş anlaşılan..

• quote:

Orijinalden alıntı: -ottoman-

Hyundai de böyle bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum,defalarca amortisörleri garantiden değiştim,garantiden ön düzen bile yaptırdım.

Era Kullanıyorsun sanırım hocam eminim değişenler arka amörtisörlerdir :) Arada sırada görüyorumda her çukurda arabanın arkası 4-5 kere zıplıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • avrupada garanti kapsamına baktım 7 yıl olanın, akü 2 yıl müzüik sistemi 3 yıl diyor ve ufak tefek birkaç şeyi daha yazmışlar, ama turbo enjektör rulman amortisör aks direfansiyel vs. bize özgü.... KIA Türkiye'de 5 yıl garanti yalan arkadaşlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

quote:

Hakkaten anlamadım yazdığınızı 2 yıldan sonra turboyu garanti kapsamına almayıp 5 yıl garanti veriyoruz demeleri bence kandırmacadır...

Adamlar belli ki bu parçaları (Kapsam dışında kalan) yıllar içerisinde durumlarını gözlemlemişler..
    Testlerini yapmışlar.. Görmüşler ki.. bu parçalar ilk iki yıl içerisinde sorun yada arıza çıkarırsa eğer görünen o ki üretimden kaynaklanan bir sorun var.
    Bakmışlar ki ilk 2 yılını sorunsuz geçiren parçalar daha sonrasında kullanıcı hatası olmaksızın eskiyene kadar rahatlıkla işlevini görebiliyor. Bu nedenle 2 yıldan fazla garanti vermeyi gereksiz buluyorlar.
    Kapsam dışında kalmayan parçalar için ise bu süre 5 yıl olarak belirlenmiş anlaşılan..

bedede spo var sunroof bazen kapanmak istemiyor kapanırken zorlanıp vazgeçiyor .garanti kapsamındamıdır acep.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RECEP____KOVBOY -- 3 Kasım 2012; 0:18:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

quote:

bedede spo var sunroof bazen kapanmak istemiyor kapanırken zorlanıp vazgeçiyor .garanti kapsamındamıdır acep.

Pek tabi ki.. Yalnız sizin sıkıntınızı daha önce spo sahiplerinde duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arian Galatian -- 3 Kasım 2012; 1:54:35 >

• Hyundai'de bu şekilde turbo enjektör vs. garanti kapsamında mı net bilgisi olan var mı acaba
  • Aracınız sürekli servis bakımlı ise 4 yıl 11 aylarda bile garantiden parça değiştirebilir,biz değiştirdik
  • hyundai mi kia mı hocam
  • quote:

hyundai mi kia mı hocam

2007 getz otomatik hocam
  • Beni araçta da MP3 sorunu oluştu. Şu aralar sık yapıyor. Kendi kendine liste atlayıp, sessize geçiyor. Servisi aradım. Teypte 2 yıl garanti var. Süre dolmadan getirin, bakalım dediler. Bugün yarın, işim olmadığında uğrayacam. Zaten aramız 200 mt.

Kia kronik sorunu olmayan bir marka. Ara sıra garip arızalar verdiği oluyor. Ancak akü mesela... Avrupada 7 yıl, Türkiyede 2 yıl garantili. E insanımızda da bilinç yok. Kitap okuma alışkanlığımız olmadığı gibi kitapçık okuma alışkanlığımız da yok. Aküsü bitmiş bir şahine hergün takviye yapmak gibi alışkanlıklarımız var. Bir müşterime gittiğimde, 2012 Corolladan Şahine akü takviyesi yaparken gördüm. Sırıtarak "Akü bitmiş, biz de her sabah böyle çalıştırıyoruz" deyip şahini çalıştırdı, sonra benimle ilgilendi.

Bizim insanımıza 2 yıl garanti bile çok bence.
  • quote:

quote:

nasil boyle bir cikarim yapabiliyorsunuz sasmamak elde degil.
    butun onemli parcalari 2 yil sonunda garanti disina cikarmanin tek aciklamasi; biz sizi eşek yerine koyuyoruz. garanti yalaniyla hem daha cok arac satariz hem de 3 yil fazladan sevislerle söğüşleriz. olay budur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2005-2009 arası dizel getze bindim..3.sene turbodan üfleme sesi geliyodu garantiden turbo değişimi olmuştu..satana kadar direksiyon,ön düzen ile sıkıntılara hiç bir şekilde para ödemedim..sadece bir bakımda mazot pompası kaçırıyor, onun garantisi 30.000 km ücretli değişecek demişlerdi,bende öylemi deyip Hyundai( Kore) ye mail attım 10 gün sonra Assan dan aradılar servisimize gidin arkadaşlar durumla ilgilenecek dediler..bende tam satma arefesinde sattığım kişiyede söyledim naptı bilmiyorum..ama yaklaşık 5 sene içinde garanti ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım.
  • o zaman KIA garanti olayı direk yalan arkadaşlar, Hyundai için acaba kapsam konusunda bir kaynak olsa süper olur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Beni araçta da MP3 sorunu oluştu. Şu aralar sık yapıyor. Kendi kendine liste atlayıp, sessize geçiyor. Servisi aradım. Teypte 2 yıl garanti var. Süre dolmadan getirin, bakalım dediler. Bugün yarın, işim olmadığında uğrayacam. Zaten aramız 200 mt.

Kia kronik sorunu olmayan bir marka. Ara sıra garip arızalar verdiği oluyor. Ancak akü mesela... Avrupada 7 yıl, Türkiyede 2 yıl garantili. E insanımızda da bilinç yok. Kitap okuma alışkanlığımız olmadığı gibi kitapçık okuma alışkanlığımız da yok. Aküsü bitmiş bir şahine hergün takviye yapmak gibi alışkanlıklarımız var. Bir müşterime gittiğimde, 2012 Corolladan Şahine akü takviyesi yaparken gördüm. Sırıtarak "Akü bitmiş, biz de her sabah böyle çalıştırıyoruz" deyip şahini çalıştırdı, sonra benimle ilgilendi.

Bizim insanımıza 2 yıl garanti bile çok bence.

Yok hocam baktım 7 yıl avrupa garanti içeriğine akü 2 yıl, müzik sistemi 3 yıl diyor ama turbo enjektör amortisör vs. gibi büyük şeyler kapsam dışında değil, ufak birkaç şey daha var o kadar....

• güncel... deneyim beklenmektedir
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.