gümrükten alınma hyundai xg30 (türkiyede sonada diye geçiyor) araç benim değil komşunun.v6 3500 motor. durup dururken yolda kalıyor, fakat ustalar daha sorunu bulamadı 4 gündür sanayide. bugün bende gittim ustanın yanına usta tanıdık zaten bende hep ona götürürüm.
araç subaplardan oynayınca ama 10-15 saniye sonra boğulmuş gibi stop ediyor. gaz tepkisi sıfır.lpgde de benzinde de aynı sorun. silindirlere yakıt geliyor.yanma gerçekleşiyor.egzos sorunsuz gazlar dışarı atılıyor.subap zamanlamasında sorun yok.enjektör ayarları sorunsuz.kısaca usta aklına gelebilecek herşeyi denediğini söylüyor, üstünden defalarca kez geçiyor ama sorun hala devam ediyor.
bilgisayara bağlayınca maf sensörü hatası veriyor.temizlendi, yenisi ile denendi ama sorun hala devam ediyor.
şundan dolayı olabilir dediğiniz birşeyler olursa ustaya söyleyeceğim.
şanzıman otomatikse şanzıman beyni
mywin1646
kullanıcısına yanıt
en iyisi servise götürmek..
Amerikan arabalarından anlayan bir ustaya gidilmeli. O araçlar TC ye hiç gelmedi standart bir tamircinin anlaması zor.
amerikan arabasiyla alakasi yok, amerikan pazarinda basari olan bir modeldir..
ne bileyim otomatik şanzımanın beyninin olmadığını bilmesi soğuttu biraz. daha doğrusu beyin olduğunumu yoksa pedal altında olduğunumu bilmiyor anlamadım