< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (493. sayfa)
-
-
Çok basit kendiniz de yapabilirsiniz led fardan garanti dışı kalmaz araba üşenmişler yapmaya o yüzden böyle geçiştirmişler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2020 model icin led ampul tavsiyesi olan var midir arkadaşlar
-
Oldukca iyi sayilir hocam. Benim de ortalamam sehirici sehir disi karma 6.8 - 7 arasinda gidip geliyor. Sehirdisinda 90 100 km hizla 5.4 litreyi de gördüm. Dip seviye buydu
Merhaba,
Bir süredir yeni bir araç arayışı içindeyim. Amacım çeki demiri takıp arada bir tekne çekmek , bazen de karavan çekmek. Çok yoğun trafik olan bir yerde yaşamıyorum. Arada sırada da hafif araziye girebiliyorum. Daha önce 2009 forester benzinli kullanıyordum. Araştırmalarım sonucu 2019-2020 1.6dizel 4x4 olan versiyonu tam benim ihtiyaçlarımı karşılayacak gibiydi ama 1 haftadır şanzımanla ilgili ısınma vb sorunları okuyunca kafam karıştı. Çünkü yeri geldiği zaman azda olsa zorlayacağım aracı. Bu konuda tecrübeleriniz nelerdir? Karavan veya tekne çeken var mıdır bu araçla?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperoymak -- 16 Aralık 2024; 10:42:20 > -
2019-2020 olupta şanzımanda revizyon görmeyen azdır , Keza bende 2020 ikinci el aldım, serviste kavrama değişmişti, içime sindi. Dsg'lerdeki sorunlara benzer sorunlar oluyor, ancak zamanla Dsglerdeki sorunlar nasıl çözüldüyse bunlarda aynı şekilde çözülmüş durumda, Isınma sorunu dedğiniz kısma gelince yok diyemem ancak çok çabuk ısınıyor da diyemem, kullanma şekillerine bağlı karavan vs çekerken en azından kalkışlarda manuel kullanın sonrasında sorun görmedim, yakın arkadaşım kamp offroad vs seven birisi ve 5 sene kullandı , sonra ford pick up aldı. onda da kavrama bir defa değişti, ben alırkende serviste değişmiş olanı almaya çalış demişti. Kavrama bence tek kroniği duyduğum ve şikayet varda da en çok karşılaştığım sorundu.
Parasına göre iyi araba konforlu 4çeker sistemi akıllı 4 çeker ve bence hafif arazi ve kar koşullarında yeterli, mesleğim maden müh. pek çok araç deneyimledim. Asla Subaru ile kıyas etmem ancak kendi sınıfında bu motor ve 4 çeker kombinasyonunu veren başka muadil sadece kaşkai var.
-
2020 tucson 1.6 da şanzımanda 1.viteste titreme baya hissedilir oldu. Bunun bana maliyeti ne olur ankarada yaptırdığınız bir usta var mı
-
Garantisi bitti mi ? Servis bakımlıysa servise yüklen , Sonuçta bu araçta bu sorun neredeyse her araçta var..
-
Garanti bitti. 120bin km oldu.
-
Önce servisten fiyat al derim , garanti bitsede eğer servis bakımlıysa ciddi indirim olabilir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Gergi bilyası ses yapıyormuş( zırıltı vardı ) aksaray da Çağ servise götürdüm, servis ilgili , bilgili insanlar , baya yardımcı oldular ,
Bazı 1.6 dizellerde bu gergi bilyası sorunu olmuş, garantiden değiştirdiler, kayış da garantiden değişti , gergi ve devirdamide ücretli değiştirip ağır bakımınıda yapmış olduk, Aksaray Çağ servisi öneririm, ordu ateş ten sonra iyi bir servise denk gelmek güzel oldu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadohan -- 4 Ocak 2025; 14:43:19 >
Bahsedilen konunun şanzıman ile alakası yoktur ,
Boş viteste de benzer sıkıntıları yapmış olması lazım diye düşünüyorum. Ama eğer DCT şanzıman kaynaklı titreme var ise kısa süre sonra kendisini belli edecektir ,bilginiz olsun
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben şanzımandan bahsetmedim ki ne alaka ?? Gergi bilyası ile şanzıman ayrı konular, 40k km de iken kavramada garantiden değişmiş aracımın,
Ben güncel bilgi olarak geçtim, 1.6 dizeller de gergi bilyası arızasına rastlayabilir ve garantiniz varsa değişebilirsiniz diye bilgi geçtim
quote:
2020 tucson 1.6 da şanzımanda 1.viteste titreme baya hissedilir oldu. Bunun bana maliyeti ne olur ankarada yaptırdığınız bir usta var mı
kusura bakmayın yanlış kişinin cevabı sanarak size iletmişim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba Ordu ateşten memnun değilmiydiniz tam anlayamadım orasını.
Birde benim araçta ilk çalışınca soğukken eski kapalı kasa pikap sesine benzer pür pür hafiften ses geliyor. Isınınca geçiyor. Şimdi Orduya gitsem araba haliyle ısınmış olcak anlatamayacam olayı. Bir fikriniz varmı bu konuda
Üstad bizim triger kaç kmde değişmesi lazım. Araç siziinkinde 2020 nline plus4x4 dizel otomatik. Km 65000
5 sene yada 120k km diye söylüyorlardı, servis 60k de bir değiştirin dedi ( Aksaray servisi ) sizinlide 5 yılı doldurduysa değiştirin, ancak maliyet yüksek 25 k gibi rakam söylediler. Sizinde garanti bitmemiş durumda ise ses var diyip darlayın
Isınınca ses azalıyorsa kayıştır kuvvetle muhtemel, benim araç 49k km de Ordu ateşten de memnunum , ilgi ve fiyat konusunda üzmediler
quote:
Orijinalden alıntı: sadohan
5 sene yada 120k km diye söylüyorlardı, servis 60k de bir değiştirin dedi ( Aksaray servisi ) sizinlide 5 yılı doldurduysa değiştirin, ancak maliyet yüksek 25 k gibi rakam söylediler. Sizinde garanti bitmemiş durumda ise ses var diyip darlayın
Isınınca ses azalıyorsa kayıştır kuvvetle muhtemel, benim araç 49k km de Ordu ateşten de memnunum , ilgi ve fiyat konusunda üzmedilerBilgi için teşekkür ederim üstad
quote:
Orijinalden alıntı: Nicomedia66
2021 elite kullanicisiyim kayit icin arka ve on kamera taktirdiktan kisa bir sure sonra ekranimda titremeler ve bazen acilmamalar olmaya basladi,kucuk delikten reset edince dizeliyor ama sonra arabayi calistirinca yine titriyor.kamerayi takan adam bu asla bundan kaynakli degil abi dedi ama tesaduf olamaz sanki bu durumbugun servise goturdum ekran garantisi 2 yilmis ve 75 bin tl istiyorlar degisim icin,cok ciddi bir rakam bunun tamiri yok mudur oto sanayide beyler ?
ayrica aracim 1.viteste yogun trafikte titredigi icinde goturmustum o neyseki testi gecememis ve garanti kapsaminda sanzimani degistireceklerini soylediler.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X