< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (492. sayfa)
-
-
Selam, makyajlı kasa dizel elit plus hocam.
-
Bu Hyundai özel bir durum sanırım. Şahsi aracım 2016 pejo 308 oto dizel ve sonrası 2020 pejo 3008 oto benzinli idi ve böyle sorunlar duymadım karşılaşmadım. Şimdi ise 2021 prime var ve korkmuyorum şanzımandan 🥺
Şirket aracı olarak da 2018-2022 sıfır egea oto dizel, 2022-2023 sıfır Megan oto dizel ve en sonda egea cross 2023 sıfır oto dizel kullanıyorum. Toplamda bu araçlarla yaklaşık 300k km yaptım ve hiç şanzıman/vites sorunu yaşamadım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ülke son on yılda otomatik vites kullanmayı sevdi ve satışlarda ağırlığı kazanmaya başladı oto. vit. araçlar , haliyle yanlış kullanım, Rodaja uyulmaması ( ısrarla rodaj diye bir şey kalmamış diyen varsa kürekle ağzına vurun ) durum bu şekilde. Birde unutmadan DSG de çok fazla sorun çıkartan (!) ancak son dönemde neredeyse hiç gündem olmayan bir şanzımana dönüştü. Keza VW grupta baya güncelledi şanzımanı yıllar içinde.
Zamanla Hyundai-Kia grubunun da ustaları artacak ve servis çalışanları da daha bilgili olacaktır, Serviste iyi ustaya denk gelmek oldukça zor.. VW grup gibi yıllar içinde daha iyi şanzımanlar çıkaracaktır ( daha dayanaklı ve sorunsuz )
Hanım'ın fiestasında powershift vardı, herkes sorunlu yok şöyle yok böyle derken 70k birşey olmadı, arkadaşım iki defa kavrama değiştirdi ölü parasına verdi..
hem şans işi hemde kullanım, Bana göre Rodaj var ve yapılması gereken bir durum.
Çift kavrama tüm şanzımanlar daha dikkatli kullanım isteyen hızlı ve konforlu şanzımanlar ancak sorun yaşamaya daha müsaitler.. Birde unutmadan şanzıman yağı değişimi de önemli ( Ömürlük yağ yoktur diyene de kürekle vuralım) :)
Bu tür yüksek gövdeli ağır araçlar için DCT-DSG-ve türevleri yetersiz kalıyor da olabilir, gönül ister yüksek hacim motor , tork konventor yada Zf tarzda şanzımanlar vs görmek ama ülke şartları malum..
-
Hocam bilmediğim için soruyorum rodaj nasıl yapalım benzinli makyajlı kasa teslim alacağım nasip olursa?
Önce ki aracım Corolla 2020 1.6 otomatikti 2.el almıştım konusu hiç geçmedi açıkçası.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sıfır aldığınızda bayiye sorsanız gerek yok, rodaj eskide kaldı diyecektir, fabrikada rodajı yapılıyor diyen bile var :)) Ben sıfır araç alınca ilk 1000 km de yağ ve yağ filtresini değiştiriyorum, servis inatla hayır dese de gerekirse başında duruyorum gene değiştiriyorum, sonra 5000 km bir kere daha ve sonrasında standart rutine dönüyorum,
ilk bin km ne yuksek devir ne cansız kullanıyorum, 1000 km den sonra her vites yavaş yavaş dip gaz yapmadan , ( fırsat varsa tatil yada uzun yol bu konuda yardımcı oluyor ) birde oto. ise araç manuel modda vites küçülterek (eskiler motor freni tabirini kullanıyor) yavaşlıyorum,
Bu bana öğretilen araştırınca da öğrendiğim ve kafama yatan stil, ülkede mal sahibi olmak çok zor maalesef , o yüzden dikkat şart, Şirket araçlarında bile yaptım, ( cebimden verdim yaptırdım) sonuçta kullanımımıza veriliyor, ona da iyi bakmak lazım.
daha bilgili arkadaşlar daha iyi yorum yapacaktır, ( yine rodaj için en güzeli tatil vs ayarlamak zaten her yer eds / radar dolu) :)
-
Hocam merhaba yalıtım yaptınızmı araca acaba?
-
Rodaj yapılmasını kullanım kılavuzunda ilk bölümünde yazıyor zaten. Bahsettiğiniz yağ ve yağ filtresi değişimi 1000km abartmaktan başka bir şey değil .
Abartmak dediğiniz kısmı da açıklayayım , firmalar tam sentetik yağ kullanıyor , yani sürtünmeyi minimuma indiriyorlar , ee sürtünme minimumsa parçaların biribiri ile olan ilişkiyide yok ediyorlar yani Rodaj zaten birbirleri ile olan sürtünme vs gibi alışma dönemi , Ben ilk 1000 km den sonra mineral yağ kullanıyorum, tam sentetik ile mineral yağlar tamamen farklı biliyorsunuzdur. Kullanım kılavuzunda yazan Rodajı bayi neden gerek yok diyor ))
Makine mühendisi arkadaş varsa daha teknik açıklar.. Youtube da videolar var zaten bir dünya..
-
Hocam elinize sağlık benim el yatkınlığı var daha önce komple corolla 2015 kasa kapladım hiç ses almıyordu içeriye davlumbazla kapı içleri bagaj bide zemin kaplamıştım 2 kat en üste sünger tucsonda iç tirimlerin sökümünü bilmiyorum youtubeda da bulamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman83 -- 29 Kasım 2024; 12:1:18 >
Bugün kış lastiklerini taktırırken lastikçi sökme esnasında bijon somunlarından 2 tanesinin olmadığını söyledi. Lastikçi gözümün önünde söktüğü için önceden ya bakımda ya yaz lastiği değişiminde kaybolmuş olabilir. Bu somunları servis dışında temin edebileceğim bir yer var mı? Servis 2 tanesine işçilik dahil 900 TL fiyat verdi. İnternetten sipariş edip bir lastikçiye götürerek taktırma gibi bir imkan var mı? Hayatımda ilk kez böyle bir şey başıma geldi.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Arkadaşlar herkese mutlu günler dilerim.
Kışlık lastik için tavsiyenizi alabilir miyim? Kışın zor geçtiği bir şehirde yaşıyorum. Bütçe maksimum 4 lastik için 22.000₺
Önerilerinizi bekliyorum.
Fiyatlar çok uçuk. Kış lastikleri hele daha pahalı, bilinen markaların kış lastiği adet fiyatı 10bin civarı. 2 yılık ikinci elde bile 4 lastiğe 14bin fiyat istiyorlar. Ben 4 mevsim nexen alıp geçtim ama erzurumdaysanız 4 mevsim sizi kurtarmaz tabi. Semperit, Barum, Momo gibi çok bilinmeyen markaların incelemelerine bakmak lazım. İlk ikisi zaten continental yan markası . Falken, Nokian, Kumho gibi eskiden burun kıvırdığımız markalar bile 7-8bin bandında.
Hocam bugün kormoran marka söyledi lastikçi 4 adet fiyat 16k Michelin alt ürünü dedi. Araştırıyorum henüz karar veremedim açıkçası
Bu marka lastik yurt dışında karlı yollarda kullandım, oldukça iyi idi ,hatta Türkiye'de alayım diye araştırdım ancak bazı sitelerde ilk birkaç sene iyi sonra performansı düşüyor yazılarını okumuştum. Sonuçta kalitesini en az 5 sene koruması lazım ,hele ki doğu şartlarında bu konu da önemli
İyice araştırıp öyle alın ama ilk lastik yeni iken ,performası michelin ile aynı gibi farkını lastiğe bakmadan anlayamıyorsunuz ,sonrası için bilemem.
eğer yurtdışı lastik sitelerinin bağımsız testlerini lastiği almadan okursanız ,daha net bir fikriniz olur
aşağıda önemli sonuçları abaliz eden bir link veriyorum
1.öncelikle lastik ölçüsü giriniz
2.sonra yaz ,kış ,dört mevsim seçeneğine tıklayın
3.sıralama isme göre mi ,reytinge göre mi tıklayın ,artan ve azalan kısmına dikkat edin .
4.Aklınızdaki lastik markası varsa tıklayın alt detaylarını inceleyin
5 .Kıyas yapın sizin için hangisi öncelikle önemli ise ona göre seçim yapınız .
6.Aynı lastik Türkiye piyasasında satılıyor mu,yerli sitelerden araştırın
7. en son lastiğe karar verince fiyatına bakınız.
8.Lastik yılı yeni olan genelde daha pahalıdır ,eski yıl lastiği almamaya gayret gösteriniz
not . sitedeki euro fiyatları ise size lastiği alırken ucuz mu ,pahalı bir seçim yapıp yapmadığınız halkında bir fikir verecektir .www.tyrereviews.com245/50 R19 Winter Tyres - Tyre reviews and ratingshttps://www.tyrereviews.com/Search/Size/245-50-19/Season/Winter
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 30 Kasım 2024; 21:4:0 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ederim. Mobilden tam bakamadım pc den muhakkak deneyeceğim güzel bir site bilgilendirme için teşekkür ederim.
merhabalar,
1.2 çok zorlarsam 1.3 bütçem var. araca özel bir ilgim var görüntü iç tasarım vs çok seviyorum. bu fiyat aralıklarında 2016-17-18, benzin&lpgli temiz dolu paketler var. dolu paket istiyorum, kronik sorunu var mıdır? benzinli alınır mı performans ve yakıt nasıldır?
-
Premium markalar 11-13bin arası 19 jantta , sonra kumho nokian hankook seriler 7.5-9 arası, sonra diğerleri geliyor,
ben conti ts870 p aldım 2023 6. hafta üretimi tarihli 32bin TL verdim. 2024 Hankook ta aynı paraydı, avro artmadı dolar artmadı, petrol varil fiyatı geçen yıla göre yuzde 20 ucuz, ancak Türkiye de inanılmaz bir fırsatçılık ve "BASMA"= GEçirme" var. Diyeceklerim bu kadar ...
-
Arkadaşlar merhaba, 2023 Tucson confort aracın halojen farları led farlarla değiştirmek istiyorum çünkü yolada çok iyi bir aydınlatma alamıyorum. Bu işlemi araç garanti dışına çıkmasın diye serviste yaptırmak istiyorum. Fakat yetkili servis bunu yapamayacağını söylüyor (arızı oluşabileceğinden dolayı). Daha önce aranızda bu işlemi servise yaptıran oldu mu yada sizin bu konuyla ilgili öneriniz ne olabilir. Araca dışardan led far taktıranlar herhangi bir teknik arızayla karşılaştı mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Soilmansac -- 5 Aralık 2024; 11:22:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X