elite plus 4x4 benzinli almayı düşünüyorum hergün 200 km yol yapıyorum . genele trafik açık, 110 sabit gidiyorum araç kaç litre yakar ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 15 Kasım 2024; 14:20:54 > |
HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (490. sayfa)
-
-
110-120 sabit hız ile kaç yakıyor dize 4x4 ?
-
Ben yeni Ordudan Kapadokya Kayseri turu yaptım. Hız 120 yi geçmedim ortalama 100/110 diyelim. Şehir geçişlerinde 55/ 75/85 ile gittim. Ceza yememek için.
Araç 2020 NlinePlus 4×4 Dizel otomatik
Ortalamam 6.3. Lt
Ama şehiriçi rampada kullanacaksanız 10lt ye kadar çıkar
Bu arada geri dönünceye kadar gaz yememe olayı yapmadı 1200km gittim Taa ki dönüşe 50km kalınca yaptı. Stop edip tekrar çalıştırınca yine düzeldi. Yine arıza uyarısı vermedi. Yazılımsal bir sıkıntı gibi bu durum
-
Grubun adı varmı ? -
Aynı modele sahibim , hanım sakin kullanır 6,1 yaktı , ben devirli kullanınca 7-7,5 oluyor , 5500 km ort. 6,4 yazıyor,
Uzun yoluda ordu-niğde arası yapıyoruz ,iş niğdede -
Evet bizimkiyle yakın oranlar. Peki sizin araçta gaz yeme meolayı varmı. Nedeni belli olmayan. Arıza uyarısı vermeyen. Stop edince düzelen. Çok enteresan bir şekilde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 15 Kasım 2024; 16:58:8 > -
Grubun adı ya da linki var ise katılmak isterim ben de, çok teşekkürler. -
Merhaba,
1.6 Comfort makyajlı aracımı 3 hafta önce teslim aldım. Vallahi aracın bence tek eksiği davlumbazların dıştan yalıtımı. Harici hiçbir eksiği yok. Cam tavan daha önce kullandığım için açıkçası hiç prime almayı düşünmedim. Yazın hep klima açıyorum. Kullanırken hep perdesini kapalı tutuyorum ışık rahatsız ediyor. Bir tek cam tavan için 300k fark vermeye inanın değmezdi. Yalıtımına aracın bayıldım, benim passattan çok çok daha iyi. Ortadaki kolçak, koldan vites araca ekstra hava katıyor ama dediğim gibi bunlar bu fiyat farkına değecek şeyler değil.
Tüm bayileri, tüm bu fiyat bandındaki modelleri gezip, tucsona karar vermiş biri olarak comfort paketi bu fiyata bulabilen kaçırmasın derim. Kamiq t-roc chr falan yanına yaklaşamaz bu aracın.
Comfort donanıma sadece hafızalı koltuk olsa yeterdi bana. Eşimle ortak kullandığımız için ben onun koltuk ayarını çok bozmamaya çalışıyorum. Genelde o kullanıyor zaten benim ayrı aracım olduğundan. Aracın tam tadını almama izin vermiyor bu durumda doğal olarak.
Yakıt ortalamasını merak edenler olacaktır. 10-11 civarında ama eşim genelde şehir içi kullanıyor çevreyoluna bile çok çıkma ihtiyacı olmuyor. Bu nedenle bizim yakıt tüketimi fikir vermez.
-
Yukarıda paylaştığım mesajda yeni makyajlı Tucson yakıt tüketim değerleri. Söylediğim gibi gittiğiniz yolda rampa çoksa çok fena yakar, hatta hiç acımaz dizel benzin fark etmiyor bu arabada. Düz yolda fabrikaya yakın veriler alma ihtimaliniz yüksel sakin kullanırsınız ama yok durmadan basarım derseniz su gibi içer yakıtı.
Dizel Tucson uzun yol sever, çok fazla kısa mesafe yapmayacaksınız dizel almaya değer. Andak çok kısa mesafe olursa DPF tıkanma sorunları olması çok yüksektir. Dizel ancak yılda 25.000 km üstü kendini amortize eder.
-
Selamlar ,
Henüz sorun yaşamadık. Arada sert şekilde gazlamak lazım , ben uzun yolda filan basıyorum, birde dizel araçlar sakin kullanımı sevmiyor diyorlar ancak asıl sebep bizdeki yakıt kalitesinden kaynaklı. -
Merhaba 2020 model tuscon elite 1,6 crdi alınırmı 70 bin km de otomatik. Minimum 3 sene kullanmayı planlıyorum. Sorunları varmı araştırdığım kadarıyla diğer markalara kıyasla cok bir sorun bulamadım. Yarın bir araca bakmaya gideceğim fiklir olması içni soruyorum
-
A.s. Hocam yakıttan değil araba stop edince düzeliyor. Elektriği kesip sıfırlamadan stop etmeden asla düzelmiyor. Servis zaten derdi yakıttan olsa. Motor kendini korumaya alıyor dedi. Ama ne hikmetse kendini korumaya aldığı nedeni bildirmiyor. Sanki yazılımsal gibi
Bu konuda bayağı şikayet duydum. Şikayetvar sitesinde de var bu durum. Bu aracın ufaktan kroniği gibi olabilir bu vaziyet
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 15 Kasım 2024; 23:59:55 > -
Valla hocam dediğin gibi yazılımsal duruyor, bazen çok basit bir snsörden kaynaklı olabiliyor bu tür bir durum. Servisin çözememesi ilginç, ((aklıma egzos müşürü geliyor))
inşallah hızlıca çözülür yoksa araç sattırır. Yurt dışı forumlarda bitir araştırayım bakalım benzer bir durum var mı ? -
Hocam bir düzeltme yapayım. Bu aracın dedim ama yanlış oldu sanırım. Eniştemde kona var oda arada aynısını yapıyormuş. Sağa çekip stop edince düzeliyor gidiyorum dedi. Sanki hyundainin genel bir yazılım sıkıntısı gibi bu durum
-
araba güzel ama bu yakıt ile bana uymaz . günlük 200 km yapıyorum. lpg li dandik arabalara mecbur talim edeceğim. lpg ile 350 tl olan yol masrafı dizelle 500 tl yapıyor.
-
haftanın 3-4 günü tek kontak ile 100 km gidilecek . 100 de dön 200 km . yine şehir içi kısaa mesafe de gidilir ama tolere eder diye düşünüyorum . malesef dizel çok pahalı ,benzin modeli söylemiyorum bile . anlaşılan yine lpg li dandik arabalara mahkumuz yoksa bütcede koca bir delik olacak.
-
Makyajlı Kasa Hibrit için Elite Plus getirmiyor olmamaları anlaşılır gibi değil. Elit ile Elit Plus anlamında güvenlik ve bazı çok işlevsel donanımlar anlamında çok fark var.
Kör nokta Görüntüleme
360derece çevre görüş
Arka Park Çarpışma Engelleme
Dur ve Kalk Özellikli Akıllı Hız Sabitleme Kontrolü
Kör Nokta Çarpışma Önleme Asistanı
Soğutmalı Koltuklar
Bunların Elite donanımda olmamasını anlarım ama seçenek olarak Elite Plus sunulmamasını anlayamıyorum.
-
Bu tür(suv) arabalarda bu yakıt oranlarını yakalamak bile büyük başarı. Az yaksın istiyorsanız Pejo301 , C-eliyse, Clio vs... gibi araçlara bakmalısınız. Kaldıki olnlar bile şehir içinde 5 litrelerin çokta altına inebileceğini düşünmüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 16 Kasım 2024; 14:42:37 > -
benim gibi çok km yapanlar için lpg olmazsa olmaz . açık yolda 110 sabit 7 litre yakıyor 182 tl yapıyor dizel 5 litre yaksa aynı koşulda 220 tl .
-
Elite yaninda nline da bakabilirsiniz. daha yakışıklı nurburgring pisti imzali arac. Bence tek sorunu dct kavrama degisimi istemesi. Keske tam otomatik olsaydi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X