Sanırım garantisi devam eden ve kavrama değişimi gereken araçlarda sistemde bir güncelleme yaparız düzelir düzelmezse değiştiririz dediklerinde yaptıkları işlem bu oluyor? Benim de bakıma 3-4000 km kaldı o zaman kavramamın durumu ile bilgi almak hassas ayar da yaptırmak isterim fakat sanırım servisler bununla ilgilenmek istemiyor ve dsg gibi dct ile ilgilenen pek kişi de yok türkiye'de. |
HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (488. sayfa)
-
-
emin olmamakla birlikte ayar yaptıklarında birçok sorunu çözebilirler ,baskı balata kolay aşınan bir parça olmamakla birlikte eğer actuator ayarı bozulursa yarım debriyaj gibi baskı balatayı çok çabuk bitirebilirler .
Klasik vites olsa hadi kullanıcı hatası debriyaja tam basmıyorsunuz diyebilirler ancak DCT nin tahrik mekanizması olan Actuator yarım mm hatası bile olsa, dct baskı balatasını kısa sürede bitirebilir ve asla "kullanıcı hatası" diyemezler .
çünkü sistem vitesi kendisi belirliyor. Yani her halükarda servislere haklı çıkarabilecekleri bir alan bırakılmış, bu nedenle dct işine hiç alışamadım gitti .Tamam teknolojik olarak az yakıyor vs vs ama asla yağlı, tork konvertörlü bir otomatik şanzımanın güvenirliği asla olamayacak .
Tasarımı bozulmak üzere konulmuş(sanki bilinçli eksiltme konusu gibi) garanti bitince uğraş dur sanayide ,işten anlamayan ustalarla debeleşip duracağız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 29 Ekim 2024; 18:18:4 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Aslında dsgli araçlar türkiyede satılmaya başlandığında dctye kıyasla daha da sorun ve kriz yarattılar. üstüne de o dönem vw servisleri dsg şanzımanın arkasında da durmazdı hyundai en azından dururdu. Zamanla dsg şanzıman biraz daha toparladı bir de benim gördüğüm dsg konusunda bayağı özel servis ve de güçlendirirmiş basınç tüpü gibi ürünler ortaya çıktı.
Benim anladığım bu dct şanzıman bir tek tucson gibi ağır arabada saçmalıyor. ben bu arabayı çok seviyorum fakat bu şanzıman işi saçmalık azıcık zorlamaya gelince koyveren bir şanzımanı olan suv olmamalı. Israrla da bu şanzımanda devam ediyor hyundai onu da anlamıyorum.
-
deminden beri arıyorum ,ancak şimdi bulabildim ,
hyundai nin bazı modellerinde kendilerinin de bildiği güncelleme yapılması gereken kusurlar var .
Bu konuda teknik bülten ve arızanın nasıl giderileceği anlatılmış ,ayrıca titreşimi de ölçecek ciddi sistemleri var ama sizlere bunlar servislerde nasıl yansıtılıyor ! bilemiyorum .Madem hyundai aşağıdaki yıl üretimlerinde hatayı farketmiş ,biz de neden geri çağırna uygulanmıyor ayrı bir tartışma konusu.
Neyse ben bülteni iletiyorum inceleyip yorumlarınızı yazınız
https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2021/MC-10201469-0001.pdf
Bu bülten aşağıdaki modeller için yayınlanmış sonraki modellerin kusurları var mı bilemiyorum.Benim araç 2017 model oldupu için daha önceden araştırmıştım ,servis kıvırtmasın diye ...
Hyundai 2015-2017 Sonata Eco
Hyundai 2016-2017 Tucson
Hyundai 2016-2017 Veloster
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 29 Ekim 2024; 19:21:36 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Yeni makyajlı olan modelde Plug in Hybridmi yoksa Full Hybridmi iyi avantajları dezavantajları nelerdir ? İkisinden birine karar vermem gerekiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bildiğim kadarıyla makyajlı 2024 model sadece benzin ve dizel olarak satışta. Elektrikli ve hybrid satışta değil.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İsviçre’de yaşıyorum, şu an burada bütün modelleri satışta.
Teşekkürler, Elmas'tan 2.410'a geldi.
-
Merhaba arkadaşlar,
2020 Model Elite Plus sahibiyim, aracın klimayı AUTO'da değil kendim manuel olarak kullanıyorum. Klima-havalandırma kapalı olsa da havalandırmadan klima derecesine göre sıcak yada normal hava akışı oluyor. Klima mazgallarını her seferinde kapatmak ve açmak zorunda kalıyorum ve bu çok saçma geliyor. Acaba iç sirkülasyonu açıp o şekilde mi kapatmak lazım? ama buda saçma, daha önceki başka model aracımda veya kullandığım başka araçlarda bu tarz bir sorun yaşamadım. klima-havalandırma kapalı ise niye klima mazgallarından hava gelsin ki, komple kapaması lazım. nedir bunun çaresi.
şimdiden teşekkürler.
-
Merhaba, iç sirkülasyonu kapatmazsanız, motor sıcaklığı araç içine gelecektir. Önceki aracım corollada da böyleydi. Mazgal yerine iç sirkülasyonu kapatmanızı öneririm.
Motor sıcaklığıyla alakası olmayan bir durum bu. Mesela şu an havalar çok soğuk, ama klimayı düşük derecede ayarlarsanız Tucson'da fanlar kapalı bile olsa çok soğuk hava üflemeye devam ediyor.
Buna alışmak biraz zaman alıyor. Eski Mokka'mda arabayı her çalıştırdığımda klimalar otomatik olarak açılıyordu ve bu durum beni gerçekten rahatsız ediyordu - arabamı sattım.
Şimdi gelelim çözüme. Aslında, internette bununla ilgili birçok kişi yazmış. Çözüm, "iç sirkülasyon" moduna tıklayıp ardından fanları kapatmak.
Geçenlerde KM/L birim ayarını da sonunda buldum, koreliler mi kulanıyor boyle bir birim anlam veremedim.
Şu an tek rahatsız eden şey hız limit uyarısı; daha otoparktan çıkmadan gıcık uyarı vermeye başlıyor. Keşke buna da bir çözüm bulsalar. Bıktırdı artık.
-
Merhabalar, aracımızı teslim aldık, özelliklerini karıştırırken sürüş modlarında eski modellere göre kar, kum gibi seçeneklerin olmadığını farkettim. Bu özellikler makyajlı kasada kaldırıldı mı, dizel versiyonda hiç mi yoktu yoksa otomatik olarak araç 4x4 modda iken mi ayarını yapıyor bilen var mıdır?
Teşekkürler.
-
Makyajlı kasaya gelen güncellemeye yaptınız mı? Ben onu yaptım, şimdi her aracı çalıştırdığımda direksiyondaki ses ayarlama tuşuna 3 sn basılı tutunca hız limit uyarısını sessize alıyor.
2018 Kasım’da aldığımız Tucson’un 7 yıl garantisinin olduğunu söylemişlerdi. Bugün yıllık bakım için farklı bir şehirdeki Hyundai yetkili servisine götürdüğümde aracın 5 yıllık garantisinin olduğunu, aracın garantisinin geçen sene bittiğini ve garantisiz araçların yıllık bakım paketine dahil edileceğini söylediler. Yanımda evrak varsa genel merkezle konuşabileceklerini söylediler. Yanımda buna ilişkin bir evrak olmadığı için ben de mecburen servise verdim çünkü bulunduğum yerdeki özel servisler çok kötü.
Eğer aracın gerçekte 7 yıl garantisi varsa garantisiz araç yıllık bakım paketinden faydalanmam benim için gelecekte bir sorun oluşturur mu? Sonuçta garanti bittiğinde ücret daha düşük çıkıyor.
Merhaba, güncellemeyi siz kendiniz mi yaptınız yoksa serviste mi? Teşekkürler.
-
Yok ben kendim yaptım. Aşağıdaki sitede yer alan adımları takip ederek dosyayı indirip usb sürücüye yükledim. 55 dk sürdü. Sonunda yükleme tamamlandı.
update.hyundai.comResmi Hyundai Motors Navigasyon Güncelleme Web Sitesihttps://update.hyundai.com/TR/TR/Main
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Arkadaşlar merhaba yeni kasa makyajlı comfort benzinli olan modelinin yakıt tüketimi ne kadar acaba yardımcı olursanız sevinirim.
7.6 suan benim
-
Kaç km de aracınız hocam. Kazasız belasız inşallah kullanın
Sağolun. 1000 km de karma tüketim bu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X