Şimdi Ara

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) (486. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: froster2006
1 Kayıtlı Üye ve 2 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.974
Cevap
242
Favori
1.060.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
24 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dede06

kullandıkca bilgilendirmelerinizi bekliyoruz.

Memnuniyetle bilgilendiririm. Artık bir DPF uzmanı oldum :) Bundan sonra bana en ufak bir sorun çıkarmayacak :) Eklediğim ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere, en üstte kurum miktarını ve DPF yenilemesini gösteren bir bar var. DPF YENİLENME barı duruma göre %10 dan %20 den başlayıp araç çalıştıkça bu seviye yükseliyor. %100'e gelince sarı halka ile işaretli olan değer "0" dan "2" ye geçiyor. Yani kapalı moddan aktif moda geçiyor. Bu durumda otomatik rejenerasyon işlemi başlamış oluyor. DPF sıcaklığını araç 600-650 dereceye çıkarıyor, enjektörler yakıt miktarını artırarak dpf'i nar gibi kızartıyor resmen. Bu değer "2" olmadan aracın rejenerasyon yapıp kurum yakması imkansız. Dolayısıyla tüm kullanıcılara şöyle bir tavsiyede bulunayım. Halk arasında çevre yoluna çıkıp 3000 devirde gazlayın diye tavsiyede bulunanlar var. Bu şekilde sonsuza kadar araç kullanın yine temizlenmez. Boşuna yakıt yakmış olursunuz. Tek dikkat edilecek husus, DPF rejimi 2 olunca aracı stop ettirmemek. Çünkü yüksek sıcaklığa ulaşan kurum araç stop ettirilince dpf'ye yapışabiliyor ve orada katılaşabiliyor.

Bu veriler de Car Scanner uygulaması ile görüyorum. Daha yüzlerce veriyi de tabi. Yakıt sıcaklığına, lastik sıcaklığına varana kadar. Uygulamanın Car Play desteği de var.

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erim Aktuğ -- 6 Ekim 2024; 19:58:46 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• vezir kullanıcısına yanıt

Bende 4x4 T-Gdi Shell kullanıyorum ancak iki istasyon arası bile fark oluyor. Mesela çarşıdaki bayii olarak işletilen Shell benzini daha fazla yakıp çabuk bitiyordu. Sonra yolun kenarındaki Shell'den doldurmaya başladım ve ilginç bir şekilde daha fazla KM ve daha iyi performanslı oldu araç.

Peki hangisi bayii olduğunu nasıl anlaşılır? Fişlere bakın, üstünde Shell Petrol AS yazıyorsa Shell'in kendisi isletiyordur. Bayi fişlerinde genelde hep Yılmaz Petrol AS gibi oluyor.

Büyük ihtimal sizde Opet'in kendi işlettiği istasyonundan aldığınız ve katkisiz oldugunu fark ettiniz. Bende haftaya Opet'i deneyeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brood -- 7 Ekim 2024; 6:35:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brood

Bende 4x4 T-Gdi Shell kullanıyorum ancak iki istasyon arası bile fark oluyor. Mesela çarşıdaki bayii olarak işletilen Shell benzini daha fazla yakıp çabuk bitiyordu. Sonra yolun kenarındaki Shell'den doldurmaya başladım ve ilginç bir şekilde daha fazla KM ve daha iyi performanslı oldu araç.

Peki hangisi bayii olduğunu nasıl anlaşılır? Fişlere bakın, üstünde Shell Petrol AS yazıyorsa Shell'in kendisi isletiyordur. Bayi fişlerinde genelde hep Yılmaz Petrol AS gibi oluyor.

Büyük ihtimal sizde Opet'in kendi işlettiği istasyonundan aldığınız ve katkisiz oldugunu fark ettiniz. Bende haftaya Opet'i deneyeceğim.

Bilgilendirme için teşekkürler ,fişe bakmak hiç aklıma gelmemişti .Bakmadım ama öderken bayii ler benzin kampanyalarını kabul etmiyorlar.Ben de kabul edwn istasyonlardan alıyorum zaten .

Opette de aynı durum olabilir çünkü otoban üzerleri hep kalitesiz oluyor ,şehir içi istasyonlarını tercih ediyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Opet'in çoğu istasyonları bayiilere aitmiş ve bu bilgiyi direkt sitelerinde gösteriyorlar: 

https://www.opet.com.tr/benzin-istasyonu-arama

Shell'in kendi işlettiği istasyonları sitesinde bulmak imkansız. Ancak böyle bir liste buldum ararken:

https://www.shell.com/content/dam/royaldutchshell/documents/corporate/tts-istasyon-listesi-4517.xlsx

Belkide tüm istasyonları yok ama işinize yarayacak diye düşünüyorum.

Siz mesela hangi şirketten yakit aldınız bu listeden (Opet ve Shell) çok merak ettim?

Opet'i denemekten vazgeçtim bayiiden alıp sıfır arabama risk atmak istemedim HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) 

• Bugün sebebini bilmediğim bi şekilde aracımı kilitleyince yan dikiz aynaları otomatik kapanmadı. İlk kez böyle birşey oldu. İnternetten araştırdım ama bulamadım kış moduna alma ve geri alma işlemi nasıl yapılıyor bilgisi olan var mı?

2019 1.6 dizel Style Plus.

• Merhabalar. Bende 2020 Tucson 4×4 Nline Plus modeli var. Arabada gaz yememe durumu oluştu. Servise götürdüm bakıp ettiler bişey yok dediler. Dedim ustayla görüşmek istiyorum. Usta bana araba kendini korumaya alıyor lamba yakmadığı için bişey çıkmıyor. Yine böyle olursa arabayı stopt emeden zorla biraz lamba yaksın sorunu bulalım dedi.
    Anladığım olay sadece Tucson da değil hyundainin yeni model tüm arabalarında oluyor. Akrabamda Kona var oda böyle durum yaşamış sağa çekip stop edip tekrar çalışınca düzelmiş.
    Arabanın birden gaz yememesi bizi ve trafiğı maalesef çok büyük tehlikeye sokuyor. Tırı sollama yaparken başıma geldi bu durum. Sollama yapamadan tırın arkasına geri dönmek zorunda kaldım. Bir keresindede ışıklardan kalkarken sol şetitte gidemeyince diğer araçların korna yağmuruna maruz kaldık.
    Hyundailerde bu durum kroniğe benziyor sanki. Özelliklede sorduğum Tucsonların çoğunda bu durum var malesef

Madem arıza algılıyor motoru kısıyor ama neden arızayı bildirmiyor. Acaba yazılımsal bir sorunmu bu durum.
    Araçta çekışte vs. de herhangi bir sorunda yok.
    Can sıkıyor maalesef bu durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• fiat2001brava F kullanıcısına yanıt
    HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

Teşekkürler. HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY) 

• Şahsen Ş kullanıcısına yanıt

Maalesef, benim 2024 yeni kasa olanında aynı sorun var. Tek çözüm söylediğiniz gibi arabayı durdurup yeniden başlatmak başka türlü yüksek hızda gitmek istemiyor.

Peki nasıl oldu bu durum? Baktım araba düz yolda yüksek devirde çalışıyor ve vites kulakçığından yukseltim - bundan sonra gaz yememeyi başladı. Sanırım hiç dokunmamak lazım bu kullakçilara.

Sorun yazılımsal diye düşünüyorum çünkü bazen araba düz yolda bile vites değiştirmeye "unutuyor" gibi oluyor kulakçığına dokunmasam bile ve sonra "aaaa" vitesi degistireyim diyor. HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)  

• brood B kullanıcısına yanıt

Evet maalesef bu konuda çok şikayet var. Sorun geçici olarak stop etmekle çözüloyor gibi, ama trafiği tehlikeye atması ne olacak. Benim araçta 30/40 km gitmeden kısa mesafelerde olmuyor bu sorun. Ama her 30 40 kilometreden sonra da olmuyor. Çok ilginç bir durum.

• Kronik sorunlar için ilgili videoyu izleyiniz. Çok fazla detaya inilmemiş ancak LPG ile uyumuna sıkıntı olduğunu buji ve bobin yaktığını ben de sıkça duydum.

İzmir Oto Ekspertizyoutube
    #hyundai #tucson Bu video arızalı motor ve şanzımanlı bir Tucson almamanız için hazırlandı!
    https://www.youtube.com/watch?si=uwKxEE9MPwx_6KPA&v=Hr8zPLMb034&feature=youtu.be

• ben bugün ilgili yazılım güncellemesini aracıma yaptım yaklaşık 55 dakika sürdü.

Tabela okumanın sessize alınma özelliği, direksiyondaki mute tuşuna basılı tutularak (3 sn) kapatılabiliyor artık. Tabi standartlar gereği aracın her kapanıp açılmasında bu işlem tekrar uygulanmalı. Default olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: yunus.kiran

ben bugün ilgili yazılım güncellemesini aracıma yaptım yaklaşık 55 dakika sürdü.

Tabela okumanın sessize alınma özelliği, direksiyondaki mute tuşuna basılı tutularak (3 sn) kapatılabiliyor artık. Tabi standartlar gereği aracın her kapanıp açılmasında bu işlem tekrar uygulanmalı. Default olmuyor.
    Tıpkı Start Stop gibi. Bazı şeyler varsayılan olarak kapatılamıyor maalesef. Her seferinde kapatmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erim Aktuğ -- 18 Ekim 2024; 20:28:31 >
  • Kışlık lastik arayışında olan var mı acaba? Üzerinde 235/50/19 lastikler mevcut, tucson 2023 16.T ile ilk kez kışa gireceğim, Elazığ da ikamet ediyorum ne önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSefa23 -- 19 Ekim 2024; 16:24:27 >
  • Trafikte 1.viteste cok titreme yapmaya basladi arac,2021 elite garantisi devam ediyor,ucretsiz degistiriyorlar di mi sanzimani ?

• 2017 model elite paket var t-gdi. kilometresi 140.000'e doğru yürüyor. İstanbul içi kullanılıyor. Şanzımana şu ana kadar bir müdahale yapılmadı fabrika çıkışı. Bir titreme ya da sarsıntılı bir geçiş söz konusu değil ama sanki araba arada bağırıyor gibi geliyor yani öyle 4000 devirlere çıkıp vites atmaktan ziyade şehir içi biliyorsunuz 2500 deviri bile zor görüyor sanki arada 3500 devirleri de görüp hızlıcana vites değiştirme durumları yaşanmaya başlandı. Herhangi bir silkelenme falan yok dediğim gibi bir uyarı da yok neden olabilir?

Yoksa ufaktan değişiklik zamanları mı geldi.

• Nicomedia66 N kullanıcısına yanıt
    evet ancak ilk başvurunıuzda aşınma ölçümü yapıyorlar kayıt ediyorlar.

Aşınma çok değilse normal diye postalıyorlar .İkinci ve üçüncüde kaale alıyorlar genelde.

tabiiki her servisin tutumu farklı olabilir

• jvcjvc kullanıcısına yanıt
    şanzımanı gösterin ,aşınma olunca silkeleme ve titreme yapıyor ama belki de farklı vites için aşınma olabilir ,140K çok iyş bir değer benimki 40K da garantiden değilmiş idi .

unıtmayınız ki bizim şanzımanlar mekanik, klasik yağlı şanzıman değil ve illaki balatanın bir ömrü var öyle 200K dayanması çok zor, devamlı uzun yol yapılmıyorsa

• HYUNDAI TUCSON (2015 VE SONRASI) ANA KONU (DRIVE YOUR WAY)

Bilgi amaçlı tucson 2023 1.6 prime 15.000 bakım ücreti.kredi kartına 3 taksit.

• Slm arkadaşlar yeni model bir araba almayı düşünüyorum son olarak makyajlı Tucson Plug Hibrit veya Makyajlı Nissan Qashqai E-Power arasından birini almaya karar verdim. Hangisini tavsiye edersiniz ve niçin ?

• 
Sayfa: önceki 484485486487488
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.