Şimdi Ara

Hz Oranı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ufak gibi görünen ama sinir bozucu bir sorunum var alt yazılarda titreşim oluyor .. özellikle haber kanallarının alt kısmında yer alan haber bandlarında çok hafif yanıp sönme.. bazı haber kanallarının yazıların baş harflerinde belirgin titreşim oluyor bu sorunu bir türlü çözemedim sizce HZ değerinden kaynaklanabilir mi 1080i 50 hz ayarında tutuyorum bazı receiverlarda 1080i 30,25 hz seçeneklerinin olduğunu gördüm ama bende bu seçenekler yok acaba 50 hz oranı fazla mı geliyor tv'im 40c530 samsung lcd 50 hz .. gözlemlediğim birşey de 1080i 60 ayarında kanalların logolarıda titriyor 50 ye aldığım vakit logolarda sorun yok ama dediğim gibi alt kısımda bir titreşim var.. receiver'ı kapadığım vakit ekranın aşağıda kalan 10 cm'lik kısımda son ekran görüntüsü kalıp kapanıyor dijifiltreleme özelliğini kapatıyorum yine aynı sizce ne yapmalıyım sorunum 50hz dan mı kaynaklanıyor acaba sizin kullandığınız hz oranı nedir çok teşekkür ederim kolaylıklar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilic0 -- 17 Mayıs 2013; 12:02:32 >

• Sorunun televizyonda olduğunu düşünüyorum. Video oynatıcıda film izlerken aynı sorun oluyor mu ?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Zen Man ilgin için çok teşekkürler video oynatıcım yok hocam usb kanalı ile video izliyorum özellikler 720p videolar herhangi bir sorun yok daha önce sti chipsetli sd(scart) receiver kullanıyordum hiç sorun yaşamamıştım ne zaman hd receiver(hdmi ali chipset) taktım alt yazılarda çok hafif titreme başladı trthaber'de yazıların baş harflerinde daha belirgin oluyor diğerlerinde sadece çok hafif titreme var 1080i 30,25 hz işimi görür diye düşünüyorum ama onlarda seçenekler arasında yok tavsiyelerinize açığım çok teşekkürler
  • Ben sizin yerinizde olsam fazla sorun etmezdim. Türk Ulusal Kanallarının %98'i SD kalite ile yayın veriyor. O yüzden fazla sorun etmeyin. HD kanallarda en fazla 60 Hz kalite veriyor. Ben Digitürk kullanıyorum 50 Hz. Bence ekran panelinden olabilir yada kontrast ayarları çok yüksektir. Garantisi varsa görüşün derim.

Uydu alıcısından kaynaklandığını düşünüyorsunuz. Doğruluğunu kanıtlamak için yakınınızın HD uydu alıcısını tivinize takın sorun devam ediyorsa ben haklıyım. - sorun televizyonda - Devam etmiyorsa siz haklısınız - sorun alıcıda -

@kilic0

• @Zen Man hocam garantisi bitti samsung servisi aradım dijitalfiltre özelliğini kapatın dedi kapattım yine düzelmedi standart ayarında auto konumunda zaten kenar düzenleyiciyi kapadım yine olmadı söylediklerini uygulayayım bakim ne sonuç verecek çok teşekkürler hayırlı geceler olsun (ben faturayı ali cipset'e kesiyorum bilemedim yani)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilic0 -- 18 Mayıs 2013; 23:16:23 >
  • iyi geceler ...

• Tamamen receıverdan kaynaklı... İstisnai olarak St 7111 işlemcili cihazlardada oluyor bu sıkıntı. Kullandığın receıverin Ali Chıpset i düşük seri ise normaldir. Bende Samsung panel kullanıyorum ve panelde bir hata görmüyorum.
  • @janjarre her ikisinden de olabilir ali3601 chipset lcd'nin ayarı standart modunda tüm ayarlarını kurcaladım elle yaptım nafile ayara reset atıyorum yine aynı normal şartlar altında standart modunda ellemeden sorunsuz kullanmalıyım ama olmuyor belki bunda lcd'nin özellik eksikliğinden de olabilir 40x6xx serisinde ekstra bir özellik gördüm özellik tamamen titreşim engelleyici bir özellikle adını unuttun yani benim kesin teshisim lcd'den özelliği yetmiyor yoksa 3601 chipsetli hiremco'dan tutun bir dünya marka var yorumlarınız için çok teşekkürler kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kilic0 -- 19 Mayıs 2013; 11:50:01 >
  • Güzel kardeşim, Panelin kendi tunerinden yayın alıpta altyazı titremesini yapsa hadi tamam, faturayı panele keselim. Ama Panele, HDMI aktarma kablosu ile ne gönderirsen panelde onu izlersin.

Tak bir kaliteli mediaplayer ve altyazılı film oynat bak bakalım titreme yapacakmı. Yapmaz. Bende Samsung kullanıyorum x receıveri taktığımda altyazı bulanık fakat Y receıverı taktığımda net... Bunların haricinde bağladığım Mediplayer,dvd,notebook da dahi altyazı Vs problemi yok. Aktarma kablosuda aynı HDMI 1.3....

İşlemcinin modeli düşük olabilir fakat yazılımda çok önemli... X firması 3601 kullanmıştır yazılımı iyidir titreşim yapmaz yada çok fazla hissettirmez. Y firması 3601 kullanmıştır yazılımı kötüdür titreşim yapar. Hele işlemci düşükse kötü yazılımla hiç gideri olmaz.

Bu yazdıklarımı yaşadığım için ben panele kusur bulamıyorum. Birde bu sıkıntı her işlemcide olabiliyor sırf Ali de değil yanlış anlaşılmasın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.