Şimdi Ara

120 Hz mi 85 Hz mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hyundai Q910 monitörüm var? 1024x768 de 120Hz de çalışabiliyor.. Ama ekran ömrünü falan göze alırsak 120hz mi yoksa 85hz de mi kullanıl MALI? yani kısaca 85 te yada 120 de kullanmak arasında dağlar kadar fark var mıdır yada ne kadar fark vardır? teşekkürler

• 85 ile 120 arasında dağlar kadar fark yok çünkü 100 hz'den sonra tazeleme ne kadar çok olsada göz bunu farkedemiyor ama destekledikten 120'de kullanabilirsin ama en güzel hız 100 hz. tavsiye ederim.
  • ne kadar yüksek hz o kadar rahat görünü.. monitoru boşver gözler önemli..
  • 100 babalar gibi yeter 120 abartı yani.
    sonuc olarak formula1 takımında deilsin napcan okadarını :)
  • monitörün ne kadra destekliyorsa sen onun sonuna kadar gideceksin arkadaşım ömrüne gelince de bir şey olmaz çünkü 120hz i destekliyorsa monitörün o hızda kulllanmak en mantıklısı [bandaj]
  • Tazele hızı ekran çözünürlüğüne göre farklı algılanıyor. Yüksek çözünürlükte kullanıyorsan tazeleme hızı 85 veya 100 yetmeyebilir. 1024*768 için 100 makul bir değer. Arkadaşların bahsettiği gibi daha yüksek tazeleme oranları hissedilemeyebiliyor. Ancak daha yüksek çözünürlüklerde uzun süre monitör karşısında olanlar farkı algılayacaklardır. Mümkün olan en yüksek tazeleme oranı kullan derim.

Grafik ağırlıklı çalışmıyorsan göz sağlığı açısından 1280x1024 üzerindeki çözünürlükler (özellikle 17" ve daha küçük monitörler) için intihar gibi bir şey.

Ömrün uzun olsun. (Nice monitörler...)
  • Ben olsam 85Hz'de kullanırdım. Monitörlerde piksel saati denen bir olay var. Tazeme hızı ve çözünürlük arttıkça bu daha fazla işlemeye başlıyor, bilmiyorum tercih senin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    50-55" 100 Hz, TV tavsiyesi
    geçen hafta açıldı
    2k 165 hz mi, 1080p 240hz mi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by eleman</i>
    <br />Tazele hızı ekran çözünürlüğüne göre farklı algılanıyor. Yüksek çözünürlükte kullanıyorsan tazeleme hızı 85 veya 100 yetmeyebilir. 1024*768 için 100 makul bir değer. Arkadaşların bahsettiği gibi daha yüksek tazeleme oranları hissedilemeyebiliyor. Ancak daha yüksek çözünürlüklerde uzun süre monitör karşısında olanlar farkı algılayacaklardır. Mümkün olan en yüksek tazeleme oranı kullan derim.

Grafik ağırlıklı çalışmıyorsan göz sağlığı açısından 1280x1024 üzerindeki çözünürlükler (özellikle 17" ve daha küçük monitörler) için intihar gibi bir şey.

Ömrün uzun olsun. (Nice monitörler...)
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Sonuna kadar katılıyorum. Ben 800*600 çözünürlüğünde 85Hz ile 100Hz arasındaki farkı anlayamıyorum. Ama 1280*1024 çözünürlüğünde 85Hz istediğim gibi kurtarmıyor. 100Hz'yi arıyorum fakat malesef onu da monitör desteklemiyor.

Bana sorarsanız 1024*768 çözünürlük için 100Hz idealdir. 120Hz'yi gereksiz görüyorum.

• 120 hz destekliyosa monitor kullan niye kullanmayasın ki monitore zarar falan vermez
  • Gözlerin sağlığı için yüksek tazeleme hızı iyidir.
    Monitörün desteklediği tazeleme hızı monitöre zarar vermez.
  • Her zaman yüksek tazeleme hızı. Bende de aynı monitör var, iş icabı geniş alan lazım olduğundan 1280x1024 85Hz kullanıyorum
  • Kullanilabilen maksimum tazeleme hizini kullan derim. Ekrani en cok yoran sey calismasindan cok piksellerin uzun sure sabit goruntude kalmasidir. Goz sagligi acisindan da 120 Hz onerilir. Cunku kendimiz farki hissetmesek te retinadaki reseptorler icin daha rahat olur.
    Zaten bahsedilen 85 Hz en iyi degil, minimum degerdir.
  • En ideal olanı 1024*768 90 hz
  • Beyler burada bayağı bir yanlış anlaşılmalar olmuş. Bir kere en yüksek Hz değeri her zaman en iyi değildir. Özellikle düşük çözünürlüklerde Hz değeri arttıkça görüntü bulanıklaşır, dolayısıyla ekrandaki nesneleri seçmek zorlaşır ve gözü düşük Hz'de kullanmaktan daha kötü hale getirebilir. Çözünürlük ne kadar artarsa yenileme hızı o kadar yetersiz kalır. 1024x768'e kadar 85-100Hz arası kullanmak göz için optimum değerlerdir. 1280x1024'ten itibaren 90-120Hz arası kullanmak gerekir. O yüzden monitörünüzü verdiğim Hz aralığında kullanamanız göz sağlığınız açısından çok iyi olur. Ben genelde 1280x1024 90Hz kullanıyorum(çünkü monitörüm için max horiontal refresh rate: 96.8Khz)görüntü netliği ve göz sağlığı açısından bu çözünürlükteki sınır değerdeyim. Son olarak monitörünüzü desteklemediği Hz değerlerinde çalıştırmayın(eğer çalışmayı reddetmiyorsa), aksi taktirde monitörünüz kesinlikle ciddi zarar görür. Saygılar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.