Şimdi Ara

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...| (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.968
Cevap
26
Favori
390.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • American Tetraları (Characidae) - Kardinal Neon (Paracheirodon axelrodi)

<-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...|

Sinonim Cheirodon axelrodi, Hyphessobrycon cardinalis
    Habitat Venezuella, Kolombiya, Batı Brazilya
    Boy 5 cm
    Davranış Türe uygun barışçıl karma akvaryumlar için
    Beslenme Omnivor; etçil ve otçul
    Üreme Yumurtalar karanlık ortamlarda rastgele bırakılır
    Akvaryum suyu pH: <7.5, sıcaklık: 23-27°C
    En küçük akv. 60 cm
    Yüzme seviyesi Taban - Orta
    Bakımı Biraz tecrübe gerektirir

En güzel türlerden biri olan bu barışçı sürü balıklarının en az 8'li guruplar halinde beslenmeleri gerekir. Taze suya, klora ve diğer kimyasal maddelere karşı hassastırlar; ilaçların dikkatli kullanılması gerekir. Bu türü yeni kurulan akvaryumlara koymadan önce, Rasbora veya Lepistes gibi daha dayanıklı türlerle başlayarak suyun 1-2 ay biyolojik olarak olgunlaşmasını beklemek gerekir. İyi şartlarda yaşatıdıklarında 10 yıl kadar yaşayabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ömerözkan -- 22 Eylül 2006; 18:16:15 >

• Malawi Çiklitleri (Cichlidae) - Sarı Prenses (Labidochromis caeruleus)

Sinonim Yok
    Habitat Afrika; Malavi Gölü'nün kayalık kıyıları
    Boy Dişiler: 7 cm, erkekler 8 cm
    Davranış Türe uygun karma akvaryumlar için
    Beslenme Omnivor; bitkisel ve hayvansal besinler
    Üreme Yavrularını 25-40 gün ağızında kuluçkaya yatırır
    Akvaryum suyu pH: >7, Sıcaklık: 23-26°C
    En küçük akv. 100 cm
    Yüzme seviyesi Her seviyede
    Bakımı Biraz tecrübe gerektirir

Ülkemizde de çok sevilen Sarı Prenses, küçük boyda kalan barışçı sayılabilecek Malawi çiklitlerinden biridir. Doğada daha çok 10-40 metre arası derinliklerde kayalık kıyılarda yaşarlar. Temel besinleri ise diğer tipik Mbuna (Malawi kayalık bölge çiklitleri) türleri gibi kayaların üstünü kaplayan yosun tabakasıdır. Çoğunluğu yosunlarda oluşan bu yosun tabakalarının içindeki küçük kabuklular, su böcekleri ve planktonlar da beslenmelerine katkıda bulunur. Dişiler kuluçka süresince yumurtalarını ağızlarında saklarlar. Akvaryumlarda diğer Labidochromis türleri (zebroides, chisumulae) ile beraber bakılabilirler.
    Akvaryumları bol saklanma yeri ve optik bölge sınırları oluşturacak şekilde kayalarla dekore edilmelidir. Bir erkek, yaklaşık 40-50 cm çapındaki bir bölgeye sahip çıkar. Her erkeğe en azından üç dişi düşmesi şartıyla, çok geniş ve kalabalık akvaryumlarda birden fazla erkek de barındırılabilir.

• Tanganika Çiklitleri (Cichlidae) - Kalvus (Altolamprologus calvus)

Sinonim Lamprologus calvus
    Habitat Afrika; Tanganika Gölü'nün kayalık kıyıları, 12 metre derinliğe kadar
    Boy Erkek 13 cm, dişi 9 cm
    Davranış Türe uygun karma akvaryumlar için
    Beslenme Karnivor; etçil
    Üreme 50-100 yumurtayı kaya kovuklarında döker
    Akvaryum suyu pH: 7.5-8.5, Sıcaklık: 24-26°C
    En küçük akv. 100 cm
    Yüzme seviyesi Orta - Taban
    Bakımı Tecrübeliler için

Dişi lepistes boyundaki balıkları yiyebilen Kalvus, yutulamayacak büyüklükteki balıklar için tehlikeli değildir. Türdaşlarına veya benzerlerine (compressiceps) karşı ise saldırgandır. Yavaş bir balık olan Kalvus, diğer sakin Tanganyika çiklitleriyle beraber yaşayabilir. Ancak Pseudotropheus gibi saldırgan türlerle beraber yaşatıldığında, yemlenme zamanı kaybeden hep Kalvus olur. Dişi, 100 kadar yumurtasını bir kovuğundaki dik bir yüzeye sıralar. Genelde yumurtaların yarısından çoğu açılmadan bozulur. Yavrular da oldukça yavaş büyürler. 12 ayda erkekler yaklaşık 5,5 cm, dişiler 3,75 cm boydayken cinsel olgunluğa ulaşırlar.

• SANIRIM 35 CM LİK AKVARYUMA BALIK BULMAK ZOR
  • Benimde bi sürü akvaryumum oldu ve hala var. Mesela okulda bile akvaryumum var sınıfa kurduk 65cm. japon pegasus falan bakıyoruz.
    Ewdekilerden biri 115*45*45 kendi imalatım yunus-sarı prenses-vatoz ve çöpcü ailesi diğeri 60*20*20 kendi imalatım canlı doğuran yavru tankı

Eee yeterince tecrübem olduğunu düşünüyorum hatta arkadaşlar sen okuma olum bi petshop aç diyolar ama ben vet. olup açacam benide aranıza alırsınız artık di mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: \GTR\

Benimde bi sürü akvaryumum oldu ve hala var. Mesela okulda bile akvaryumum var sınıfa kurduk 65cm. japon pegasus falan bakıyoruz.
    Ewdekilerden biri 115*45*45 kendi imalatım yunus-sarı prenses-vatoz ve çöpcü ailesi diğeri 60*20*20 kendi imalatım canlı doğuran yavru tankı

Eee yeterince tecrübem olduğunu düşünüyorum hatta arkadaşlar sen okuma olum bi petshop aç diyolar ama ben vet. olup açacam benide aranıza alırsınız artık di mi?

Ya yanlış acc ile girmişim bunu ekleyin diğerini değil

• Sciaenochromis ahli (Ahli)

Latince Adı: Sciaenochromis ahli

Habitatı ve Anavatanı: Malawi Gölü'nün yarı kayalık yarı kumluk kesimleri.

Beslenme Biçimi: Etçil

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif. Kendi Türlerine Davranısı: Agresif.

Üreme: Dişiler yaklaşık 20 gün ağızda kuluçka yaparlar. Erkek dişi oranının 1/5 olması önerilir.

Sıcaklık: 25-27 C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 17-18cm

Su Sertliği: Çok sert

pH: 7.7- 8.5

• Cichlidleri ilk aldığımda bunlarla ilgili döküman hazırlamıştım ilgi duyanlar gözatabilir.

Döküman indir
  • Steatocranus casuarius (Maymun Kafa)

Latince Adı: Steatocranus casuarius

Habitatı ve Anavatanı: Orta Afrika. Zaire'nin kayalık nehirleri.

Beslenme Biçimi: Hem etçil, hem otçul, ağırlıklı olarak etçil beslenir.

Davranış Biçimi: Agresif

Kendi Türlerine Davranışı: Agresif

Sıcaklık: 26 C

Üreme: Tek eşlidir. Eşi ölünce bir daha eş tutmaz ve yalnız yaşarlar. Üreme için ters çevrilmiş seksılar kullanılır. 150'ye kadar varabilen fakat genellikle 30-60 arası yumurta dökerler. Dişi yumurtalarla ilgilenir, erkek bölgeyi korur. Yavrulara 1-2 hafta kadar bakar, yavruları beslerler.

En Fazla Büyüdüğü Boy: Erkekler 12 cm, dişiler 8 cm.

Su Sertliği: Yumuşak - Orta

pH: 6.5 - 7

Genel Yorum: Yaşadığı bölge çok akıntılı olduğundan akvaryumda bol akıntı olmalıdır. Akıntı olmayan küçük bir bölge bulunması da iyi olacaktır. Akvaryumu bol kayalarla dekore edilmeli, bitki konulacaksa kayalara iyi sabitlenmelidir, aksi taktirde bitkileri sökebilir. Maymun Kafa bazı kişilerce Tanganyika Gölü Cichdlid'i olarak bilinmektedir. Oysaki Maymun Kafa nehirde yaşamakta ve Tanganyika Gölü'ne göre çok daha yumuşak ve hafif asitli suda yaşamaktadır. Dişilerin kafalarındaki hörgüç erkeklerinkine göre oldukça az gelişir.

• musandia güzel bir paylaşım teşekkürler
  •  <-ı|ı|ı DH Akvaryum Kulübü ı|ı|ı-> |Akvaristler içeri...|

C. citrinellum x C. synspilum (Papağan Cichlid)

Latince Adı: Yok

Habitatı ve Anavatanı: Yok

Beslenme Biçimi: Etçil (Rengini muhafaza etmesi için özel renklendiricili papağan yemleri kullanılmalıdır.)

Davranış Biçimi: Orta derecede agresif.

Kendi Türlerine Davranışı: Orta derecede agresif.

Üreme: Erkeleri kısırdır, yumurta dökerler ama döllenmeyen yumurtalar bozulur.

Sıcaklık: 25°C

En Fazla Büyüdüğü Boy: 25cm

Su Sertliği: Orta

pH: 7

Genel Yorum: Akvaryum ortamında 2 farklı Amerikan Cichlidi'nin (Midas Cichlid x C.synspilum) çiftleşmesiyle oluşmuşlardır. Erkekleri kısırdır, dişileri Midas Cichlid'le çiftleşebilir. Renkleri ve davranışları nedeniyle oldukça tutulan bir türdür. Renklendiriciler kullanılarak sarı, mavi, yeşil gibi renklere büründürülmüşleri mevcuttur.

• Hort
  • zort
  • Beyler İyi Açıklamalar Yapmışsınız.

Bugün Akvaryum Yapmaya Çalışacam Evde Ne Gibi Malzemeler Olması Gerek ( Cam Kesici , Silikon, Metre,) Başka Bildiğiniz Varsa Yazın.

Akvaryum Camı Kaç Cm Olması Lazım?

Çünkü İlk Defa Yapacam
  • quote:

Orjinalden alıntı: Peçito

Beyler İyi Açıklamalar Yapmışsınız.

Bugün Akvaryum Yapmaya Çalışacam Evde Ne Gibi Malzemeler Olması Gerek ( Cam Kesici , Silikon, Metre,) Başka Bildiğiniz Varsa Yazın.

Akvaryum Camı Kaç Cm Olması Lazım?

Çünkü İlk Defa Yapacam

Zor...

Ortalama

65x50x40 iyi olabilir.

Bütün malzemeler gerekir.

Akvaryumcudan almak daha ekonomik.

• camcıya gidp yaptırabilirsin ama uşuğı var kapağı derken uğraştırır adama internette akvaryum sitelerine bakıp ikinci el akman daha ucuza gelir
  • Bende şuan 2 tane akvaryum var 6o lt.likte 4 frontosa 4o lıkta 2 yunus yaşıyor.Şöyle 350-400 lt.lik bende yapacam camları camcıya kestirip kendim monte edecem inşlh düzgün şekilde yapabilirim
  • Arkadaşlar bende 7 pangasus 4 japon 1 vatoz 2 tanede guramy var. Birlikte çok güzel yaşıyorlar fakat guramy lerden bir tanesi arada bir hareketsiz bir şekilde yerde 2 ya da 3 gün süreyle yan yatıyor. Suda ki akıntı yı durduğum zaman(motoru kapatarak) 2 günde kendini toparlıyor. Bunun sebebi acaba akıntı mıdır? Yada hareketli balıkların olması mı rahatsız ediyor. Birde vatozların diğer balıkları emdiklerini falan duymuştum acab bu benim fatos arada bir bu balığı emiyo mu? Daha öncede 3 tane pangasus kaybettim tüm sorumlusu fatos mu acaba?

Bu arada evcil hayvan linki

http://forum.donanimhaber.com/m_7981446/mpage_1/key_/tm.htm
  • Hort
  • Yukarı.!!!
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.