|
Want ve Wanna Arasındaki Fark
"Want" ve "wanna", İngilizce'de "istemek" anlamına gelen fiillerdir. "Want" daha resmi ve standart bir fiildir, "wanna" ise "want to" ifadesinin gayri resmi bir kısaltmasıdır.
"Want" fiili genellikle şu şekilde kullanılır:
- Şimdiki zaman: I want a new car. (Yeni bir araba istiyorum.)
- Geçmiş zaman: I wanted to go to the beach. (Plaja gitmek istedim.)
- Gelecek zaman: I will want to visit Paris. (Paris'i ziyaret etmek isteyeceğim.)
"Wanna" fiili ise "want to" ifadesinin gayri resmi bir kısaltması olup, şu şekilde kullanılır:
- Şimdiki zaman: I wanna eat pizza. (Pizza yemek istiyorum.)
- Geçmiş zaman: I wanted to play with my friends. (Arkadaşlarımla oynamak istedim.)
- Gelecek zaman: I'm gonna get a new job. (Yeni bir iş bulacağım.)
Genel olarak "want" fiili yazı dilinde ve resmi konuşmalarda kullanılırken, "wanna" fiili gayri resmi konuşmalarda ve mesajlaşmada kullanılır.
Bununla birlikte, "wanna" fiilinin bazı durumlarda uygunsuz kullanımı da vardır. Örneğin, iş başvuruları, akademik makaleler ve resmi yazışmalarda "want" fiilinin kullanılması gerekmektedir.
Sonuç olarak, "want" ve "wanna" fiilleri arasındaki temel fark, "want" fiilinin daha resmi ve standart olması, "wanna" fiilinin ise "want to" ifadesinin gayri resmi bir kısaltması olmasıdır. Her iki fiil de "istemek" anlamına gelse de, kullanım alanları ve uygunlukları farklıdır.