Arkadaşlar merhaba; Nisan ortasına doğru 600.000 - 650.000 bandında araç alacağım. Aşağıdaki araçları kafamda belirledim. Önceden egea vs... de listedeydi ancak bu yazdığım araçlar şu an daha ağır basıyor. Araçlar manuel ve geneli atmosferik benzinli. Sizin görüşleriniz nedir? Siz olsanız ne alırdınız? - Hyundai i20 2015 model jump veya style donanım 1.2 mpi motor (lpg siz olması ilk tercihim.) - Ford Fiesta 2014-2015 model - Renault Clio 1.0 Sce 65 Bg 2020 model veya üstü - Opel Corsa 2014-2015 model Öneriniz nedir? i20 içime daha siniyor gibi ancak ortalama 660-670 bandında gidiyor onlar. Sizce olması gereken fiyatları nedir? Pazarlıkta ne seviyeye çekmemi düşünürsünüz? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi panpaciben -- 11 Mart 2025; 16:12:42 > |
i20 - Clio - Fiesta - Corsa ?

-
-
Hepsini bir şekilde kullandım. ben olsam Fiesta alırım, kullandığım 1.25 bunların arasında açık ara en keyifli araçtı. direksiyon hassaslığı ve hissiyatı, güzel gaz tepkileri olan, görece canlı motoru, tok süspansiyonu ile farklı bir ligde. kaliteli bir araç.
Beklentinizi yazmanız lazım, iç hacim ve bagaj mı, yeni model olması mı, performans mı, konfor mu?
Corsa'larda mesela en çok tutulan açık ara 1.4 otomatik enjoy modeller. İ20'lerde de öyle, bunlarda pek manuele girmeyin derim. ama Polo-Fiesta falan bunlar her tip şanzıman iş yapıyor.
-
Fiesta hepsinden daha iyi arabadır. Titanium donanım olursa tadından yenmez. 1.0 SCE Clio'dan ise uzak durmanızı öneririm, binerken de satarken zorlanırsınız.
-
Clio, performansıyla seni süründürür, bulaşma.
Opel, kronik sorunları ile seni bezdirir, bulaşma.
Fiesta daracık iç mekanı ile seni bunaltır, bulaşma.
1.2 i20, boyundan büyük işler yapar, içlerinden en iyi gideni ve sorunsuzu da o dur.
Hangisini tercih edersen et, LPG olmasın.
-
Bakımlı temiz e kasa corsa al. 1.4 motorlu ve LPG'Lİ olmayan bir araç işini görür. Yol tutuşu, parça ucuzluğu ve bulunabilirliği, çift saclı nispeten sağlam dış karoseri ile seviyorum o arabayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fiestanın içine binmedim ancak i20 lerle arasında 50.000 tl fark var (uygun olarak). O sebeple denemek istiyorum. Onun haricinde renault sce motor konusunda bende kararsızım ama model olarak en yüksek ve düşük km araçlar cliolar çıkıyor karşıma. Hız meraklısı biri değilim. Ayağımı yerden kessin , sene sonuna doğru belki max 1 seneye model yükseltirim düşüncesindeyim. Ancak yıl içerisinde seyahat edeceğim içinde çok performanssız , sorun çıkartacak bir araç istemiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: panpacibenFiestanın içine binmedim ancak i20 lerle arasında 50.000 tl fark var (uygun olarak). O sebeple denemek istiyorum. Onun haricinde renault sce motor konusunda bende kararsızım ama model olarak en yüksek ve düşük km araçlar cliolar çıkıyor karşıma. Hız meraklısı biri değilim. Ayağımı yerden kessin , sene sonuna doğru belki max 1 seneye model yükseltirim düşüncesindeyim. Ancak yıl içerisinde seyahat edeceğim içinde çok performanssız , sorun çıkartacak bir araç istemiyorum
Seyahat derken uzun yolda yapacaksanız sürekli, bu küçük hacim atmosferik minikler sizi üzer. hemen hepsi 5 ileri ve şanzımanları kısa, 90 dedi mi başlıyorlar bağırmaya. şehir otomobili bunlar.
Sizin ilacınız 1.3 dizel Egea.
-
Hocam şehirdışı derken işim gereği vs.. değil. Genel olarak kafam eserse ayda 1 kere ya da belki 3-4 ayda bir kere 200-300 km mesafeye giderim. 1.3 dizel egea bende düşündüm normalde 1.4 fire motor bol var 550 li rakamlara 1.3 dizel olanda 600 küsürlerde var ama egeaya pek ısınamadım.
-
Clio 4 0.9 Tce al.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onu da not aldım hocam. i20,corsa veya fiesta konusunda ne düşünüyorsunuz?
En Beğenilen Yanıtlar

Clio, performansıyla seni süründürür, bulaşma. Opel, kronik sorunları ile seni bezdirir, bulaşma. Fiesta daracık iç mekanı ile seni bunaltır, bulaşma. 1.2 i20, boyundan büyük işler yapar, içlerinden en iyi gideni ve sorunsuzu da o dur. Hangisini tercih edersen et, LPG olmasın. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X