Şimdi Ara

i20 vs. i30 karşılaştırması (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 30.000 Bütçen varsa bence hiç düşünmeden az km yapmış Style Plus /Prime 2008-2009 bulabilirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: yasimboo

arac-tercih bolumunda hyundai fikrini aklına ilk sokan kisi olarak istersen kayseri hyundaiden senin icin fiyat alabilirim. Nerede oturuyorsun bilmiyorum gerci.Yada senin bulundugun yer teslim olma sansı var mı onu da bilmiyorum ama sen bana odeme vs gibi bilgilerini pm atarsan elimden gelen yardımı yaprım
    buradaki hyundai servisi ile iliskilerim iyidir

not : bence de 1.4 benzinli yerine 1.6 dizel al

Kocaeli/Gebze'de oturuyorum hocam.
    Valla sana zahmet olmazsa bir de Kayseri'nin fiyatını öğrensem fena olmaz aslında. Peşin ödemeyi düşünüyorum. Parayı banka havalesiyle gönderebilirim.

Aslında i30 başlığında bu konuya benzer bir mesaj atmıştım ama ilgi gösterilmeyince editledim hakeza buna benzer açtığım başlık için de aynı şey söz konusu. HYUNDAİ'nin Kocaeli'ndeki fabrikasında çalışan bir yakınım var, onlara % 25'e yakın indirim yapıyorlarmış. Fakat o kendi arabasını yenileyeceğinden 2 senede bir tanınan hakkını kendisi için kullanacak. Başka birini aracı edelim, onun indirim hakkını kullanalım şeklinde bir öneri sundu. Ama başkası üzerinden (hiç tanımadığım birisi) ruhsat çıkarmak bana pek güvenli gelmedi. Çünkü yaklaşık bir senelik bir süre geçmeden arabayı üzerime alamıyormuşum. Mazallah adam 2 gün sonra polisle kapıma gelip bu araba benim demesin

• quote:

Orijinalden alıntı: ocelik002

30.000 Bütçen varsa bence hiç düşünmeden az km yapmış Style Plus /Prime 2008-2009 bulabilirsin..

2.el için üst sınırım 23000 TL.
    30000 TL verdikten sonra insan sıfır arabaya binmek ister hocam daha sade donanımlı olsa bile.
  • kardeş çok düşünüyorsun. i30 herşeyiyle i20 den üstündür. arada sınıf farkı var. sınıf farkı demek herşeyiyle kalite farkı demek. (iç hacim, motor, aksesuar, döşeme vb.) bütçeni biraz zorla İ30 al. sıfır i30 alacaksan 1.6 MODE veya PRİME, yok bütçem kısıtlı diyorsan 2.el 2008-2009 model temiz az km bulabilirsen 1.6 SELECT veya STYLE al. NOT: 1.4 i30 alma. neden dersen araç boş ağırlığı 1268 kg araç dolu olduğunda ilk kalkışlarda seri olmaz ve rampa çıkarken zorlanırsın. yani motor gücü düşük kalır.
    quote:

Orijinalden alıntı: permanganat26

Detaylı araştırmalar sonucunda Hyundai'de karar kıldım. Bu kararı almamda siz değerli forum üyelerinin de fikirleri hayli etkili oldu

Girdiğim ilk bayinin verdiği fiyat i30 1.4 CVVT TEAM için 28250 oldu. Benden sadece vekalet vermemin yeterli olacağını söyledi. Bunun dışında trafik sigortası, MTV...vs gibi masrafları da karşılayacaklarını ifade ettiler. Kasko'ya karışmıyorlarmış ama

Sizce bu ücret uygun mudur? Başka bayileri gezsem daha uygun bir fiyat alabilir miyim?

Not: i30 1.4 için sadece TEAM donanımlısı bulunuyormuş. i30 1.6 için ise MODE ve PRİME donanımları varmış.

• quote:

110 HP motor gücü olan bi arabanın üst hız sınırı 170 km değildir diye düşünüyorum.
    Ama bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapacağım.

edit 1: 187 km/h imiş.

edit 2: aracın boş ağırlığı 1268 kg imiş.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=1.2

hocam 170 km/h ve 1400 kg bilgilerine nerden ulaştınız?

i30: 1.6 CRDi VGT (90 PS)

Boş Ağırlık (kg) 1366
    max hız:172

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=1.2

kg da hatam olmuş dizel 1400 kg a yakınmış.
    170 km hızın üstüne çıkmakta acayip zorlandığı benzinli 1.4 kullanıcılarının yorumu idi. Sitede mevcut.

• 170'in ustune cıkmadıgı daha iyi Allah korusun Türkiye burası ...
    Ama ben cekisinden gayet memnunum ilk kalkıs dizellerden dolayı biraz yavas ama 2-3 cok seri zaten torkuna bakarsanız anlarsınız
  • i30 1.6 CRDİ 90 HP için aldığım son teklif 29900, i30 1.4 CVTİ 110 HP için 26900. Karar aşamasındayım. Sizce de fiyat uygun mudur?

Peki i30 1.6 CRDİ 90 HP için; yukarıda bahsettiğiniz 170km'den sonra hızlanma problemi ve yokuşlarda zorlanma problemi ile karşılaşır mıyım?

Acil yardım.

Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi permanganat26 -- 26 Ağustos 2009; 13:37:18 >
  • ozeldede yazdıgım gibi aldıgın fiyatlar benim icin cok iyi zira ben guya cok iyiye almıstım (cevre illerdeki hyundailere de sormustum) ama snein fiyatlarından 1000 tl falza vermisim.

ben acıkcası arabayı o hızlara hic cıkarmadım ki cıkaracagımı da sanmıyorum fakat sunu garanti edebilirim ki yokuslarda hic bir sıkıntısı olmuyor.Zira her gun arbayı surdugum yer iyice bir yokus ki cogu iyi araba bile bazen tıkanabiliyor hic bir sorun yasamadım keza cok rahat hızlanıp arabada solladım.
    Gerci burada senin beklentinde onemli mesela daha once bndigim 150bg turbo passat gibi araba yokusta da duz yoldaymıs gibi gitmiyor ama onu da aratmıyor :)
  • valla beni i30 düşmanı ilan ettiniz ben öyle birşey demiyorum i30 alabiliyorsa i30 alsın diyorum i30 çok güzel bir araba defalarca içine girmiş incelemiş bakmış biriyim ancak donanıma önem veren biri olarak ben i20 style tercih ettim ayrıca dahada performanslı i30 team 1.4 ten.

ayrıca ben i20 carpısma testinde q5 i solladı demedim q5 den 4 puan düşük alarak genel ortalamada 2. oldu dedim. lütfen dediklerimi çarptırmayın.

biride demişki i10 5 yıldız aldı diye yanlış bir bilgi i10 4 yıldız almıştır
    www.euroncap.com
    Latest Safety Ratings | Euro NCAP
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i10_2008/323.aspx

yıl sonuna dogru i30 alabilme ihtimalimiz var ancak prime modelini düşünüyoruz nedenine gelirsek hyundai malesef mode donanıma bile deri direksiyon koymuyor mode tercih edip üstüne saruf op unu alınca fiyat prime a yaklasıyor 2 bin daha verip 37 ye full deri döşeme esp li modelini almak daha mantıklı geliyor.

valla şunu o kadar net söylüyorumki ister inanın ister inanmayın i20 aracımızla uzun yolda hiçç bunalmadık otomatık kılima ayarladınmı 20 derecetye daha dokunma hiçte kapatmadık sollamalarda yokusta arac hiç zorlanmadı tam tersi daha yokmu der gibiydi ..

• Bence aldığınız fiyatlar çok güzel, 2500 tl indirim yapmışlar ki az bir indirim denemez.
    Ben size dizelin turbosuna, torkuna ve ekonomisine dayanarak dizeli öneririm. Bence 1.4 team almaya değmez.
    Ayrıca bir Getz kullanıcısı olarak i30 u öneririm, i20 güzel bir araba ama i30 un team donanımı işinizi görüyorsa, fazlasında gözüm yok diyorsanız i30 en güzeli
  • 2009 model i30 ile 2010 model i30 arasında dişe dokunur bir donanım farkı var mı?
    Bayilerin kimisi kafamı karıştırdı yine
  • bildiğimiz kadarıyla en ufak bir fark yok, zaten yeni donanım eklenmiyor ancak kırpıyorlar.

bence de dizel team al, rakam da güzel.
    senede 5bin -6bin km yi geçmeyeceksen ancak 1.4 tercih edebilirsin.
  • donanım farkı yok tek sorun psikolojik olarak rahat eder misin :)
    tabi birde satarken 2009 diye satacaksın
  • Arkadaşlar,
    Bugün itibariyle 2010 model Beyaz HYUNDAİ i30 1.6 CRDİ 90 HP'lik aracı TEAM donanımıyla 30 milyara satın aldım.
    Hafta başından bu yana gerek forum yoluyla gerek özel mesaj yoluyla yarımcı olmaya çalışan siz değerli forum katılımcılarına çok teşekkür ederim.
    Pazartesi günü aracımı teslim aldıktan sonra i30 alt başlığında arabamın fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım
    Allah utandırmasın.
  • Hayırlı olsun, güle güle kullanın, iyi bir seçim yaptınız, fotoları bekliyoruz.
  • Hayırlı olsun aracınızı güle güle kullanın..
    quote:

Arkadaşlar,
    Bugün itibariyle 2010 model Beyaz HYUNDAİ i30 1.6 CRDİ 90 HP'lik aracı TEAM donanımıyla 30 milyara satın aldım.
    Hafta başından bu yana gerek forum yoluyla gerek özel mesaj yoluyla yarımcı olmaya çalışan siz değerli forum katılımcılarına çok teşekkür ederim.
    Pazartesi günü aracımı teslim aldıktan sonra i30 alt başlığında arabamın fotoğraflarını sizlerle paylaşacağım
    Allah utandırmasın.

• hayırlı olsun walla kırmızı ile beraber en begendigim i30 rengi beyaz cok yakısıyor arabaya
    Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin
    bu arada kaskoyu kaca yaptırdın ?
  • İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Kasko'yu henüz yaptırmadım ama AK Sigorta 850 TL'lik bir teklif verdi. Sanırım onu değerlendireceğim.
  • hayırlı olsun kardeş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.