Şimdi Ara

i20 vs. i30 karşılaştırması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
17.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 30000 TL civarı bir bütçem var. i20 yada i30 ile ciddi şekilde ilgilenmeye başladım. Fiyatları:

i20
    1.4 CVVT SELECT 28.300 TL
    1.4 CVVT STYLE 30.800 TL

i30
    1.4 CVVT TEAM 29.300 TL
    1.6 CVVT SELECT 31.200 TL
    1.6 CVVT MODE 33.700 TL
    1.6 CVVT STYLE 34.700 TL

1) i20 ile i30 arasında motor hacmi dışında hangi farklar var?
    2) i20'de SELECT ve STYLE arasındaki 2500 TL fark neleri kapsıyor? Değer mi? (STYLE'ın yakıt sarfiyatı neden daha fazla)
    3) i30'da TEAM, SELECT, MODE, STYLE arasında çok fazla bir fark var mı? (Katalogda TEAM, MODE, PRIME modellerine değinilmiş sadece)
    4) Birinci soruya benzer bir soru: i20 1.4 CVVT SELECT ile i30 1.4 CVVT TEAM arasında ciddi bir fark var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi permanganat26 -- 25 Ağustos 2009; 0:45:21 >

• birinci sorunuza cevap olarak bizde bu iki arac arasında celıskıde kalmıstık yani i30 un boşumu yoksa i20 nin fulümü diye sonunda i20 de karar kıldık. 1.4 benzınlı team donanımlı i30 guvenlık donanımı olarka iyi ancak konfor olarak malesef içi boş diyebilirim herseyden kısmıslar arkada tweter hoparlorden arka otomatık cama alımınyum kaplamalar manuel klıma boyanmamıs kapı kolları aynalar plastık jant kapagı ve aklıma gelmeyen bir çok sey daha... ayrıca artık select donanım satılıyormu onuda bilmiyorum eger select donanım yani bildiğimiz i30 un select donanımı 31.200 e bence kacırma ama sanırım donanımlar artık senınde dedıgın gıbı team mode ve prıme dıye geciyor. yanı adama benzeyen bir i30 33.700 sanırsam eger yanlısım varsa benı uyarın.. i30 a da bindim gercekten güzel bir arac i20 ye nazaran daha kaliteli işçiliği yumusak dokunuslu ön konsol kapı içleri etkileyici bunlar i20 de malesef yok. ama i20 nin içliğide getsle accent erayla falan kıyaslanmayacak kadarda iyidir onu belirtiyim. bir i20 style sahibi olarak benim düşüncelerim bunlardır içine oturun aralarındaki donanım farklarını iyi belirleyin hatta birde test sürüşü yapın sonra kararınızı verin bence.

ikinci sorunuzun cevabıda : 16 inc jantlar 195 50 16 lastikler otomatık kılıma yan ve perde havayastıkları aero tipi silecekler ön krom kaplı panjur arkada hoparlörler deri direksiyon ve vites topuzu

ucuncu sorunuzun cevabı i30 da su anda hangi donanım paketleri kullanıldıgını bılmedıgımden cevap veremıyecem

dorduncı sorunuzda ancak 2 araca bınerek ve test ederek aradakı farkı anlayabılırsınız ancak sunu belirtiyim kagıt uzerınde 1.4 i20 1.4 i30 dan daha performanslı..

• kardeş kıyaslama yapmak abesle iştigal olur. i20 b sınıfı, i30 c sınıfı. yani i30 herşeyiyle daha iyidir. yalnız daha önce i30 un select, style ve style plus versiyonları vardı. şimdi team ve mode diye biraz değişmiş herhalde. style versiyonundaki özellikler çoğu c sınıfı araçta yok. tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 25 Ağustos 2009; 9:41:16 >
  • Biraz kendin çal kendin oyna hesabı olacak ama aldığım bilgiyi sizlerle paylaşayım istedim

3) i30'da TEAM, SELECT, MODE, STYLE arasında çok fazla bir fark var mı? (Katalogda TEAM, MODE, PRIME modellerine değinilmiş sadece)

i30'un önceden donanımlar için kullandığı sınıflarmış SELECT ve STYLE. Artık bu isimler ile gelmiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: djnone

birinci sorunuza cevap olarak bizde bu iki arac arasında celıskıde kalmıstık yani i30 un boşumu yoksa i20 nin fulümü diye sonunda i20 de karar kıldık. 1.4 benzınlı team donanımlı i30 guvenlık donanımı olarak iyi ancak konfor olarak malesef içi boş diyebilirim

Şimdi kafam karıştı

Her ikisinde de en az çift airbag var.
    Her ikisi de EURO NCAP testinden 5 yıldız almış.

Güvenlikle ilgili i30'da olup i20'de olmayan başka ne var ki?
  • bende i30'un dizel teami var ve seninle aynı durumda idim.30000 tl'm vardı .hemen hemen her arabayı gezdim.İcime en sinen hyundai modelleri oldu.(fiyat/performans) Acıkcası ilk niyetim benzinli mode almaktı sonra onun yerine team dizel aldım. Bence aracın iki tane buyuk eksisi var 1-arka camlar manuel 2-sis farları yok. Onun dısındakiler bence eksiden cok tercih meselesi (kapı kolları,krom panel,manuel klima )
    Onun dısında arabada usb girisli mp3 calar , hava yastıgı, abs , sogutmalı torpido vb bircok guzel ozellik bulunömakta .

Ben arac alırken dizeli gereksiz buluyordum "yılda 10.000 km bile yapmıyorum " Ama simdi iyikide dizel almısım diorum hem yakıt tasarrufu var hem depoyu daha ucuza dolduruyorum.Sehirler arsı yolculuklarım bile daha keyifli oldu :) Aslında i20 de alabilrdim ama zaten mevcut arabam da kucuktu dolayısyla bir ust segmente gecmek istedim ki buda benim icin onemli bir artı idi..

hangi aracı karar verirsen ver eminim cok memnun kalacaksın.Simdiden hayırlı olsun

• i30 alabiliyorsan tabiiki i30

her modelinde perde havayastıkları da standart.

select çok güzel bir donanımdı, iki sene önce alırken gördüğümde inanamamıştım.
    team açıkcası çok boş geliyor bana.
    imkanlarınızı zorlayın mode i30 alın,birde bayileri sıkıştırın iyi fiyat bulursunuz.
    ayrıca şu ana kadar i30 da kayda değer kronik arıza olmaması tercihinizi etkileyebilir.
    i20 de çıkar mı bilemem,şu an o da iyi gidiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Civic vs Octavia
    7 yıl önce açıldı
    3008 vs Tiguan
    4 yıl önce açıldı
    Sportage VS Corolla
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabi gonul en ust model almak ister ama bu ekonomik krizde extra borc altına girmek bence cok terich edilesi bir durum degildir
  • quote:

Orijinalden alıntı: permanganat26

quote:

birinci sorunuza cevap olarak bizde bu iki arac arasında celıskıde kalmıstık yani i30 un boşumu yoksa i20 nin fulümü diye sonunda i20 de karar kıldık. 1.4 benzınlı team donanımlı i30 guvenlık donanımı olarak iyi ancak konfor olarak malesef içi boş diyebilirim

Şimdi kafam karıştı

ncap 5 yıldızlar kendi segmentine göre alınmış yıldızlar

bu i20 ile i30 aynı olduğu anlamına gelmez

sonuçta i20 ufal 30 daha büyük bi araç

sen ne istiyosun ona karar vermen lazım

ben şehiri çi dolaşırım dışarı çıkmam ev iş giderim diyosan i20 yeter

ama ben i20yi beğenmedim getzi tercih ederim

o parayı vermem o arabaya açıkaçsı

• quote:

Orijinalden alıntı: JackDaniels

quote:

quote:

Şimdi kafam karıştı

ncap 5 yıldızlar kendi segmentine göre alınmış yıldızlar

bu i20 ile i30 aynı olduğu anlamına gelmez

sonuçta i20 ufal 30 daha büyük bi araç

sen ne istiyosun ona karar vermen lazım

ben şehiri çi dolaşırım dışarı çıkmam ev iş giderim diyosan i20 yeter

ama ben i20yi beğenmedim getzi tercih ederim

o parayı vermem o arabaya açıkaçsı

i20 ile çorlu kemer arasında seyahat ettik araç bizi hiç sıkmadı yüksek hızlardan etlikenmedi yan rüzgarlardan etkilenmedi araç 1110 kilo sanırım bu bilgiler bu aracın sadece şehir içi aracı olmadıgınıda göstermektedir. kaldıki şehir içi otomobilller daha çok a sınıfıdır. i20 yi begenmedım gets i tercih ederım demıssınız emınım siz i20 ye binmediniz yada test etmediniz. almadan önce 2 aracada bindim aralarında daglar kadar fark oldugunu söyleyebilirim gets 7 sene öncenin teknolojisi olan bir aractır i20 ise daha 1 sene bile olmamıstır. 7 senede hyundai yerinde duracak değil herhalde değilmi. tabi zevk meselesidir herkes istediğini begenır.

arkadaş i30 un i20 den guvenlık olarak ne fazlası var demiş i30 da butun donanımlarda perde havayastıgı var i20 ise sadece style donanım paketınde yan ve perde havayastıkları var. ancak i20 nin şasesi i30 dan daha saglam oldugunu belirtebilirim. tabi bunu havadan atarak sölemiyorum euroncap carpısma teslerınde bu acıkca goruluyor. i30 ilk testinde 4 yıldız almıstı 1 sene sonra yapılan testte ise 5 yıldız alabildi. buradaki sonuclardan 2 aracın carpısma sonuclarını gorebilirsiniz .. ayrıca belirtmek isterim hyundai i20 yapılan son euro ncap carpısma testlerınde audi q5 ten 4 puan eksik alarak 2. olmuştur.

www.euroncap.com
    Latest Safety Ratings | Euro NCAP
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx
    ( i30 4 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2008/331.aspx
    ( i30 5 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/results/hyundai/i20/359.aspx
    ( i20 5 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/latest.aspx
    ( 2009 model araçların çarpışma sonucları )

• Bir getz sahibi olarak ve bahsi geçen bu üç aracıda kullanmış olarak size şöyle söyleyeyim.

Ne zamandır i20 çıksında değiştireyim diye beklemekteydim

i20 gerçekten güzel olmuş. Kalite bakımından getzin çok üstünde. Frenleri, o direksiyonun yumuşaklaığı, süspansiyonları, çarpışma testi, vs... getzin çok üstünde.

Ama aralarında neredeyse 10bin tl fark var.

Fiyatın bu kadar yüksek olduğunu görünce tabi ki vaz geçtim.

Şimdi benim 30bin TL param olsa i20 yerine hiç düşünmeden donanımı biraz sınırlı olsada i30 un az özellikli olanını alırdım.

Çünkü aralarında sınıf farkı var.

Tekerlek mesafesinden tut, aracın ağırlığına, bagaj kapasitesine bir dünya fark var. Adı üstünde i30, i20nin büyüğü.

i30: 1400 kg, i20 ye göre daha uzun, daha geniş, bagajı daha büyük ve de daha seksi:D

Sana küçük bir şey söyleyeyim. i20 ve i30un şöför koltuğuna değil arka koltuna otur ve şöfere çek bakalım de sonra konforunu inelemeye başla. Birisinde diğerine göre beşik gibi sallanacaksın, tahmin et hangisinde:

Ayrıca arkadaşlar sormuşlar ikisde çarpışma testinden 5 yıldız almış ne fark var diye.

Ona bakarsak i10 da 5 yıldız aldı.

i10 ile i30 u kafa kafaya çarpıştırsak hangisi daha çok hasar alır. Aralarında yarım ton fark var. İ10 la i30 arasında bukadar ağırlık farkı varken i10 da 6 değil 66 hava yastığı olsa ne yazar.

Şimdi bıldırcın yumurtası, tavuk yumurtası birde deve kuşu yumurtası var. Yumurta tokuşturması oynayacağız sizce kim kazanır.

i20nin audi Q5 i sollamasının farkı şu yayaya çarptığında yayaya Q5 daha fazla hasar veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Ağustos 2009; 19:37:56 >

• Orijinalden alıntı: djnone

i20 ile çorlu kemer arasında seyahat ettik araç bizi hiç sıkmadı yüksek hızlardan etlikenmedi yan rüzgarlardan etkilenmedi araç 1110 kilo sanırım bu bilgiler bu aracın sadece şehir içi aracı olmadıgınıda göstermektedir. kaldıki şehir içi otomobilller daha çok a sınıfıdır. i20 yi begenmedım gets i tercih ederım demıssınız emınım siz i20 ye binmediniz yada test etmediniz. almadan önce 2 aracada bindim aralarında daglar kadar fark oldugunu söyleyebilirim gets 7 sene öncenin teknolojisi olan bir aractır i20 ise daha 1 sene bile olmamıstır. 7 senede hyundai yerinde duracak değil herhalde değilmi. tabi zevk meselesidir herkes istediğini begenır.

arkadaş i30 un i20 den guvenlık olarak ne fazlası var demiş i30 da butun donanımlarda perde havayastıgı var i20 ise sadece style donanım paketınde yan ve perde havayastıkları var. ancak i20 nin şasesi i30 dan daha saglam oldugunu belirtebilirim. tabi bunu havadan atarak sölemiyorum euroncap carpısma teslerınde bu acıkca goruluyor. i30 ilk testinde 4 yıldız almıstı 1 sene sonra yapılan testte ise 5 yıldız alabildi. buradaki sonuclardan 2 aracın carpısma sonuclarını gorebilirsiniz .. ayrıca belirtmek isterim hyundai i20 yapılan son euro ncap carpısma testlerınde audi q5 ten 4 puan eksik alarak 2. olmuştur.

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2007/302.aspx
    ( i30 4 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/tests/hyundai_i30_2008/331.aspx
    ( i30 5 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/results/hyundai/i20/359.aspx
    ( i20 5 yıldız )

www.euroncap.com
    http://www.euroncap.com/latest.aspx
    ( 2009 model araçların çarpışma sonucları )

i20nin testini yaptım merak etme

yine söylüyorum o arabaya o parayı vermem 2+2=4 bu kadar

bi arabanın 2 şehir arasında gidebilmesi şehirlerarası araç olduğu anlamına gelmez

• tercihin i30 dan yana olsun.
  • quote:

i20nin testini yaptım merak etme

yine söylüyorum o arabaya o parayı vermem 2+2=4 bu kadar

bi arabanın 2 şehir arasında gidebilmesi şehirlerarası araç olduğu anlamına gelmez

Ben getz ile çok uzun yollara gittim, i20 ile koreyede gidersin. Marka mühim değil tüm yeni araçlarla gidilir. Ama çok yorulursun.

Önemli olan şu A ve B sınıfı mini araçlar sürücüyü ve yolcuyu yoruyor. Çünkü çok sallıyor araba.

Ayrıca gerçektende fiyat yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 25 Ağustos 2009; 21:54:24 >
  • Detaylı araştırmalar sonucunda Hyundai'de karar kıldım. Bu kararı almamda siz değerli forum üyelerinin de fikirleri hayli etkili oldu

Girdiğim ilk bayinin verdiği fiyat i30 1.4 CVVT TEAM için 28250 oldu. Benden sadece vekalet vermemin yeterli olacağını söyledi. Bunun dışında trafik sigortası, MTV...vs gibi masrafları da karşılayacaklarını ifade ettiler. Kasko'ya karışmıyorlarmış ama

Sizce bu ücret uygun mudur? Başka bayileri gezsem daha uygun bir fiyat alabilir miyim?

Not: i30 1.4 için sadece TEAM donanımlısı bulunuyormuş. i30 1.6 için ise MODE ve PRİME donanımları varmış.
  • quote:

Detaylı araştırmalar sonucunda Hyundai'de karar kıldım. Bu kararı almamda siz değerli forum üyelerinin de fikirleri hayli etkili oldu

Girdiğim ilk bayinin verdiği fiyat i30 1.4 CVVT TEAM için 28250 oldu. Benden sadece vekalet vermemin yeterli olacağını söyledi. Bunun dışında trafik sigortası, MTV...vs gibi masrafları da karşılayacaklarını ifade ettiler. Kasko'ya karışmıyorlarmış ama

Sizce bu ücret uygun mudur? Başka bayileri gezsem daha uygun bir fiyat alabilir miyim?

Not: i30 1.4 için sadece TEAM donanımlısı bulunuyormuş. i30 1.6 için ise MODE ve PRİME donanımları varmış.

Kafanızı karıştırmak istemem ama i30 1.4 benzilisi için 170km/s e zor çıktığı söyleniyor. Siz dizelide araştırın derim.

Araç 1400kg olunca kaldırmıyor olabilir.

• 110 HP motor gücü olan bi arabanın üst hız sınırı 170 km değildir diye düşünüyorum.
    Ama bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Konuyla ilgili detaylı bir araştırma yapacağım.

edit 1: 187 km/h imiş.

edit 2: aracın boş ağırlığı 1268 kg imiş.

http://www.hyundai.com.tr/tr/Content.aspx?id=aracozellikler&tid=1&model_id=1&menu_id=21&ordercolumn=1.2

hocam 170 km/h ve 1400 kg bilgilerine nerden ulaştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi permanganat26 -- 26 Ağustos 2009; 0:27:17 >

• i30 da karar kıldıysanhttp://i30club.org a gir, orada 1.4 kullanıcıları yorumlarını yapmışlar.

1.4 şehiriçinde eksiksiz , sadece otobanda eksikliğini hissediyormuş, 140tan sonra isteksiz olduğu yazıyor.

@djnone

güvenlik testi konusunda yanıldığın nokta, 2007 model i30 teste girdiğinde orta konsol mankenin sağ dizine çarpıyor ve zayıf bölge oluşturduğu için "5yıldız'a yeter" puanı aldığı halde zayıf bölge oluşturduğu için 4yıldız verildi. Hyundai düzeltme yaptı 2008 modellerde ve tekrar teste girdi ve hak ettiği 5yıldızı aldı.
    Türkiyeye gelen tüm i30 lar 2008 model olduğundan akılda soru işareti kalacak bir durumda yok.

i20 bende de hayal kırıklığı uyandırdı,yada beklentim yüksekti bilmiyorum. Kalite farkı sınıf farkının üstünde bunda Hindistanda üretiliyor olmasının da etkisi var mı bilmiyorum.
    i30 da da çek cumhuriyetinde üretilenlerde hafif kalite farkı varmış diyorlar, Türkiyeye gelmiyor neyseki.

• @alpercan,

Site baya yararlı bir siteye benziyor.
    Teşekkürler hocam.
  • arac-tercih bolumunda hyundai fikrini aklına ilk sokan kisi olarak istersen kayseri hyundaiden senin icin fiyat alabilirim. Nerede oturuyorsun bilmiyorum gerci.Yada senin bulundugun yer teslim olma sansı var mı onu da bilmiyorum ama sen bana odeme vs gibi bilgilerini pm atarsan elimden gelen yardımı yaprım
    buradaki hyundai servisi ile iliskilerim iyidir

not : bence de 1.4 benzinli yerine 1.6 dizel al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasimboo -- 26 Ağustos 2009; 10:19:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.