Şimdi Ara

i20 Yağ bakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
3.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2015 otomatik stlye paket aracım var.

aldığımda 48.500 km idi şuan 51.500 km'de

bakımları 40 bin km de yapılmış en son. yağ değişimi dahil

Motor ve şanzıman yağını değiştirmeli miyim?

özellikle şanzıman yağı aralıkları ne olmalı.

birde konudan bağımsız, bir akşam 2 km mesafelik bir yere gittim, ani hızlanma ve fren yaptım aracı park ederken balata kokusu geldi buram buram neden olabilir? komşu duydu balata kokuyor dedi şaşırdım banada hafif geldi ama ilk kez oluyor

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hyundai i20 Yağ Bakımı: Şanzıman Yağı Değişimi Önemi

Hyundai i20 aracınızın otomatik şanzıman yağı, aracınızın sorunsuz ve verimli çalışması için hayati önem taşır. Zamanında şanzıman yağı değişimi, ciddi sorunların önlenmesine ve aracınızın uzun ömürlü olmasına yardımcı olur.

Hyundai i20 Otomatik Şanzıman Yağı Ne Zaman Değişir?

Hyundai'ın önerdiği şanzıman yağı değişimi aralıkları, aracınızın modeline ve kullanım şartlarına göre değişebilir. Genellikle, otomatik şanzıman yağı her 60.000 - 90.000 kilometrede bir veya iki yılda bir değiştirilmelidir. Ağır çalışma koşullarında, daha sık yağ değişimi gerekebilir.

i20 Şanzıman Yağı Değişimi Süreci

Şanzıman yağı değişimi, uzman bir teknisyen tarafından yapılmalıdır. Süreç genellikle aşağıdaki adımları içerir:

• Eski şanzıman yağının boşaltılması
    • Yağ filtresinin değiştirilmesi
    • Yeni şanzıman yağının doldurulması
    • Yağ seviyesinin kontrol edilmesi

Hyundai i20 1.4 Benzinli Hangi Yağı Kullanır?

Hyundai i20 1.4 benzinli modeller için önerilen otomatik şanzıman yağı spesifikasyonu Dexron VI'dır. Bu spesifikasyona uygun bir yağ kullanmak çok önemlidir.

Hyundai i20 Şanzıman Yağı Değişiminin Faydaları

Zamanında şanzıman yağı değişimi, aracınızın performansı ve ömrü için çok sayıda fayda sağlar:

• Şanzımanın sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlar
    • Şanzıman parçalarının aşınmasını azaltır
    • Vites geçişlerini yumuşatır
    • Aracınızın genel performansını artırır

Sonuç

Hyundai i20 aracınızın otomatik şanzıman yağı değişimi, aracınızın sağlığı ve performansı için gerekli bir bakım işlemidir. Önerilen aralıklarla şanzıman yağı değişimini yaptırmak, ciddi sorunların önlenmesine ve aracınızın uzun ömürlü olmasına yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam bir hyundai servisini arayıp kaç km' de bakım yapılması gerektiğini öğrenebilirsin. Bende de aynı kasa araç vardı. her 15000 yada 1 yıl dolunca yaptırdım. 100bin' e yakın sattım aracı ve hiç şanzıman yağı değiştirmedim.

• bahtsızpistole kullanıcısına yanıt

normalde 45 binde bakım var ancak eski sahibi 40 binde yaptırmış yani geçmişini bilmiyorum. servis biraz zor yönlendiriyor maalesef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre67z -- 22 Ekim 2020; 14:36:25 >
  • Şanzıman yağı 4 yıl / 60.000 km motor yağını da ben 7500de bir değiştiririm zaten çok yol yapmıyorum. Balata kokusu gelmesi normal hareket halindeyken çok gelmez zaten durunca anlaşılıyor genelde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

Şanzıman yağının değiştiğini nasıl anlayabiliriz? azcık akıtsak anlaşılır mı. güvenmiyorum da ustalara hepsi değiş der geçer.

araç 51,500 de ancak 6 yılı bitecek nerdeyse hiç değişmediyse yağ ömrünü tamamlamış olabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için

• quote:

Orijinalden alıntı: emre67z

Şanzıman yağının değiştiğini nasıl anlayabiliriz? azcık akıtsak anlaşılır mı. güvenmiyorum da ustalara hepsi değiş der geçer.

araç 51,500 de ancak 6 yılı bitecek nerdeyse hiç değişmediyse yağ ömrünü tamamlamış olabilir diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için

Değiştiğini sanmıyorum ülkede değiştiren çok yok. Bakmak için bir yer oluyor bazı araçlarda ustanıza sorun o bilir. Ama değiştirin içiniz rahat olsun.

• Bende bilmediğimden hazır konuyu bulmuşken sorayım. İ20 lerde jazz gibi 2 bakımda bir şanzuman yağı değişecek şeklinde kriter var mı? 2 yıl, 4 yıl gibi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araç Bakımı
    8 yıl önce açıldı
    CVT Şanzıman Yağ Önerisi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her sıvının bir ömrü vardır 4 bakımda bir bana göre ideal ama isteyen hiç değiştirmez problem de yaşamayabilir ama ülkemizde araba fiyatları yedek parça fiyatları belli eldekini iyi korumak gerek.

• Şanziman yaği 90 ile 100bin kmdir kitapcik var, hyundai kitapcigi yazarsan googlede ordan indirip kontrol edebilirsin servis 1 yil veya 15k yaptiriyor kisacasi yaği değiştirmende fayda var şanziman yağina dokunma

• quote:

Orijinalden alıntı: oznk40

Bende bilmediğimden hazır konuyu bulmuşken sorayım. İ20 lerde jazz gibi 2 bakımda bir şanzuman yağı değişecek şeklinde kriter var mı? 2 yıl, 4 yıl gibi.

Kitapçıkdan baktım, 100 km bir şanzıman yağı yazıyor. MOtor yağı 7500 km yazmışlar.

• Valla hocam kuzen sıfır araba aldı onda bile 10.000 i geçince en fazla 500 km yol yapın dediler siz baya geç kalmışsınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre67z

Kitapçıkdan baktım, 100 km bir şanzıman yağı yazıyor. MOtor yağı 7500 km yazmışlar.

Alıntıları Göster

Kitapcik elinde varsa arka sayfadan başla 7500km yazdigina bakma bakim araliği yaziyor.Aracin km daha düşük servis ile görüş bakimlari servisde yapman mantikli

• 10 bim km veya yılda bir bilindik markalar ile yağ değişimi yapılması uygun. Otomatik şanzıman yağı ise firmalar belli aralıklar öneriyor ama onlar çok fazla çünkü şanzıman yağının o aralıkta tamamen makinaya bağlanarak değiştirilmesi lazım ama piyasada otomatik şanzıman yağ değişim makinası olan işletme sayısı çok az, o yüzden 30-40 bin km (yada 4 yılda bir) aralığında mutlaka şanzıman yağını değiştirin.

Yağ değişim aralıklarınızın uygun olup olmadığını anlamanız içinde, yağın kokusu,kıvamı sadece kirli olmalı. Eğer yağ aşırı kokuyor ise,içinde metal parçacıkları var ve yağ çamurlu ise bilin ki o yağ değişim aralığı yeterli değil, eğer yeterli olduğunu düşünüyorsanız ( örneğin 10 bin km de motor yağı değişimi) daha önce aldığınız yağ ya kalitesiz ya da sahte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 23 Ekim 2020; 11:6:35 >
  • Eski aracım i20 1.2 manuel idi. Garanti olduğu için mecburen serviste yapıyordum. 15 bin km de bir bakım. 135 bin km de sattım. Bir defa debriyaj baskı balatası değiştirdiğimde yağını değiştirdim. 98 binde yanılmıyorsam. Şanzıman yağı da 90 veya 100 bin km de bir değişmesi uygundur. 30-40 binde bir debriyaj baskısı değiştiriyordum. Bendeyken 2 tane değiştirdim 70 bin km de.

• Normal yağ değişimi; 15.000km veya 1 yıl.

Otomatik şanzıman yağı değişimi; 120.000km veya 6 yıl.

Kullanım şartlarına göre değişiklik olabilir.

• Şanzıman yağı için Hyundai de uzman bi usta değişime gerek olduğu anlaşılırsa değiştirilir dedi.
    Genel kanı 120bin km civarı değişilmesi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Şanzıman yağını 60 binde bir değiştirmek iyi olacaktır.Lakin yağı değiştirirsen Yetkili serviste değiştirmemeni öneririm,zira hala 10w-30 yarı sentetik ilkel bir yağı ittiriyorlar ve dışardan yağ kabul etmiyorlar.Benim araç accent blue 1.4,aynı yağ bende de var yıllardır ve motoru çok sesli çalıştırdığını ve kurum bıraktığını düşünüyorum.Sonraki bakıma özele gideceğim ve LM Special Tec 0w-20 koyacağım muhtemelen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dreamerrrr

Eski aracım i20 1.2 manuel idi. Garanti olduğu için mecburen serviste yapıyordum. 15 bin km de bir bakım. 135 bin km de sattım. Bir defa debriyaj baskı balatası değiştirdiğimde yağını değiştirdim. 98 binde yanılmıyorsam. Şanzıman yağı da 90 veya 100 bin km de bir değişmesi uygundur. 30-40 binde bir debriyaj baskısı değiştiriyordum. Bendeyken 2 tane değiştirdim 70 bin km de.

İstanbul'da mi yaşıyorsunuz 35 binde 1 baskı çok hızlı siyiriyor gibi

• defiant82 kullanıcısına yanıt

İstanbul' da yaşasam herhalde 20 bin sürmezdi. Doğunun küçük bir ilinde yaşıyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.