Arkadaşlar merhaba, bundan 3-4 ay önce hazır sistem almıştım. i3 12100f ve MSI Pro H610M-G anakart mevcut ve BF2042 harici herhangi bir oyunda bir problemle karşılaşmadım. Ancak BF2042 de 128 kişilik sunucularda işlemci 100% kullanılıyor ve oyunda takılmalar yaşıyorum. Ben de i5 12400f ile işlemcimi değiştirmeyi düşünüyorum ancak kafamda sorular var. - Anakartım i5 12400F H610 çipset için bir sıkıntı çıkartır mı? - 12400f için stok soğutucu yeterli midir? - BF2042 için i5 yeterli midir? ( Ekran kartım RX6650XT ) Yardımlarınız için teşekkürler. |
i3 12100f MSI PRO H610M-G Anakart i5 12400f Update
-
-
1- forumda kullananlar var. Sorun olacağını sanmıyorum. Zaten o anakart için de en iyi seçenek 12400f
2- testlerde gördüğüm stok fan çok da yeterli değil. Önümüz yaz, artık duruma göre bakarsınız. ID Cooling Se214xt, Deepcool AG400 / AK400 lga1700 uyumlu uygun fiyatlı soğutucular.
3- testlerde %70-80lerde kullanım var, i3e göre daha iyi. Ama beklentiniz çok yüksek ise (%1 low fps bile yüksek olsun, avg fps'ye çok yakın olsun) 12400f aradığınız işlemci değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yukarda gerekli cvblar verilmiş detaylı bir şekilde. 12400f 12100 f e göre tabi daha başarılı olur. Yazın kule tipi soğutucu gerekir stok soğutucu yetmez.
Eldeki anakartın vrm yapısı iyi olmadığı için, daha yüksek işlemci çok verimli olmayabilir anakart açısından. Bütçe 12400f e yetiyorsa sadece işlemciyi değiştirebilirsiniz.
Bütçe olsaydı daha iyi bir b 660 çipset anakart ve 2. el 12600k gibi bir işlemci daha verimli olur ama tabi biraz daha tuzlu olur.
-
teşekkürler hocam tavsiyeleriniz için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
teşekkürler hocam kafamdaki soruları giderdiniz eğer ekran kartları tek olarak ucuz bir şekilde bulabilseydim hazır sistem almayacaktım ancak piyasayı biliyorsunuz tek ekran kartını neredeyse sistem fiyatına satıyorlar
Hocam ek olarak PSU 550W biraz güç tüketimi haliyle fazla olacak sizce PSU yönünde güç yetersizliği problem olur mu yoksa 550W yeterli midir RX 6650XT ve i5 12400f için?
-
Psu marka model olarak belirtebilirseniz daha iyi olur. Kasa ile birlikte gelen psu muhtemelen, onlarda iyi seçim yapılmadıysa ( kasa ve psu da ) malesef gerçek watt veremiyorlar veya kalitesiz oluyorlar.
Gerçek 550 watt o sisteme yeter ama dedim gibi marka model belirtilmeli. Rx 6650xt ortalama 180 watt tüketiyor 12400f te 65 watt. Ama tüm sistem ortalama 330 - 350 wattları görür yük altında tüm bileşenler ile.
Kaliteli 550 watt işinizi görür. Rx 6650 xt ve 12400f li sistemde, eldeki 550 wattlık psu ile ani fps düşüşleri gibi bir şeyler yaşanmazsa veya takılmalar, o da kullanılabilinir. Denemek lazım yani.
-
Hocam elimdeki PSU 650W mış yanlış hatırlıyormuşum. İnşallah çatlama, patlama yapmaz. :D İnternette PB ile ilgili pek iyi yorumlar okumadım. Değiştirmemi tavsiye eder misiniz yoksa gücü yeterli geldiği takdirde kalmasında bir sakınca yok mudur? Bağlantı adresini bıraktım.
www.hepsiburada.comPower Boost BST-ATX650WEU Fury 650W 80+ APFC 12cm Fanlı ATX Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/power-boost-bst-atx650weu-fury-650w-80-apfc-12cm-fanli-atx-power-supply-pm-HB00000ULRQT#reviews
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Tiger -- 16 Mayıs 2023; 17:58:50 >
Malesef denildiği gibi iyi bir marka model değil , hazır sistemlerin içine monte edilmiş bir psudur. Bazı diğer markalar gibi. Kesinlikle linkteki para da etmez.
İşlemci değiştirdikten sonra aslında bir denenebilinir nasıl performans veriyor diye. Hemen değiştirmek zorunda deilsiniz. Fpslerde düşme , takılmalar , yavaşlamalar , reset atmalar olmuyorsa sorun olmaz.
Ama dediğim gibi kaliteli değil ve bir çok olması gereken korumada yoktur muhtemelen psu da. Sorun çıkarma patlama gibi şeyler illa olacak diye bir şey yok , olup olmayacağına kimse garanti veremez.
Ama ben olsam bütçe varsa, daha iyi bir marka model 550 - 600 watt bir psu alırdım. Tabi karar sizin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X