Şimdi Ara

i3 380m vs i5 460m

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu iki işlemci arasında çok büyük bi fark var mı,

sizce hangisi daha mantıklı
    i3 380m işlemcili ve iyi bir ekran kartı olan bi laptop mu, yoksa i5 460m işlemcili normal bi ekran kartı olan mı ?

• i3 380m daha iyi seçim olur oyunlar için tabi ki. Aralarındaki performans farkı işlemcilerin yok denecek kadar azdır muhtemelen
  • ben de bu iki işlemcide gidip geliyorum.turbo boost'u saymazsak arada özellik farkı yok benim gördüğüm

-3mb cache
    -2.53 GHz
    -35W
    -DDR3 800/1066 MHz
    -2 çekirdek

aynı laptop modelinde işlemci için 200-250 TL fiyat farkı turboboost için deymez diyorum.başka bir farkları var mı? i3 ilk çıktığında 2 çekirdek yazılımsal falan diye söylentiler vardı mesela tam emin değilim ama.

bu makalede benim dediğim gibi aynı işlemciler demiş.
    quote:

...There are many similarities between Core i3-380M and i5-460M processors. Both models are built on 32nm Arrandale core, and incorporate memory controller and graphics accelerator on a separate die in the same chip package. Both processors have two cores, and operate at 2.53 GHz, or one step higher than the currently fastest models from Core i3-3xx and i5-4xx processor lines. The processors have 256 KB L2 cache per core, and shared 3 MB L3 cache. The difference between these models are in the features. Although both CPUs support the same basic features like EM64T and Virtualization, and even more modern advanced features like HyperThreading, the Turbo Boost technology is supported only by Core i5-460M...

kaynak: http://www.cpu-world.com/news_2010/2010072201_Intel_prepares_Core_i3-380M_and_Core_i5-460M_mobile_CPUs.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aycibin -- 7 Mart 2011; 0:23:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

ben de bu iki işlemcide gidip geliyorum.turbo boost'u saymazsak arada özellik farkı yok benim gördüğüm

-3mb cache
    -2.53 GHz
    -35W
    -DDR3 800/1066 MHz
    -2 çekirdek

aynı laptop modelinde işlemci için 200-250 TL fiyat farkı turboboost için deymez diyorum.başka bir farkları var mı? i3 ilk çıktığında 2 çekirdek yazılımsal falan diye söylentiler vardı mesela tam emin değilim ama.

bu makalede benim dediğim gibi aynı işlemciler demiş.
    quote:

...There are many similarities between Core i3-380M and i5-460M processors. Both models are built on 32nm Arrandale core, and incorporate memory controller and graphics accelerator on a separate die in the same chip package. Both processors have two cores, and operate at 2.53 GHz, or one step higher than the currently fastest models from Core i3-3xx and i5-4xx processor lines. The processors have 256 KB L2 cache per core, and shared 3 MB L3 cache. The difference between these models are in the features. Although both CPUs support the same basic features like EM64T and Virtualization, and even more modern advanced features like HyperThreading, the Turbo Boost technology is supported only by Core i5-460M...

kaynak: http://www.cpu-world.com/news_2010/2010072201_Intel_prepares_Core_i3-380M_and_Core_i5-460M_mobile_CPUs.html

i5 4 cekirdek diye geciyo, 2 gercek 2 sanal cekirdek var. O sanal cekirdek nedir anlamadim ben. Sanal cekirdekler de normal cekirdek gibi iş goruyo mu? Yoksa sadece Turbo özelliginden kaynaklanan 2.53 ghz yi 2.8 e cikarmayi mi sagliyo?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.