Şimdi Ara

i3 4160 vs amd 6300 vs 6350 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çok oyunculu oyun oynuyorum ortalama 500 kişi felan bir arada oluyor, oc felan yapmıyacağım hangisini tercih etmeliyim? duruma göre anakart alıcağım.
    Ekran kartı msi 750ti gaming.

• voltran i3 ü almanı hiç tavsiye etmiyorum ben g3258 işlemcimle (fiyatı 200 tl) onun vereceği performanstan fazlasını alıyorum(OC ile) onun yerine bütçene göre amd den birini seç bide oc işini kaparsan rahat edersin ama dersen ki oc den anlamam 3 kuruş fazla verir iyisini alırım amd fx x6 3650
  • çok oyunculu oyunlarda amd daha avantajlı çok çekirdek bulundurması açısından. intel alacaksanız 4460 dan aşağı almayın. Amd için 6350 + msi 970a-g43 alabilirsiniz. O.c olayını öğrenirsen 6300 de alabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hz.Heisenberg

G3258 nerede i3 4160 nerede. 8 GHZ bile yapsaniz i3 4160'a yetisemeyecektir. Sen kaç GHZ'de kullanıyorsun?

Hocam büyütmeyin şu i3 leri gözünüzde aralarındaki tek fark i3'ün 2 iş parçacığı fazla olması ve 0.4 ghz fazlalığıdır.Ki bu değerleri g3258 de overclock yaparak rahatça aşabilirsin.Ben 4 ghz bazen 4,5 aşırtıyorum. aşağıdaki linki incelemeni tavsiye ederim(sanırım oc siz test etmişler):

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Pentium-G3258-vs-Intel-Core-i3-4160

Ki i3 4160 ile AMD FX X6 6350 arasında dağlar kadar performans farkı oluşur Overclockda AMD n
    in avantajıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SapphireEyes -- 15 Temmuz 2015; 3:56:39 >

• voltran1 V kullanıcısına yanıt
    Geleceği olmayan Am3+ platforma yatırım yapmak iyi olmaz.G3258'e de harcamak mantıklı değil,fantezi yapacaksanız alın,zaten yem bir işlemci.Intel i5 4460 almaya bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 15 Temmuz 2015; 11:35:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronakai

Geleceği olmayan Am3+ platforma yatırım yapmak iyi olmaz.G3258'e de harcamak mantıklı değil,fantezi yapacaksanız alın,zaten yem bir işlemci.Intel i5 4460 almaya bakın.

i5'e çıkamıyorum ki :/ max 400 tl işlemci için sınırım var ve fx6300 alırsam overclock için ucuza anakart bulmam gerekiyor varmı ki :/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voltran1 -- 15 Temmuz 2015; 14:29:28 >
  • Dostum FX X6 6300 ın 6100 üstünlüğü sadece 0.2 ghz fazla olmasıdır peki sana soru 0,2 mhz için 50 tl yi gözden çıkarabilir misin ? Zaten overclock yapmayı düşünüyorsun stok fanla bile 6100'ı 6300 seviyesine çıkarabileceğin görüşündeyim.Bu yüzden AMD FX X6 6100 al anakart istiyosan tavsiyem budur:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970a-g43-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP

ama ucuz olsun dersen sanırım buda işini görür:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a78l-m-lx3-amd-760g-780lsb710-am3--ddr3-1866mhz-vga-anakart.html?srt=UP

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SapphireEyes

Dostum FX X6 6300 ın 6100 üstünlüğü sadece 0.2 ghz fazla olmasıdır peki sana soru 0,2 mhz için 50 tl yi gözden çıkarabilir misin ? Zaten overclock yapmayı düşünüyorsun stok fanla bile 6100'ı 6300 seviyesine çıkarabileceğin görüşündeyim.Bu yüzden AMD FX X6 6100 al anakart istiyosan tavsiyem budur:

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-970a-g43-amd-970-sb950-am3-ddr3-2133mhzoc-sata-30-usb-30-anakart.html?srt=UP

ama ucuz olsun dersen sanırım buda işini görür:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus-m5a78l-m-lx3-amd-760g-780lsb710-am3--ddr3-1866mhz-vga-anakart.html?srt=UP

6300 alsam stok fanla ne kadar oc yapılabilir? bir kaç ay sonrasına kadar sanırsam sogutucu alabilirim.kredi ödemelerim daha bitmedi,2017 ocak ta bitince zaten msi gamebook alıcam geçici olacak bu sistem ama geçici olacak diye de 2 sene kötü pc kullanmak istemem doğrusu.

• quote:

Orijinalden alıntı: voltran1
    6300 alsam stok fanla ne kadar oc yapılabilir? bir kaç ay sonrasına kadar sanırsam sogutucu alabilirim.kredi ödemelerim daha bitmedi,2017 ocak ta bitince zaten msi gamebook alıcam geçici olacak bu sistem ama geçici olacak diye de 2 sene kötü pc kullanmak istemem doğrusu.

FX X6 6300 stok fanıyla 3,8 ghz rahat overclock yaparsınız belki oyuna göre biraz ısınmayı göze alıp 4 ghz yaparsınız ama 4 ghz stok fanı günlük kullanım için tavsiye etmem oyunda 5-10 fps fazla için işlemci 70 derece çıkarılmaz bence.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: voltran1

FX X6 6300 stok fanıyla 3,8 ghz rahat overclock yaparsınız belki oyuna göre biraz ısınmayı göze alıp 4 ghz yaparsınız ama 4 ghz stok fanı günlük kullanım için tavsiye etmem oyunda 5-10 fps fazla için işlemci 70 derece çıkarılmaz bence.

Ekran kartı 750ti olacak,oyunda effectler bir anda patlıyor ve nereden baksanız 100 kişi bir arada oluyor,bu durumda işlemci ne kadar zorlanır ki?

Hangi oyundan bahsettiğini çok merak ettim 750ti iyi bir kart bence efektleri kaldırabilir işlemcide oc siz bile zorlancağını sanmam ama 500 kişi 3.8 sana yeterli olur olmazsa zaten bir soğutucuyla işini görürsün.
  • quote:

Hangi oyundan bahsettiğini çok merak ettim 750ti iyi bir kart bence efektleri kaldırabilir işlemcide oc siz bile zorlancağını sanmam ama 500 kişi 3.8 sana yeterli olur olmazsa zaten bir soğutucuyla işini görürsün.

Oyun knight online user gerçekten çok fazla,ayrıca gelen v2 ile de birlikte effectler inanılmaz gelişti diyebiliriz bu yüzden terettüddeyim

Keşke arttırabilseniz bütçenizi.2.el alın dicem onada yanaşmazsınız.Madem öyle sizde bu ikiliyi alır Zen mimarisine kadar kullanırsınız.Fx 6300 + Cooler Master Hyper TX3 Sinerji'de 420,91 TL.Bu ikliyle 4Ghz'de sorunsuz kullanabilirsiniz(aslında stok hızda da kullanabilirsin).4Ghz+ için orta halli soğutucu gerekir oda bütçenizi aşıyor.Zaten 4Ghz üstüne çıkmakta anlamsızdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Faustus -- 15 Temmuz 2015; 17:15:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ronakai

Fx 6300 + Cooler Master Hyper TX3 Sinerji'de 420,91 TL.Bu ikliyle 4Ghz'de sorunsuz kullanabilirsiniz(aslında stok hızda da kullanabilirsin).4Ghz+ için orta halli soğutucu gerekir oda bütçenizi aşıyor.Zaten 4Ghz üstüne çıkmakta anlamsızdır.

kesinlikle darboğaz olmaz dimi?? 750ti ile birlikte hiç bir yerde görmedim ama yine de sormak lazım.
  • Knight Online Dostum knight online Önerilen sistem gereksinimleri CPU pentium 4 1.8GH RAM 1GB
    VGA 3D Acceleration bu sistemle gta 5'i bile uçurusun
    Hayır olmaz .
  • quote:

Knight Online Dostum knight online Önerilen sistem gereksinimleri CPU pentium 4 1.8GH RAM 1GB
    VGA 3D Acceleration bu sistemle gta 5'i bile uçurusun

Sen ona bakma :D gerçekten dağlar kadar fark var arkadaşlarımın tekinde e8400 ve hd 5450 modeli var 4 gb ram oyun yine de kasıyor söylendiği gibi değil o önerilen sistem sadece oyun açılması için oyun açıldıktan sonrasıda var :D

Knight oynuyorsan i3 her türlü ezer geçer.eski bir mmorpg oyunu ve eski mmorpg ler tek çekirdeğe yüklenir mesela silkroad online.i3 ile fx6300 arasında tek çekirdekte 2 kata yakın fark var ve i3 daha önde.o yüzden i3 alman yararına olur ve en ucuz anakartla bile sıkıntısız çalışır.fan derdin olmaz uzar gider bu böyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanenes3

Knight oynuyorsan i3 her türlü ezer geçer.eski bir mmorpg oyunu ve eski mmorpg ler tek çekirdeğe yüklenir mesela silkroad online.i3 ile fx6300 arasında tek çekirdekte 2 kata yakın fark var ve i3 daha önde.o yüzden i3 alman yararına olur ve en ucuz anakartla bile sıkıntısız çalışır.fan derdin olmaz uzar gider bu böyle.

Aslında bende i3 alıp yoluma bakarım diyordum çünkü geleceği olanda bir anakart kullanmış olacağım ama knight online'ın yanında gta 4-5 assasian creed rogue bf 4 gibi oyunlarıda denemek isterim ağırlıklı knight online ama böyle sistem toplamışken diğer oyunlarıda denememek ayıp olur bu yüzden 6 çekirdek beni cezbediyor.

Gta 5 de de daha iyi fx6300 den

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.