Şimdi Ara

Intel Core i7 6700 vs AMD A10 7870K

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: tesquo Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben bilgisayar topluyorum geçenlerde de bir konu açmıştım. Fakat aklıma bir soru takıldı niye Intel Core i7 6700 yerine AMD A10 7870K filan tercih etmiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim .

• Ev kullanıcısı üst düzey oyun(ultra ayarlar,yeni aaa oyunlar) oynamayanlar için a10 7870 k gayet yeterlidir,i5 ise daha güçlü kart 970-480 ve üzeri kullananlar için daha iyidir,render için prof kullanımlarda ise i7 daha iyi olacaktır.
    Yani sen sadece nette takılıp,4 k film seyrederim,arada puzzle tarzı oyun oynarım diyosan a10 niye almayasın,kullanacağın yere göre işlemci seçmen gerekir,üstü israf olur sadece.
  • phybarin kullanıcısına yanıt
    Dostum i7 ile A10 Karsilastirmak Yanlis Bana Sorarsan Sana Bulldozer Onermem Yas Tahtaya Basmis Olursun. Zen islemci ikisinden Daha Mantikli Duruyor Tabi Cikana Kadar Bulldozerlerin IPC Performansi Cok Kotu Zen islemcinin IPC Performansi Cok Guclu islemcilerde IPC Performansi Cok Onemli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 14 Haziran 2016; 19:53:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Dostum i7 ile A10 Karsilastirmak Yanlis Bana Sorarsan Sana Bulldozer Onermem Yas Tahtaya Basmis Olursun. Zen islemci ikisinden Daha Mantikli Duruyor Tabi Cikana Kadar Bulldozerlerin IPC Performansi Cok Kotu Zen islemcinin IPC Performansi Cok Guclu islemcilerde IPC Performansi Cok Onemli .
    ekran kartı almayacaksan apu ancak denildiği üzere çok iyi bir işlemci değil...
  • quote:

Orijinalden alıntı: redoracle

Ev kullanıcısı üst düzey oyun(ultra ayarlar,yeni aaa oyunlar) oynamayanlar için a10 7870 k gayet yeterlidir,i5 ise daha güçlü kart 970-480 ve üzeri kullananlar için daha iyidir,render için prof kullanımlarda ise i7 daha iyi olacaktır.
    Yani sen sadece nette takılıp,4 k film seyrederim,arada puzzle tarzı oyun oynarım diyosan a10 niye almayasın,kullanacağın yere göre işlemci seçmen gerekir,üstü israf olur sadece.

480 kullandımıda hemen i5 bilmem ne diyosun belki darboğaz yapacak olur ya
  • Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Dostum Ben Kimseye APU Onermem Hele Bulldozerse Hic Onermem Zen APU Olsa Oneririm Zen islemcinin IPC Performansi Cok Guclu Keske Daha Fazlasi Olsa Bende Bu Yuzden Zen islemci Alicam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 14 Haziran 2016; 19:57:20 >
  • quote:

Dostum Ben Kimseye APU Onermem Hele Bulldozerse Hic Onermem Zen APU Olsa Oneririm Zen islemcinin IPC Performansi Cok Guclu Keske Daha Fazlasi Olsa Bende Bu Yuzden Zen islemci Alicam.
    Core i5 6600 la karşılaştırsak testlerde AMD A10 7870K daha performanslı duruyor niye bu kadar kötü olduğunu anlayamıyorum ... Pek bir bilgim yok kusura bakmayın. Birde ekran kartı olarak rx 480 düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phybarin -- 14 Haziran 2016; 22:47:47 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Dostum Yok A10 Tabiki'de Kotu islemci Degil Ama i5'leri Gecemez Ama i3'leri Geciyor Zaten Ona Denk islemci.
  • quote:

7870 bulldozer tabanlı değil ki

APU yonga ile CPU karşılaştırmak çok saçma olur. A10 tek basina içindeki GPU ile HD Graphics'li i7'yi darmadağın edecektir. Bu durumda sizin dediğinizin tam zıttı oluyor.
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Sen Oyle San Dostum A10 Bulldozer Familyasindan Geliyor Steamroller Mimarisi Bulldozerin Kanini Ve Genetigini Tasiyor Yani Sonuc Olarak Bulldozer APU Benim Dedigim islemci Olarak i7'nin Biraz Gerisinde Aslinda Cekirdekler Guclu Olsa i7'yi Halt Ederde Kas Gucu Diye Birsey Yok .
  • quote:

Sen Oyle San Dostum A10 Bulldozer Familyasindan Geliyor Steamroller Mimarisi Bulldozerin Kanini Ve Genetigini Tasiyor Yani Sonuc Olarak Bulldozer APU Benim Dedigim islemci Olarak i7'nin Biraz Gerisinde Aslinda Cekirdekler Guclu Olsa i7'yi Halt Ederde Kas Gucu Diye Birsey Yok .

cevap vermeyin
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Dostum Bana Kizma Ama Bulldozer Mimarisi Gercekten Yaramaz IPC Performansi Cok Kotu Ben Ne Yapiyim AMD Adam Gibi islemci Yapsin Onu Koruyayim. APU'da CPU ile GPU Birlestiginde i7'yi Geride Biraktigini Cok iyi Biliyorum Sende Biliyorsun Zaten.
  • İntel yerinde bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: naak98

Bu mesaj silindi.
    http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i7-6700+%40+3.40GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Core+i5-6600+%40+3.30GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=AMD+A10-7870K

http://www.hepsiburada.com/intel-skylake-core-i7-6700-3-4ghz-8mb-cache-lga1151-islemci-pm-bd804093 1000tl

http://www.hepsiburada.com/amd-a10-7870k-godavari-3-9ghz-soket-fm2-95w-islemci-pm-bd803801 500tl

a10 şahin olsa i7-6700 ferrari galiba bu açıklama sana yeter.

neden a10 bu kadar övülüyor çünkü ekran kartı takmadanda oyunlarda iyi performansı oluyor ancak i7 saf işlem gücünü sana sunuyor ki aşırı iyi bir ekran kartına bile yetecek güçte şimdi asıl soru şu niye fiyat farkı 2katı olan bir işlemciyle kıyas yaptın pahalı olan geçiyor işte görüyorsun :/

ve a10 kas gücüne fln gelince adamlar intelle yarışamadığı için böyle bir yola başvurmuş ekran kartını işlemciyle bütünleştirmiş üstüne turbo eklemiş ekran kartı çok kullanılınca turbo açılmıyor ancak sadece işlemci kullanılınca içindeki gpu çalışmadığından ısı oluşmuyor ve turbo etkin şekilde kullanılabiliyor.

Konu biraz karmaşık ama apular güzel optimize edilmiş EKONOMİK işlemciler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Overclockmanyağı -- 15 Haziran 2016; 20:03:12 >

• Overclockmanyağı kullanıcısına yanıt
    Dostum Simdi Bak APU'da Kas Gucu Olsa i7'le Kafa Kafaya Giderdi Diyorum Gecerdi Demiyorum Ama Kas Gucu Yok Ki Zen APU'da Kas Gucu Var iste O i7'le Kafa Kafaya Kapisacak islemci Tabi Kagit Ustunde Asil Ciktiginda Belli Olucak.
  • Sertan-57 S kullanıcısına yanıt
    Ne kadar prim verdi amd sana söyle kardeşim yorma milleti.
  • naak98 kullanıcısına yanıt
    Dostum intel'de Sana Ne Kadar Prim Mi Verdi Ben Kimseyi Yormadim Senin Gibi'lerle Hic Ugrasamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 15 Haziran 2016; 22:21:46 >
    A10 6700 den daha güçlü.bir
    İşlemcidir. Ancak 5960x buna denktir. 1500 e felan 6700 alınmaz. Sen A10 al keyfine bak.
  • Simdi Yanlis Anlasildi Kimse Ne Demek istedigimi Anlayamamis Diyorum Ki APU'da Kas Gucu Olsa i7'le Kapisirdi Diyorum Gecerdi Demiyorum Olay Bu APU'larin Tek izlek Performansi Cok Kotu Alinmaz En iyi Zen islemciyi Beklemek En iyisi Zen APU'yu Beklemek.
    arada fiyat farkkı var birde kişiden kişiye değişir tercih meselesi amd veya intel mi olması

hem amd hemde intel kullanan birisi olarak kişinin tercihi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.