i5 burun farkıyla önde gözüküyor fakat iki fiziksel çekirdekli yani teknik olarak çift çekirdekli ama dört izlek işleyebiliyor. AMD ise dört fiziksel çekirdekli. i5 e oynamak biraz piyango olur çünkü üzerinden 3 farklı soket geçti artık eski sayılabilecek bir işlemci. AMD ler kolay kolay eskimiyor 990fx'li bir kartla oldukça ileriye dönük bir sistem toplanabiliyor. Karar yine de size kalmış
anandteche pek güvenmiyorum. x4 955 le 1100t arasında çok çok az fark var. gerçek yapılan testlerde x4 955 i7 920 ye denk işlemci olduğunu gösteriyor anandtech kafamızı karıştırdı. ama amd alacak heralde.
Yazılımsal kullanım için i5 daha iyi bir çözüm olabilir ama dört fiziksel çekirdek her zaman daha iyi sonuç verecektir. Ayrıca güncellik olayı da x4'ün ayrı bir avantajı
tabiki 955. intel alacaksan yeni nesil i5 2400, 2500K gibi modellere bakmalısın.
2- i5 650, 1156 soket. 1156 soket ölü bir soket, yeni işlemci çıkarmayacaklar o sokete.
3-955'in çarpan kilidi açık, daha rahat overclock edilebiliyor.
4-955'in soketi de eski, ancak yeni nesil AMD kartlara takılabiliyor. Yeni nesil bir kart alıp 955 takarsın. Bulldozer'in 2. nesil işlemcileri çıkınca onlara terfi edersin.
5- i5 650'nin temel avantajı daha az güç kullanması 125 W 955/ 75W i5 650 gibi olması lazım.
Sonuç: x4 955 al...
Sadece oyun için alınacaksa AMD , çok profesyonel işlemler + oyun içi alınacaksa Intel.... Benim görüşüm bu.
Sadece oyun için alınacaksa AMD , çok profesyonel işlemler + oyun içi alınacaksa Intel.... Benim görüşüm bu.
tabii de karşılaştırdığımız 1156 soket bir i5 650 olunca sokakta bedava görsem almam.
quote:
Orijinalden alıntı: Sajuuk
quote:
Orijinalden alıntı: Middle Earth
tabii de karşılaştırdığımız 1156 soket bir i5 650 olunca sokakta bedava görsem almam.
Valla ben bedava görsem alırım, sonra kendi işlemcimle beraber satar bir2500k alırım :)
teşekkürler arkadaşlar 955 alıyoruz ozaman oyun için kullanacak.
Şimdiden hayırlı olsun, gerçi Bulldozer'ler pek bir şey ortaya koyamadı ama yine de yeni nesil bir kart almayı düşünebilirsiniz. Böylece en azından 2. nesil Bulldozer'ler iyi çıkarsa onlara terfi etme şansı olur.
AM3+ destekli bir anakart almayı düşünebilirsiniz yani.
quote:
Orijinalden alıntı: L'Ziya
Şimdiden hayırlı olsun, gerçi Bulldozer'ler pek bir şey ortaya koyamadı ama yine de yeni nesil bir kart almayı düşünebilirsiniz. Böylece en azından 2. nesil Bulldozer'ler iyi çıkarsa onlara terfi etme şansı olur.
AM3+ destekli bir anakart almayı düşünebilirsiniz yani.
tamam teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme