Şimdi Ara

i3 560 3.33@4.62 yukarısı için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar i3 560 için nette araştırma yapmama rağmen pek bilgi bulamadım o.c. hakkında sistemim imzamdaki gibidir.
    25*185 baseclock ile 4.625 te stabil voltaj vermeden. daha yukarısı için yardımlarınızı bekliyorum.

• 4.625 Mhz de voltaj vermeden bi de stabil tutabildiysen, ekstra yardima ihtiyacin yok demektir...

Tam bilemiyorum ama voltajin Auto da olmasi voltaj vermemek degildir!!!

prime95 ile bir SS ekleyebilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle58 -- 2 Şubat 2011; 17:05:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eagle58

4.625 Mhz de voltaj vermeden bi de stabil tutabildiysen, ekstra yardima ihtiyacin yok demektir...

Tam bilemiyorum ama voltajin Auto da olmasi voltaj vermemek degildir!!!

prime95 ile bir SS ekleyebilir misin?
    diyeceğim o ki yukarıdakileri ekle birde voltaj otomatiktir sende o kendisi istediği kadar voltaj verir zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: maliahmet1

diyeceğim o ki yukarıdakileri ekle birde voltaj otomatiktir sende o kendisi istediği kadar voltaj verir zaten

Alıntıları Göster
    işte durum budur

en fazla 195 x 25= 4875 baseclock ta açılıyor ama prime 95 çalıştığında mavi ekran çıkıyor.

daha yukarı gider mi acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekselans001 -- 2 Şubat 2011; 19:23:00 >

• Stabil ise 4.2de bırak yakıcan az kalmış.voltaj auto sanıyorsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

Stabil ise 4.2de bırak yakıcan az kalmış.voltaj auto sanıyorsam.
    yüksüz

• Evet voltaj auto belli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekselans001

yüksüz

Alıntıları Göster
    bunlarda yüksüz ve voltaj auto sıcaklık değerleri.
    default fani ile 1,425 ghz de 98 derece sıcaklık görmüştüm ve prime 95 testini durdurmak zorunda kalmıştım.

şimdi akasa venom ile 4,625 ghz de 81 derece gayet başarılı bir soğutma bence.
    sizce bu sıcaklıklar nasıl?

• 4.625mhz sıcaklık 85bile olsa süper.Bence @CESAJANS abimizin açtığı 4.2ghz üzeri forma göz at.bu arada eklediğn resim i anlayamadım.masaüstü değer herhalde default boşta ki sıcaklıklar işlemci 30-40arası ekran kartı 40-46arası kuzey köprüsü 25-30 arası güney köprüsü de öyle disk 20-30arası ise boşta sorun yok demektir
  • quote:

4.625mhz sıcaklık 85bile olsa süper.Bence @CESAJANS abimizin açtığı 4.2ghz üzeri forma göz at.bu arada eklediğn resim i anlayamadım.masaüstü değer herhalde default boşta ki sıcaklıklar işlemci 30-40arası ekran kartı 40-46arası kuzey köprüsü 25-30 arası güney köprüsü de öyle disk 20-30arası ise boşta sorun yok demektir
    bunlar masaüstü değerleri işlemci 4,625 ghz

• quote:

/>

süper.ancak yük altında değerleride bir bir ekle.OCCT ile .1saat teste tabi tut.bu testi geçersen kasayı hiç kullanma müzeye götür
  • quote:

quote:

/>

süper.ancak yük altında değerleride bir bir ekle.OCCT ile .1saat teste tabi tut.bu testi geçersen kasayı hiç kullanma müzeye götür

Alıntıları Göster
    occt ne ayarlarda olmalı yazarsanız test sonuçlarını yarın koyarım foruma

• Occt aç 1hours tıkla sonra solda yukarıdan aşağı doğru 2yada 3.de linpack diye birşey var onu tıkla sonra ok de başka.canını sıkma sorun varsa ilk 10dakikada hata verir.bu arada biosta pci yi autodan kurtar 100yap.sıcaklıklar 85i geçerse voltajı da ele al.aslına bakarsan anlayan asla autoda bırakmaz sadece hevesin kırılmasın autoda neler olabileceğini gör sıcaklıklar aşırı yükselir.ancak autoda testi bitirmen şans.bence 1.45volt ile dene test biterse 1.40volt ile dene.test biterse 1.375 vs dene.önce işlemcinin stabil voltajını yakalıyorsun sonra elle yavaş yavaş adım adım voltaji aşağı çekiyorsun en stabilde bırakıyorsun.örneğin ben 1.25verdim test bitti.1.2verdim bitti en son 1.1875 i verdim bunun altını verdiğimde 4.0ghzde stabil değildi testi en az 1.1875v de bitirdim.auto yapınca test bitiyor ancak 1.3volt veriyor.umarım işine yarar
  • verdiğin bilgiler için teşekkür ederim suleymangonca.
    pci zaten 100 e sabitlemiştim burada bir sıkıntı yok.cpu voltajını auto yapınca prime 95 te 1.55 volt oluyor.
    manuel olarak voltajı aşağı çekmeyi deneyeceğim bakalım sonuçlar ne çıkacak.

quote:

Orijinalden alıntı: suleymangonca

Occt aç 1hours tıkla sonra solda yukarıdan aşağı doğru 2yada 3.de linpack diye birşey var onu tıkla sonra ok de başka.canını sıkma sorun varsa ilk 10dakikada hata verir.bu arada biosta pci yi autodan kurtar 100yap.sıcaklıklar 85i geçerse voltajı da ele al.aslına bakarsan anlayan asla autoda bırakmaz sadece hevesin kırılmasın autoda neler olabileceğini gör sıcaklıklar aşırı yükselir.ancak autoda testi bitirmen şans.bence 1.45volt ile dene test biterse 1.40volt ile dene.test biterse 1.375 vs dene.önce işlemcinin stabil voltajını yakalıyorsun sonra elle yavaş yavaş adım adım voltaji aşağı çekiyorsun en stabilde bırakıyorsun.örneğin ben 1.25verdim test bitti.1.2verdim bitti en son 1.1875 i verdim bunun altını verdiğimde 4.0ghzde stabil değildi testi en az 1.1875v de bitirdim.auto yapınca test bitiyor ancak 1.3volt veriyor.umarım işine yarar

• quote:

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim suleymangonca.
    pci zaten 100 e sabitlemiştim burada bir sıkıntı yok.cpu voltajını auto yapınca prime 95 te 1.55 volt oluyor.
    manuel olarak voltajı aşağı çekmeyi deneyeceğim bakalım sonuçlar ne çıkacak.

quote:

Occt aç 1hours tıkla sonra solda yukarıdan aşağı doğru 2yada 3.de linpack diye birşey var onu tıkla sonra ok de başka.canını sıkma sorun varsa ilk 10dakikada hata verir.bu arada biosta pci yi autodan kurtar 100yap.sıcaklıklar 85i geçerse voltajı da ele al.aslına bakarsan anlayan asla autoda bırakmaz sadece hevesin kırılmasın autoda neler olabileceğini gör sıcaklıklar aşırı yükselir.ancak autoda testi bitirmen şans.bence 1.45volt ile dene test biterse 1.40volt ile dene.test biterse 1.375 vs dene.önce işlemcinin stabil voltajını yakalıyorsun sonra elle yavaş yavaş adım adım voltaji aşağı çekiyorsun en stabilde bırakıyorsun.örneğin ben 1.25verdim test bitti.1.2verdim bitti en son 1.1875 i verdim bunun altını verdiğimde 4.0ghzde stabil değildi testi en az 1.1875v de bitirdim.auto yapınca test bitiyor ancak 1.3volt veriyor.umarım işine yarar

Alıntıları Göster
    occt ile 27 dakika kala sıcaklık core 1 max 77 derece idi testi durdurdum zamanım olmadığı için akşam resimleride foruma eklerim. voltaj düşme işine de başlarım.

• quote:

occt ile 27 dakika kala sıcaklık core 1 max 77 derece idi testi durdurdum zamanım olmadığı için akşam resimleride foruma eklerim. voltaj düşme işine de başlarım.

önce autoda bırak testi bitirsin sonra voltaji elle düşür bakalım ne olacak.birde bios a gir elle 1.30volt ver.sonra masaüstünde gel cpuZ çalıştır bak bakalım verdiğin voltaji aynen gösteriyormu.çünkü senin masaüstünde gördüğün 1.55volt gerçek olmayabilir.daha yüksek oluyo.örnek gerçek örnek. Ben bios ta 1.2volt yapiyorum masaüstü 1.1.5volt daha düşük gözüküyo.mesela ben 1.30volt veriyor m masaüstü 1.250volt görüyorm.Demem o ki bu normal bir olay ancak bilmen gerekli.vdrop tan yapıyor bunu önlemi yok.ben 1.1875volt verdim diğer bütün programlada 1.1565v gibi daha düşük değer gözukuyor.bir ara voltaj autoel Occt de anlık 1.65volt verip cakildigini bile gördüm.

• ben auto da bi ara 1.620 gördüm g-puz da prime 95 çalışıyordu ama herhangi bişe olmadı :D
    quote:

quote:

önce autoda bırak testi bitirsin sonra voltaji elle düşür bakalım ne olacak.birde bios a gir elle 1.30volt ver.sonra masaüstünde gel cpuZ çalıştır bak bakalım verdiğin voltaji aynen gösteriyormu.çünkü senin masaüstünde gördüğün 1.55volt gerçek olmayabilir.daha yüksek oluyo.örnek gerçek örnek. Ben bios ta 1.2volt yapiyorum masaüstü 1.1.5volt daha düşük gözüküyo.mesela ben 1.30volt veriyor m masaüstü 1.250volt görüyorm.Demem o ki bu normal bir olay ancak bilmen gerekli.vdrop tan yapıyor bunu önlemi yok.ben 1.1875volt verdim diğer bütün programlada 1.1565v gibi daha düşük değer gözukuyor.bir ara voltaj autoel Occt de anlık 1.65volt verip cakildigini bile gördüm.

• Hadi bakalım hayırlısı.ben sistemimi sadece oyun kullanıyorum.4.0ghz bana yetiyor.bu arada işlemciler arası ghz nin farkı çok.örnek benim 4.0ghz x işlemcinin 5.0ghz sine denk.vs.E8400 4.0ghz ile i7 975e 4.0ghz aynı değil misali
  • quote:

Hadi bakalım hayırlısı.ben sistemimi sadece oyun kullanıyorum.4.0ghz bana yetiyor.bu arada işlemciler arası ghz nin farkı çok.örnek benim 4.0ghz x işlemcinin 5.0ghz sine denk.vs.E8400 4.0ghz ile i7 975e 4.0ghz aynı değil misali
    süper pi testini eklesene foruma bakalım.
  • google i7 975e süper pi yaz donanım haberin sandy bridge işlemci üzerine olan formu oku.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.