Şimdi Ara

I3-6100 vs 3. nesil I5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

I3-6100 işlemci ve buna uygun ddr 4 destekli bir anakart ile sistem toplamayı düşünüyordum sıfır olarak; fakat bilgisayarcı arkadaş fiyatın da daha uygun olacağından dolayı bana ikinci el 3. nesil bir i5 işlemci ve buna uygun bileşenler tavsiye etti. Amacım mütevazi bir PC toplamak. Oyun pek oynamam; ama arada bir Hitman Absolution ve Fifa gibi oyunları da oynamak istiyorum orta ayarlarda da olsa. Ekran kartı şu anda almayacağım. Daha önce de i3-6100 ile ilgili konu açmış ve görüşlerinize başvurmuştum; fakat bu sefer bu 3. nesil i5 aklımı karıştırdı.

i3-6100 ve uygun bileşenler yanında 3. nesil bir i5 işlemci ve ona uygun bileşenler hakkında tavsiye ve görüşlerinizi belirtirseniz memnuniyet duyarım. Sizce bu iki sistemin avantaj ve dezavantajları nelerdir?

• I5 4460 altına indikten sonra 6100 almak daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • skylake al islemci ilerde guncellersin ams i3 ede oc yap muhakkak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

I5 4460 altına indikten sonra 6100 almak daha mantıklı.

Anladım hocam. 4. nesil bir i5 baktım; fakat sıfır fiyatı halen i3-6100' den 200 TL civarı fazla. İkinci el de pek uygun fiyatlı bulamadım. Cevabınız için de teşekkür ederim.

quote:

skylake al islemci ilerde guncellersin ams i3 ede oc yap muhakkak

O.C. yapmaya ihtiyaç duymam gibi geliyor bana; fakat zaten bildiğim kadarıyla da i3' lerde O.C. imkanı yok. Tabi yanlış biliyor da olabilirim
  • 3. Nesil i5 guzel bir secim olabilir uzunca seneler kullanirsin fiyati daha uygun olacagindan daha mantikli performans olarakta biraz daha onde i3 e gore bazi arkadaslar ddr4 olsun gelistirirsin falan diyecek belkide basit bir iki oyun oynayan biri icin gereksiz caba bunlar performansina bak sen i5 i uyguna al gec diyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.