Şimdi Ara

i3-9100F - i5 9400F hangisini seçmeliyim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlıkta belirttiğim iki işlemciyi İntel sitesinde karşılaştırma yaptığımda i3 daha iyi gibi göründü. Çok fazla'da anlamıyorum. Hangisinden daha fazla performans alabilirim?
    Karşılaştırma linki aşağıdadır. İşlemci seçerken Ghz hızına mı yoksa çekirdek sayısına mı bakmalıyım.

Anakartım: Gigabyte G1 Sniper B7

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turgut1973 -- 9 Temmuz 2019; 18:39:30 >

• Her iki işlemci de kullandığınız anakart ile uyumlu değil (Sadece 6. ve 7. nesil Intel işlemciler uyumludur).
  • Uyumlu olmayan nedir tam olarak yazar mısın? Ben pin sayısına bakıp olur dedim ama bilgim yok detayları ile ilgili.
  • Gigabyte G1 Sniper B7 LGA 1151 soketli, B150 çipsetli bir anakart.

8. ve 9. nesil Intel işlemciler için ise LGA1151v2 soketli, 300 serisi çipsetli (H310, B360, B365, H370, Z370, Z390) anakart gerekiyor.
  • Elinizdeki anakartı elden çıkartıp yeni seriye geçin amd yada ıntel. 6. yada 7. nesile boşa para vermeyin.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Peki sizin önereceğiniz bir anakart var mı uygun fiyatlı ve işimi görebilecek. Ben mevcut sistemimi ufak ufak upgrade etmek istiyorum. Mesela mevcut ramlerim 2x8GB 2100Mhz bunu artırıp 3200 veya 3600 alıcam ileride. Arkadaşımın söylediğine göre işlemcinin bus hızınında 3200 veya 3600Mhz yi desteklemesi gerekirmiş. Yoksa ram değiştirmemin mantığı yokmuş. Bu iki işlemcinin bus hızını bir türlü bulamadım. Veri yolu hızı olarak 8 GT/s DMI3 yazıyor İntel sitesinde. Aynı şeyden bahsediyor mu bilmiyorum.

Açıkcası kasayı alıp bir bilgisayarcıya gitmeyi düşündüm ama genelde ellerinde kalan fazla malları satmak istediklerinden güvenemedim. :(
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Yazdığım iki işlemci de 9.nesil. Bunlardan birini alacaksam hangisini ve neden seçmeliyim? Bu işlemcilere önereceğiniz uygun fiyatlı bir anakart var mı?
  • Anakartı sat b450 ve ryzen 2600 al.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    İki işlemcide kötü sanırım ısrarla AMD önerdiğinize göre :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turgut1973

Kötü değil fakat fiyatına göre iyi değil. Fiyat performans olarak amd öneririm
  • Mar00N kullanıcısına yanıt
    Tamam teşekkür ederim.
  • 9400f gayet iyi bir işlemci. AMD 2600 ile 4.2 çalıştıracak son ki 9400f etsin. Limitin iyi ise AMD 3600 alınabilir.
  • win11 kullanıcısına yanıt
    Limit olarak bir rakam belirlemedim henüz ama AMD hiç kullanmadım bu zamana kadar. Ryzen 9 3000 serisi çıkacakmış. 3950x Eylül ayında diyorlar. Ya çok fazla para yatırıp böyle birşey alıcam ya da beni 1 2 sene idare edecek bir upgrade yapıcam pc ye.
    Anakart destekleseydi İ3 9100F ya da i5 9400F almayı planlıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

Kötü değil fakat fiyatına göre iyi değil. Fiyat performans olarak amd öneririm

Alıntıları Göster
    Bak bu cevabı sevdim.
    ama bence o 2 intel işlemcide leş
  • Peki sizin öneriniz nedir? i7 ya da i9 mu? yoksa bu rakamlara çıkacaksam Ryzen 9 serisini mi beklemeliyim?
  • Turgut1973 T kullanıcısına yanıt
    Ryzen r5 3600 alıp geçin.
    B450 MSI tomahawk gibi bir bordun biosunu güncelleyip kullanabilirsiniz.
    Ramler 2 ve 4. Slota takılacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 9 Temmuz 2019; 21:6:6 >
  • quote:

Günümüzde her oyunu sorunsuz oynamak için minimum 6 çekirdek 12 izlek gerekiyor
    İzlek dediğiniz nedir? bunuda ilk defa duyuyorum :(
  • quote:

İzlek dediğiniz nedir? bunuda ilk defa duyuyorum :(
    İngilizcesi thread

Yardımcı çekirdek diyebiliriz. Oyunlarda çok faydası oluyor. Mesela 4 çekirdek 8 izlek bir işlemci 6 çekirdek 6 izlek işlemciden daha iyi sonuçlar verebiliyor oyunlarda
    Hocam oyunla çok işim olmuyor da bir program kullanıyorum misal şuan core temp den baktığımda 4 çekirdeğimde 65 derece civarında çalışıyor. Zaman zaman kasmalar da oluyor pc de. çekirdek ve izlek sayısı artarsa iş yükü azalacağından biraz rahatlama sağlar mı?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.