Şimdi Ara

I3 ve I5 islemci fark hissedilirmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
24.974
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bi laptop almayi planliyorum. Iki laptop arasinda kaldim. Her ikisinin de 1 gb 5650 ekran karti var. Ram 4GB DDR3 olacak. Birinin I3 330m 2.13 GHz digerinin I5 430m 2.26 GHz islemcisi var. I5 olan turbo boost ile 2.5 GHz e cikabiliyor. Bu laptobu almamin asil amaci silkroad oynamak. Iki model arasinda islemciler konusundaki fark oyun oynarken cok hissedilir bir fark midir? Bu konuda bilgisi olan varmidir? Bir de coklu client acmak istiyorum. En fazla kac tane actirir? Bu konuda devreye islemci farki girer mi? Yardimci olursaniz cok sevinirim.

• labtoplar aşırı ısındığından 24 saat çalışması hususunda sorun yaşarsın
  • bunu Teknik yardım bölümüne açsaydın daha iyi yardımcı olurlardı ..
  • Markasına bğlı. Çünkü markalar laptopun içine aynı parçaları kullansa da kendilerine özel dizayn ederler. Fan çıkış noktası gibi... Markası packard bell ise öneririm zira aynı laptop bende de var; 8 tane client açıyorum 1 haftadır kapatmadım (salı update'ini saymazsak ) hala açık... Diğer markalar için bir şey söyliyemiyeceğim; çünkü kullanmadım bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Feraset.

Markasına bğlı. Çünkü markalar laptopun içine aynı parçaları kullansa da kendilerine özel dizayn ederler. Fan çıkış noktası gibi... Markası packard bell ise öneririm zira aynı laptop bende de var; 8 tane client açıyorum 1 haftadır kapatmadım (salı update'ini saymazsak ) hala açık... Diğer markalar için bir şey söyliyemiyeceğim; çünkü kullanmadım bilmiyorum.

+1
    HP compaq
    Aynı gibi salı günleri update olduğunda kapatıyorum o kadar...
    Konuyu açan arkadaş,teknik bilgim pek yok işlemciler hakkında ama fiyat olarak en uygunu neyse onu al...Ama masaüstü tercih etmeni şiddetle tavsiye ederim bir laptop kullanıcısı olarak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheRiddler -- 27 Şubat 2010; 19:37:16 >

• Öncelikle yorumlar için teşekkürler. Almak istediğim modeller Packard Bell TJ75 JO 114 TK ya da acer as5740g. Her iki modelin de hem i3 hem i5 işlemcili modelleri var. İ3 ile İ5 arasında 200 lira gibi bi fark var. Aslında sorum ısınma probleminden çok oyun performansı ile ilgili. Yani i3 ile i5 arasında oyun performansı açısından fark büyükmüdür? Öncelikli amacım silkroad oynamak, ole kullandığım ağır bir program da yok. O yüzden silkroad performansı açısından 200 lira fazla verip i5 almaya değermi? Sizin kullandığınız modeller neydi bu arada, en azından fikir edinirim. Benim de ihtiyacım tam olarak 8 client açıp kasmayacak bir laptop bulmak aslinda Masaüstü almayı düşünmüyorum ama tavsiye için teşekkürler.
  • hocam sen yazalı baya olmuş ama bende tj75 114tk var (i5 işlemcili), en çok oynadığım oyun Flight Simulator X bilenler vardır iyi kastırır, full ayarlarda AA açık canavar gibi oynatıyor. Isınma olayına gelince tam derecesine bakmadım ama eğer dizinin üstündeyse sol dizin fanın hava aldığı yeri kapattığı için sadece sol dizinin ucunda baya sıcaklık hissediyorsun, ama düz zeminde kullanacaksan klavyede bile sıcaklık hissetmiyorsun, oyundan çıkınca fan da sakinleşiyor :)) ve ısıl değerler anında normal oluyor.

Bahsettiğin oyunu bilmediğim için bişey diyemeyeceğim, i3 işlemci 2.13ghz i5 2.53e kadar çıkıyor teknik özelliklerinin geri kalanları aynı. 400mhzlik fark ile 200TL lik farkın hangisi seni daha çok ilgilendiriyorsa ona yönel derim :)) Bence işletim sistemi de önemli değilse (genelde i3ler win7 basic oluyor) ucuz olanı al derim.

Performans karşılaştırmaları için burayı incele...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tezek -- 18 Mart 2010; 17:08:14 >

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.