Şimdi Ara

m tipi I5 işlemci mi u tipi I7 işlemci mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
14.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanırım konuyu burada açarsam daha sağlıklı cevaplar alacağım.

Arkadaşlar diz üstü alacağım modeli seçtim ama aklıma takıldı sorayım dedim çünkü mesela bazıları 2000 tl ama u tipi kullanıyor 4.nesil.
    bazıları1500 lira m tipi kullanıyor 3. Nesil.
    U tipi işlemciler de baya zayıfmış sanırım. Sizce durum nedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Örnek bir karşılaştırma veriyim size

İşlemci performansı isteyen şeylerde m serisi biraz daha iyidir

• eger oyunlarla pek işiniz yoksa M serisi alınız yok ben oyunları daha çok oynarım oyun oynarım dıyorsan U serisi yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MissMacHoOo

eger oyunlarla pek işiniz yoksa M serisi alınız yok ben oyunları daha çok oynarım oyun oynarım dıyorsan U serisi yeterli olacaktır.

Ama u olan zaten düşük olan tip. Daha performans için m olanlar daha iyi diye biliyorum. U olanlar düşük watt lı falan mış

• Demek istediği oyunlarda işlemciye fazla yük binmiyor bu yüzden u serileri yeterli olacaktır fakat ;

Çizim programlarında yük işlemciye daha çok bindiğinden m serisini seçebilirsin demek istedi arkadaş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

Demek istediği oyunlarda işlemciye fazla yük binmiyor bu yüzden u serileri yeterli olacaktır fakat ;

Çizim programlarında yük işlemciye daha çok bindiğinden m serisini seçebilirsin demek istedi arkadaş.

evet aynen
  • Ben 4.nesil U tipi olanı tercih ederim.

Şu rehbere göz atabilirsiniz >
    www.enpedi.com
    Notebook satın alma rehberi- 2016
    http://www.enpedi.com/2010/02/notebook-satn-alma-rehberi.html

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yani şöyle benim yapacağım,internet-dizi film izlemek ayrıca oyun oynamak.Bunlar için u yeterli oluyor mu yani ? Grafik programlama vs.. uğraşmayacağım hiç. U öyle ise o na göre tercih yapacağım çünkü.Aklım karıştı biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gwynbleidd. -- 25 Mart 2014; 16:53:04 >
  • Uzun batarya ömrü ve az ısı için u, yüksek performans ve hızlı işlemler için m serisi. O serileri bile ortalama 35 watt iken u serisi 15 watt. Ve ben pek bir işlem yapacağını düşünmüyorum. En azından bana yetmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Uzun batarya ömrü ve az ısı için u, yüksek performans ve hızlı işlemler için m serisi. O serileri bile ortalama 35 watt iken u serisi 15 watt. Ve ben pek bir işlem yapacağını düşünmüyorum. En azından bana yetmez...

15 watt günlük internet,dizi film izlemek ve oyun oynamak için yetersiz mi sence ?
  • Günlük internet, dizi, film için gayet yeterli olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oricalcus -- 25 Mart 2014; 17:01:57 >
  • oricalcus kullanıcısına yanıt
    teşekkürler,peki oyun için ? Tamam biliyorum adam gibi oyun için laptop lar 2500 lerden falan başlıyor,da mesela lenovo z510 gibi 2000 liraya yakın laptop larda ortalama performans alırmıyım.Yani atıyorum İ7M de kasmayan oyun İ7U da kasma yaparmı ve ya çok farkettirir mi ? ona göre seçim yapacağım o yüzden bu kadar soruyorum kusura bakma
  • Gayet yeterli merak etme sen i7 4600u modeli bunları rahatlıkla yerine getirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: tcdd4242

Gayet yeterli merak etme sen i7 4600u modeli bunları rahatlıkla yerine getirir

cevap için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

quote:

Orijinalden alıntı: ilker_mania

Uzun batarya ömrü ve az ısı için u, yüksek performans ve hızlı işlemler için m serisi. O serileri bile ortalama 35 watt iken u serisi 15 watt. Ve ben pek bir işlem yapacağını düşünmüyorum. En azından bana yetmez...

15 watt günlük internet,dizi film izlemek ve oyun oynamak için yetersiz mi sence ?

yeter neden yetmesın ama o akdar apra verip yarın bırgun oyun da oynamak ıstersen sorun cıakrtır. bır arkadas oyun ıcın cpu nun cok gereklı olmadıgını yazmıs ama tutup da bir athlon ıle quadro yu da bır oynatmaz yanı oyun.. sonucta mesela o u ıslemcılerde en kötü gt 720 m olacak 8720 m yetebılır ama bır 820 m veya 840 m gıbı grafıkte fark eder bence. sonucta o kadar para verip nedne dusuk bır performans alasın kı? 1750 tl ye sen gıt asus al u ıslemcılı olsun gıdeırm lenovo alırım m olsun cok da bır farkını gorebılecegımı sanmıyorum..

• U serisi işlemci kullanan laptopların pil ömrü uzun oluyor baya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya çok sonradan dahil oluyorum ama fikrimi söyleyeyim yine de

İ5 lerde U veya M serisi arasında çok fark yok nedeni ise ikisi de 2 fiziki 4 mantıksal çekirdeğe sahip olması, ön bellek olarak genel de 3 mb ön belleğe sahipler. Arada ki fark ise frekans farkı U serisi genelde olarak 1.6 -2.6 ghz, M serisi ise 2.4-3.1 ghz arası değişir.
    Ama İ7 lerde aradaki fark çok daha fazladır.
    U serileri 2 fiziki 4 mantıksal çekirdeğe sahip, M serisi ise 4 fiziki 8 mantıksal çekirdeğe sahip. Ön bellek U serilerinde 3-4 Mb tır, M serisinde ise 6 mb. Frekans lar ise U serisinde 1.8-3 ghz, M serisinde 2.4-3.4 ghz dir.

Tabi U serisi işlemciler daha az elektrik sarfiyatına sebep oluyorlar, ama bir notebook ta en fazla şarjı EKRAN tüketmektedir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdekori

Konuya çok sonradan dahil oluyorum ama fikrimi söyleyeyim yine de

İ5 lerde U veya M serisi arasında çok fark yok nedeni ise ikisi de 2 fiziki 4 mantıksal çekirdeğe sahip olması, ön bellek olarak genel de 3 mb ön belleğe sahipler. Arada ki fark ise frekans farkı U serisi genelde olarak 1.6 -2.6 ghz, M serisi ise 2.4-3.1 ghz arası değişir.
    U serileri 2 fiziki 4 mantıksal çekirdeğe sahip, M serisi ise 4 fiziki 8 mantıksal çekirdeğe sahip. Ön bellek U serilerinde 3-4 Mb tır, M serisinde ise 6 mb. Frekans lar ise U serisinde 1.8-3 ghz, M serisinde 2.4-3.4 ghz dir.

Tabi U serisi işlemciler daha az elektrik sarfiyatına sebep oluyorlar, ama bir notebook ta en fazla şarjı EKRAN tüketmektedir...

sence oyunda yeterli olur mu ? Ortalama olarak.

• quote:

Orijinalden alıntı: xpress_

quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimdekori

Konuya çok sonradan dahil oluyorum ama fikrimi söyleyeyim yine de

sence oyunda yeterli olur mu ? Ortalama olarak.

İkisi de yetterli olur da overclock yaparsanız yetersiz kalabilir.
    Bende GT650 GDDR5 ekran kartı var, overclock yapınca (835 mhz den 1000 ghz ve üstüne çıkarınca) 3630qm İ7 işlemcisi bile bazen yetersiz kalabiliyor.

Yeterlilik derken kıyaslama yapmak ne kadar doğru olur bilmiyorum ama ben alırsam m serisi İ7 li alırdım, ama tabi ki burada öne çıkan bütçe, ve alınacak pc deki ekran kartı. DDR3 lü ekran kartlarında overclock yapma biraz daha kısıtlıdır.

• Bak arkadaşım senin yapıcakların normal şeyler zaten çizim felan yağacaksan bu bilgisayarlara bakmassın. Sonra u işlemciler değerindeki yani 4200u ile 4200m arasındaki farkı sen farkedemezsin neredeyse. Ayrıca u lar öyle uyduruk değildir 1.6ghz diye kötü sanma sadece saat hızı etkilemez işlemciyi u işlemci yeni nesile giriş gibidir artık ev kullanıcılarına intel u veriyor hem performanslı hem uzun pil hemde daha az ısı alıcağın laptop zaten gt740m ekran kartlıdır.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.