Şimdi Ara

İ5 14450HX RTX 3050 6 GB 2X8 DDR5 5200 MHZ RAMLİ LAPTOP VS İ5 13500H RTX 4050 2X8 DDR4 3200 MHZ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Normalde işlemciyi bir nesil önde tut ama ekran kartını daha iyi dersiniz biliyorum ama ram teknolojisi de baya farklı bence.

Mekatronik Mühendisliği(Yazılım,Makine,Elektronik Programları), Yazılım ve Mobil Oyun Geliştirme ile ilgileniyorum. Aynı zamanda Video Editleme de yapıyorum.

Fırsat buldukça oyun da oynarım.

Yoğun kullanıyorum PC'yi...

Ne yapmalıyım ?

• Intel 13-14 nesillerinden hicbir sey alma. Fabrikasyon sürecinde silikonlu substratın arasındaki bağlantılar için kullanılan küçük pinlerde oksidasyon çıkabiliyor. AMDnin mobil işlemcileri intellere göre epeyce daha iyi zaten, 7840HS var mesela bir tane evde benim acayip bir şey.
    Yok intel fanboyuyum diyorsan 12. Nesil intel al.
    RAM teknolojisinin ne kadar fark edeceği ne iş için kullanacağına bağlı. 5200 MT/s aldığında tabii DDR5in giriş seviyesini aldığın için pek bir esprisi kalmıyor, DDR4 3200 ile arasındaki band genişliği farkı gecikme farkına değmez onun, yani degecegi senaryolar var ama o senaryolardan biri için alacak olsan zaten bu soruyu sormazdin, zaten laptop işlemcisine istersen 4 kanal DDR5 8000 ver gene yapacağı bir şey yok o güç limitleriyle.
    Burada duracağım çünkü bu böyle uzar da uzar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.