Şimdi Ara

i5 2400 Kararlılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
653
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci ile ilgili bir problemim mevcut.
    ASUS P8P67 LE anakarta sahibim ve de sorunun bundan kaynaklı olabilme ihtimali olduğu için Çizgi Elektronik'e yolladım.
    Ancak yapılan testler sonucunda anakartla ilgili bir probleme rastlanmadı.
    Sorunadan kısaca bahsetmek gerekirse AIDA64(eski adıyla everest) ile sistem kararlılık testi yaptığımda teste başlar başlamaz mouse hareketlerinde takılmalar oluyor.
    Yani sağa sola oynattığımda test esnasında duraksaya duraksaya ilerliyor.
    İşlemci default ayarlarda ve test sırasında sıcaklıklar normal.
    Ayrıca kullanmış olduğum ram, hdd vb. donanımlar sorunsuz.
    PSU ise High Power Absolute 650 W ve gayet stabil.
    Merak ettiğim durum bu gerçekten bir sorun mu yoksa intelin tüm işlemcileri bu test esnasında bu tepkiyi mi veriyor?
    Çünkü AMD sistemlerde test etme şansım oldu ve böyle birşeyle karşılaşmadım.
    Özellikle test sırasında cache bellek devreye girdiğinde yaşanıyor bu sıkıntı.
    Eğer bu ya da i5 2500 sahipseniz ve bu testi yapıp bilgilendirirsenizi sevinirim.

İndirme linki kendi sitesinden trial versiyondur böyle de test imkanı sunuyor.

http://www.aida64.com/downloads/aida64extreme185zip

Aşağıda test işleminin resimli anlatımı mevcut.

http://imageshack.us/photo/my-images/830/12152085.jpg/

• Yardımcı olursanız sevinirim.
  • şimdi laptopta denedim böyle bir sorunla karşılaşmadım,öğlen bi ara masaüstü pcde denerim sonucu yazarım bendede i2400 işlemci var,orthos ile test ettim 2-3 dk bir sorun çıkmadı,istersen birde orthos ile test etmeyi dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 11 Ekim 2011; 3:25:06 >
  • Teşekkürler bir test edeyim.
  • masaüstü pc ile şimdi deneme fırsatı buldum,1-2 dk test denedim herhangi bir takılma falan meydana gelmedi,aygıt yöneticisi bölümünde acaba yüklemediğiniz driver falanmı var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 870 vs i5 750?
    9 yıl önce açıldı
    İNTEL İ5 750 VS İNTEL İ7 860
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.