Şimdi Ara

I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende Toshiba Satellite L775-123 laptop var. Cihazın resmi sayfası
    http://www.toshiba-turkey.com/discontinued-products/satellite-l775-123/

Cihazım bir süredir ısınma ve kapanma problemleri yaşıyor. Bende ufak bir araştırmadan sonra termal macun ve iç temizlik ihtiyacı sonucuna vardım ve bir kaç gün öncede uygulayarak bu dertten kurtuldum. Bilgisayarı 2012 yılında aldım ve gayet memnun bir şekilde kullanıyorum. Ancak cihazı seçerkende mümkün olduğunca upgrade imkanı olacak bir ürün seçmeye gayret ettim. İşlemci ve ekran kartı hariç hemen herşeyide güncel tutmaya çalışmışımdır. Neyse bahsettiğim macunlama ve temizleme işlemini yaparken farkettimki işlemcim GPU gibi lehimli ve anakarta gömülü değil. Yine ufak bir araştırmadan sonra biraz riski olan bir işlem olsa da değişebilen bir parça olduğunu öğrendim. soket uygunluk araştırmalarımda ise İ7 2820-40-60 QM serisi gibi işlemcilerin uygun olduğu sonucuna vardım ama sadece soket yapısının uyması demek cihazın o işlemciyi çalıştırabileceği anlamıına gelip gelmediğini tam bilmiyorum. Yani bir çok koşuldan sadece bir ön koşul olabilir mesela. Bu noktada da yardımlarınıza ihitiyacım var. işlemci ile ilgili detaylı bilgiyi içeren ve işlemcinin fotoğraflarını içeren görselleri aşağıda eklemeye çalışacağım. Sorularım sırasıyla şunlar olacak.
    1. İşlemcim değişir mi?
    2. Yukarıda uyum sağlayacağı konusunda fikir edindiğim işlemciler doğru mu?
    3. Doğru olsa bile benim tespit edemediğim ve sizin önereceğiniz daha fiyat / performans cpu varmı?
    4. 2. nesil olduğundan dolayı hep i7 serisinin yine 2 kodu ie başlayan ürünlerine baktım. Aynı soket yapısına sahip 3. nesil ve 3 koduyla başlayan cpu lar mevcut. Bu tip cpu lar benim llaptopta çalışır mı?
    5. Vatan, mediamarkt, hepsiburada gibi sitelerde bir ön araştırma yaptım ama mobil işlemcileri bulamıyorum. Tüm yanıtlar olumlu olursa ve tavsiye cpu lar gelirse bunları nereden nasıl temin ederim?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!! I5 2410M YERİNE İ7 İŞLEMCİ ARIYORUM YARDIM!!!

• Bu işlemci soket ile 1'e 1 uyumludur :

ark.intel.com
    Intel® Core™ i7-3630QM İşlemci (6M Önbellek, 3,40 GHz'e kadar) Ürün Teknik Özellikleri
    http://ark.intel.com/tr/products/71459/Intel-Core-i7-3630QM-Processor-6M-Cache-up-to-3_40-GHz

Fakat anakart desteklemez ve işlemciyi çalıştırmazsa veya çalışır da aşırı ısıdan thermal throttling yaparsa ona çözüm yok.

Riski siz alacaksınız.

• Anladım. Aklımda bulunsun. Peki soketin desteklediği işlemciyi öğrenebiliyoruz. Sadece işlemci soketine bakarak değil aynı zamanda intelin resmi sitesindende uyumlu olup olmadığı görülebiliyor. Sizin dediğiniz gibi işlemci soketi yüzde yüz uyumlu olsa bile anakartın ya da ne bileyim biosun uyumlu olamama gibi durumları ile karşılaşmamak adına işlemci de olduğu gibi anakart içinde bakabileceğimiz ya da sorabileceğimiz bir kaynak, yer yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 20 Nisan 2016; 16:42:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bakiyilmaz

Anladım. Aklımda bulunsun. Peki soketin desteklediği işlemciyi öğrenebiliyoruz. Sadece işlemci soketine bakarak değil aynı zamanda intelin resmi sitesindende uyumlu olup olmadığı görülebiliyor. Sizin dediğiniz gibi işlemci soketi yüzde yüz uyumlu olsa bile anakartın ya da ne bileyim biosun uyumlu olamama gibi durumları ile karşılaşmamak adına işlemci de olduğu gibi anakart içinde bakabileceğimiz ya da sorabileceğimiz bir kaynak, yer yok mu?

Öyle bir şey yok diye biliyorum.

Çünkü laptop kullanıcılarının %95'i bu tarz işlemci değişimi vs. işlerle uğraşmaz.
  • Olmadığını sanmıyorum. Herşeyin nerdeyse hacking delisinin olduğu, artıkneredeyse mikroçiplerin bile üzerinde çeşitli oynamalar yapmaya meraklı kitlelerin olduğu bir dönemde değişimi zaten mümkün kılınmış bir işlemcinin netür işlemcilerle değişdiğinde anakartın önceki işlemcideki gibi sorunsuz birşekilde çalışabileceği işlemciler muhakka bellidir diye düşünüyorum. Tek sorun nerden öğrenebileceğim ya da anakart bilgilerinde nasılbir değere bakmam gerektiği. Nasıl soket ile iligili bir değer olduğu gibi.
  • Şöylede bir site buldum ama nasıl bir fayda sağlarım bilmiyorum.
    browser.primatelabs.com
    TOSHIBA Satellite L775 - Geekbench Browser
    http://browser.primatelabs.com/geekbench2/702917
  • Birde şu siteyi buldum. HM 65 diye gözüken anakart bilgisinden yola çıkarak bulduğum bu sitede anladığım kadarıyla ana kart uyumlu olan işlemciler listelenmiş. Sanırım bu soket ve anakart uyumluluğu konusunu bu anlamda çözülmüş gibi görünüyor ama tüm bu veriler o işlemciyi almama yeterlimi. Başka dikkat etmemiz ya da gözümüzden kaçırdığımız hususlar var mı? Üstadlardan yardım bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 4790 veya i7 4790k arıyorum
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2. nesiller zaten ısınıyor, gidip takacağınız 2. nesil i7 sıcaklığa olumsuz etki yapabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ısınabilir en fazla i5 3210 tarzı bir işlemci secebilirsiniz bende intel pentiumdan buna upgrade ettım benım lenova notebook u sıkıntısız güzel ısınmada yok
  • ısınma konusunu ön planda tutmanıza neden laptopun fanının ve diğer soğutma sisteminin mevcut işlemciye göre ayarlandığını düşünmeniz mi? Çünkü zaten değiştirmeyi amaçladığım i7 işlemcileri kullanan aynı anakartlı laptoplar mevcut. birde volt konusu geçiyor bir kaç yerde de. İşlemcinin kendisinde bir volt değeri var araştırmalarıma göre. Bir arkadaş adaptörü değiştirmek zorunda kalabilirsin demiş mesela. Hangi volt konusundan bahsediyoruz? Harici güç kısmındanmı yoksa işlemcinin kendisine ait volt biriminden mi? Burda da bir kafa karışıklığı mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bakiyilmaz -- 27 Nisan 2016; 12:41:36 >
  • bende de aynı işlemci var i7 takmak isteyen arkadaş taktıysa memnun mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.