Şimdi Ara

i5-2500K GTX 970'e Darboğaz Yapar Mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben hiç bilmiyorum bu darboğaz olayını. Eğer i5-2500K GTX 970'e darboğaz yapacaksa hangi işlemciyi ve anakartı almam gerekir? Anakartımın marka modeli MSI G97A-GD65(B3 Revize).

• i5 2500K GTX970 e darboğaz Yapmaz. Yaparsa da OC ile sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 860K -- 11 Ocak 2016; 20:00:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darboğaz olunca tuş tepkisi takılıyormuş gibi olur.
    Ekran kartıyla değil, bahsi geçen testte işlemcinin çıkabileceği en yüksek kare saniye hızıyla alakalıdır. Siz seçenekleri yükselterek işlemcinin sağlayabileceği kare saniye hızının altına düşürürseniz de yine akıcı görüntü hissini geri kazanabilirsiniz.
    Örnek olarak, 38 kare saniye hızının altında olduğunuz takdirde takılma yaşamıyor olmanız gerekli.
     i5-2500K GTX 970'e Darboğaz Yapar Mı?

• Hafif bir gıdıklama ile ( Hızaşırtma ile ) sorunsuz kullanabilirsin diye tahmin ediyorum bu ikiliyi tabi bazı yeni oyunlarda üst ayarlarda ufak bir darboğaz söz konusu olabilir ama hissedilmez normal biri için.
  • raptak R kullanıcısına yanıt
    OC Yapmadigin Muddetce Minnacik Olsada Yapicaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: tcalpha

i5 2500K GTX970 e darboğaz Yapmaz. Yaparsa da OC ile sorun çözülür.

Bir arkadaş ve başka birisi darboğaz yapacağını söyledi. Ben overclock konusunda deneyimli biri değilim. Oc Genuine II ile yapınca da monitör enerji tasarruf moduna alıyor, açılımıyor.

Arkadaş 6700K önerdi. O işlemciyi alsam nasıl olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 12 Ocak 2016; 0:31:40 >
    OC Yapmak Cok Kolay Sana Tarif Ederiz .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

OC Yapmak Cok Kolay Sana Tarif Ederiz .

Eyvallah. İyi olur aslında. Bir sürü upuzun yazılarla açıklıyorlar, insan okurken sıkılıyor. Benim bildiğim voltaj veriliyor, sonra bilgisayar yeniden başlatılıyor, sonra stabilite testi falan yapılıyor. Peki darboğaz olup olmadığı nasıl anlaşılıyor?
    Fps'den Belli Olur.

• 2500k stock hıza ( 3.3 mhz ) 970 e darboğaz filan yapmaz. overclock a gerek yok ( 1080 p için konusuyorum)
    6700 işlemci almaya da gerek yok elinde 2500k var ise.
  • 2500K ile 980 Ti bile kullanılır.

Overclock, Dying Light, GTA5 gibi oyunlarda getiri sağlayabilir. Anakart bios'una girip, sadece çarpanı ve CPU voltajını arttırman yeterli. (Voltaj artımı, sadece 4 GHz üstü hızlarda gerekebilir.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 13 Ocak 2016; 16:39:15 >
  • yapsa bile azıcık yapar OC kralı işlemci olduğu için sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sertan-57

Fps'den Belli Olur.

Tamam da FPS'ten nasıl belli oluyor işte o önemli.

quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

2500K ile 980 Ti bile kullanılır.

Overclock, Dying Light, GTA5 gibi oyunlarda getiri sağlayabilir. Anakart bios'una girip, sadece çarpanı ve CPU voltajını arttırman yeterli. (Voltaj artımı, sadece 4 GHz üstü hızlarda gerekebilir.)

Peki sorduğum birkaç kişi neden darboğaz yapacağını söyleyip bir de üzerine 6700K önerdi? Ayrıca ben OC Genuine II ile overclock yapınca monitör energy save moduna alıyor kendini. Voltaj verince bu sorun hallolur mu? Hazır voltaj değerleri falan var mı bu işlemci için bulabileceğim? Ben i7 almak istiyorum aslında Hyperthreading özelliği olduğu için. i5'te de var mı bilmiyorum fakat yok diye biliyorum ben.

Bir arkadaş diyor ki (şu 6700K'yı öneren) "Bende R9 280X var, işlemci kullanımının ağzına ......... Darboğaz diyorlar ona."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 13 Ocak 2016; 17:40:54 >

• 290 ve 2500k var 3.3 ghz deafulttan 4.8 ghz e alinca 20 fps den fazla oynuyor nerdeyse ultra ayarlarda advenced dahil sadece advanced menudeki golge ayarlari kisik onun harici ultra ayarlar 2k cozunurlukte.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• https://www.youtube.com/watch?v=WZ_5p9wd2dk

• O Kadarda Degil.

FPS'nin Rengi Kizarmasi Lazim 30'lara inmesi Lazim Eger iniyorsa islemci Zorlaniyor Demektir. FPS'nin Yesil Ve Sari ile Calismasi Lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sertan-57 -- 13 Ocak 2016; 17:59:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.