Şimdi Ara

İ5 2500K Oc ile yayın yapmaya yeter mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar Elimde xigmatek scylla 240 Sıvı soğutma ve İ5 2500K İşlemci var yayın yapmak istiyorum İ5 2500K Eski ama hala canavar gibi çalışan bir işlemci ama yayın yapmaya yeter mi bilmiyorum
    Rx 580 veya Rx 570 ekran kartıyla yayın yapabilir miyim?

Tam sistem özellikleri

İ5 2500K İşlemci 4.5 Ghz-4.8 Ghz arasında kullanıyorum
    Sıvı Soğutma Scylla 240
    8x2 16 GB 1866 Mhz Ddr3 ram 2133 mhz ye overclockladım
    Asrock Z77 Extreme 4 anakart (Piyasada en iyi Overclock yapılabilen kartlardan)
    Rx 570 4GB Ekran kartı (Rx 580 e geçebilirim)
    240 GB Corsair SSD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paracıklarparacıklar -- 5 Ağustos 2019; 17:35:54 >

• Ne yayını yapacağına bağlı hocam, oturup PUBG yayını yapamazsın 4 çekirdekli bir işlemciyle. Ancak ben başlangıç için elindeki mevcut sistemle yapabildiğin derecede bir yayın yapmanı, eğer talep olursa ilerde kasanı yükseltmeni tavsiye ederim. Dereyi görmeden paçayı sıvamaya lüzum yok.
  • Mr. Decent kullanıcısına yanıt
    Hocam Pubg yi RX 570 İle ultrada 60 70 fps arası oynuyorum Yayını yapılmaz mı yani
  • Oynamakla yayın yapmak farklı şeyler hocam, hatta sen yayın yaparken bile sorunsuz oynarsın ama yayına takılarak gider.
  • Nvdianın rtx kartları ile birlikte yayın için geliştirdiği nvenc ile yayın işini işlemciden alıp ekran kartına yaptırabiliyor
    580 alcagına 2060 al ama fiyatı 2 katı o zaman yayın yapma şansın olabilir.
    İyi araştırma yapman lazım ama

https://youtu.be/wQvexi8SDMc

Mesela verdiğim videoda ryzen 1600 ile rtx kartla stream yapıyor
    O işlemcide sendeki gibi 4 core 4 thread

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorry adli arkadaş dogru bir noktaya parmak basmış, rtx 2060 işini görür.

ille 2060 olması mı lazım dersen, nvenc 1060 1070 1050ti falan hepsinde var. ama 2060daki daha gelişmiş diye duymuştum. bende 1060 varken nvenc ile rahatça yayın açabiliyordum btw
  • GPU ile kayıt alıcaksın zaten. İşlemci işin hiçbir tarafında yer almayacak.
  • Bu sistemle yayın yapamazsınız ramlerin kurtarmıyor çünkü pub g 11 gb ram yiyor windows 3 gb ram yer 14 gb eder obs programıda ram yiyor 2 gb oldu sana 16gb daha discord twich kayıt programı kendine kayıt alcan youtube için vs vs en düsük yayın için 24gb ram lazım saglıklı bir yayın yapabilesin takılmadan

Bu sistemlede bf serisi ve ac serisi ve asırı agır oyunlar pub g harç yayın yapabilir

Cs lol rainbow six call pf duty vs vs agır sistem istemiyen oyunlara yayın yaparsın

• asko56 kullanıcısına yanıt
    Oldu, yok bir de obs çalıştırsaydı. Bu sistemle sadece temel seviyede kayıt alınır. Bellekle hiç işi yok o ayarların o nedenle.
    abartıyorsun bende de 16 gb ram var ekran kartıyla yayın açıyorum ac odyssey falan hep çatır çatır ne yayın ne de oyun donuyor gpu ile verince

oyunlar 11 gb ram falan kullanmaz ac odyssey 6-7 gb ram kullaniyor pubg 6-7 gb yine. 16 gbı genelde rahat payı olsun diye veriyoruz zaten
  • Hocam pagefile ile 10 11 gb görüyor pagefile eskiden msı afterburnerda açılıyordu açılsa gerçek ram kullanımı görülür

Eger gpu dan verir ise dedigim ram olayına gerek kalmaz

Bu üş içinde min 2060 lazım

• Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Ben önerieri sundum dostum ki yayıncı olan çocu kisi kayıt alıp funny moment vs yapıyor yada iyi anları kaydedip YouTube a atıyor gitmesin diye bende arkadaş banko yapar diye dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asko56 -- 8 Ağustos 2019; 1:4:16 >
  • Bir arkadaşımda gördüm ve kendisi önerdi, i5 4670 K olması lazım ya da 4370 te olabilir aklımda kalmadı ve işlemci köpek gibi çatır çatır çalışıyor pc yi kapatıyoruz açıyoruz bir sürü şey kurulu şimdi yeni makinelere taş çıkartıyor çok seri ve performanslı geldi kendisi 5 ghz 'leri oc ile gören bir işlemci olduğunu söylemişti arkadaşım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: asko56

Ben önerieri sundum dostum ki yayıncı olan çocu kisi kayıt alıp funny moment vs yapıyor yada iyi anları kaydedip YouTube a atıyor gitmesin diye bende arkadaş banko yapar diye dedim

BAK İstersen, oyun 4-5 gb ram zor kullanıyor. biz forum milleti olarak çok abartıyoruz yoksa ram kullanımı konusunda abartılacak bir şey yok

obs de görüldüğü gibi 350-400 mb tüketiyor

bu arada kalite bitrateden ötürü leş 1200den yukarı veremiyorum çok düşüük

ha ama görüyosun ki 16 gb da şart. virüz programı oyun launcheri derken 8 gb rahatça geçiliyor

ama dürüst olayım, tam da orada kaliyor. yani limit. ben 1.5 yldır bu 16 gb ramli sistemdeyim. arada sıorada keyfe kader yayın açiyorum. bf5 yayn bile denedim. max 13-14 gb ram kullanımı gördüm. 16 gb ram kullanımını anca prime95 ram testte görebiliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 8 Ağustos 2019; 4:6:30 >

• Orhun Kayaalp 2500k ve gtx 1060 ile yayın yapıyor diye hatırlıyorum. Tabi adam 2D indie falan oynuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • U videoyu izlerken nabıyon sen ya yı nabıyon sen degişik diye çevirdim bi girp çıkıyonya bi güldüm bir güldüm kusuruma bakma

Ozaman benim abartmam diyebilirz ram olayını

tabii ki haci

bi oyun 8 gb ram istiyo dedigimizde aslında o değeri güvenlik payları içerisinde veriyor oyun ypaımcıları da

yani onlar da windowsun 500 mb 1 gb arasında kullanacagını ve kullancının az çok 1-2 gb dolduracagını biliyorlar. geriye 5-6 gblik bi boşluk kaliyor. ona göre 8 gb öneriyolar. oyun 6-7 gb kullanacaksa da 16 gb öneriyoruz (battlefield 5)

bf5de 10-11 gb kullanım görüyordum. hala büyük bi boşluk. ama gördüğün gibi 8 de yetmiyor.

şu an öyle bi nokta ki, 8 yetersiz ve 16 bol. 16 garanti. 12 gb ramin olsa ucundan kurtarıyor olurdun

o yüzden 16 gb kolay kolay tahtından edilmez daha vakti çok, yayincilik işleri için de öyle

şu an 24 32 vs. gb ramlere anca ağır render o şu bu işleri olanlar yatırım yapmalı
  • evet durum suan bu ki 16 gb daha baya uzun süre gider

ki 2000 den 2017 e kadar 4-8 gb ramler gayet başaralı bir şekilde her oyunu kurtarmıştır

2018 itibari ile artık 16 şart oldu 12 kurtarır oldu buda aynı intelin 4/4 işlemcileri çok uzun süre verip isanları bogması gibi artık herkes çoklu çekirdek verince oyun yapımcıları çok daha özen gösteriyor dogal olarak ram kullanımıda artıyor
    ben sana diyeyim, arkada çok program açmayan birisi için 8 bile yeter. ama gördügün gibi bi discord bi battle net bi de virüz programı hepsi 200 300 mb kullanıyor. discord kapatarsın, battleneti falan vs. de kapatablirsin ama nihayet olarak sıkıntı

şu an 8 gb rami olup kötü performans yaşayanları insanlar yanlış yönlendiriyor aslında. sebepleri 8 yetersiz olması değil tek kanal olması

tabii ucuz diye herkes 2 ram slotlu anakart oldugu ıcın mecbur 1x8 alıyorlar. 2x4 aloınca ileride 16ya çıkaramam endişesi oluyor ki haklı da bi endişe

bu yüzden hep derim, ram konusunda şu devirde ucuza kaçmayip 2x8den 16yı çakacaksın. en optimal performans ve rahatlik burada

• Nvidia'nın NVENC isimli encoder'ı var. Bununla birlikte video kodlama işini-yükünü işlemciden alıp ekran kartı üzerinden yapıyor. O sebeple 720p bir yayını rahatlıkla yapabilirsiniz Nvidia kartınız varsa. Tabi ikinci bir kısım yapılacak yayının Bitrate değeri. Burada da internetiniz (ping değeri ve upload hızı) devreye giriyor.

i7 2600k - GTX 980 Classy ikilisiyle 1080p 60fps ve 5k Bitrate olmak üzere full akıcı bir şekilde yayın yapıyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.