Bildirim
i5 2500K & R9 390
Crocs Crocband Navy TerlikUnisex Yetişkin : Amazon.com.tr: Moda
https://www.amazon.com.tr/dp/B002JCST0U
14 sa. önce paylaşıldı
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Normal şartlarda stok hızda da oyunların büyük kısmında besleyecektir r9 390'ı ancak bazı oyunlarda biraz o.c faydalı olabilir. 4.2 ghz'de çalışan bir 2500k, 3570k'dan daha hızlıdır. Bu yüzden hiç bir sıkıntı olmaması gerekir. 4.5 ghz yapabiliyorsanız yapın, zararı yok voltajlar ve sıcaklık kontrol altında olduğu sürece. Burada anakart ve soğutucu da çok önemli. Şahsen benim 2500k'yı 4.4 ghz kullanıyorum şu an stabil ve zamanında o.cye yatkın olmayan bir anakart aldığımdan ileride daha fazla artırmayı düşünmüyorum. Düşünsem de işlemci için sağlıklı olmayacaktır. Sonuçta bu hızıyla da i5 4590 ayarında daha ne olsun. -
Anakartım o/c yatkın soğtucumda yeterli fanlar en düşük rpm'de işlemcinin boştaki ısısı 30-33c arasıve şuan oyunlarda 50c geçmiyor diyebilirim. Voltaj olarakta 1.2x gibi bir değerle 4.2 yakaladım şahsi kanatim biraz uğraşırsam 4.5-6 güvenli ısılarda kullanabilirim sanırım
Siz işlemcinizde 4.4 için kaç volt veriyorsunuz ? Ek olarak speedstep kapattınız mı? Ben açık olarak kullanıyorum -
Bende skidrow'cuyum.İşlemci oc yaptığınızda normal olarak fps artacaktır.Lakin bu işlemciniz darboğaz yaptığı için değildir. -
Kafalar aynı o zaman
Yani benim kastım şu aslında bazı oyunlarda bazen FPS düşüşü yaşıyorum aklıma gelen oyunun işlemci kullanımı stabil bir oranda olmadığından anlık işlemciye yüklendiğinde ekran kartına darboğaz yapıyor yönünde bunu AC Syndicate'te yaşıyorum özellikle -
Aynı oyunu bende imzamdaki sistemle oynuyorum.Dediğin gibi arasıra donmalar yaşıyorum.Belki oyundan kaynaklı sorun olabilir. -
Anladım olma ihtimali var tabiyki, gerçi oyunları kırılma olması diye vsync açık oynadığım için GPU kullanımıda takip edemiyorum. Vsync açık olduğunda GPU kullanımı yer yer düşebiliyor hoş kapatıp biraz oynamayı denediğimdede işlemci kullanımı anlık %90'a çıkıyor ama GPU %100'de sabit bilemedim kafam çok karışık işlemciyi biraz daha kastırsammı diye -
quote:
Orijinalden alıntı: skid_row
Anakartım o/c yatkın soğtucumda yeterli fanlar en düşük rpm'de işlemcinin boştaki ısısı 30-33c arasıve şuan oyunlarda 50c geçmiyor diyebilirim. Voltaj olarakta 1.2x gibi bir değerle 4.2 yakaladım şahsi kanatim biraz uğraşırsam 4.5-6 güvenli ısılarda kullanabilirim sanırım
Siz işlemcinizde 4.4 için kaç volt veriyorsunuz ? Ek olarak speedstep kapattınız mı? Ben açık olarak kullanıyorum
Öncelikle AC Syndicate gibi Ubisoft oyunlarını pek veri olarak kabul etmenizi tavsiye etmem. Optimizasyon konusunda kötü bir ün yapmış durumdalar.
1.2v ile 4.2 ghz çok çok iyi bence.. 1.30 ila 1.34 arasında normal bir değerde 4.5-4.6 ghz görebileceğinizi düşünüyorum herşey yolunda giderse. Ben 1.39v ile 4.4 ghz kullanıyorum ki, güvenli bölgenin sonunda sayılır bu yüzden soğutmasını iyi yapıyorum. Bizim anakartta manual core ayarlama olmadığından voltajı dayamış durumda. LLC, offset vs ayarlar var 1.42'lerden bunları kurcalayarak düşürdüm hatta. Isı olarak da max 65 derece gördüm yazın, Crysis 3'de ölçtüm. Speedstep açık. Bu tarz tasarruf ayarları bazı overclockerlara göre stabiliteyi etkiliyor ama ben sonuçta extreme bir o.c yapmadığımdan bunları kapama gereği duymadım. Fakat içimde ukdedir, iki üç yıl sonra sistem değiştirdiğimde iyi bir o.c anakartı almak istiyorum Asus R.o.G gibi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 25 Aralık 2015; 13:50:16 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: dovahkiin_16
Normal şartlarda stok hızda da oyunların büyük kısmında besleyecektir r9 390'ı ancak bazı oyunlarda biraz o.c faydalı olabilir. 4.2 ghz'de çalışan bir 2500k, 3570k'dan daha hızlıdır. Bu yüzden hiç bir sıkıntı olmaması gerekir. 4.5 ghz yapabiliyorsanız yapın, zararı yok voltajlar ve sıcaklık kontrol altında olduğu sürece. Burada anakart ve soğutucu da çok önemli. Şahsen benim 2500k'yı 4.4 ghz kullanıyorum şu an stabil ve zamanında o.cye yatkın olmayan bir anakart aldığımdan ileride daha fazla artırmayı düşünmüyorum. Düşünsem de işlemci için sağlıklı olmayacaktır. Sonuçta bu hızıyla da i5 4590 ayarında daha ne olsun.
4.5ghz lik 3570k ile 5ghz 2500k kullanma imkanım oldu bir süre.3570k 2500k dan daha iyi bir işlemci arada 500mhz fark varken bile bazı uygulamalarda nerdeyse kafa kafayalar.
-
AC Syndicate referans almamın nedeni arkadaşımda i5 4460 ve R9 380 var onda bu şekilde donmalar olmadığından oldu yoksa dediğinizde haklısınız
Zamanında DFI lanparty dk p45-t2rs plus kullanmış biri olarak bu voltaj ayarlarından inanılmaz bunaldım siz yine baya kurcalamışsınız. Şuan kafamda çok net çarpan yükselt voltaj ver ısı stabil ise devam et LLC offset ayarlarına bakmıştım bi ara ama anlam veremediğimdem dokunmadım neydiyseler öyle bıraktım -
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
4.5ghz lik 3570k ile 5ghz 2500k kullanma imkanım oldu bir süre.3570k 2500k dan daha iyi bir işlemci arada 500mhz fark varken bile bazı uygulamalarda nerdeyse kafa kafayalar.
3570k, 2500k'dan saat hızı iyileştirmesi sayesinde %10-11 kadar daha iyi bir işlemci. Zaten yorumumu sadece oyunlar için yapıyorum. Ocaholic'in araştırmaları gösteriyor ki, 4.1 ghz'de bir i5 2500k, 3570k (stok) ile, 4.5 ghzde 2500k, 4670k (stok) ile oyun performansı olarak denktir. Hatta 5-5.1 ghz'de de i5 6600k (stok) ayarına ulaşmaktadır. Çünkü teknoloji farkı çok kısıtlı 2.nesilden beri. Kayda değer tek olay saat hızı iyileştirmeleri. -
quote:
Orijinalden alıntı: dovahkiin_16
quote:
Orijinalden alıntı: YAZICIOĞLU
3570k, 2500k'dan saat hızı iyileştirmesi sayesinde %10-11 kadar daha iyi bir işlemci. Zaten yorumumu sadece oyunlar için yapıyorum. Ocaholic'in araştırmaları gösteriyor ki, 4.1 ghz'de bir i5 2500k, 3570k (stok) ile, 4.5 ghzde 2500k, 4670k (stok) ile oyun performansı olarak denktir. Hatta 5-5.1 ghz'de de i5 6600k (stok) ayarına ulaşmaktadır. Çünkü teknoloji farkı çok kısıtlı 2.nesilden beri. Kayda değer tek olay saat hızı iyileştirmeleri.
Teknoloji farkı konusundaki yorum u ben kendim de birçok kez tekrarlamışımdır.
Şu 3 serisinin ısı sıkıntısı olmasa bence alınası en baba işlemcilerden 3770k..
-
Aynen öyle bu yüzden sandy avantajlı, o.c'ye çok yatkın. Üretilmiş %14-15 dolayında 2500k'nın stabil olarak 5 ghz ve üstünü görebilecegi tahmin ediliyor ki bu baya iyi bir rakam. -
quote:
AC Syndicate referans almamın nedeni arkadaşımda i5 4460 ve R9 380 var onda bu şekilde donmalar olmadığından oldu yoksa dediğinizde haklısınız
Zamanında DFI lanparty dk p45-t2rs plus kullanmış biri olarak bu voltaj ayarlarından inanılmaz bunaldım siz yine baya kurcalamışsınız. Şuan kafamda çok net çarpan yükselt voltaj ver ısı stabil ise devam et LLC offset ayarlarına bakmıştım bi ara ama anlam veremediğimdem dokunmadım neydiyseler öyle bıraktım
Oyun konusunda farklı sebepler de olabilir. Oyun orjinal mi, aynı yamalar mı kurulu siz ve arkadaşınızda.. Çok fazla etken olabilir genel sistem tutarlılığı, virüs, regedit, hdd sorunları vsvs.
Voltaj ayarları konusunda internette çok iyi kaynaklar var i5 2500k ile ilgili. Google'dan ilk olarak kullandığınız anakart ile işlemcinizi aratın overclock konusunda sonra da salt i5 2500k overclock konularına bakın. Güvenilir çok sayıda site mevcut reklam yapmayım buradan
-
Bir ara o kaynakları bakmıştım ama olayı çok detaylandırdıkları için benim kayış bir süre sonra atıyor düz mantık dene yanıl yanarsa yanar olayına gidiyo -
Cok Azda Olsa Darbogaz Yapar Ama OC Yaparsaniz Stabil Besler. -
R9 290 da garfik menusu ultra(3 adet ultra menusu var zaten soft shadows sharp sadece)
Advenced de extended distance scaling full
Ucarken yuksek detay acik digerleri kapali
R9 290 2500k 3.3 ghz ile 4.8ghz arasinda 20 fps fark olusuyor. -
Stok olarak bir miktar darboğaz yapacaktır Ama söylediğiniz hızlarda darboğaz olacağını düşünmüyorum Tabii eğer yeterli ekipmanlar var ise 4.5'e de çekmenizin bir sakıncası yok. -
Şimdi kontrol ettim hocam 4.2Ghz o/c yapmak için 1.210v vermişim şimdi 1.250v ile 4500'e çektim yarım saat kadar prime95 ile test edicem -
quote:
Şimdi kontrol ettim hocam 4.2Ghz o/c yapmak için 1.210v vermişim şimdi 1.250v ile 4500'e çektim yarım saat kadar prime95 ile test edicem
Prime ile yarım saat test yapmayın ilk 5 dakkada kendini belli eder zaten voltaj az ise.
5 bilemedin 10dk prime yapın sonra pc yi günlük kullanmaya başlayın.
4500mhz için ise sadece vcore onamanız yeter başka bişe ellemenize gerek yok.
Benzer içerikler
- işlemci ghz arttırma
- intel speed shift technology nedir
- tray işlemci nedir
- pbo enhancement nedir
- matlab sistem gereksinimleri
- darboğaz testi
- ryzen 9000 serisi
- mediatek helio g85
- ryzen 5 5600x3d
- termal macun önerisi
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X