Şimdi Ara

i5 2500k SandyBridge işlemci destekleyen ucuz bir anakart arıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da dediğim gibi i5 2500k SandyBridge almayı düşünüyorum.(http://www.hiperucuz.com/?urun-80530-INTEL-CORE-I5-2500-3-30GHz-6MB--VGA--1155p.html&ref=akakce&v=1.59.6 ) bu işlemciye uygun 50-150 lira arası gigabyte anakart arıyorum.Bir de bir sorum var:ikisi de benzer özellikleri taşıyan 2 anakartın arasında çok büyük fiyat farkları olabiliyor.işlemcimi ve diğer parçalarımı fiyatı düşük olan desteklerken niye 200-300 lira daha fazla para vereyim?Soğutması iyi olduğu için mi bu kadar fiyat farkı oluyor?Bir de vereceğiniz anakart bu ekran kartı ile uyumlu olursa:http://www.mormani.com/urun/136f8c7da2bd85875fbc7da2b4d99a3b/-POWERCOLOR-Ati-HD5850-1GB-DDR5-256-Bit-DX11-PCI-Express-2.1-x16-Ekran-Karti?ref=akakce&v=0.71.8 sevinirim.Şimdiden sağolun

• sata 3lü h67 141 TL kdv dahil

MSI H67MS-E23 (B3) Intel H67 Soket 1155 DDR3 1333MHz SATA 3.0 VGA&DVI Anakart
    http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-h67ms-e23-(b3)-h67ms-e23-(b3)-intel-h67-soket-1155-ddr3-1333mhz-sata-3.0-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56110

vatan'da internete özel %25 indirim var ,cok kısa bir süre icin,tahminen bugün ve yarın geçerli

• quote:

Orijinalden alıntı: vivisector123

Başlıkta da dediğim gibi i5 2500k SandyBridge almayı düşünüyorum.(http://www.hiperucuz.com/?urun-80530-INTEL-CORE-I5-2500-3-30GHz-6MB--VGA--1155p.html&ref=akakce&v=1.59.6 ) bu işlemciye uygun 50-150 lira arası gigabyte anakart arıyorum.Bir de bir sorum var:ikisi de benzer özellikleri taşıyan 2 anakartın arasında çok büyük fiyat farkları olabiliyor.işlemcimi ve diğer parçalarımı fiyatı düşük olan desteklerken niye 200-300 lira daha fazla para vereyim?Soğutması iyi olduğu için mi bu kadar fiyat farkı oluyor?Bir de vereceğiniz anakart bu ekran kartı ile uyumlu olursa:http://www.mormani.com/urun/136f8c7da2bd85875fbc7da2b4d99a3b/-POWERCOLOR-Ati-HD5850-1GB-DDR5-256-Bit-DX11-PCI-Express-2.1-x16-Ekran-Karti?ref=akakce&v=0.71.8 sevinirim.Şimdiden sağolun

dostum eger 2500k işlemci alacaksan, H67 anakart almamanı tavsiye ederim.

bütçeni biraz aşabilir amahttp://www.vatanbilgisayar.com/anakart/asus-p8p67-le-p8p67-le-intel-p67(b3)-soket-1155-ddr3-2200mhz-(o.c.)-sata-3.0-usb-3.0-anakart/productdetails.aspx?I_ID=51167

bu çipset sayesinde işlemcinin OC özelliğinden yararlanabilirsin.

• sen boşver i5'i x4 955 al. (i5 2500k alıp 100tl'likm anakarta takacan)
    bu işlemciye göre 150 tl civarı anakart bulursun. artan paraylada hd5850 yerine hd6950 alırsın
  • azk h67 170 lira anakart vermiş:http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-h67ms-e23-(b3)-h67ms-e23-(b3)-intel-h67-soket-1155-ddr3-1333mhz-sata-3.0-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56110

Yeterli bence.Hem önce ekran kartı alıcam 6870 almaya karar verdim sadece oyun oynuyorum 6870 witcher 2 vb oyunları high da oynamak için yeterli midir?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G.html

• arkadaşım h 67 alırsan ik 2500 k nın K sından verim alamassın oc de yapamassın adam gibi. o zaman da 2500k nın anlamı olmaz...

p 67 al 200 tl ye 250 tl ye belki bulabildiğin ucuz bir p 67 2 PCI ex li olsun özellik başka bir şey arama ...

İ5 2500 k yı 4 Ghz de kullanırsın ileride de....

Ancak ben de phenom4 965 955 gibi bir şey alıp 780g anakart al mis gibi olur. Bak işte oldu bitti
  • quote:

azk h67 170 lira anakart vermiş:http://www.vatanbilgisayar.com/anakart/msi-h67ms-e23-(b3)-h67ms-e23-(b3)-intel-h67-soket-1155-ddr3-1333mhz-sata-3.0-vga&dvi-anakart/productdetails.aspx?I_ID=56110

Yeterli bence.Hem önce ekran kartı alıcam 6870 almaya karar verdim sadece oyun oynuyorum 6870 witcher 2 vb oyunları high da oynamak için yeterli midir?

http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-43147-SAPPHIRE-Radeon-HD6870--1-GB--GDDR5--256-Bit--Ekran-Karti---11179-09-20G.html

eger anakartı ucuz olsun dıye h67 alacaksan işlemcini de i5 2320 gibi birşey al, 2500k ile arada en az 100tl oynar. bu farkla daha iyi ekran kartı alabilirsin.
    işlemci de sana hayli yeter.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarı bir anda toplamayamam.Yavaş yavaş topluyorum.Bu aralar paraya ihtiyacım olabilir diye harcamıyorum paramı.1 ay içerisinde h67 anakart ve 2*2 1333mhz ram alıcam.Sonra işlemci ve en son olarak ekran kartı alıcam.Bu arada 2500k'ya 200-300 lira arasında bir anakart almamı istemenizin nedeni nedir?Tam olarak verim alamaz mıyım o 170 liralık h67 anakart ile?
  • quote:

Bilgisayarı bir anda toplamayamam.Yavaş yavaş topluyorum.Bu aralar paraya ihtiyacım olabilir diye harcamıyorum paramı.1 ay içerisinde h67 anakart ve 2*2 1333mhz ram alıcam.Sonra işlemci ve en son olarak ekran kartı alıcam.Bu arada 2500k'ya 200-300 lira arasında bir anakart almamı istemenizin nedeni nedir?Tam olarak verim alamaz mıyım o 170 liralık h67 anakart ile?

Verim almak değil işlemcinizin overclock performansından yararlanamazsınız.
  • Overclock yapmayı düşünmüyorum.Tehlikeli değil midir overclock?
  • quote:

Overclock yapmayı düşünmüyorum.Tehlikeli değil midir overclock?

Kesinlikle tehlikeli değildir. Zaten overclock yapmayacaksanız "k" modelli işlemci almanıza gerek yok. Düz i5 2500 alabilirsiniz. Ondan sonra da H67 alırsınız.
  • i2500 k verclok için iyi ama alınmışken tabiki k modeli tercih edilmeli sonuçta ama siz bilirsini overclock yapmazsanız sağlam bir ekran kartı alın gtx560 falan yeterli olur.Düşünüyorumda haklısınız aslında hem k çarpanlı işlemci hem 100-150 civarı soğutucu birsürü para bu overclok masraflı iş hemde risk zaten overclokta hardisklerin %60 ı bozuluyor çok başıma geldi dayanmıyor en sonunda mavi ekranlar falan bad sector olup çıkıyo.
  • Mebrar oc tehlikeli değil demişsin.Bu işlemciyle alakalı bir durum mu?Yani normalde oc sistemin daha hızlı daha seslı daha sıcak vs çalışmasına neden olur diye biliyorum.Tehberlerde de böyle yazıyor.Bir i5 inceleme yazısında i5'in kendi menüsünden oc yapılabildiğini öğrenmiştim.Tehlikeli olmamasının nedeni bu mu?
  • quote:

Mebrar oc tehlikeli değil demişsin.Bu işlemciyle alakalı bir durum mu?Yani normalde oc sistemin daha hızlı daha seslı daha sıcak vs çalışmasına neden olur diye biliyorum.Tehberlerde de böyle yazıyor.Bir i5 inceleme yazısında i5'in kendi menüsünden oc yapılabildiğini öğrenmiştim.Tehlikeli olmamasının nedeni bu mu?

Zaten i5 2500k overclock için üretilmiş bir işlemci. Mantığını kavradıktan sonra soğutucunuz da iyiyse çok rahatlıkla 4.5 Ghz değerlerini görebilirsiniz.
  • İyi bir soğutucunun fiyatı ne kadar olur ve siz hangi soğutucuyu önerirsiniz?
  • Bence 2500K + OC + Soğutucu derken maliyet iyice artacak. 2500K konusunda ısrar etmenizin tek sebebinin, bu işlemci hakkında konuşulmuş veya yazılmış, hem İntel hem de F/P olmasından bahseden olumlu görüşler olduğundan şüpheleniyorum.

Bence AMD Phenom II 955 gibi bir işlemci ismi, size yeterince sindirmediğiniz ve yeterince güvenilmeyecek bir gibi görünüyor. Halbu k, bütçenizin miktarı ve harcama konusundaki endişeleriniz, sisteminizi AMD Phenom II 3.2 üzerine kurmanızın daha kıvrak ve rahat olacağını düşündürüyor bana...
  • Evet 2500k istememin tek sebebi görüşler ve oc ile 4,5 ghz'e ulaştığının iddia edilmesi ama bu kadar kişi kullanıp sevmişse bir hikmeti vardır.Hem uzun süre sistem değiştirmeyeceğim.Görüşlerden etkilenmem herkesi neden bu kadar rahatsız ediyor onu da anlamış değilim.
  • 1. OC tehlikeli değildir. Adamlar neden K yı koyuyor sanıyorsun sonuna...

2. Oc gerekli midir o tartışılır bak ancak uzun süre kulanacaksan işlemciyi gerekli tabi 3-4 sene kullan i5 2500k yı 2 saene sonra istersewn 4 Ghz e OC yaparsın tabi P 67 alman gerekiyor bu yönde...

Bir de bütçe sıkıntısı varsa AMD athlon 2 x4 al 50 tl ye de soğutucu al 4 Ghz e oc yap 2500k ile tam verim almak için cf gerekir die düşünüyorum... 6870 için mesela 4 Ghz 4 çekirdek amd athlon yeterli olur anaakrt olarak da 8800 veya 790 çipşetli amd anakart düşünebilirsin. işlemci fiyatına sadece işlemci + anakart + soğutucu alırsın
  • İşlemcinin fiyatı önemli değil iyi olması yeter.Overclock tehlikeli değilse tabi ki oc yapmak isterim.Ayrıca bu anakart geçici asus sabertooth p67 almak istiyorum ama bir sonraki yazın başında almayı düşünüyorum.50 liralık bir soğutucu işimi görürse onu da alırım sorun değil.Beni uzun süre idare etsin yeter.
  • quote:

Evet 2500k istememin tek sebebi görüşler ve oc ile 4,5 ghz'e ulaştığının iddia edilmesi ama bu kadar kişi kullanıp sevmişse bir hikmeti vardır.Hem uzun süre sistem değiştirmeyeceğim.Görüşlerden etkilenmem herkesi neden bu kadar rahatsız ediyor onu da anlamış değilim.

Bundan rahatsızlık duymuyorum. Tersine ne alması gerektiğini bilmek isteyen biri olabilmek için görüşleri takip etmek de en akıllıca olanıdır. Oldukça iyi bir işlemci seçtiğinizi kabul ediyorum fakat sahip olduğunuz bütçeniz ve harcamalarınızla ilgili endişelerinizden dolayı 2500K üzerine sistem toplamak bu işlemciden maksimum faydalanmak için ekstra harcamalar gerektirir. Ekstra harcama yapmak ve işin sonucunda ulaşılacak maliyet sizin için önemli değilse doğru bir yoldasınız. Eğer harcamalarınızın üst sınırı ile ilgili endişeleriniz varsa AMD toplamak daha avantajlı olur. Kurduğum cümlelerdeki asıl amacım: kısıtlı bütçesi olan ve teknik detaylara yeterince hakim olmayan birinin aklına bir sistem ve marka girdi mi eğer ki daha ucuz ve istediğini elde etmesini sağlayacak bir sistem varsa bile ikna etmek mümkün olmuyor. Özetle profilinizi aklımda çizip, kendi mantığımda en uygun öneriyi yapabilme aşamasına gelmeye çalıştım.

Sistemimi 16 ay önce o zaman fiyat/performans oranı ibresi %99 AMD'ye dönük olan bir dönemde topladım. Bu sisteme, geçen süre içinde 2. bir PC parası harcayıp GPU + PSU + Kasa aldım. Sistemim üst düzey oldu ve olana dek orta hallinin de üzerinde ihtiyaçlarımı karşıladı. Şu an için piyasada F/P oranını intele çevirmiş olan bir 2500K varken bile AMD phenom II'ler (özellikle stoklarda kaldıysa 955 CPU'lar) F/P konusunda daha başarılıdır. AMD ile bugünün her işini yapabilecek + oyunlarda da yüksek grafik sunacak bir kasa toplamak 700 TL'ye, aynı marka üzerinden cihazınızı üst düzey bir konuma getirmek yine +700 TL ile yine mümkünken, sistem intel olunca 2500K işlemci ve onun hakkını verecek bir anakart bahsettiğim rakamı zaten yakalayıp geçiyor. Sizi farklı bir yola sokmaya çaışmıyorum, sadece farklı yollardan bahsediyorum, bilgim ve mantığım yettiğince...

Özet: İntel 2500K işlemci ile onun hakkını verecek bir anakart (AMD sistem fiyatını yakalar veya bu fiyata yaklaşır. Amacınız benim gibi 5 - 6 yıl para harcamamak ise bu sistem üzerinden gidin fakat maliyetini göze alın, biçimindedir.

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 10 Eylül 2011; 16:07:31 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.