Şimdi Ara

i5 2500k SandyBridge işlemci destekleyen ucuz bir anakart arıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yukarıda 700 TL örneği, şahit olduğum en ucuz ve en iyi iş yapan cihazdır. Elbette farklı rakamlar da telaffuz edilebilir.
  • Bütçeni biraz artırıp P67 çipset almanı öneririm, 22nm ıvy cpu desteğini de almış olursun, ekran kartını 2.el 'de alabilirsin 270-280 TL'ye garantisi devam eden HD6850'ler var...
  • SandyBridge işlemciyi ancak İntel Z68 çipsetli bi anakartla doyurursun, diğer türlü SandyBridge işlemci kullanmanın bana göre anlamı yok, Diğer türlü git AMD sistem kur daha mantıklı,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanitarium8787 -- 10 Eylül 2011; 16:48:25 >
  • Dediğim gibi bütçe sorun değil çünkü nakitim biriktikçe yeni parça alıyorum.Şu andaki ekran kartım 9400gt ve hiçbir işime yaramıyor.Bana kalsa önce ekran kartını alırdım ama işlemci amd +4000 yani baya eski ve darboğaz dediğiniz şeyi yapacağına eminim.Gerekirse 600-700 lira arası bir anakart da alabilirim ama şu anda işlemcimi çalıştırsın yeter.Ayrıca Gerginix:gerçekten üst düzey ve beni uzun süre idare edecek bir sistem toplamaya çalışıyorum (aynı senin gibi) bu yüzden mümkün olan en iyi parçaları almaya çalışıyorum ama sadece oyun oynayacağım için i7 yerine i5 de yeterli.
    Son olarak cevap yazmadan önce önceki mesajlarımı dikkatli okursanız sevinirim.Yazın başına doğru iyi bir p67 anakart alacağımı,bunun geçici bir anakart olduğunu yazdım.Hala "p67 öneririm" şeklinde mesaj yazmanızın anlamı yok.
    Yardım eden herkese teşekkürler.Son olarak oc çarpan sayısı ne işe yarar?2500k işlemci kullananlara:Sizin çarpan sayınız kaç?

Şu son iki soruma da cevap verirseniz bütün sorularımın cevabını almış olacağım.

Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vivisector123 -- 10 Eylül 2011; 17:07:49 >

• @vivisector123

Öncelikle ne istediğinizi iyi belirtin lütfen!

En başta düşük bir anakart alıp sonradan yeniden bir anakart daha almanın hiç bir mantığı yok, sonuçta yine para harcıyorsunuz, bu tabi sizin bileceğiniz iş ama gereksiz masraf olur.

Hem ucuz bir sandy destekli anakart istiyorum diye başlık açıyorsunuz, sonrada bütçe sorunum yok çok daha üst seviye üründe alabilirim diye belirtiyorsunuz.

H67 çipset alıp bir sonraki yazın başına XXX anakartı alıcam diyorsunuz o zamana kim öle kim kala böyle bir plan olmaz, 300 TL'lik bir P67 çipset her işinizi görür mantıksız iş yapmayın.

MSI 'G45 modeli C.Fire da dahil, sata 3 ve usb 3.0 beraberinde Raid ve ıvye bridge desteği de var daha ne olsun ki...
  • Örnek: 3.2 GHZ CPU = 3200MHZ = 16 x 200 = 3200 MHZ... Sistem 3200MHZ'de 16x200 MHZ olarak çalışır. Çarpan kilidi açık CPU ve bu özelliği destekleyen anakartların BIOS aşamasında el ile müdahale edilip:

18x200 = 3600 MHZ veya 19x210=3990MHZ gibi... tabii bunlar ilgili hızlara ulaşmak için gerekli olan voltaj değerlerini de ya otomatik ya da elle belirlemeyi gerektiyor ki stabil çalışıp çalışmayacağı garanti olmayan ve testlerden geçirildikten sonra mümkün olabilen işler ve benim uzak durduğum işler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: LEON-X

@vivisector123

Öncelikle ne istediğinizi iyi belirtin lütfen!

En başta düşük bir anakart alıp sonradan yeniden bir anakart daha almanın hiç bir mantığı yok, sonuçta yine para harcıyorsunuz, bu tabi sizin bileceğiniz iş ama gereksiz masraf olur.

Hem ucuz bir sandy destekli anakart istiyorum diye başlık açıyorsunuz, sonrada bütçe sorunum yok çok daha üst seviye üründe alabilirim diye belirtiyorsunuz.

H67 çipset alıp bir sonraki yazın başına XXX anakartı alıcam diyorsunuz o zamana kim öle kim kala böyle bir plan olmaz, 300 TL'lik bir P67 çipset her işinizi görür mantıksız iş yapmayın.

MSI 'G45 modeli C.Fire da dahil, sata 3 ve usb 3.0 beraberinde Raid ve ıvye bridge desteği de var daha ne olsun ki...

Aslında ağzımdan aldınız ben de yazının başında ucuz anakart talebinin geçici olduğuna alamet bir cümle yok diyecektim. Neyse herşeye rağmen site iyidir candır, yarımseverdir. hatırlatmaların içi bile tavsiye dolu.

• 400 liralık işlemciye 100 liralık anakart olmaz.

Şimdiye dek hep ucuz anakartlar yüzünden sorun yaşadım. Ömrüü hayatımda ilk defa geçenlerde yeni aldığım 270TL lik anakart bozuldu ama o da servvise götürünce çalıştı ne hikmetse.

Bütçe sınırlı ise Phenom II X4 alın.
  • LEON-X kızmanız için söylemedim ben onları.Para konusunda sıkıntım yok çünkü az da olsa her ay belli bir miktar paramı kenara ayırıyorum ve istediğim her şeyi almak için uzun bir süre daha para biriktirmem gerektiğinin farkındayım.Ama yeni çıkan oyunları en düşük özelliklere çekerek bile oynayamamam canımı sıkıyor ve şu anda elimde bulunan parayı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum.Oyunları oynayamamamın en büyük sebebi şu an için işlemci.Amd +4000 2.11 ghz işlemci gerçekten yetersiz.Başta da dediğim gibi bütün sistemi toplamamın uzun bir süre mümkün olmayacağının farkındayım.Overclock da masraflı olduğundan şimdilik yapmayı düşünmüyorum ama ilerde kesinlikle yapacağım.Yani 450 liralık intel yerine 100 lira altındaki 350 lira amd almak beni zarara uğratır çünkü ileriki zamanlarda yine i5 almak isteyeceğime eminim. Gerginix'in dediği gibi konuya çok hakim olmadığım için kararımı vermemi sağlayacak tek şey görüşler oldu ve i5 alma isteği girdi bir kere kafama.Yani şimdilik overclock özelliğinden feragat ederek işlemci ve ona uygun bir anakart almak benim için daha mantıklı.Şu anki bütçemle de karşılayabileceğim bir şey.Çıkalı aylar olduğu halde Crysis 2 ve Witcher 2'yi oynayamamış olmak hiç hoş değil.

İlk mesajımda anakart talebimin geçici olduğunu söylemediğim konusuna gelirsek:h67 anakart istememe rağmen p67 anakart öneren arkadaşlar çoğalınca bir kaç mesaj altına yazma gereği duydum.(Ayrıca bu anakart geçici asus sabertooth p67 almak istiyorum ama bir sonraki yazın başında almayı düşünüyorum.)

Özet:Şu andaki bütçemi kullanarak işlemci sorununu çözmek birinci önceliğim.Hem p67 hem istediğim işlemciyi almam 1-2 ay daha beklememi gerektirir ve witcher 2'yi en düşükte bile olsa oynamadan rahatlamayacağım.Overclock masraflı bir iş olduğundan sonraya attım.

Umarım şimdi kendimi daha iyi ifade edebilmişimdir.Edemediysem söyleyin bir daha anlatayım.

• Burdan çıkarıcağımız sonuç ise Overclock yapacaksanız Kışın yapın

Bu arada 2500k'nında sonunda k olmasının sebebi overclock için yapılmış bir işlemcidir ve 2500k işlemcisini overclock yapmak için p67 veya z68 türü anakartlardan almalısınız. Diğer tiplerle i5 2500k'a overclock yapılamaz. Kendimde 2500k düşündüğüm için biliyorum.

Bu arada p67 ile z68 arasında ne fark vardır ? Performans fiyat veya dayanıklılık vs. ? Yoksa fark yok mudur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 10 Eylül 2011; 20:05:35 >
  • klasik bir tabir kullanıyorum size z68>p67+h67 ama ne gerek var kardeşim gigabyte demiş böyle de

h67 de işlemci GPU sunu kullanabiliyorsun p 67 de oc yapıyorsun z68 de ikisi de ancak işlemcisine Oc yapan bir adam sistemde ekran kartsız çalıştırır mı sizce???

OC yapacak adam neden işlemci içindeki Gpu yu açsın zaten ısınıyor çok elektrik çekiyor Gpu ne ya o ufacık işlemcinin içindeki daha da ufak Gpu???

Z68 2 faydası var bildiğim kadarıyla 1. si noormal masaüstünde ekran kartını kullanmıyor olabilir(tam emin değilim ama neyse)

2. si de video dönüştürmede bir faydası varmış. O fayda da kanımca sadece birkaç program içindir...

Bu z68 olayı sistem değiştirmeye takıntısı olanlar için üretildi diye düşünüyorum. tabi bir de bazı OC cular(hani i5 in içindeki Gpu ile nasıl rekor kırsam filan fişman)

Yani z68>p67+h67 değil de z68büyük eşit p67 derim...(yazamadım kusura bakmayın simgeden dolayı)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.