Şimdi Ara

i5 3570k upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • i5 3570k kullanıyorum, i7 4790k ya upgrade etmeyeliyim sizce? performans etkileri nasıl olur? Compositing işleriyle uğraşıyorum kimi zaman 3d. i5 ile yola devammı yoksa i7 mi?

• anakartla z77 ise ikisini kaça satarsın

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet anakart z77. Ama ilk önce upgrade edip etmeme konusunda kararsızım açıkcası. pazarlıklı 400 lira işlemci desek, 250 lirada anakart desek 650 tl civarı uygundur aslında.
  • Fikri olan var mi acaba?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekoksoy

Fikri olan var mi acaba?

Hocam selam, aynı işlemciyi kullanıyorum 4.2ghz overclocklu olarak anakartım Z77X-UD3H.

Ben daha çok oyun oynadığım için son derece memnunum yani oyun için değişirecekseniz 4790K falan almanın pek bir manası yok.

Ancak siz compositing işleriyle de uğraşıyorum demişsiniz. Yani aslında tamamen size kalmış eğer compositing vazgeçilmezinizse oyundan çok bu işlerle uğraşıyorsanız 4790K ya geçin ama sadece hobi olarak uğraşıyorsanız bence gerek yok yapacağınız masrafa.
  • ekoksoy kullanıcısına yanıt
    z77 anakartin varsa i7-3770k denk getirmeye calismak f/p olarak daha iyi olur.
    3. ve 4. nesil islemciler arasinda genel olarak %10 civarinda bir performans farki olmasi lazim.
    Bence Z77 anakarti degistirdigine degmesi icin ya Z170 yada X99 anakart gibi daha buyuk fark yaratmasi gerekir.
  • 4790k değil de 5820k daha iyi olur fiyat açısından sıkıntı yoksa.Pahalı gelirse yine 4790k yerine 3770k almak daha mantıklı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    i7 2600K İşlemci
    5 yıl önce açıldı
    i7 2600k işlemci ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: dravencarnage

quote:

Orijinalden alıntı: ekoksoy

Fikri olan var mi acaba?

Hocam selam, aynı işlemciyi kullanıyorum 4.2ghz overclocklu olarak anakartım Z77X-UD3H.

Ben daha çok oyun oynadığım için son derece memnunum yani oyun için değişirecekseniz 4790K falan almanın pek bir manası yok.

Ancak siz compositing işleriyle de uğraşıyorum demişsiniz. Yani aslında tamamen size kalmış eğer compositing vazgeçilmezinizse oyundan çok bu işlerle uğraşıyorsanız 4790K ya geçin ama sadece hobi olarak uğraşıyorsanız bence gerek yok yapacağınız masrafa.

Ne yazikki artık işler yüzündne oyuna pek vakit kalmıyor. O yüzden comp ve 3d işleri içn geçmek mantıklı mıdır sorusu kafamı kurcalıyor.

quote:

Orijinalden alıntı: oracle8

z77 anakartin varsa i7-3770k denk getirmeye calismak f/p olarak daha iyi olur.
    3. ve 4. nesil islemciler arasinda genel olarak %10 civarinda bir performans farki olmasi lazim.
    Bence Z77 anakarti degistirdigine degmesi icin ya Z170 yada X99 anakart gibi daha buyuk fark yaratmasi gerekir.

Evet, 3770k da bir alternatif. Anladım eyvallah. Ben iyisi ram arttırma yoluna gideyim şimdilik. 16 gb ram var hali hazırda. bir 16 gb daha eklesem tadından yenmez. Kimi ağır işlerde ram yetmiyor çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekoksoy -- 20 Ekim 2015; 0:22:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.